Na černo nikdy nejela, přesto má platit 41 pokut. Za 650 tisíc!

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 4. 11. 2011 | 147 komentářů
Jezdíte na černo? Paní Jaroslava ne. Přesto po ní pražský dopravní podnik vymáhá šest set padesát tisíc a v exekuci jí chce zabavit i střechu nad hlavou. Má spravedlnost a lidskost šanci v boji s nemilosrdnou mašinérií?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 6. 2012 17:07, O.T.

Také mám skvělou zkušenost, tentokráte s dopravními podniky Českých Budějic. Byl jsem v onom městě před lety zcela výjimečně a poprvé v životě. Našel jsem si autobus, který mě doveze kam jsem potřeboval, ale nebyl jsem si úplně jistý tak jsem se ještě řidiče během kupování jízdenky (u něj) ptal na cestu, na což mi v pohodě odpověděl. Jenže za mnou se rval dav lidí a já jak jsem byl zblblej jsem si jízdenku neoznačil hned u řidiče a vzadu už to bylo zaplněné takže tam to nešlo. Tak jsem uhnul trochu stranou a nechal ty lidi co byli za mnou přejít kolem mě že se pak dostanu zpátky k tomu prvnímu označovači. Jenže přímo před něj se postavil nějaký člověk (ještě než autobus vyjel ze zastávky) a začal se tam kamarádsky vykecávat s řidičem. Myslel jsem že prohodí pár slov a pak uhne ale nestalo se tak. Tak jsem ho požádal slušně slovy "s dovolením" aby o kousek ustoupil a naznačoval jsem jako že bych si rád típnul lístek. V podstatě po mě jen hodil okem že otravuju a neuhnul. Tak jsem zase chvíli počkal a zkusil to znovu. No a to se milý pán dovykecal s řidičem, otočil se na mě a že jako kontrola jízdenek. Nemá asi cenu dopodrobna rozepisovat veškerou komunikaci mezi námi. Marné byly argumenty že za prvé bych si asi nekupoval u řidiče lístek kdybych si ho nechtěl označit (přičemž řidič si mě v té chvíli ještě samozřejmě pamatoval)a za druhé jsem si těžko mohl označit jízdenku když mi v tom on sám aktivně překážel a vzadu si jí označit nešlo jelikož autobus byl narvaný. Naprosto ho to nezajímalo, chtěl volat policajty. Policajtů se nebojím, ale pospíchal jsem na důležitou schůzku takže další zdržování nebylo možné a předal jsem tedy svou občanku s tím že to budu řešit přímo s dopravním podnikem. Kdybych věděl co bude následovat nikdy bych takovou chybu neudělal a hádal bych se až do krve.
Protože to bylo o víkendu, nemohl jsem dopravní podnik před odjezdem z města navštívit osobně a tak jsem se tam tedy snažil během následujících dní několikrát dovolat. Logicky jelikož bylo třeba to řešit co nejdříve dokud byla šance že si mě řidič linky bude pamatovat a tedy bude možné ho využít jako svědka celého incidentu. Celý vývoj události totiž musel zachytit jelikož se to dělo přímo vedle něj. Bohužel jsem se vždy dovolal kamsi na ústřednu nebo vrátnici a tam mě nebyli schopní přepojit na nikoho kompetentního. A nebo mě někam přepojili a tam jen telefon vyzváněl. Zkoušel jsem to s odstupem času kolikrát a vždy jsem se dostal do slepé uličky. Ani jednou jsem se nedovolal nikomu kompetentnímu, kdo by byl schopen řešit můj případ. Tak jsem tedy napsal dva dopisy na jejich adresu, kde jsem vše podrobně popsal včetně prosby o brzké řešení právě kvůli tomu řidiči a jeho paměti. Žádná odpověď. Nicméně nic po mě nechtěli tak jsem si naivně myslel že se třeba někdo chytil za nos. To bylo ode mě samozřejmě velmi hloupé! Oni si totiž vzpomněli až za asi dva roky, kdy mi přišel dopis z jakési vymáhací firmy a hned po mě chtěli asi 6000Kč (přesně si to už nepamatuji). Tak jsem to začal opět řešit. Tak jsem si našel tentokrát přímé číslo na oddělení péče o zákazníka nebo jak se to jmenovalo. Tam jsem mluvil s jakýmsi velmi arogantním člověkem (který by zasloužil nakopnout už podle toho jak se mnou mluvil), jemuž jsem se snažil celý problém vylíčit. On mi sdělil že oddělení bylo zřízeno teprve před třemi měsíci, co bylo před tím neví, nezajímá ho to, žádné dopisy ode mě tam nemají a že už to není vůbec problém dopravního podniku protože tuto pohledávku odprodali vymáhací firmě. Naprostý nezájem. Volal jsem mu ještě 2x + nějaké maily. marně. Ani ani u vymahačů jsem neuspěl - logicky, proč by měli mít zájem něco řešit že? A tak požadovaná částka rostla, vyhrožovali mi exekucí, poslali mi soudní výměr atd. Když už se pohybovala kolem 15000Kč tak se na mě alespoň trochu štěstí v neštěstí usmálo. Narazil jsem na jakéhosi mladého člověka (z té vymáhací firmy), který zřejmě ještě nebyl tolik cynický a zkažený tím svinstvem co se děje a byl ochoten poslouchat, věřit a snažit se. A tak se stalo že mi po nějaké době diskusí vyšel vstříc. nemohl sice celý případ smést ze stolu ale podařilo se tu částku snížit alespoň na těch původních cca 6000Kč, kterou jsem tedy bohužel musel zaplatit. Nejsem bohatý a taková částka je pro mě opravdu nemalá. Poučení pro příště? Jsem slušný člověk a snažím se žít podle určitých mravních zásad, ale nejsem ani hadr ve větru. Jestli ještě někdy pojedu do Českých Budějic a přijde ke mě revizor tak zdravý po svých neodejde i kdyby mě měli zavřít. Takové kurvy není možno nechat volně běhat po světě.

