Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 657 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 657 komentářů)

4. 12. 2013 18:01 | Pavel

Partners nebo ES, není to jedno? Já si myslím, že je. První staví multilevel na životkách, druhá staví multilevel na investicích s nesmyslným poplatek. Myslím, že si nemají co vyčítat. Přínosné oradenství dělají jen jednotky poradců z těchto společností, ostatní budují a tahají do byznysu další ovečky a tím tento obor zabíjí. Kvalita není žádná. A je jedno, jestli mají v názvu JINAK nebo JISTOTA. Petr Fiala relativně přesně popsal kvalitu služby Partners, bohužel ale skočil na lep ES.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2013 17:59 | Pavel

Ach jo
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2013 16:29 | chk

Petře Fialo, možná budete překvapen, ale pokud byste chtěl přejít od Conseq třeba do České spořitelny, nebo Citibank, což jsou banky, které také nabízejí fondy FT, můžete to udělat na základě jednoho papíru o převodu cenných papírů a podílové listy se Vám převedou, ZDARMA, pod jiného distributora. Dokonce to běžně dělají naštvaní klienti ES, kteří si převádí fondy na jiné subjekty. Sice to je trochu komplikovanější (kvůli té vaší údajné "výhodě" depa na jméno klienta), ale během několika dnů, kdy se papír pošle do Německa, mají klienti převedeny fondy pod jiného distributora. A rozhodně se nemusí ničeho bát. Majitelem fondu jsou stále a pouze klienti. Nikoli Conseq nebo Česká spořitelna.
Stran Vašeho dotazu na poplatky. Pokud například ve spořitelně zadáte pravidelný nákup fondu FT, jediný Váš náklad na pořízení bude poplatek za nákup fondu, který může být max. 5 % (jiné banky to umí i levněji, třeba 3,5 %) a žádných dalších jednorázových 55.000 už neplatíte. Takže celkový objem poplatků je v tomto případě pouze 180.000 Kč, v případě jiné konkurence dokonce 126.000 Kč. Pokud tedy změníte zprostředkovatele, m§žete ušetřit celkově za 30 let 118.000 Kč. Respektive jste tak hloupý, že stejnou službu kupujete tak draho. Holt údajné kamarádství Vás stálo ojetou oktávku:). Doporučuju kamaráda poslat kamsi:)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2013 13:00 | autor článku

Čím víc palců dolů, tím líp, ukazuje to že nepíšu úplně od věci:)
V tom tipaření není nutně třeba hledat nic nekalého, funguje to tak v řadě firem. Tipař může klienta získat a vyzpovídat, důležité je aby vlastní službu investičního poradenství (tj. posouzení individuální vhodnosti nabízeného nástroje) poskytla osoba s registrací. To by firma měla mít nějak ošetřené, ale při přípravě článku jsem to nezkoumal. Teď doufám, že mi přičtou k dobru, že jsem se jich taky jednou víceméně zastal:D
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 23:56 | Harry

Sakra Aleši, vy se máte. Napisete naprosto neutrální odstavec a hned máte 28 záporných reakci. Proč já nedostal s moji vyzvou ČNB k akci ani jeden palec dolu? Budu se muset nad sebou zamyslet :-)
Btw, je to tipaření vůbec legální?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 21:00 | Ferrin

Společnost Partners (nebo také společnost OVB) již v této republica napáchaly mnoho zla a žel - stále páchají. Vyvázat se z jejich smlouvy o spolupráci je také pěkný oříšek, kdy se snaží likvidovat své vlastní spolupracovníky a vysávají je nejen o kontakty...
Jakýkoliv člověk, který spolupracuje s takovými společnostmi u mne rozhodně důvěryhodným není. Myslím, že tento článek je velmi tendenční!!
Spol. Conseq mému příteli "zašantročila" velké peníze, takže si o ní myslím také svoje.
Koukal jsem i na nezávislé servery, proto píšu proti těmto společnostem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 20:54 | taky investor

Zajímavé, že v jednom předchozím příspěvků to bylo 1700, teď už 2500. To vypadá že populační růst v ČR zachraňují hoši a dívky z EundS ! :D
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 20:26

A co když ji dotyčný fakt nabízí?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2013 16:06

