Wor(l)d Global Network: Letadlo na solární pohon

Martin Vlnas | rubrika: Co se děje | 24. 3. 2014 | 255 komentářů
Četli jste v novinách, jak zbohatli solární baroni? Chcete vydělat stejně jako oni nebo víc? Nevadí vám zapojit se do pyramidového systému? Právě pro vás je tu nabídka Wor(l)d Global Network.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 9. 2014 20:46, Martin

Jednoduché je něco hanit,ale druhá věc je tomu rozumět ! Co se týče aplikace AdKesh,už zde není publikováno,že podobný záměr měla jistá společnost,ale bohužel WGN přišli dříve.Ted je na místě se zeptat,není-li autor nějak propleten s touto společností a ted mu tak zbylo jen hanit jiné projekty???Proč se zde dále nepíše o možnosti prodeje mobilních telefonů a tabletů,která WGN propaguje?Jediné co je pravda je zhodnocení solárních panelů,ale i zde se autor popletl !!! Skutečně 20% bylo hlášeno,ale jako nestabylní.Nyní jsou smlouvy upravené na garantovaných 14% ročního zhodnocení.
Je jasné,že se v ČR někteří lidé tahají za vlasy.Proč tomu tak je?Protože ČR z toho nic nemá,je to zkorumpovaný stát a bohužel vysoce postavený činitelé na tyto peníze nemohou!!!
Další věc,když už tady mluvíme o pyramidovém systému ,co dnes není pyramida???
Příklad: armáda ---> vojáci..velitelé...generálové. ..prezident a tohle není pyramida?
firma ----> operátoři,leadři,mistři,vedouc ívýroby,ředitel a nakonec majitel firmy...tohle taky není pyramida?
Je potřeba se zamyslet,než začnu psát kryviny o pyramidě.Pokud jen autor závidí lidem peníze mile rád Vás pane autor zaregistruji do tohoto letadla :)

+98
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 5. 2014 13:52, Martin

Zdá se mi to, nebo autor píše o něčem, o čem nemá ani páru? Nebo, že by toto bylo opět dílo iluminátů? Ať tak, či tak autore, naučte se prvně rozumět penězům a vydělávat je pasivně. Pokud se Vám to nikdy nepovedlo, chápu váš vztek...

-70
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 255 komentářů)

27. 3. 2014 12:49 | Tereza

Klient centra: nemám žádnou smlouvu na zpětný odkup panelů po roce, to je pravda, ale jelikož jsem tuto informaci slyšela od několika různých lidí, z nichž alespoň polovinu znám a považuji je za důvěryhodné, tak myslím, že na ní něco bude. No a zbytek holt je přiměřené riziko.. :)A nevytvářím síť, ačkoliv si v tom případě moc nevydělám - nechci ve Worldu ani v žádném jiném mlm zbohatnout a za rok bydlet na pláži... Považuji mlm (se síťováním, pokud se dělá dobře - tedy s podporou, mentoringem, nutností být neustále k dispozici) za těžkou práci a za ty peníze mi tahle námaha nestojí...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 12:37 | Pavel

A ve finále uvidíte, že Vám jako Partners tento článek spíše uškodí než pomůže, jelikož lidem kteří o tomto projektu nevěděli se díky Vám dozví o tom, že je možná někde tráva víc zelená než u Vás. Ale každý je strůjcem svého štěstí. Ono každá reklama i ta negativní reklama je prostě reklama. A podívejme se třeba na AAA auto , všude je propírali jak podvádějí a kdesi cosi, ale stále je to na Českém trhu jednička v autobazarech. Jak tady nahoře říkají a i já to říkal v komentářích které mi tu smazávají. Jen čas ukáže kdo měl pravdu. Každý si nejdříve zameťte před svým prahem. Než vždy něco vypustíte ven. Čím více se o společnost WGN zajímám tím více chápu strach ostatních společností.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 12:15 | Zdeněk

