Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 657 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 657 komentářů)

12. 11. 2021 18:11 | ...

Martine Viktoro / Martin V.
https://podzim2018.finfest.cz/speaker/martin-viktora/
nabuddúce si premysli, kde investuješ, čítaj riziká, poplatky, dotazníky a koncept, štruktúru produktu... .
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2021 20:25 | JartyGulak

Čo je nové s Phoenix Investor a VION Invester ? :)
Martin V. - Martin Viktora nám určite na to odpovie
https://poradci-sobe.cz/financni-poradce/martin/
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 5. 2017 16:00 | ...

http://poradci-sobe.cz/financni-poradce/martin/
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 4. 2017 10:21 | ...

:):)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-se-muze-oprit-o-silne-strategicke-partnery-p53-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170411_114237_zpr_sdeleni_rest
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 3. 2017 1:00 | ...

:) http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 2. 2017 15:37 | Martin

Pokuta 3 miliony je naprosto směšná a prodělané peníze nikomu nenahradí.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 2. 2017 17:30

Po dlouhé odmlce dávám příspěvek, který všechny poškozené touto podvodnou firmou ES a jejími poradci včele s panem Jánem Kurhajcem a Vlastimilem Novákem potěší. Je neuvěřitelné, že tito lidé mají páteř dál podávat skvělé rady kam investovat a založili novou společnost, která to již bude dělat správně?????? http://byznys.ihned.cz/c1-65613650-cnb-udelila-trimilionovou-pokutu-zprostredkovateli-ktery-nabizel-rizikove-investice-duchodcum
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 1. 2017 12:03 | Petr

Ano, v našem městě měli tři poradsi ES mercedesy cls 500. Úplně stejné. Dva už nemají nic a jeden přesedlal do oktávky. To i mě samotného překvapilo, protože se mse domníval že na provizích skutečně dělají ranec a své osobní finance mají pořešeny lépe.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 1. 2017 9:01 | KámošzBudejic

Ještě bych jen doplnil, že někteří slabomyslní jedinci z ES samotní jsou bez peněz, půjčují si od svých "kamaradů" z multilevelu na opravy svých drahých aut a samozřejmě s navrácením moc nespěchají. Tedy jako poslední (po okradených klientech) okradou i své obchodní partnery!A víte co je na tom nejúspěšnější? Jejich ovečky jim pořád věří a poslouchají neustále lži a sliby. Takže až za vámi přijde jeden z nich a bude pod záštitou nějaké multilevlové pohádky půjčit peníze, neváhejte ho na kopat do tohoto jeho prolhanyho ksichtu!
+39
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 1. 2017 13:47 | janicek

Masaker. Nešetri zarabaj
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2017 18:44 | Martin V.

Dobrý den,
Po čase bych zde rád uvedl nějaké aktuální informace, které dokreslují fungování nadnárodní a mnoha lety zkušeností ošlehané společnosti Ertrag und Sicherheit.
Prvně mě potěšilo, že slovenský pisálek najednou úplně otočil a vlastně mi dal za pravdu ve všech bodech obžaloby. J Nevím, jestli to psal zhrzený poradce, který opouštěl potápějící se loď třeba za bájným Phoenixem nebo se prostě někomu rozsvítilo a sundal růžové brýle.
Je úsměvné sledovat rozdělení kdysi tak pospolu držící společnosti na dvě části, které se bytostně nenávidí. Ještě zábavnější je sledovat, že jedna část prodává zároveň privátní bankovnictví od 50 EUR od Partner Bank a multilevel na kávu. Privátní bankovnictví od 1500 korun měsíčně spojit s multilevelem na prodej kávy je vážně nečekaná kombinace. No ono druhá část nezůstává pozadu. Kdysi nejvýše postavené persony v podobě pana Kurhajce a pana Křížka se nyní pasují do role zachránců všech slušných poradců (včetně těch, co prodávali ICM, Shedlin nevo EVVE ve velkém) a chtějí pozvednout investiční poradenství. Ti samí pánové, kteří prezentovali ICM (v případě pana Kurhajce také byli přítomni podpisu většiny smluv s ICM) a dostávali nemalé benefity od majitelů Shedlinu či EVVE. Tato skupina si dala do názvu ptáka, jež vstanul z popela – jak příznačné...
Tato společnost, kde většina klientů prodávala (a pravděpodobně opět bude prodávat) předražený doživotní poplatek v kombinaci s pravidelnými vstupními poplatky cca 5% a nabízela produkty ICM, Shedlin nebo EVVE, si dovolila dát na své stránky věci typu:
H = honest, čest – Vyznačujeme se upřímností a přímostí. Je to nejlepší způsob jak se vyhnout chybám, nedorozuměním a zklamáním. Právě o to se snažíme v komunikaci se svými zákazníky.
E = exclusivita – Díky exkluzivitě našeho finančního poradenství nabízíme lidem šanci lépe řídit svůj život, a tím jím pomáháme předcházet nežádoucím situacím. (úsměvně s historií produktů ICm, Shedlin, EVVE nebo EVOlutionů)
TO SNAD NEMOHOU MYSLET VÁŽNĚ!!

