Reformováno: Jaké budou nové přídavky na děti

Od příštího ledna řadě rodin vyschne jeden z pravidelných zdrojů příjmů. Přijdou o přídavek na dítě. Spočítejte si, jestli to bude i váš případ.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 12. 2007 18:57

je to tak správné a spravedlivé. Matku, která se o vás nestará zažalujte, je ze zákona povinna přispívat na vaši výživu do 26 let pokud se soustavně připravjete na povolání - tedy studujete.

Zobrazit celé vlákno

+74
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 11. 2007 14:43, zlatka

no kam to spějeme, je to čím dál tím horší. Přídavky by měli dostávat všechny děti bez ohledu na příjmy rodin. Je to tak ve většině západních zemí např. v Německu, ale tam to není almužna jako u nás, tam je to 150euro na dítě. Za to už se dá pořídit např. oblečení, vybavení na lyže, školní pomůcky a tak podobně. Tady u nás na to mají nárok zase jen ti flákači a pak bohatí podnikatelé, kteří si hrají na chudáky a na daňovém přiznání mají tak malý příjem, že by se měli stydět. už je vidím, jak by podnikali, kdyby měli čistý měsíční příjem kolem 11000 Kč, jak většinou uvádějí. Hlavně že mají dům, auta, bazény a apd, ale berou přídavky.To by se nestyděli za tak málo živit rodinu, to snad ani nejde? To by šel každý přece raději do práce, hlavně chlap, a vydělal si více a nedřel se tolik a šel domů s čistou hlavou. Je to tak průhledné, že nechápů FÚ, že po tom více nejdou. Je mi z toho na nic.

-12
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 101 komentářů)

14. 10. 2007 21:47 | Kouzelník

Plně s váma souhlasím.Muž vydělává 18000Kč.Manželka je na úřadu práce,ale nic nebere protože muž má "velký" plat.Do práce jí nikde nevemou z důvodu ,že jí je už přes 45 let a má dvě malé děti.Platí hypotéku cca 4000.Inkaso (plyn,elektrika,voda) cca.4500Kč.Spoření dětem 1400Kč.Stavební spořitelna 2000Kč.Životní pojistka 850Kč.Pojistka nemovitosti 1200Kč.Ostatní náklady(telefon,benzí n,autobus atd.) 4000Kč.Této rodinně zbývá na obživu ***50Kč***."Hergot ,teď mě napadlo jak oni to dělají že vyžijí do příští výplaty???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2007 21:03

Je to dobytek , který se bude jednou zodpovíddat před lidem této země.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2007 20:44

Nemalujte čerta na zeď a počkejte s těmi kalhoty až bude skutečný brod. Nač je stahujete na kopci?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2007 17:03 | Paní učitelka

Bohužel i naše rodina přijde o přídavky díky mým příjmům "rodičáku" a penízkům ze zaměstnání. Říkám si sežerte si to!Co mě trápí více je to jestli se vůbec někdo zamyslel nad tím co v příštím roce čeká VŠECHNY rodiny s dětmi! Reforma se dotkne všech občanů ČR to je jasné, ale až abnormálně na ni doplatí rodiny. Pokud je rodinka bez dětí zaplatí si u lékaře 2x ze 2 příjmů.Jeho a jejího. Pokud jste s dětmi (dáme průměr 2) zaplatíte 4x ze 2 příjmů.Stejně tak je to s vodou, teplem,vařením.Přídav ky moc extra nebyly, ale zaplatily jedné dceři obědy ve škole a druhé ve školce.Teď nebudu mít nic,všechno mi zdraží, ale co si stěžuju jako učitelce mi přidají na platě 1,5 %(jak to, že vždycky v telce zapomenou říct, že v NENÁROKOVÉ složce) víte kolik to je pro učitelku peněz? Celých 200 Kč hrubého. Jenže oni už dopředu vědí, že to osobní co dostávám celé 300 hrubého už taky nedostanu nějak jim nezbyli peníze.Takže po součtu to dělá asi o 200 kč míň než jsem doteď brala, a to nepočítám inflaci .V podstatě to bude vycházet asi tak jako, že budu mít o 500 kč menší plat než letos(měsíčně), nebudu mít přídavky,všude a všechno si připlatím a jako mladá rodina máme v městském STARÉM bytečku pro jistotu dvojnásobný nájem než jiní obyvatelé našeho paneláku. Vypadá to, že si to raději ani nesmím představit. Tohle je celá ta podpora mladým rodinám. A to už se zrušilo pastelkovné, rozhodli se, že zavedou znovu placení posledního roku v MŠ, který byl doposud zdarma... takže mi vlastně dává vláda najevo že jsem pěkně blbá,že jsem kdy chtěla děti a teď mě za to potrestá. A TAK TEDY VZKAZ PRO RODIČE OD VLÁDY - HOĎTE SI TO I S DĚTMA. Promiňte, že jsem tak zlá, ale v tuto chvíli to tak cítim a hrozně se o svoji rodinu bojím.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 23:46 | Tesna