Musím zde poděkovat Tereze za názor. Je to přesně tak jak říká. Jak se říká každý svého štěstí strůjcem. Ve Worldu vás nikdo nepřemlouvá, nenutí a neslibuje že budete milionář bez práce!!! Ono práce v mlm není sranda, zrovna jako práce poradce. Jelikož vím co se na finančním trhu nabízí, tak pokud se všichni poradci podívají do svého svědomí, tak vědí, že nabízejí zhodnocení bud rovnou se ztrátou viz SS(nepočítám-li státní příspěvek), nebo finanční trhy, kde jistota stejně není žádná! Jak se vždy říká jedině čas ukáže a musí to být nejméně 10,15 let, přičemž většina produktů(fondů) je prvních cca 8 let na nule nebo v mínusu. Tak srovnají-li se panely ve Worldu kde je spočítaná návratnost od 5 let, bude-li to o něco déle, kde je rozdíl!? Ale likvidita u panelu je již po roce, kdy mohu kdykoliv panel prodat! Ale pro šťoury to zde bude stejně jedno. Já přeji všem ať jsou k lidem slušní a vydělávají peníze korektně ať už je cesta jakákoliv a to je to hlavní!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2014 12:07 | Klient Centra

Předpokládám, že interní email určený poradcům od Partners se na webu provozovaném Partners dlouho neudrží ani na druhý pokus. :-) Tyhle informační úniky jen dokreslují napjatost a vážnost situace, kterou tato "skvělá příležitost" vyvolala.
Ale k věci... Předpokládám, že lidé z vedení Partners jsou natolik inteligentní, že dovedou rozeznat dobrou a špatnou příležitost a vyhodnotit situaci. A budiž jim ke cti, že jim jde o dlouhodobou slušnou pověst a ne o pár měsíců investiční slávy vykoupené roky ostudy. Takže když vedení Partners svým lidem velmi důrazně doporučí se této příležitosti vyhnout, má k tomu asi své důvody. Jakým způsobem se o dění v "podpalubí" vedení dozvědělo, považuji za irelevantní a vůbec to nevnímám jako nějaký boj mezi poradci. Ve slušné rodině se informace typu "Hele, děti ti rozprodávají tvoji sbírku známek, víš o tom?" nebere jako donášení, intrikaření a nekalý boj, ale jako výchova a boj o čest a dobrou pověst.
Tereza: Úplně vám nerozumím...: na jednu stranu říkáte, že to máte jako investici na jeden rok (panely chcete po roce odprodat zpět - a přitom (pokud si pamatuji dobře) v jiné diskusi uvádíte, že podmínky pro zpětný odkup nemáte úplně jasné... dále říkáte, že pod sebe nikoho nelákáte, ale že to přitom jako investice bez shánění dalších lidí pod sebe moc nevydělá...
Pokud jde o ten Herbalife, tady bych byl opatrný... Produkt sám o sobě budiž, prodávají se i jiné předražené blbosti. Ale způsob, jak se nabízí a hlavně jak se často místo produktu nabízí "ta příležitost" - to už zavání podvodem a těžkou manipulací. Jeden z diamantových lídrů World by vám mohl vyprávět. Fascinovalo mne, s jakou lehkostí se odstřihl od svého působení pro Herbalife a posléze i od vyloženého letadla Talk Fusion.
Tolik pro Terezu... záleží na tom, co je ochotná slyšet a přijmout - v lepším případě. V horším případě na tom, co si přeje, aby tady bylo slyšet. V letadlech se pochybnosti nepřipouštějí a neodpouštějí. .-(
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 11:58 | Aleš Tůma

Hm, až na to, že CCN se přejmenovalo a místo původního prodeje "carbon creditů" (což byl skutečně blábol, něco si o tom nastudujte), se zřejmě věnuje zachraňování pralesů, viz jejich web. To že nějaká MLM firma funguje 2 roky ještě skutečně nic neznamená.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2014 11:42 | Tereza

Aha, tak já měla za to, že tento článek psal pan Vlnas, ne pan Tůma... ale možná mu ho pan Tůma vypracoval nanečisto :)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 11:27

