Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 657 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 657 komentářů)

19. 10. 2016 10:56 | Martin V.

Dobrý den,
Pořád slyším přímá cesta a už mi to přijde úplně stejná písnička jakože Agio je poplatek fondu nebo že budu mít doživotní nadstandardní servis od společnosti ES. Řekni mi popravdě jestli mám tou vaší cestou víc podílů na depozitu nebo přístup k fondům další fondové společnosti? A proč mi, když je to vše napřímo, chodil výpis s hlavičkou Jung DMS? Jsem stále 100% přesvědčený, že ten poplatek ES ve formě 55tis za nějaký servis a otevření depozitu za tuhle výhodu nestálo J jen tak pro Tvoje info mi depozit v Lucembursku nebo v Lichtenštejnsku nabízelo za poslední roky spousta společností. Žádná díra na trhu to tedy není!
Napsat na centrálu do Rakouska? Docela vtipné v situaci, kdy jedna společnost je v insolvenci a majitelé ES už oficiálně v ČR představili novou společnost a značku VION a druhá (prý větší) část poradců se shromažďuje v Bratislavě kolem pana Kurhajce a Křížka a zakládá si také vlastní společnost....
V Rakousku na centrále mi teď asi hodně pomohou J Značka Ertrag jako by se nesměla vyslovit, teď je tu Fénix a Vion J
Je úsměvné, že Ti vadilo 5,25% z každé pravidelně poslané částky, ale nic jsi s tím nedělal.
Ono to ani nešlo, když většina poradců klientům lhala a tvrdila, že je to poplatek fondu! Předpokládám, že se teď založí nové společnosti a po 30letech se změní terminologie bývalých prodejců ES. Teď je nová doba a vždy jsme to s Vámi mysleli dobře!
Ještě aby ředitelé nebyli za vodou, když se podíleli na těch nejen poplatkových „krádežích za bílého dne“ v podobě Shedlinu, EVVE, ICM nebo Evolutionu a jejich prvotních nákladů.
Management ICM je dobrý? No podívám se na privátní portfolia s vyšším rizikem a na vývoj fondů Evolution a jsem o jejich kvalitě pevně přesvědčen. Ono čísla nelze obelhat!
No tvůj závěr hovoří za vše. Evidentně teď poradcům zůstala už jen poslední pohádka a to o jejich přímé cestě a o tom, že všude jinde přijdeš o svoje podíly a budeš mít jednou velké problémy. Takže cesta cukru a biče? Bičem zastraším, že jiná cesta je pro klienta nebezpečná a cukrem slíbím doživotní servis a opět zpoplatkuju klienta až na kost? Úžasná vize, jen tak dál
S pozdravem
Icm. Martin V Icm.martinv@gmail.com
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 10. 2016 12:22 | ...

Ahoj - má sa ES Investments vrátiť Franklin Templeton zpátky NAPŘÍMO a ostatné fondy BNP Paribas, Fidelity Investments, Pioneer, Black Rock... a teraz bez AGIA !
Či sa firma bude menovať inak, poradci sa medzi sebou pobijú o štuktúry a riaditeľov alebo budú plakať...to je vec ich majiteľov akých produktových partnerov si vybrali. Len ma to zaráža po 30 rokoch práce majú také problémy hmmmm.
Za Franklin som veľmi rád ako som písal aj Evolution pouze na prav. investovanie.
(Moje depozity v Luxembursku (JP Morgan Chase) a Lichtensteine (Raiffeisen Privat Bank) sú úplne v bezpečí a možem si naďalej investovať)
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 9. 2016 15:18 | Konkurence

Tak už je to tady! ES s neuvěřitelně dlouhou historií se rozpadá a bojující skupiny ředitelů se perou o poradce mezi sebou (klienti přijdou na řadu hned poté) Komické je, že všichni svorně přiznávají, že poslední produkty byly velký "průser" a že Evolutiony nebudou nabízet, protože jsou předražený :-) samozřejmě vždy opačná skupina byla ta špatná a zrovna oni to myslí s klienty dobře
Všichni budou také samozřejmě nabízet fondy dále "napřímo" a nejlépe, ale jaký bude ten jejich slavný handling nikdo netuší :-)
Někteří poradci už prý dokonce rozjíždí úplně jiný MLM :-)
Bude nyní asi docela veselo u této společnosti. Takže klienti pozor, kam Vás kdo začne tahat! ES se brzy bude jmenovat jinak a ještě v několika podáních :-)
Super zábavná zpráva před víkendem
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 10. 2016 17:17 | ...