A korunu tomuto webu dávají citáty hrdinských zakladatelů:
„Dobrý investiční poradce nevydělává na svých klientech, ale se svými zákazníky“ píše pan Kurhajec, který vymyslel další předražený multilevel a školil poradce, jak vytáhnout z klientů peníze do produktů ICM nebo Shedlin.
„Firma Phoenix je synonymem pro dlouhodobou spolupráci s férovými a spolehlivými partnery“ píše pro změnu pan Křížek. Dlouhodobá spolupráce s společnostmi Shedlin nebo ICM vedla ke značným ztrátám u všech klientů. Zajímavé, jak má někdo krátkou paměť.
To vše a mnoho více na http://www.phoenix-investor.com/cs/ Pro poškozené klienty ES velice zajímavé čtení a pohled na to, jak se poradci staví ke své minulosti. Držte se dále od nových společností se stejnými poradci. Evidentně v sobě nenašli ani kapku pokory!
Tak nám poradci z nově vzniklé společnosti Phoenix Investor poslali insolvenci na svoji bývalou společnost..
Docela vtipné a to zvlášť, když se člověk podívá na jejich pohledávky a to pouze z objemových provizí. Hlavně, že jsou to chudáci, kteří nemají skoro na chleba....
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-$firma?nazev=E%26S+investm
https://isir.justice.cz/isir/ueu/evidence_upadcu_detail.do?id=E8BC2384EB1E4478B18F9D66DC4DFBCA
https://isir.justice.cz/isir/doc/dokument.PDF?id=26664051

S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+67
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2016 21:36 | ...

Ahoj Martin V.,
po dlhšom čase... .
Odpoveď č. 1
1. (Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%. Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%. A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!)
ICM je vyššie rizikový produkt. Ja tým Asset Managementom neverím, spíš zaisteným investícia typu Real Estate, Private Equity...atď a Realitám, Zlato, Striebru.
2. Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.
Dávam za pravdu. Firma ako bola Ertrag, ktorá stále mení každé 2 roky produktových partnerov (Franklin Templeton, Shedlin, EVVE, ICM...) by som ako klient neveril
3. (Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?)
Trochu som si analyzoval portfólio ICM. Akcie spoločností, ktoré tam nakupovali boli niekedy nekvalitné a dosť veľmi volatilné. Keď trhy šli nahoru vedeli robiť 15 - 20%, ale ak nastali korekcie ako napr. srpen 2015 mali prepady - 20%, 40% a viac.
a)(Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?)
ICM som si analyzoval - príspevok 3. A pretože je to ich politika previesť klientov inde kvoli Beštandom a ďalším províziám.
4.(Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?)
Pretože Shedlin, EVVE, Franklin a ICM uživili ich veškeré štruktúry + (handlingom 2100 EUR) od pozície 1 do B3 = Vlk sa nažral a ovca zostala hladná :)
5. A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?
Zisky, zisky, zisky = Peniaze...Beštandy...atď (potom si nájdi iný business...ako káva Organ :D)
a) Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.
ICM by teoreticky dobré obdobia rastu trhov do plusu mohol ísť, ale cez Ertrag bol veľmi predražený a žral investorom ICM % z portfólií kvoli poplatkom a nenažranosti majiteľov ... .
6. Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?
No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Máš pravdu - určite klientov prehodia do iných produktov :)
a) Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.
Uvidíme ako sa to s nimi vyvinie - pán Kurhajec sa odtrhne a založí VION, a potom vznikne Phoenix... :)
b) Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý? Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!
Myslel som to z toho dovodu, nie, že ľudia sú blbý tým, že sa nechajú manipulovať, ale , že poradcom ES proste prestanú veriť ! / tečka a šmitec.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 10. 2016 16:29 | ...