Tereza: zde máte Aleše Tůmu http://finmag.penize.cz/clanky/autor/70017669-ales-tuma A zde radostný email pana Borkovce : Ahoj všichni, stalo se, jak jsem sliboval a čerstvou analýzu a článek o této zvláštní kumpanii World GMN najdete zde: http://www.penize.cz/investice/283165-world-global-network-letadlo-na-solarni-pohon krásné pondělí J Petr
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 11:22 | Tereza

A ještě dodatek k panu Tůmovi, který chystá podrobný článek a varování. Pana Tůmu neznám a do včerejšího dne jsem od něj nic nečetla. Včera jsem narazila na diskuzi o CCN, kde jedna diskutující vytáhla dva a půl roku starý článek zmíněného pána o letadle: http://finmag.penize.cz/investice/265959-nove-investicni-letadlo-leta-bez-emisi CCN je dodnes celosvětově fungující projekt. Jak jsem si přečetla včera na diskuzi, pan Tůma psal rádoby zasvěceně o něčem, o čem neměl správné informace. Cituji: "redaktor neví, jak to s emisními povolenkami je, protože ty budoucnost nemají a na konci článku píše, že ČEZ nekoupí Carbon Credity od člověka - ale proto je odkoupí CCN za předem stanovenou cenu a pak je prodá sama za sebe jako "velký hráč"." Další příspěvek v diskuzi nebudu citovat přesně, protože by tu dlouho neobstál, stejně jako email pana Borkovce: "CCN už delší dobu nestuduji, ale tehdy jsem si nechal systém představit, dávalo mi to smysl, líbilo se mi to. Jenom bych chtěl k tomuto dodat jednu věc - rozhodovat se na základě článku bulvárního "ekonomického" plátku, to si nemyslím, že je úplně nejlepší nápad. Odkaz jste vytáhla od jednoho největších mystifikátorů a vytrhávačů dané problematiky z kontextu. A to se netýká jen CCN." Konec citace. Tak jsem zvědavá na ten článek pana Tůmy :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 10:00 | Tereza

V diskuzi na měšec.cz jsem četla o výkupních cenách energie už tolikrát, že opravdu nemám zapotřebí se někoho dál vyptávat.:) Takže k tomu letadlu, které letí a brzy spadne a kamarádi na mě navždy zanevřou - toho se nebojím. Původně jsem nechtěla registrovat vůbec nikoho (nebaví mě mlm nijak zvlášť), chtěla jsem jen koupit panely a za rok je prodat zpět. Nakonec se ke mně dva tři známí přidali, ale ti si jsou dobře vědomi toho, že jakákoliv investice má samozřejmě rizika. Společnost negarantuje 20% ročně z panelu, jak už tu bylo mnohokrát řečeno, ale zatím je platí, takže na to peníze má. Až je mít nebude, bude pravděpodobně platit méně. Peníze má i z prodeje mobilů a tabletů. Zdaleka ne každý ve Worldu vydělává balík, je třeba platit měsíční aktivitu pro výdělky ze sítě a to se nevyplatí lidem, kteří nemají pod sebou velkou strukturu. Takže je nesmyslné tvrzení, že stačí osobně zaregistrovat dva lidi a pak už nic nedělat a jen vybírat peníze. To by dotyčný musel mít hodně velkou kliku a narazit na lídry. Pokud někdo zůstane na pozici Partner, nikoho neregistruje a jen normálně používá mobil s aplikací, vložené peníze se mu tak do roka vrátí. Ale kolik je takových, co si přečtou podobné diskuze a články, AdKash odinstalují a nevyberou nic? Já myslím, že dost, jeden takový tu zrovna psal. V každém mlm jsou lidé, co nevydělávají a vložené peníze se jim nevrátí. Co třeba Herbalife, myslíte, že tam nejsou lidé, co nakoupí předražené tabletky, které ani sami nespotřebují a kteří neseženou nikoho, kdo by to od nich koupil? Přišli o peníze - a je proto Herbalife podvod? O burze nikomu nevykládám a o patentu taky ne. Rozhodně si nemyslím, že by World měl brzy končit, i když na světě je možné skoro všechno. :) Dál nevím, co bych k tomu ještě dodala, bylo řečeno myslím vše, teď už je to jen mlácení prázdné slámy...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 9:20 | Pavel