A jakou reformu si představujete? Spořit dětem na studia a do začátků není věc dneška. Stejně tak pojištění bytu, auta nebo úrazovka.Výdaje na energie (a suroviny) jsou závislé na světovové tržní ceně, kterou naše maličká "pidi"republika opravdu moc neovlivňuje. Výdaje na kulturu a sport jsou jen na Vás, stejně jako investice do stavebního spoření nebo penzijního připojištění.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 22:59 | misak

Souhlasím s tím, že je potřeba nějaká reforma, ale ne v téhle podobě, kterou stvořili. Ještě mi nikdo nevysvětlil, jak má tedy průměrná rodina s průměrnými dvěma dětmi dneska hospodařit s průměrnými platy. V zájmu svých dětí a pro svojí budoucnost je nejlepší za každého člena založit Stavební spoření, spořit všem na důchod, aby jsme ve stáří měli alespoň nějaké peníze, tedy pokud je za nějakých 40 let vůbec z fondů dostaneme, pro případ kdyby se něco stalo s živitelem rodiny založit životní pojištění, spořit dětem na studia a na něco do začátku, platit pojištění bytu, auta, úrazové pojištění, pořídit si hypotéku ( přeci nebudu platit 10 000,- za nájem ), ovšem, pokud mi jí vůbec dají a za tuto částku budu tak splácet za nějakou pastoušku, pak samozřejmě hradit běžné, neustále rostoucí, výdaje za energie, jídlo, sport, kulturu atd. atd. Takže suma sumárum mi vychází to, že sice budu spořit do budoucna na kde co a myslet na dobro svých nejbližších, ovšem současný život budu živořit od výplaty k výplatě.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 20:22 | Ludmila Řezníčková

Pokud jste v rodném listě uveden jako otec dětí, budete se společně s jejich matkou pro účely přídavku na dítě posuzovat úplně stejně jako manželé.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 19:01 | Tesna

Zajímavý názor a postup. Kéž by takových bylo víc. Samozřejmě, rodina je důležitý faktor, který fungoval po tisíciletí, ale až v předminulém (?) století byl nabourán právě oním státním důchodem a bohužel dnešní konzumní a mobilní styl života odsouvá tyto tradiční hodnoty do pozadí, protože zatímco dříve byla rodina pohromadě (přímo, nebo na dosah, tzn. o vesnici nebo dvě dál), tak dnes se tyto vzdálenosti mnohonásobně prodloužili a "širší" rodina se rozpadla na menší jednotky. Jde jen o to, jak se pak kdo s morální povinností péče o své rodiče vypořádá, protože právě tyto vzdálenosti tuto povinnost výrazně "ulehčují".
Ohledně investic do vzdělání s Vámi naprosto souhlasím a i díky tomu, že jsem měl možnost studovat (kryty jsem měl jen ty základní potřeby a na zbytek jsem si musel vydělávat) dnes mohu každé ráno vstávat vcelku spokojeně a bez nervů z budoucnosti, protože mé příjmy a aktiva dlouhodobě převyšují mou spotřebu a závazky, i když asi ne tak jako ve Vašem případě, i když jsem před 9 lety začínal ve svém prvním zaměstnání asi za 60% tehdejší místní průměrné mzdy. A podobně jako Vás mne diskuze o výši všech státních dávek nechavají chladným, protože už od skončení studií velmi výraznou část příjmů mimo spotřeby investuji.
Takže, a tím se vracím tématu přídavků na děti a jiných dávek, dnešní systém umožňuje lidem stavět se buď do role pasivní a plačtivé "oběti" a čekat s nataženou dlaní, co mu Velký bratr (stát) dá a jak se mne postará, co pár let trnout, co se po volbách změní, nebo žít aktivně a s vyplývajícími riziky a zodpovědností za sebe sama jako "vítěz" a snažit se postarat se o sebe sám bez vlivu Velkého Bratra.
Ale to se už dostávám na zcela jinou úroveň debaty než jak komu bude nebo nebude chybět pát stokorun přídavků, které se platí i z mých daní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 15:27 | J.Zálešák