(Já znám totiž několik poradců, kteří Vám tento poplatek nechají předplatit nebo ho případně částečně odpustí) - Áno súhlasím napr. CONSEQ Classic Invest
(Po několika letech diskuzí se tedy dostáváme k tomu, co vždy všechny ovečky z ES zarputile obhajovali na všech diskuzních fórech!!!) -
Ja som investoval za starého Franklina a tenkrát mám podmienky dobré aj pre moju celú rodinu
(Všude buď zaplatíte poplatek za pravidelné investice dopředu a nebo Vám ho strhávají pravidelně, ale určitě už neplatíte 14násobek investice jako poplatek za doživotní servis, který bude společnost ES nyní těžko plnit, když jako Ertrag zaniká.) -
ale nie všade máš depozit v Lichtejnštejnsku a Luxembursku NAPRIAMO / NAPRIMOU cestou
*? To mě přivádí na otázku, kdo nyní bude poskytovat servis klientům, kteří si ho doživotně zaplatili???? hm ?
Mě například poté, co můj poradce odešel, neposkytoval více jak rok servis nikdo!!!! -
Napíš na centrálu do Rakúska, kto sa o Teba postará...zaujíma ma odpoveď :)
Konečně jsme si alespoň přiznali, že společnost ES měla dvojí poplatky pro pravidelnou investici. Jenom mě mrzí, že to trvalo tak dlouho. -
2100 EUR mi tak ani nevadí za doživotný depozit v Luxembursku a Lichtejnštajnsku s dedičským právom pre moje deti, ale vadilo ma 5,25%, takže medzi 50 - 60% s Tebou súhlasím Martin V.
Pojďme si tedy slovenský kolego také přiznat, že z objemů zprostředkovatelé žijí také, protože jim část těchto ročních fee náleží. Právě pro pány ředitele je tento zdroj příjmů tím nejlákavějším, protože lidé ve spodu MLM jej zřejmě nedostávají. Vy tomu říkáte podle všeho BESTAND a všichni o něho bojují hlava nehlava...! Kvůli slibovaným pasivním příjmům prý běžní poradci už z ES utíkají ke konkurenci, která je vyplácí – jak mi tvrdil do telefonu jeden poradce z Moravy. -
určite Beštandy sú pre nich SLOBODA a najlepší, najlákavejší príjem, ale neboj riaditelia sú za vodou v živote...
Jen se ten objem těžko udržuje, když nalákáte klienty do produktů jako je ICM, kde za dva roky klienti přišli o více jak polovinu investované částky..!
- nie všetci prišli o -50%, niektorý o -20, -30 a niektorý o -50 až 60% podľa toho v akej dobe do ICM vstúpili.Manažment ICM je dobrý, ale Private Banking a Manažované portfólia sú vyššie rizikové produkty.
No a když nemám Bestand a nikdo mi nechce platit dvojité poplatky, tak vymyslím úplně jiný MLM systém a začnu třeba prodávat kávu, která se dá běžně na internetu pořídit o více jak polovinu levněji. Přestanu svým klientům hlídat portfolia a místo toho jim prodávám kávu a jezdím a volám všem v kontaktech a rozjíždím nový byznys. -
S poradcom, ktorý mi predtým ponúkal a staral sa mi o Investície, Hypotéku...atď a potom by mi ponúkol resp. zavolal businessom s kávou by som ho mal za totálneho debila a NIKDY by som sa už s ním nebavil a vytýpol mu hovor... .
Klienti jsou opět až na druhém místě, protože já musím platit složenky, hypotéky a leasingy. Krásný to pohled na konec jedné pohádky o investičních poradcích s 30letou historií a celoevropským zázemím.
Tak jaké pohádky si připraví prodejci nyní? Já už jsem první verze od klientů a poradců slyšel a jsou velice zábavné. -
uvidíme budú mať Generálny Meeting v Bratislave

Osobne Martin V. mňa nezaujíma či sa Poradci medzi sebou pojebú, pobijú, budú sa ohovárať / pomlouvať, preťahovať si klientov, štuktúry.
Mňa ako klienta v prvom rade zaujíma BEZPEČNOSŤ mojho depozita a financií, LIKVIDITA až potom SERVIS zo strany firmy a cesta Investícii cez Ertrag bola PRIAMA / PŘÍMA ! - to jedno musíš uznať.
Ak sa Ti bývali poradca ozve, tak je seriózny... .
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2016 19:57 | Martin V.