+387
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 11. 2011 7:56, karl

chcete býti evropany a nemáte třicet tisíc eur na pokutu ? to si děláte srandu ?

Zobrazit celé vlákno

-106
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 147 komentářů)

2. 8. 2012 10:47 | Jarda

Mám kamaráda, za kterého se při každém průšvihu vydával náš bývalý kamarád z mládí. Věděl o něm téměř všechno, dokonce i jak se jmenovala matka za svobodna, narození rodičů apod. Na to aby se za něj mohl vydávat, nepotřeboval ani jediný jeho doklad. Vždycky na ověřovací otázky policie odpověděl správně a to jim bohatě stačilo na uzavření kauzy vinen. Postupem času už i na policii věděli, že se tento člověk vydává za mého kamaráda. Dokázal prakticky ve všech případech, že nešlo o něho - výsledek? Otřesný - nikoho to prakticky nezajímalo a bylo mu exekučně sebráno 12.000,- Kč. Takže v době přestupku můžete být třeba v Austrálii a v týhle zemi se spravedlnosti nedovoláte. Na spravedlnosti se přece nedá tak dobře a rychle bohatnout, tak jak si to všichni v rámci národního sportu přejí.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 7. 2012 10:04 | Michal

Občáne, přátele, lidé, po přečtení zůstává mráz v zádech. Demokracie kolabuje, pojem spravedlnost se vytrácí. Ředitelé se tu zaštitují právníky, sekretářkami a společnostmi a když se někdo k nim dostane jejich obrana jsou alibistickými řeči. Nulová odpovědnost k občanům. Porušování základní listiny práv a svobod najdete dnes a denně.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 7. 2012 20:09 | Aye

Zkušeosti z Brna: http://imho.evive.cz/2012/07/dpmb-nezaplacene-pohledavky_24.html
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 7. 2012 19:57 | solin

Tak to mám dost...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 7. 2012 12:08 | Pimpa