Reforma nutná je,ale kdo na ní nejvíce prodělá-mladé rodiny s dětmi.Vláda snížila rodičovský příspěvek na 3800 kč,veznou nám přídavky na dítě,zruší nám společné zdanění manželů...Ať počítám jak počítám tak stát na nás ročně ušetří 12x3800(snížení rod.příspěvku)zrušení m spol.zdanění asi 15 000kč.Odebráním přídavků na dvě děti asi 10 000 kč.Suma sumárum příští rok se bude naše rodina muset obejít bez 70 000kč.A to se ještě zvýší DPH,budem platit u lékaře,za recept ap.Při mém nadprůměrném výdělku v našem Zlínském kraji ,kdy beru 17 000 kč hrubého se budeme muset hodně otáčet abychom nějak vyžili. A to vláda prezentuje,že na reformě nikdo neprodělá.........
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 10. 2007 18:13 | Fredy

Souhlasím, ale zapomněla jste ještě dodat jeden důležitý prvkem a to je rodinná sounáležitost. Nebo-li mezigenerační solidarita v rámci rodiny. Tento prvek tu byl před válkou a dobře fungoval. Ostatně takto funguje ve většině muslimských zemí. Jistý náznak tady byl před volbami, ale nějak to zapadlo. A to, že děti budou (mohou) přispívat svým rodičům určité procento z příjmu. Je známo, že nejlepší investice je do vzdělání svých dětí. Proč by si tedy rodiče nevzali úvěr na kvalitní vzdělání svých dětí s tím, že až budou soběstačné a výdělečně činné, tak to budou rodičům splácet? Dnes si mnozí berou úvěry na kdejaké spotřební nesmysly. Předhání se v tom, kdo má větší plasmovou telku, lepší auto a kdo byl dál u moře. Ti rozumnější toto částečně oželí a věnují to vzdělání dětí. Něco podobného jsem začal realizovat před patnácti lety a nyní se mi to začíná vracet. Tehdy jsme se svými dětmi uzavřeli smlouvu právě na způsob rodinné sounáležitosti. Nyní dostáváme rentu od prvního z nich. Další bude končit na začátku příštího roku a již dnes má příjem, který několikanásobně překračuje průměrnou mzdu. Od příštího roku bude i on platit rentu. Třetí zatím studuje v zahraničí a to ještě minimálně dva roky. Uvažuje, že tam zůstane, ale i on bude potom splácet to, co jsme do něj investovali a nejen to. Dohoda je, že budou přispívat až do konce našeho života a nebo do doby, kdy o ukončení sami požádáme. Jejich vzdělání, převážně na soukromých školách, bylo velice nákladné a bez úvěru by se to nedalo realizovat ani při slušném podnikání. A to si ještě sami poměrně slušně přivydělávají. I to je obsaženo v dohodě. Včetně toho, že jsme rodina a jako taková musíme vždy držet pohromadě a to za jakýkoliv okolností. Takto jsme je vychovávali a takto jsme se chovali a chováme i my ke svým rodičům. Což je nejlepší výchovný příklad. Proto nějaké vzdechy nad budoucí podobou státního důchodu mi jsou cizí. Zrovna tak investice do pochybných a výnosově nepatrných penzijních fondů a pojišťoven jdou mimo mě. Nechci, aby to tu vyznělo jako chlubení, či že si dělám z srandu. Chci, abyste se nad tím alespoň zamysleli. Budoucnost vás k tomu stejně donutí.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 17:36 | dany

Vaše chyba je v tom, že věříte demagogům od socbolševika. Doporučuji si prostudovat návrh reformy, najít si na stránkách MF kalkulačku a spočítat si mzdu. To, co píšete, jsou cílené lži. I Vy na reformě můžete vydělat.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 17:22 | Tesna

K Vašim alarmujícím číslům několik poznámek:
Snížený rodičovský příspěvek na 3800 Kč je pouze v případě, že se rozhodnete pro pomalou verzi čerpání příspěvku (tzn. být doma 4 roky), kdy tuto sumu budete dostávat od 22. měsíce. Pokud se ale rozhodnete pro 3 letou lhůtu, tak zůstává ve výši 7600. A je na diskuzi, jestli letošní skokové (a předvolebně populistické) navýšení tohoto příspěvku z cca. 3700 na cca. 7600 bez ohledu na délku mateřské bylo správné. Já si myslím, že nový systém "něco za něco" je spravedlivější.
Sp olečné zdanění je nahrazeno jednotnou daní (tzn. zprůměrování daně tím ztrácí smysl). A když vezmu Váš plat (bohužel podprůměrný, protože ve Zlínském kraji je momentální průměr někde okolo 18.500), tak od ledna by Vám měly na výplatní pásku proti současnosti přibýt skoro 2 tisíce (24.000 kč za rok). A nárok na přídavky si jednoduše spočítáte.
Takže ve finále se ukáže, že Vaše suma 70tKč je mnohonásobně nadsazená.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 12:22 | Tesna