Vážený Pane Tůma,
celkem mne těší, že Vám firma Ertrag und Sicherheit tolik leží v žaludku. Je vidět, že ji vnímáte velkou konkurenci a tak jste se opět neudržel a zapojil pomluvu, jako nástroj boje s konkurencí.
Poradce, který pomlouvá konkurenci, bych si já určitě nezvolil. Ale jste ještě mladý a nezkušený. Časem na to také přijdete, že pomlouvání konkurence není ta správná cesta. Že lepší je být zkrátka lepší. Potom už není pomlouvat potřeba.
Váš článek je informací pro ty investory, kteří na pomluvy věří a rozhodují se podle nich. Mezi ně já nepatřím.
Proč jsem ale vlastně klientem Ertrag und Sicherheit a ne klientem Partners, potažmo neinvestuji přes Conseq, který je vaším partnerem na poli investic?
Příběh začal před zhruba rokem, kdy mne oslovila kamarádka, holčina něco přes dvacet, že teď dělá pro Partners a jestli si nechci nechat udělat analýzu financí. Proč ne, předal jsem jí všechny smlouvy na stavebko, investiční životní pojištění, pojištění majetku s informací, že bych rád investoval 10000 Kč měsíčně do podílových fondů. V té době jsem Ertrag und Sicherheit vůbec neznal. Po několika týdnech byly smlouvy zanalyzovány a až na několik návrhů na drobné změny v pojištění, o které jsem neměl zájem, jsem nedostal žádnou nabídku na investování. Žádnou. Prý se mi ozve specialista. Jenže pro toho specialistu jsem asi nebyl dost zajímavým klientem a tak se mi po prvním telefonátu, kdy jsem v jím navrženém termínu byl v zahraničí, už nikdy neozval. Kamarádka mezitím v Partners nedělá. Asi ji nebavilo prodávat pojištění.
Po té se mi ozval kamarád a předal informaci o Ertrag und Sicherheit a na následné schůzce jsem dostal podrobnou informaci o všem včetně poplatků. Jasnou a průhlednou, včetně bonusu ve formě účtu na mé jméno přímo u fondové společnosti Franklin Templeton.
Zapátral jsem na internetu, přečetl si Váš první pomlouvačný článek, který mne určitě neodradil, zjistil vše o firmě Ertrag und Sicherheit i z Rakouských a Německých serverů a nakonec se rozhodl. Zaplatil jsem 55000 Kč ihned, a pokud budu tuto částku investovat 30 let zaplatím dalších 189000 Kč na vstupním poplatku. Následných 20 let, kdy budu kapitál v penzi čerpat, nezaplatím už nic. Účet poté zdědí moji potomci. Čerpat budu jen roční zhodnocení bez toho, aby ubýval investovaný kapitál, Jednoduché, jasné a snadno vyčíslitelné.
Tak a teď Vy pane Tůma, kolik by mě to stálo u Vás, pokud budu chtít investovat do Franklin Templeton přes Vás a Conseq? Také budu mít účet na vždy bez dalších poplatků?
A ještě jeden drobný detail, pokud nebudu v budoucnu s poradenstvím firmy Ertrag und Sicherheit spokojen, budu mít nadále svoji investici, tedy svůj majetek u Franklin Templeton v Lucemburku. Fondové společnosti s dlouholetou tradicí a zkušenostmi a celosvětovou působností a miliony spokojených klientů. Jsem přímým klientem této společnosti.
Pokud nebudu spokojen s Vámi, nebo s Conseq, budu muset veškerý majetek vybrat a hledat někoho, kdo mi investování umožní. Což s sebou přinese další poplatky. Proč? Protože bych byl jen klientem Vaším, případně Conseq ne klientem Franklin Templeton.
Proč bych to dělal? Proč bych si bral zbytečně další mezičlánky ve formě Partners a Conseq s sebou na palubu a zvyšoval tak riziko, když to můžu mít u Franklin Templeton na přímo?
Předem děkuji za vyčíslení poplatků,
přeji Vám hezký den bez pomlouvání,
Petr Fiala
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2013 13:30 | Roman

to je zajímavé, že na MEFINu nejsou všechny produkty ve srovnávači
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 23:42 | kopir r. b.

Tak jsem šel na Mefin, který doporučujete. Zadal jsem do vyhledávacího okýnka "Partners". A hádejte, co mi první vypadlo? Otázka: Dobrý den mám možnost investovat prostřednictvím společnosti E undS do podílových fondů Franklin Templeton, které mě velice zajímají. Chtějí 21 - 55 tis. za doživotní služby + samozřejmě standartně platím poplatky z investované částky a fee správci fondu. Nicméně nabízí dále vše zdarma - zahr. převody do fondu a z fondu, přepočet kursu blízký ČNB střed, Switching zdarma atd. Dále poradenství a aktivní možnost sledování. Oproti tomu mě poradce Partners od tohoto odrazuje a hledá mi jiné řešení, např Conseq. Jak je možné, že má Conseq u většiny podílových fondů Franklin Templeton nižší fee za správu fondu než samotný FT na oficiálních stránkách daného fondu? Popřípadě je mi schopna jiná společnost nabídnout to co E und S? Děkuji za odpověď Odpověď: Dobrý den, jaké doživotní služby EundS nabízí a čím je garantuje? Je garance smluvní? S kým je tato smlouva? Budete takové služby skutečně potřebovat? Jakou máte záruku doživotní trvanlivosti závazku u rakouské firmy, která je na trhu momentálně asi 27 let? Převody zdarma a kurs blízký středu jsou pokud vím standardní. Rozdíly v fee jsem namátkou nezjistil. Napište prosím konkrétní příklad. Je možné, že zaměňujete TER a správcovský poplatek. Myslím, že těch 21-55 000 Kč navíc je "nakupováním deště".Fondy Franklin Templeton jsou jisě dobré, ale nejsou zas tak výjimečné, jak se Ertrag und Sicherheit tváří. Nicméně podle informací, které máme k dispozici, je jejich nákup přes E und S nebo Jung, DMS und Cie. (která EundS zřejmě zastupuje) je zbytečně drahou cestou. Existují společnosti, které Vám tytéž fondy mohou prodat i zcela bez vstupních poplatků.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 22:42 | Jiří