Dobrý den,
Zdá se mi to nebo si začínáme slovenský kolego postupně hrát na pravdu??? Takže po 30letech historie ES uznáváte, že Agia jsou poplatek pro zprostředkovatele a ten ho může případně odpustit????
Já znám totiž několik poradců, kteří Vám tento poplatek nechají předplatit nebo ho případně částečně odpustí.
Po několika letech diskuzí se tedy dostáváme k tomu, co vždy všechny ovečky z ES zarputile obhajovali na všech diskuzních fórech!!!
Společnost ES si od počátku brala od klientů poplatek navíc.
Všude buď zaplatíte poplatek za pravidelné investice dopředu a nebo Vám ho strhávají pravidelně, ale určitě už neplatíte 14násobek investice jako poplatek za doživotní servis, který bude společnost ES nyní těžko plnit, když jako Ertrag zaniká.
*? To mě přivádí na otázku, kdo nyní bude poskytovat servis klientům, kteří si ho doživotně zaplatili???? hm ?
Mě například poté, co můj poradce odešel, neposkytoval více jak rok servis nikdo!!!!
Konečně jsme si alespoň přiznali, že společnost ES měla dvojí poplatky pro pravidelnou investici. Jenom mě mrzí, že to trvalo tak dlouho.
Pojďme si tedy slovenský kolego také přiznat, že z objemů zprostředkovatelé žijí také, protože jim část těchto ročních fee náleží. Právě pro pány ředitele je tento zdroj příjmů tím nejlákavějším, protože lidé ve spodu MLM jej zřejmě nedostávají. Vy tomu říkáte podle všeho BESTAND a všichni o něho bojují hlava nehlava...! Kvůli slibovaným pasivním příjmům prý běžní poradci už z ES utíkají ke konkurenci, která je vyplácí – jak mi tvrdil do telefonu jeden poradce z Moravy.
Jen se ten objem těžko udržuje, když nalákáte klienty do produktů jako je ICM, kde za dva roky klienti přišli o více jak polovinu investované částky..! No a když nemám Bestand a nikdo mi nechce platit dvojité poplatky, tak vymyslím úplně jiný MLM systém a začnu třeba prodávat kávu, která se dá běžně na internetu pořídit o více jak polovinu levněji. Přestanu svým klientům hlídat portfolia a místo toho jim prodávám kávu a jezdím a volám všem v kontaktech a rozjíždím nový byznys.
Klienti jsou opět až na druhém místě, protože já musím platit složenky, hypotéky a leasingy. Krásný to pohled na konec jedné pohádky o investičních poradcích s 30letou historií a celoevropským zázemím.
Tak jaké pohádky si připraví prodejci nyní? Já už jsem první verze od klientů a poradců slyšel a jsou velice zábavné.
S pozdravem
Icm. Martin V Icm.martinv@gmail.com
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2016 21:57 | ...

(Můžu se zeptat, kdy nastal ten obrat a celý ES včetně odpadlíků přišel na to, že se dají fondy nakupovat bez Agia?)
Martin. V - možu sa pravidelne fondy nakupovať bez Agia - poradca Ti to vie všade nastaviť, ale ukáž mi jedného takého poradcu, ktorý by to robil? Nikto nie je "charita" v dnešnej dobe.
Portfólio manažéri žijú z ročných Fee a pre nich doležitý objem kapitálu v správe.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 9. 2016 22:38 | ...

Zlatko to je mne úplne šumák a jedno.
Moje depozity v Luxembursku (JP Morgan Chase) a Lichtensteine (Raiffeisen Privat Bank) sú úplne v bezpečí a možem si naďalej investovať.
Nie som "sprostý", aby som investoval do rizikových - pochybných - zahraničných projektov cenné kovy - Zlato, Striebro odoberám len výhradne od českých a slovenských obchodníkom...radšej ako zahraničie. Ja som Ertrag kontaktoval na zostavenie portólia fondov na prav. investovanie :)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 10. 2016 16:16 | Martin V.