Kam odtekly peníze daňových poplatníků? Do roku 1989 třeba do výdajů na zbrojení, na Kubu, do Angoly nebo skončily v neproduktivních investicích v těžkém průmyslu. A i po listopadu dál tečou (utíkají) "státní" peníze se systému, stačí se kouknout na večerní zprávy nebo prolistovat noviny. A proč? Protože máme, co jsme si zvolili, tzn. sociální stát s výraznou kontrolou nad spoustou oblastí našeho života. A pokud ten rozsah státního rozhodování o našich penězích bude na této úrovni, tak i efektivita rozdělování těchto peněz bude +/- stejná.
Ale s tím žitem si dovolím polemizovat. Pokud vezmu jako základní parametr poměr důchodu ke mzdě, tak při systému, který vychází z průběžného financování, tzn. bez možnosti dlohodobého investování, což momentálně suplují penzijní fondy (alias platby na důchody nám tímto zvyšují), závisí průměrný důchod jen na poměru důchodců a pracujících. Demografická křivka je neúprosná a s tím, jak se se posunuje střední doba dožití je při jinak nezměněných podmínkách jasné, že důchodců bude přibývat a pracujících ubývat. To je holý fakt. Takže řešení pak je: 1) Nechat vše při starém, přičemč menší vybraný koláč (míň přispěvatelů) rozdělím mezi víc důchodců, tzn. že poměr důchod/mzda klesne. 2) Nebo s tím, jak roste počet důchodců budu brát pracujícím stále více z jejich platu, abych měl dostatek peněz na důchody a zachoval stálý poměr důchod/mzda. 3) Částečně mohu regulovat poměr důchodci/pracující tím, že budu posunovat hranici odchodu do důchodu v závislosti na střední délce dožití. 4) Změnit stávající průbežný systém, který je dlouhodobě neudržitelný na systém, kde státní penze bude jen "základem", a další finace budou plynout z jiných zdrojů (penzijní připojištění, fondy ...). Protože to ale předpokládá zásadní změnu přístupu lidí (z důchodové závislosti na státu na celoživotní odpovědnost vytvářet si tyto zdroje), jedná se o cestu postupnou a dlouhodobou. Navíc to znamená, že v určitém okamžiku budou pracující průběžně "platit" nejen stávající důchodce, ale budou si muset vytvářet i tyto vlatní zdroje (mnozí tak již dnes činí v penzijním připojištění), takže proti předchozím generacím budou znevýhodněni. A teprve až bude mít investiční stránka vyplácení důchodů významný vliv (problém rizika x výnosnosti investic, viz. výnosy penzijních fondů lehce nad úroveň inflace), mohu hovořit o tom, že se důchodci vůči pracujícím mohou mít relativně líp.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 11:52 | Tesna

Jaký nápad? Česká realita. Nebo fungují volby jinak než na počtu hlasů? Bohužel ne. A ta realita bude trvat do té doby, dokud to takhle z našeho společného (tedy i Tvého) budeme různými dávkami podporovat. Proč myslíš, že před pár lety omezili na Slovensku přídavky na max. 3 děti?
Už teď ti nepřizpůsobiví přijdou v hloučku k volbám se slovy "Osmyčka, paní. My volyme osmyčku" poté, co je obejde zástupce nějaké strany a naslibuje jim bůhví co nebo jednoduše přímo dá pár kaček.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 10:55 | jezevec

super nápad!!! takže ti tzv. "nepřizpůsobiví", jteří si nasekali každý deset dementních dětí do děcáků, budou mít co rodina to 12 hlasů - no to už se těšim jak co komu budou nadělovat. z cizího. z mýho?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 10:30 | Archivar

Omlouvám se - reagoval jsem na článek výše - 12. 10. 2007 Anonym (nepřihlášen)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 10:24 | Archivar

K tem duchodcum: zlocinne jednani ze strany "statu" je, ze cely svuj aktivni zivot jsou neustale okradani (důchodci) formou vselijakych dani (které samozřejmě "stát" profrncá - velice decentně! řečeno) a pri odchodu do penze jim sproste dava ("stát") nejake vsimne (časem to už nebude ani almužna). Navic budoucim penzistum vsech vekovich kategorii je vytrvale predhazovano o nemoznosti uzivit stavajici darmozroutske penzisty. Skutecny zlocin ("státu") je skryt. Do ktere z mnozstvi cernych děr odtekly toky penez nas, danovych (současných i minulých) poplatniku? Neni snad nad slunce jasnejsi (kazdemu soudne uvazujicimu danovemu "vazalovi" :), ze pri trosicku rozumnejsim hospodareni s nasimi tezce vydelanymi zdanenymi penezi by se soucasni i budouci penzisti (obou pohlaví) meli jak rochňátka v žitě? A jeste by hodne zbylo!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2007 7:57 | honza

