Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 657 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 657 komentářů)

6. 12. 2013 21:26 | jysk

Teda... říct panu chk, že je prodejce, to chce odvahu. Vyrve vám játra z těla. A ážio je cizí slovo pro příplatek. Vstupní poplatek tomu příplatku říkají úplně všichni, protože to docela dobře vystihuje fakt, že se to platí při vstupu a že je to poplatek. Slovo ážio není špatné, jen ho nikdo nezná a nepoužívá. A nevím, jestli jeho soustavné používání místo něčeho, co všichni znají a čemu všichni rozumějí, mám brát jako nějakou zvláštní snahu o osvětu, jako ignoranci, jako touhu být něčím zvláštní, nebo snad dokonce jako snahu zamlžovat pojmy a mást klienty.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2013 21:03

Citace - chk / 06.12.2013 15:13

Poradce nedělá asset management. Proto si nemůže brát podíl na zisku. Jste z ES, takže se tomu nedivím, že to nevíte. Práce, kompetence a povinnosti poradce jsou přesně vymezeny zákonem, který žádný z bouchačů ES rozhodně nečetl. Protože skoro každej bouchač ten zákon porušuje.
Ažio není nic jinýho než vstupní poplatek. Akorát ES tomu říkají ážio.
Agio je stále Agio a slouží k odmenovani prodejni site. A není to vstupni poplatek, ikdyz to se i tak nazyva , ci-li priplatek ke jmenovite hodnote podilu. Poradce je ten kdo muze menit portfolio, všichni ostatní jsou prodejci, tedy i vy
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2013 15:13 | chk

Poradce nedělá asset management. Proto si nemůže brát podíl na zisku. Jste z ES, takže se tomu nedivím, že to nevíte. Práce, kompetence a povinnosti poradce jsou přesně vymezeny zákonem, který žádný z bouchačů ES rozhodně nečetl. Protože skoro každej bouchač ten zákon porušuje.
Ažio není nic jinýho než vstupní poplatek. Akorát ES tomu říkají ážio.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2013 12:08 | Jaroslav Novak

V podstatě se jedná o prodejce podilovych listu a je jedno jestli to je Conseq, nejaka banka nebo EuS. Nakupem podilovych listu je pasivni investovani s odhadem, ze za 10 let/doporuceno/ bude lepe.....rozdil mezi prodejcem a poradcem je v tom, ze prodejce dostane zaplaceno podíl z poplatku nebo Agia a dal se v podstate nemusi uz o nic starat, protože uz nic dalšího nedostane. Poradce je zavislý na výkonu investice a proto má motivaci se o svého investora starat. Zakladem je potřeba srovnat ruzne nabídky a jejich ceny! Jsou poradci , kterí nabizeji podilove fondy od 2%-4,5% agia a bez dalších poplatků a to samé může nabídnout třeba EuS za 5,25% + 3% JEDNORÁZOVÝ POPLATEK NEBO AŽ 14 NÁSOBEK PRAVIDLENÉ INVESTICE. Chápu, že z jednorázové odměny 5,25% se systém MLM neuživí , takže je na zákazníkovi jestli s nabídkou souhlasí a cítí se komfortně nebo si dá tu práci a nechá si předložit více variant. Skuteční poradci nabízejí pro investici několik alternativ s využitím bez jakéhokoliv omezení v různých situacích na kapitálových trzích a o tom to je!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 12. 2013 11:58 | Radim Honipírko

Děkuji. Chtěl jsem tím jenom naznačit, že na fóru jako je tohle, je to se sepokojenými i nespokojenými klienty dost vošajstlich, ohánět se tím, kolik těch či oněch se zapojilo do diskuze, nemá moc cenu – o jejich autenticitě bude vždy možné pochybovat. A vřele to doporučuji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2013 11:31 | autor článku

Prosím řiďte se pokyny pro trolly v boxu na konci článku a vymyslete si aspoň nějaké originální argumenty, už je to trochu únavné.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2013 9:29 | eďa