Musím to dát na 2x jelikož to nějak zablokovali From: Borkovec Petr Sent: Friday, March 14, 2014 9:10 PM Subject: VÁŽNÉ VAROVÁNÍ World GMN Importance: High
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 9:18 | Pavel

Terezo zde máte jeden email ,alespoň je vidět jak spravce maže důkazy fakt seriozní Zdravím všechny, v poslední době se setkávám často s novým typickým Ponziho pyramidovým systémem alias typickým letadlem jméne WORLD GLOBAL NETWORK, kterému bohužel podlehlo několik hloupých či hodně ziskuchtivých bývalých poradců. L Dokonce se neštítili to nabídnout klientům a ostatním kolem sebe. Na severu Moravy je to vážný problém a až to spadne, protože to spadnout musí, tak to bude velmi bolet a v té chvíli nechci na palubě žádného našeho klienta a aktivního poradce! Na předražených solárních panelech v Rumunsku a bezplatných aplikacích se takto vážně nedá vydělávat! Takže vás před tím vážně varuju, protože do tohoto jde buď zloděj, idiot či v nejlepší případě naivní blázen a aniž to ví tak, kdo tam je, tak je i daňový podvodník. Jiná varianta není a okamžitě osobně ukončím každého, kdo do toho půjde či se jakkoliv zapojí a osobně zažaluju každého, kdo to dokonce nabídne klientovi! A budu hodně tvrdý. Pokud to chcete kombinovat s poradenstvím, tak prosím ve Fincentru, tam si můžete prodávat, co chcete a ještě si k tomu můžete přibrat hotovostní půjčky chudákům za 1000% a investici do nového Helvagu – prostě takový výhodný balíček pro každého. J Jen totální magor nechápe, že to je normální letadlo. Aleš Tůma již připravuje podrobnější článek a varování klientům.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2014 9:10

test
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 6:30 | Mik0007

Ne, takto to opravdu nebylo. O žádném MLM jsem nepsal. Bylo tam přímo napsáno slovo "PODVOD". Pořád to nechápete? Ceny vás nezajímají? Burza? TELME? Jinak toho "idiota" co se vypisuje v diskuzích vám odpouštím, píšeme do nich totiž oba dva. Už vám váš sponzor sdělil výkupní ceny energie u těch vašich 3 panelů? Pořád ne, viďte? Ptejte se po účetních závěrkách, doložte nám jakoukoli informaci o vstupu na burzu, číslo patentu Adkash, mám pokračovat? Zatím se oháníte jen a jen panem Zimou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2014 5:50 | Tereza

Tak email pana Borkovce, co tu byl včera, se mi nepodařilo objevit, chtěla jsem se ještě ujistit, že jsem to pochopila správně. Takže pane Králi, vy jste "nabonzoval" vedení Partners, že někteří jejich zaměstnanci dělají mlm a vedení na váš podnět rozeslalo varování, kde pohrozili vyhazovem každému, kdo bude mít s WGN něco společného? Je to tak? Dobrá práce... :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2014 20:32 | Gusta Fučík

Já bych myslel, že u velké řady z nich je to jinak. Dobře vědí, jak to je. Jenže doufají, že oni ještě budou dost vysoko na to, aby vydělali. Mám pocit, že je celá řada takových MLM harcovníků, kteří se pouštějí tu do toho tu do onoho, zkouší odhadnout, která z nových trotlovin se chytí a ve které by se asi mohli chytit oni dost vysoko na to, aby z toho něco měli...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2014 20:05 | Karel

Ale oni Vám stejně nebudou věřit, prostě to zatím vydělává a na všechno ostatní kašlou. Je to pohádka krou chtějí žít. Můžete zveřejnit cokoliv, oni si stejně najdou dalších tisíce důvodů proč tomu věřit. Ale držím Vám palce.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2014 17:37 | Mik0007