Ta výpočtová tabulka se vztahuje pouze na rodiny kde jsou rodiče ve svazku manželském? Nebo to spočítá správně i těm co žijí spolu? Náš příklad žijeme s přítelkyní máme dvě malé děti obě do 3 let a děti jsem přiznal, jmenují se po mě, po otci.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 10. 2007 18:45 | Libor

On je průšvih v tom, že děti nemají volební hlas. Takže rodina s dětmi má 2 hlasy a domácnost důchodců má také 2 hlasy. Takže komu přidám? Důchodcům. Když to neudělám, tak mě těch 2,5 milionu důchodců příště nezvolí. U rodin to tak hrozné nebude, protože tam je příjmové rozdělení mnohem širší než u důchodců a tak to části z nich ani tak vadit nebude.
Nemyslím si, že stát by měl nějak přímo nebo nepřímo podporovat porodnost. Tím je jako při všech svých zásazích uměle narušuje přirozený vývoj, v tomto případě demografický. Co změnila (moje) generace Husákových dětí? To, že za 30 let do důchodu odejdou velmi silné ročníky a relativně prudce se změní poměr pracujích proti důchodcům. Bez této generace by byl přechod plynulý bez výraznějších výkyvů.
Stát by měl lidem v maximální možné míře nastavit jasné, pokud možno stabilní a jednoduché pravidla (zákonné, daňové apod.), aby se lidé mohli svobodně rozhodnout, zda (a vůbec) a kolik dětí budou mít (= si mohou dlouhodobě dovolit). Pokud se ale někdo odvolává na různé sociální příspěvky a jejich změny mu činí zásadní problémy, tak zřejmě dal přednost jiným svým hodnotám a musí se smířit s nedostatkem financí. Dítě je (bráno čistě ekonomicky) pro rodinu velký a dlouhodobý výdaj, takže jako u každého jiného výdaje musím zvážit, zda na něj nyní i v budoucnu mám. Samozřejmě, v tomto případě do hry vstupují časové a biologické faktory, ale je otázkou, do jaké výše má společnost dotovat nedostatek zdrojů u konkrétního jedince, pakliže k němu dochází na základě jeho svobodných rozhodnutí.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2007 18:18 | Tesna

" ... pokud by se tak zachovala většina populace ..." - jestli myslíte světové, to by byl samozřejmě průšvih, ale situace je naprosto nepravděpodobná. A pokud české, tak se při volném pohybu zboží nestane skoro nic. Rohlík se jen nevyrobí u nás, ale někde jinde ... už dnes se spousta komodit dováží a stojí +/- stejně (viz. naše jablka vs. clem zatížené banány dovezené přes půlku světa) A totéž s akciemi ... když u nás bude klesat výroba, tak samozřejmě bude klesat i počet (resp. objem) akciových emisí, které se budou v portfoliích průběžně nahrazovat emisemi a akciemi z těch zemí, které vyrábět budou (tzn. kacie se neprodávají u nás, ale v cizině, a k nám tečou peníze). A i tohle se děje už teď, stejně jako postupné pronikání cizinců na náš pracovní trh. Kdo by před 20 lety řekl, že u nás bude pracovat 5% cizinců? A to je ve srovnání se Švýcarskem nebo Německem, podíl relativně malý. Kolik to bude za 20 nebo 40 let?
Čili abych to shrnul, na našich "vlastních" nebo "přistěhovavších" se dětech jsme závislí jen do té míry, že při průběžném financování důchodů se bude poměr státního důchodu vůči mzdě při jinak nezměněných podmínkách zmenšovat (což nás mladší ostatně stejně čeká). A pak ti, kteří "ušetřili" na dětech (tj. je neměli) na tom mohou být líp, protože tyhle "ušetřené" peníze mohli mj. průběžně zhodnocovat na otevřených světových trzích a mimo státního důchodu si tak vytvořit dodatečný důchodový polštář. Drsné, ale takový je demografický vývoj nejen u nás, ale prakticky v celé Evropě a třeba v Rusku se bez přistěhovalců předpokládá pokles populace v horizontu 50 let tuším na 60% (?)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mirek Topolánek

expremiér a podnikatel

Kamil Vacek

podnikatel a investor

Mirek Topolánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Kamil Vacek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services