A co lepšího byste si jako představoval ? Na pečené holuby, co do úst sami létají přece nevěříte, pane majiteli pohřební služby, a to je dobře. Příští bankrot je ten váš, protože člověk poznání už nepotřebovat vaše služby ani zadarmo. Zatopí si doma sám. Vás, co zajímaj jen prachy prostě máte smůlu. A dostat byˇř zlámanou grešli odemne je Váš úkol ještě na pár reinkarnací, milý pane majiteli, to se už nedočkáte. Rád si od vás nechám poradit nějaké to velkolepé moudro, bohužel ještě žádné nevypadlo, krom natřásání se pohřební společností s nabubřelým egem.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 22:48 | chk

Číst tyhle příspěvky je za trest. A nejhorší je, že bouchači z ES tomu asi opravdu věří:).
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 22:42

Kluci, nenechme si teho Junga promlouvat! Ten tu bude navždy! Kam se na Partners hrabou! Pouhá epizoda na českém poradenském nebi .....
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 9:23 | petrfiala

Shrnul bych to asi takto. Kdo si za investičním poradenstvím představuje pomluvy pana Tůmy, neprůhledné a nepřehledné poplatky po celou dobu investování, které není možné předem vyčíslit, ať si investuje s ním.
Kdo se chce dozvědět, jak funguje otevřený podílový fond, jaké výhody přináší pravidelná investice, jakou roli hraje transferová nebo depozitní banka a další důležité informace, včetně detailní informace o poplatcích po celou dobu investování, o tom kam přesně se bude investovat a kdo je manažerem fondu, ať se poptá u ES. Za kvalitu jsem ochoten zaplatit, ačkoliv jsem stále přesvědčen, že je to přes ES v dlouhodobém horizontu levnější, než jinde. Porovnání ale nemám, protože pan Tůma mi ho není ochoten poskytnout.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2013 8:59 | petrfiala

Oceňuji Váš smysl pro ironii a vtip. :-D
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 8:48 | petrfiala

Naprosto souhlasím. ES je pro klienty, kteří chtějí investovat a ne spořit.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 8:47 | Radim Honipírko

Volal jste mě? Už jsem tu. Naprosto nespokojený s matlákem z Ertragu, strašně spokojenej s panem Tůmou. A Česká pojišťovna jsou stejně rakouský matláci jako Ertrázi. Akorát můžou pracovat jako Česká pojišťovna, nepotřebujou k tomu využívat nějakou Jung DDT CIA, jako Ertrag, kterej sám přišel o povolení od ČNB, protože mu nedokázal včas posílat svoje vlastní papíry, určitě by ztratil i ty moje cestou do Lucemburska a pak by to chtěl hodit na Českou poštu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 8:37 | petrfiala

Napadáte ES, ale sám asi nechápete, že spousta lidí chce mít svůj majetek raději přímo v Lucemburku na své jméno, než tady v té zemi přes nějakého vykutáleného "Pepíka", který když se mu zachce, zašantročí veškeré záznamy o klientech a je v trapu. Nechápete, že lidé místním firmám ať už se jmenují jakkoliv nevěří, protože za posledních x let ukázali, že umějí tak maximálně vymyslet tunel a zmizet s penězi a majetkem klienta. Soudy takové případy rozplétají léta a "Pepík" je zatím v daňovém ráji a užívá si peněz klientů. Pod celým článkem není jediný komentář nespokojeného klient ES, nebo klienta, který by si pochvaloval investiční poradenství pana Tůmy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 8:12

Ještě než jsem začal investovat s ES, zeptal jsem se na investování ČS a víte co mi nabídli? Všechno možný, penzijko, stavebko a fondy se zhodnocením 5 procent. O FT ani slovo. Proč bych si tedy převáděl účet po ně, když mi poskytli nulové poradenství? To samé s Partners. Znovu se ptám, proč bych si bral někoho dalšího mezi sebe a svůj majetek?
Proč mi pan Tůma neodepíše, kolik by to stálo u nich? Protože by to bylo podstatně víc? Nebo protože poplatková struktura je tak neprůhledná, že to ani není schopný vyčíslit?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 12. 2013 0:30 | S. B.