:D :D :D :D si ma neskutočne pobavil...smiech je zdravý :)
(A ty jejich letáky k tomu mi připomínají jak mi někdy kolem roku 1995 jehovisti vysvětlovali že bude potopa a když nebudu s nima tak umřu.)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 11. 2016 13:29 | ...

Ešte sa naposledy poopravím v prípsevku 5 - 6. z Odpovedi 1
5. (A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?)
Riaditelia o tom priveľmi dobre vedeli (problémy ES) :), ale vieš ako VŽDY zisky, zisky, zisky = Peniaze...Beštandy, nemusia nič robiť vyložené nohy ak chcú..a chodiť si po dovolenkách, ovečky pod nimi makajú...atď (a potom si nájdu napr. iný business...ako MLM káva Organo :D)
6. (Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let? No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?) Čo sa týka rodinky Evo fondov, nemám proti ním vobec nič, ale je pravda sú predražené (ako každý produkt ES) a zatiaľ vykazujú úbohú výkonnosť. Na pravidelné investovanie by si ich možno otvoril... . Podielové fondy nie sú vhodné na jednorazové investovanie, spíš niečo zaistené ako som písal Private Equity, Real Este (za čím niečo reálne stojí - projekty, Elektrárne...atď) nehnuteľnosti, Zlato, Striebro.
http://www.evolution-funds.com/cs/evolution-value-funds-cz/
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2016 22:55 | ...

oprava preklepu
Ak úplne TOP poradcom ES chodilo od pozície 7 - 8 vyššie cez 10 - 15.000 EUR/mesačne a najvyšším košom B1, B2, B3 chodilo cez 50.000 - 100.000 EUR / mesačne...to je ťažký business a TAM morálne zásady padajú, pretože ľudia sú nenažraný, chamtivý v dnešnom svete !!! Nebudme naivný Martin V... .
PS: Škoda, keď si budoval firmu 10 rokov a viac ľúto mi je o koľko financií si prišiel.
http://poinvestment.cz/wp-content/uploads/2015/08/Ob%C5%99%C3%AD-podvod-se-zlatem.pdf

Maj sa fajn
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2016 21:58 | ...

Odpoveď č. 2.
1. Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!
Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Martin V. to je ich marketingový ťah, aby vylákali 2100 EUR Handling od klentov, BLA BLA BLA :D :D, že "Moventum je pred krachom" :D :D aj "CONSEQ zbankrotuje" :) čo hovorievali na seminároch (mimochodom CONSEQ ma 3 miliardy CZK v správe a 1/3 povinných ručení). Osobne som sa rozprával na jednom seminári s riaditeľom Franklinu pre ČR / SR p. Javorským a potvrdil mi tieto informácie o ES.

a) Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!
Vyjadril som sa k tomu už v príspevku 1...marketingové ťahy :) na ovce - ľudia na to skočia.
2. (Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????)
Časom na to prídu. Stále je v ČR a SR obrovská negramotnosť a ľudia často skočia na to "čo je zlato sa bliští".
3. (Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!)
Bohužiaľ poprú..Shedlin, EVVE, predražený Franklin, kde sa celé Agio 5,25% vracalo spet poradcom a dokonca vyšším štuktúram aj z ročného fee. Ak úplne TOP poradcom od 7 - 8 vyššie cez 10 - 15 ak najvyšším B 1, B2, B3 chodilo cez 50.000 EUR / mesačne...to je ťažký business a tam morálne zásady padajú, pretože ľudia sú nenažraný v dnešnom svete !!!
Maj sa fajn
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2016 21:41 | ...