Dnešní aktuální cena za 1 GC je 29,28 EUR. Dnešní cena za 1 MWh energie ve špičce je 39 EUR. viz www.opcom.ro
Stávající projekty dostanou od státu 4 GC + 2 GC s odkladem v r. 2017. Nové projekty (od r. 2014) dostanou od státu 3 GC za 1MWh vyrobené energie.
Aktuální cena za 1 MWh je 207 EUR (v tom jsou i odložené certifikáty a poplatek za přenosovou síť) - to je pro staré projekty. Nové projekty - 120 EUR za 1 MWh. 245 W panel za rok vyrobí 0,33 MWh, tj. 68 EUR = 93 USD (místo slibovaných 240 USD) U nových projektů panel za rok vyrobí 0,33 MWh, tj. 40 EUR = 55 USD ročně. Nepočítám náklady na provoz, daně, atd.
Kromě tohoto výpočtu, jen dodám, že provozovatel elektráren se teprve v březnu zaregistroval na OPCOM, a tedy teprve nyní začne prodávat a inkasovat za energii i za zelenou podporu.
Ano jsem zoufalec, fakt nevím co ještě mám dodat.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 3. 2014 16:52 | anonym

Dotace mají podobu regulované výkupní ceny, která je zmíněná v článku, i když to autor moc nerozvedl. Pokud 1 panel potřebuje 600 eur/mwh, 2 panely potřebují cenu 300 eur/mwh. V diskuzi na Měšci Mik0007 tvrdí, že cena v Rumunsku je max. 200 eur/mwh.
Mik0007 může být zaujatý, tak co na to Google? Tím zjistíte, že tam mají systém zelených certifikátů, od letošního roku pro nově spouštěné elektrárny 3 na mwh: http://www.pv-magazine.com/news/details/beitrag/romania-halves-certificates-for-solar-pv-starting-january-2014_100013804/
Max. cena certifikátu je 55 eur, tržní cena je někde kolem 30-40, takže i v optimistickém případě podpora 165 eur, samotná elektřina stojí kolem 50 eur, takže jsme na 215 eurech za mwh.
Takže by tam za ty panely na 1 investora musely být minimálně 3, spíš 4. No a jsme zas u toho, proč je ta smlouva na 1 panel...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2014 15:56 | Pavel

anonym: smlouva na panely se ke mě nikdy nedostala, jen jsem přemýšlel. Jak by mohla vyplácet firma WGN tolik peněz, když jeden panel na pokrytí zisku údajně podle Mik007 nestačí. Tak jsem si pro sebe dělal pár výpočtů a pouze mě napadl tento způsob. A to do toho nezapočítávám dotace, které většinou na zelenou energii bývají. Chlapy, já se s vámi přeci nehádám zda je to letadlo nebo ne. Ale bez pádných důvodů tu firmu přeci nemůžeme odsoudit, že je špatná. Mik007: Michale já nevím z čeho vyplácí Vás společnost pro kterou pracujete (jestli jste stále fin.poradce tak asi z poplatků co platí zákazníci,že? A to je správné když se jim věnujete),je tedy logické ,že WGN musí své lidi taky platit z poplatků (si myslím).A na žádnou dovolenou 100% nejedu a ani neznám žádného Jardu T. což podle článku, který je zde nahoře, je ten člověk ze společnosti IFP, taky neznám a natož Vás a jsem rád. A omlouvat se nemusíte, prostě jste měl zapotřebí říct svůj názor a to je dobře. Tak ať se Vám daří.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 3. 2014 15:12 | anonym

Ok, a proč by někdo vyplácel zisk z (hypotetického) druhého panelu, když to podle smlouvy nemusí dělat? To vypadá jako fakt super-jistá investice...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Leoš Novotný

podnikatel, Leo Express

Pavel Telička

politik a lobbista

Leoš Novotný
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Pavel Telička
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services