Od společnosti Partners for life mám již 4 roky nastavené celé rodinné portfolio a můžu říci, že jsem spokojený, poradili mi lépe než pracovníci v bance kde mi tak trochu zvorali hypotéku a to byla zaměstnankyně banky a hypoteční poradkyně, takže by tomu měla rozumět nejlépe, opak byl pravdou a to jsem ji jako klient na některé chyby sám upozornil. Příště se radši poradím u Partners for life.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 22:29 | Jan

Nemyslím, že je vhodné paušálně používat pojem provizní bouchač. Motivovalo by Vás jako obchodního zástupce (v jakékoliv oblasti) sjednat za týden 20 zakázek, když "kolega" jich sjedná za stejné peníze 5?
Je to dvojsečná zbraň. Záleží na člověku, jakou má náturu. Jestli je člověk motivován snahou dlouhodobě se o klienty starat a zajistit jim dobrou službu, a tedy mít od nich kladné reference i za 10 let, dělá dobře a zaslouží si být dobře zaplacen. Pokud chce klientovi švihnout životní pojištění pro rychlé prachy a za 5 let se radši stěhovat do jiného města, aby neměl rozbitá okna nebo nos, ideál to nebude...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 21:53 | Michal

OK. Poreferuji o tom :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 21:44 | Ferrin

Asi je to dotaz třeba na http://www.mefin.cz/ nebo na http://www.atank.cz/pomoc-poskozenym-spotrebitelum-na-financnim-trhu/ ... http://t-a-n-k.eu/ ...... Jan Orava a Vít Kalvoda TANK s.r.o. Sídlo klientských služeb: administrace@mefin.cz +420 541 215 381 Srbská 66, Brno
Tam Vám rádi představí citované společnosti (i další) a bude silně překvapeni !!
Potom články tohoto autora a tohoto typu začnete přehlížet !!
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 21:29 | JirkaZ

Mohu požádat o odkaz na údaje vyskytující se v posledním odstavci ?
Moc nedávají smysl, takže bych si je rád ověřil.
Děkuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 19:57 | investor

..zaměstnanec Partners pan Tůma opět pobavil. Zřejmě ho vyděsil generální meeting EundS před 2 týdny v Praze na Clarionu, kde pro 2.000 lidí z ES (dalších 500 se vůbec nevešlo) byli představeni noví partneři EundS, top fondové společnosti světa: Aberdeen, Amundi, Schroders, J.P.Morgan apod. Lze chápat frustraci pana Tůmy a jeho zamětnavatele, že jeho minulý článek nezpůsobil vůbec nic. Dosud nepochopil, že poradenství funguje na základě doporučení spokojených klientů a kvality poradců, ne na základě placených tendenčních článků. Když byla společnost ES v Rakousku založena, slavil pan Tůma 2.narozeniny a pravděpodobně už začínal chodit. V té době společnost ES začínala na rakouském území s prodejem podílových fondů. V ČR stabilně od r.2006 a od té doby se stala největším zprostředkovatelem investic do Franklin Templeton na našem území (data Franklin Templeton). Až po několika letech se objevil jakýsi Tůma se svými články. Věřme, že jemu a jeho zaměstnavateli konečně dojde, že lež a pomluva má krátké nohy. PS: JINAK LZE PODĚKOVAT ZA REKLAMU NA FRANKLIN TEMPLETON GROWTH FUND - SKUTEČNĚ JEHO PRŮMĚRNÁ ROČNÍ VÝKONNOST ZA POSLEDNÍCH 60 LET PŘESAHUJE 12 %, KUMULATIVNĚ PAK PŘES 7.000 %, COŽ ODPOVÍDÁ ZDVOJNÁSOBENÍ KAPITÁLU ZA 6 LET... DÍKY.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 19:42 | Fredy

Tak, tak, přesun financí ke zdroji. Ovšem nikoliv k tomu fondovému, ale rovnou k akciím.
Tahle "válka" provizních bouchačů svědčí o jediném. Čím dříve budou provize zakázány, tím lépe pro obyčejné lidi.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 17:46 | Jan

Ať žije finanční etika. Kdo je mi nepohodlný, toho pomluvím. Že nemám co věcně napadnout? Tak si vymyslím, že dotyčný nabízí pákovou investici a jiné bláboly, překroutím fakta do polopravd a hurá s tím na web... A účel je splněn. Neznalý český člověk, žijící v iluzi o bezplatných produktech, má hned důvod zůstat u svého IŽP a přispívat nevědomky svému poradci na provize, místo aby přišlo storno a přesun financí ke zdroji.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 16:35 | Lombarďák Džon

to je jasnej VUML...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Svoboda

ekonom, prezident APS ČR

Daniel Beneš

manažer

Karel Svoboda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Daniel Beneš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services