A co chcete od své pošťačky vy?

Pochopili jsme svou sociální úlohu, cigarety už prodávat nebudeme. Oznámila (trochu) kajícně a (nanejvýš) uvědoměle Česká pošta. A mediální bouře zhasla jak zapomenuté cigáro, z orkánu je všední vánek, co ofukuje listonošům tváře den co den. Jen škoda, že s cigaretovým kouřem vyprchalo z veřejné debaty i to, o co vlastně doopravdy šlo.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 3. 2014 21:09, Roman H.

Vše, co je výše v článku popsáno, je pravda. Manželka pracuje na přepážce jedné z poboček pošty. Situace je ještě mnohem horší hlavně v oblasti prodeje finančních produktů aliančních partnerů. Pracovníci pošty jsou skvěle placenými regionálními manažerkami už téměř násilím nuceny plnit plán uzavřených smluv. Pod pohrůžkou ztráty prémií nebo zaměstnání nabízejí produkty hned několika partnerů. V poslední době je to hlavně stavební spořitelna Raiffeisen, která se snaží nahnat do spoření co nejvíce lidí, protože od dubna se výrazně mění podmínky tohoto spoření samozřejmě v neprospěch klientů. Holky na přepážkách už mají v hlavách takový zmatek, že už ani neví co nabízet dříve. To co denně poslouchám od manželky svědčí o jasném porušování zákoníku práce vedením České pošty a také o tom, že tento moloch vedou naprostí diletanti, kteří se starají hlavně o svá tučná korýtka. Vedení vykazuje naprosté chyby v logistice i v tak základní činnosti jako je doručování zásilek. Pro vedení Pošty je totiž už dávno důležitější alianční partner než správně a včas doručený balík. Zatímco ty přepážkové "dělnice" nosí domů i 12 000 skoročistého, vedení si rozdává vysoce nadstandartní odměny.Navíc zaměstnává celou armádu kontrolorů a zbytečných manažerů. Prostě Pošta je navrch huj a vespod fuj a zasloužila by si rychlou privatizaci.

+47
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 3. 2014 9:51, všeználek

oznámené doporučené zásilky a balíky si vůbec nemusígte vyzvedávat na ukládací poště, stačí telefonicky požádat (číslo je na každé Výzvě k vyzvednutí zásilky) o opakované doručení. A všěřte tomu, že napodruhé udělá doručovatel vše proto, aby zásilku doručil. A pokud ne, žádejte opakovaně! Určitě není nutné chodit na poštu a vystavovat se zvůli poštovních zaměstnanců (šmejdů) s nabídkou nejrůznějších produktů a zboží.

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 25 komentářů)

13. 3. 2014 11:24

To je dost různý, vy budete asi Praha a asi ne širší centrum, že? Tenhle systém určitě nefunguje všude. Podepřeno zkušenostmi.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2014 11:10 | jezevec

proč poštovní doručovatel ani nezazvoní? to víme přímo od poštovních doručovatelů. stav doručovatelů je trvale poddimenzován a pošta jim neproplácí přesčasy. takže pošťáci mají za úkol co nejvíc nedoručovat, ale motivovat lidi aby si pro poštu chodili sami na poštu. odtudy pramení bizarní a ve světě unikátní produkt "balík na poštu", a všelijaké pokusy s balíkomaty. takže v prvním kole pošťák nedoručuje vůbec, ale dá listovní doručovatelce (pozor, to je jiná než balíková!) fascikl franclí že adresát byl nezastižen, a prostě čekají, kdo si přijde na poštu. stejně se zachází i s doporučenými dopisy - první den je pošťák vůbec nenosí, jen výzvy. teprve těm, kdo nepovolí, se v druhém kole zásilka naloží, a pošta se (někdy) pokusí něco doručit. snem poštovních managorů je, aby doručovatelé vůbec nemuseli být, aby si lidi chodili pro všechno sami - ideálně rovnou na podací, ani snad ne na doručovací poštu. votrok za přepážkou za kterou je trvale fronta, obslouží za stejný čas a peníze desetkrát víc klientů.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 3. 2014 8:46 | A. Antošová

Co se pošty týče, zřejmě stále zvyšování poštovného je z důvodu, že lidé málo využívají tyto služby. Pro mě je nepochopitelné, že poštovné po ČR a do ciziny zdražilo.Jak je možné, že poštovné např. z Německa do ČR je nižší, než od nás tam? A to jsou v Německu trochu jiné příjmy než u nás, že? A dále mě překvapuje, že přestože když jsem doma, poštovní doručovatel ani nezazvoní a jen dá do schránky oznámení k vyzvednutí zásilky na poště. Tam se pak musím vydat, čakat dlouhou frontu, abych zjistila, že zásilka tam ještě není, že ji asi doručovatel-ka nosí s sebou???? Před 25 lety tyto služby byly daleko lepší. Proč?
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2014 8:44 | jasu

Jsem důchodce a bydlím na vesnici, v níž poštu nemáme. V okruhu do 4 km jsou ale pošty tři. Osobně je ale téměř vůbec nepotřebuji: důchod chodí na účet, dopisy, časopisy, balíky apod. přinese spolehlivě naše "poštovní panenka" (podle poštovního panáčka) a když ji požádám, tak mi vezme k odeslání i balík. Ostatní sousedé na tom ale mohou být jinak, netroufám si to soudit. A také si netroufám radit České poště co by měla se svým obrovským impériem dělat. Pro mně osobně je důležité, aby mi zachovala tu naši spolehlivou (a milou) "poštovní panenku"!
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 3. 2014 1:25 | jezevec

mně v podstatě nevadí, že pošta prodává pojistky, zlato, pohledy a cigarety. mně vadí, že: 1) doporučené a balíkové zásilky se "pokouší" doručovat v době, kdy jsou normální lidi v práci. 2) takže je pro jistotu nedoručuje nikomu, ale jen hází francle do schránky, případně rovnou posílá drzé sms-ky že z technických důvodů nebyl proveden pokus o doručení. 3) pošta má otevřeno obvykle tak, že její pracovní dobu stihne jen důchodce a nezaměstnaný. například u nás 8-11, 13-17. 4) před poštou není kde zaparkovat - naopak, buď je tam vyhrazené parkoviště jen pro poštovní vozy, a nebo zákaz parkování. 5) když už si vezmu dovolenou a podaří se mi zaparkovat aspoň do kiláku kolem pošty - je tam FRONTA.
a co za doplňkové služby bych chtěl od pošty? a) aby nedělali žádné doplňkové služby a prodeje, dokud nejsou schopni civilizovaným způsobem zvládnout meritorní provoz b) aby si poštovní doručovatel vyzvedl doporučený dopis či balík k odeslání, prodal známku a hodil dopis na poštu, skásnul či odeslal peněžní poukázku, přinesl mi formuláře na rekomando a dobírku a složenky - prostě běžné POŠTOVNÍ služby. c) aspoň jeden den v týdnu otevřeno do 21 do večera, a v sobotu celý den ne dvě hodiny.
+44
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dara Rolins

zpěvačka a podnikatelka

Michal David

hudebník a podnikatel

Dara Rolins
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Michal David
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services