Dobrý den,
Opět po čase se velice rád zapojím do zdejší diskuze. Rád doplním některé informace a s dovolením se pozastavím nad některými výroky zde.
Můžu se zeptat, kdy nastal ten obrat a celý ES včetně odpadlíků přišel na to, že se dají fondy nakupovat bez Agia?
Já jsem ještě když se objevily Evolutiony slyšel ze všech stran, že Agio je poplatek fondu a ten musí být vždycky. Každý fond si ho strhává a to není náš poplatek, znělo ještě nedávno. A hle, najednou jako většina trhu dokáže i ES nakupovat fondy bez Agia? Tak to bych řekl, že je objev srovnatelný s objevením Ameriky.
Jen předpokládám, že bude ještě dlouho trvat, než ovečkám z ES někdo vysvětlí, že neexistuje cesta napřímo a cesta bokem, ale že je klient vždy majitelem svých podílů!!.
Kolik klientů už si vyzkoušelo snadný převod podílu pod jinou platformu a depozitář.
Tohle tvrzení asi vezme za své, až si pan Kurhajec nebo Zettl, podle toho kdo zůstane v jaké frakci, domluví spolupráci s nějakou platformou...
I když proškolení poradci z ES budou možná i poté jako jediný nakupovat fondy „napřímo“.
Myslíte, že jsou klienti tak hloupí, že si nevšímají těchto úhybných manévrů???
Vždyť poradci z ES každou chvílí mění názory.
Dnes lze investovat po 30letech bez Agia a zítra třeba nebude muset klient platit i nesmyslný poplatek za poradenství, které stejně nedostává a nebo dostává a pak má produkty jako Shedlin, EVVE, ICM a nebo fondy Evolution, z kterých si prý podle některých poradců majitelé ES nechávali malou nebo spíš velkou domů a jedna část poradců se k nim už nyní otáčí zády.
Seděl jsem osobně s panem Zettlem i panem Křížkem a jsem přesvědčený, že všichni manageři a ředitelé moc dobře věděli, co se ve společnosti ES děje!!!!
Pokud teď změní barvu a založí si část ředitelů novou společnost, tak si snad ani nemohou myslet, že lidem namluví, že oni to mysleli celou dobu dobře a nyní to dělají už konečně správně..!!!!
Jsou to pořád Ti samí lháři a podvodníci, kterým šlo celou dobu pouze o svá plná koryta!!!!
To si prosím všichni uvědomte. Klientů se ztrátou už je nás teď mnoho!!!!!!!!!!
Jinak mi už volal jeden klient, že mu jeden vysoce postavený poradce z ES nabízel úžasný byznys v prodeji „zdravé kávy“ formou multilevelu...
Ta představa, jak ke mně přijde investiční poradce a prodává mi startovací balíček na prodej kávy, je asi nejbizarnější konec 30leté zkušenosti TOP investiční poradenské společnosti, který bych si ještě nedávno představil....
Účelová likvidace společnosti, vnitřní problémy kdysi tak jednotné společnosti, krátká sláva posledních fondů Evo.....
Potřebují investoři ještě nějaké další důkazy o tom, že není vše tak růžové, jak poradci stále vykládají?????
Rád bych zde na diskuzi viděl omluvu od těch zastánců ES, kteří mi nadávali, že nedodržuji horizont a že ICM je „nejlepší společnost na světě“ se zkušenostmi a historií a že ES je silná společnost s historií a já jsem pouze hloupý investor, který neměl trpělivost.....
S pozdravem
Icm. Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+49
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2016 13:15 | Martin

Spolehněte se, vyberu všechny peníze a hned vám volám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2016 12:56 | Halina

Dobry den. Mam neco , co pracuje už 7 let. Funkčni celosvetovy proekt. Renta. Pište a volejte, prosim 774749645. Dekuji.Halina
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 9. 2016 14:16 | konkurence

Musím se usmát, jak krásně dokáží někteří jedinci otočit téma k pouhému tlachání o výhodnosti pravidelné nebo jednorázové investice. Problém je v tom, že rakouská ES (společnost, která vše rozjížděla před 30 lety) je v insolvenci. Není to žádná dcera. Tato společnost existovala od vzniku. Holding, který dnes dělá matku byl založen až poté, co se objevily tyto problémy! To znamená až po tom, co majitelé věděli, že Shedlin je průšvih a EVVE je průšvih.
Dovolte mi malé zamyšlení: "Nebyl náhodou holding a následně jednotlivá sročka v dané zemi založen účelově?" "Nebyla aktuální struktura vybudována tak, aby společnost nemusela nakonec odškodnit své klienty?" "Není aktuální vývoj předem plánovaný tak, aby společnost své zisky ukryla v holdingu před klienty, kteří ji žalují?"
Rakouská "dcera" je v insolvenci, ale věkově je to vlastně babička dnešní matky, která tvoří deštník nad všemi ostatními společnostmi. Matka má zisky v řádech milionů EUR (pokud se všem manažerům daří tak, jak se všude chlubí), ale ty si pro jistotu nechá. Přece nebude odškodňovat klienty za produkty, které sama nabízela. A ještě budou poradci tvrdit, že je to strategický krok. Ano, je to strategický krok, ale krok stranou a pryč od problému.
Shedlin, EVVE a velmi brzy ICM a všechny produkty uvedla na trh společnost ES a nikdo jiný! Poradci jsou evidentně z vývoje nešťastný a v některých případech asi ani nevěděli jaké problémy se blíží, ale jisté je že majitelé a manažeři společnosti se na tento krok stranou připravili a dobře věděli, co dělají!
Žádná z těch ovcí, které sem píší, nemůže napsat cokoli, co by neodpovídalo této jasné pravdě! ES poslalo svojí minulost, současnost a věřím, že i budoucnost do ...... a to je možná štěstí pro budoucí investory.
Ano, jsem konkurence a na tuto chvíli jsem se už mnoho let těšila
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 9. 2016 8:09 | ...