Ahoj Martin V., po dlhšom čase... .

Odpoveď č. 1

1. (Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%. Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%. A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!) ICM je vyššie rizikový produkt. Ja tým Asset Managementom neverím, spíš zaisteným investícia typu Real Estate, Private Equity...atď a Realitám, Zlato, Striebru. 2. Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.
Dávam za pravdu. Firma ako bola Ertrag, ktorá stále mení každé 2 roky produktových partnerov (Franklin Templeton, Shedlin, EVVE, ICM...) by som ako klient neveril
3. (Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?) Trochu som si analyzoval portfólio ICM. Akcie spoločností, ktoré tam nakupovali boli niekedy nekvalitné a dosť veľmi volatilné. Keď trhy šli nahoru vedeli robiť 15 - 20%, ale ak nastali korekcie ako napr. srpen 2015 mali prepady - 20%, 40% a viac. a)(Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?) ICM som si analyzoval - príspevok 3. A pretože je to ich politika previesť klientov inde kvoli Beštandom a ďalším províziám.
4.(Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?) Pretože Shedlin, EVVE, Franklin a ICM uživili ich veškeré štruktúry + (handlingom 2100 EUR) od pozície 1 do B3 = Vlk sa nažral a ovca zostala hladná :)
5. A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser? Zisky, zisky, zisky = Peniaze...Beštandy...atď (potom si nájdi iný business...ako káva Organo :D)
a) Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.
ICM by teoreticky dobré obdobia rastu trhov do plusu mohol ísť, ale cez Ertrag bol veľmi predražený a žral investorom ICM % z portfólií kvoli poplatkom a nenažranosti majiteľov ... .
6. Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let? No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Máš pravdu - určite klientov prehodia do iných produktov :) a) Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.
Uvidíme ako sa to s nimi vyvinie - pán Kurhajec sa odtrhne a založí VION, a potom vznikne Phoenix... :)
b) Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý? Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!
Myslel som to z toho dovodu, nie, že ľudia sú blbý tým, že sa nechajú manipulovať, ale , že poradcom ES proste prestanú veriť ! / tečka a šmitec.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 10. 2016 12:39 | Petr Nový

On se ten byznys s předraženou kávou s namletou houbou tady snažil někdo rozjet už v roce 2013. Podle stránek a informací na internetu bych usuzoval že se mu to moc nepovedlo. Věřím že to kluci z ES dotáhnou k dokonalosti. Ono asi vždycky jde zatnout zuby a vnutit nějakej šit za pár tisíc euro svojí rodině a kamarádům. Neumím si ale představit že by si to našlo místo na trhu jako reálná potravina kterou chce někdo dobrovolně pít. A ty jejich letáky k tomu mi připomínají jak mi někdy kolem roku 1995 jehovisti vysvětlovali že bude potopa a když nebudu s nima tak umřu. :-) Je to ale velkej skok od "seriózního" investičního poradenství ke kávě s namletým chorožem.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 10. 2016 10:03 | Tomáš

Fakt zábavný s jakou teď hoši jako Ondřej Bláha ovládaný dlouho Karlem Jirouškem nyní vystupují z řad ES a budují nový super byznys s kafem. Bárka ES se potápí tak rychle někam jinam vytřískat prachy na jejich káry. Prej to valí neskutečně a bude to sada řikali :D Přitom se netají tim že v ES setrvají do doby co to bude sypat. Jejich ovečky věří dál jejich lžím a budou prodávat aby jim vydělali. Holt některým není pomoci. Hlavně když to něco hodí ne? :D Sou to super kámoši když nechávají chcípat hlady všechny pod sebou?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2016 20:29 | Petr Nový

Ahoj, co říkáte na to že někteří prodejci Ertragu se nyní vrhli na prodej MLM kávy Organo?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/33

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Hudeček

politik, primátor Prahy

Jaroslav Brychta

finanční analytik

Tomáš Hudeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jaroslav Brychta
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services