Citace - chk / 04.12.2013 23:05

Bezpečné jsou obě varianty. To jen u ES se domnívají, že tomu tak není. Tahle falešná naděje stojí údajného Petra Fialu nemalý peníze. Nicméně osobně si myslím, že se jedná o bouchače z ES.
ČS samozřejmě, jako jedna z mnoha institucí, zprostředkovává nákup PL fondů FT a jeden podílovej list od FT u ES má naprosto stejnou váhu, stejnou cenu a stejnou právní ochranu jako ten samej podílovej list toho samýho fondu, akorát nakoupenej třeba přes ČS, Conseq nebo kohokoliv jinýho. To zednický a kuchařský bouchači od ES nechápou:).
Každopádně ES nemá potřebná povolení od ČNB, proto působí pod hlavičkou Jungu.

Nemáte pravdu. Až si o tom nastudujete toliko informací co já, tak Vám to dojde.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2013 23:05 | chk

Bezpečné jsou obě varianty. To jen u ES se domnívají, že tomu tak není. Tahle falešná naděje stojí údajného Petra Fialu nemalý peníze. Nicméně osobně si myslím, že se jedná o bouchače z ES.
ČS samozřejmě, jako jedna z mnoha institucí, zprostředkovává nákup PL fondů FT a jeden podílovej list od FT u ES má naprosto stejnou váhu, stejnou cenu a stejnou právní ochranu jako ten samej podílovej list toho samýho fondu, akorát nakoupenej třeba přes ČS, Conseq nebo kohokoliv jinýho. To zednický a kuchařský bouchači od ES nechápou:).
Každopádně ES nemá potřebná povolení od ČNB, proto působí pod hlavičkou Jungu.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2013 22:09 | S. B.

Citace - chk / 04.12.2013 16:29

Petře Fialo, možná budete překvapen, ale pokud byste chtěl přejít od Conseq třeba do České spořitelny, nebo Citibank, což jsou banky, které také nabízejí fondy FT, můžete to udělat na základě jednoho papíru o převodu cenných papírů a podílové listy se Vám převedou, ZDARMA, pod jiného distributora. Dokonce to běžně dělají naštvaní klienti ES, kteří si převádí fondy na jiné subjekty. Sice to je trochu komplikovanější (kvůli té vaší údajné "výhodě" depa na jméno klienta), ale během několika dnů, kdy se papír pošle do Německa, mají klienti převedeny fondy pod jiného distributora. A rozhodně se nemusí ničeho bát. Majitelem fondu jsou stále a pouze klienti. Nikoli Conseq nebo Česká spořitelna.
Stran Vašeho dotazu na poplatky. Pokud například ve spořitelně zadáte pravidelný nákup fondu FT, jediný Váš náklad na pořízení bude poplatek za nákup fondu, který může být max. 5 % (jiné banky to umí i levněji, třeba 3,5 %) a žádných dalších jednorázových 55.000 už neplatíte. Takže celkový objem poplatků je v tomto případě pouze 180.000 Kč, v případě jiné konkurence dokonce 126.000 Kč. Pokud tedy změníte zprostředkovatele, m§žete ušetřit celkově za 30 let 118.000 Kč. Respektive jste tak hloupý, že stejnou službu kupujete tak draho. Holt údajné kamarádství Vás stálo ojetou oktávku:). Doporučuju kamaráda poslat kamsi:)

Tak co se týče převodu evidence majetku pod jiného brokera, rozhodně bych nezvýrazňoval, že je to zdarma, protože to nemusí být pravda. Navíc převod evidence klienta Jung DMSuCie. z centrálního depositáře na standardní platformu pod brokera nedává moc smysl, protože je pochopitelně bezpečnější první možnost, ale možné to je. U České spořitelny bych si těmi poplatky nebyl tak jistý, protože ČS neinvestuje přímo do Franklin Templeton, ale využívá pro to dalšího prostředníka viz. seznam distributorů FT.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2013 18:14 | chk

Asi kamarádka jeho dcery nebo je na mladé maso:). Ale jelikož má 30 let do důchodu, o moc starší než autor není. Ale pravda je, že autor není klientem ES, takže evidentně neví co je to život:).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2013 18:04 | Mirek

Zvláštní příspěvek. Nejdříve blahoskloně oslovíte pana Tůmu jako mladého a nezkušeného, což evokuje myšlenku, že jste už starší a zkušenější a o něco dále píšete o své dvacetileté kámošce. I Vy Lišáku!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Poš

podnikatel, Cybex

Linda Vavříková

podnikatelka, Allegria

Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Linda Vavříková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services