(6. 9. 2016 9:00 | Dalibor Citace - ... / 03.09.2016 21:54 PS: Fondy Franklinu, BNP Paribas, Evolution fondy sú na dlhodobé sporenie do dochodku na súkromnú rentu kvalitné.
Insolvencia poločnosti ES s fondami nijako nesúvisí...fondové produkty sú veľmi dobré.

Ano fondy Evolution jsou velmi kvalitni,ja díky nim přišel za 2,5 roku o 240 tis...Nevěšejte tady lidem buliky na nos)

Možeš mi teda vysvetliť ako si bez jednorázových úložok prišiel za 2,5 roku v Evolution fondoch o 240.000 CZK??? Lebo beriem z Tvojej strany za bohapusté klamstvo... !
Hádam mi nechceš nakecať, že si o peniaze prišiel pravidelným investovaním? :)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2016 18:53 | Dalibor

Ja jsem nikde nepsal že dávam jednorazove uložky.A jaky muj problem???To mi snad ma poradce od slavneho Ertrag und Sicherheit ktery vzal 55 tis poradit jak velka je vhodna měsični uložka.Za poradcem půjdu příšti tyden zrušit tenhle zlodějsky fond.A ještě to zmedializuji,jako blbce ze sebe dělat určitě nenecham.Doufám že se lidem rozsvíti i tady v ČR a přestanou cpát do tehle zlodějny peníze.
+19
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2016 13:56

A hned si klikni na plusko :-) Říkat investování do fondů "spoření" může jen pošuk z poradenský společnosti.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2016 13:43 | ...

Na šporení nemožeš byť vo veľkých mínusoch len v jednorazovkách.
Sporenie sa vyvíja inak - raz nakúpi klient podiely drahšie, inokedy lacnejšie a priemeruje sa to lhodobým investovaním 10 - 20 - 30 rokov.
Jednorázovky - nakúpiš podielový fond len raz a vyvíja sa, buď klesá alebo vstúpa
Nebuď drzý a nauč sa chovať... .
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2016 12:18 | Hari

Sám si kup okuliare a pak ich zjedz a dobře kousej a bodejť ti slepý střevo podráždějí – on tu někdo mluvil o jednorázové úložce?
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2016 11:44 | ...

To Tvoj problém, že do fondov dávaš jednorazové úložky...nikto ľudom bulíky na nos nevešá... .
Choď si za poradcom... .
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 9. 2016 11:41 | ...

Kúp si okuliare - silné dioptrie... .
(sú na DLHODOBÉ SPORENIE do dochodku na súkromnú rentu kvalitné.)
Ja som nič nepísal o jednorázových úložkách, ale o SPORENÍ 100 - 200 EUR a viac mesačne či quartálne.
Naštuduje si rozdiely:
- prav. investovanie / šporenie 500, 1000, 2000 CZK mesačne
- jednorázové inestovanie / úložky 100, 200 500.000 CZK
od 60.000 CZK - 100.000 - 500.000 CZK a viac by som do podielových fondov NIKDY nedal. Poznám lepšie investície.
Svoje portfólio podielových nastavené POUZE na šporenie / prav. investovanie do dochodku.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 9. 2016 9:00 | Dalibor

Citace - ... / 03.09.2016 21:54

PS: Fondy Franklinu, BNP Paribas, Evolution fondy sú na dlhodobé sporenie do dochodku na súkromnú rentu kvalitné.
Insolvencia poločnosti ES s fondami nijako nesúvisí...fondové produkty sú veľmi dobré.
Ano fondy Evolution jsou velmi kvalitni,ja díky nim přišel za 2,5 roku o 240 tis...Nevěšejte tady lidem buliky na nos.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 9. 2016 22:49 | Rumburath

Tak to snad taky nikdo netvrdí, že by klienti měli přijít o to, co mají ve Franklinech nebo v těch zázračných, poněkud předražených Evolutionech. Bude pro ně asi trošku rozčarování, až – dejžtopámbu – taky jednou zbankortujete, že to slavné ážio platili zbytečně, protože investice i bez vás funguje jako dřív, ale o tom řeč neí.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimír Kovář

podnikatel, Unicorn

Petr Toman

advokát

Vladimír Kovář
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Toman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services