Vy v tom máte trochu zmatek Polednová a Urválek nebyli soudci, ale prokurátoři čili veřejní žalobci. Jinak co se týče advokátovo hodnocení jeho klienta řekl pan Sokol pouze pravdu...hodnotit sice může, ale jeho práce by se to nemělo dotknout a legálními kroky by měl postupovat v prospěch svého klienta. Advokát vraha asi nepředstoupí před soud a neřekne morálně jsem to zhodnotil a proto dejte prosím mému klientovi nejvyšší možný trest...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2012 22:28

Prdlačky. Samozvaní soudci? A kdežepak to žijete?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2012 8:25 | ametyst

Já bych to řešila takto. Pokud jste byla prokazatelně jinde, v zaměstnání, mimo Prahu, republiku a máte na to věrohodné svědky, svědectví(pobyt na pracovišti, úřední jednání atp.), najala bych si dobrého právníka, DP zažalovala a požadovala finanční kompenzaci. Takového půl milionu, myslím, možná více. Jímá mě hrůza z toho, co je v této republice možné. Uvědomme si, že pokud toto nezastavíme, povede to snad i ke střílení řádných občanů na ulici.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2012 3:02 | Noa

Pane Murko, a kdepakže to žijete? My tady mluvíme o České republice.Praha. Tady je právo výhradně na starně zločinců,vlastizrádců,exekutor ů,lichvářůa kontrolorů samozvaných soudců.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 7. 2012 2:57 | Noa

V době kdy jsem nebyla v Praze vykázal jakýsi kontrolor že mě odchytil v metru na Nám.Republiky. Neříkám,že mě nikdo na této stanici metra nikdy nechytil bez jízdenky,ale červenec 2011 jsem doma nebyla. Přesto jsem pokutu MUSELA ZAPLATIT! Neztratila jsem ani doklady,prostě revizor který byl líný jít do terénu a měl zapsaná data mého OP pro svoji potřebu,zneužil má data minimálně dvakrát. Dokazovat musí občan - DPhl.m.Phy NE!!! Je to monopol který si může dělat cokoli je napadne.Beztrestně,něco jako naši vládní smetánka.Nakonec,jde o stejnou bandu...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 7. 2012 2:12 | Safranek

.. a z čeho usuzujete, že má pravdu paní a ne DP??? Já znám mnoho lidí, kteří mají jízdu "načerno" jako sport a nějaká pokuta udělená revizorem je vůbec nerozhází- stejně tak znám mnoho lidí, kteří si nastoupí drží v ruce lístek, nebo mobil připravený k odeslání SMS. Pokud revizor přijde - snaží se honem lístek označit, nebo odeslat SMS, pokud nepřijde, pak vydělal.Jestli má paní pravdu, je mi jí líto, protože v tomhle našem bordelu, kde si kdekdo může přepsat váš byt nebo barák na katastrátlním úřadu na sebe, vzít si na vás půjčku, může si na vás vzít leasing na cokoli, stračí jen ve volně přístupných registrech najít jméno příjmení datum narození a rodné číslo .... !!!!! Bezmoc bezdomovce nebo dostatečně drzého svalovce buď revizor nechá jet bez lístku, nebo ho jen slušně požádá, aby vystoupil bez jakéhokoliv postihu
+51
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 7. 2012 17:44 | Jan Murko

Velmi zajímavý, poučný příspvek. Jsem mc rád, že prostř. tohoto případu, této stránky nabývám pocitu, že není toliko zle, neboť ještě existují rozumní lidé. Bohužel, jakmile se člověk chová slušně, jakoby neměl v této společnosti nárok přežít. V každém případě dodávám, že si to dopravní podnik jaksi podivně upravil, použil institut blížící se právnímu pojmu "sui generis". Exekutorská společnost?? Jak k tomu došlo?? Tak, buďto jsme součástí právního státu anebo jsme v absolutním systému vlády ochlokracie! Exekutor, pakli-že byl pověřeným, musel existovat platný "výkon rozhodnutí"!! Tzn. že musel existuvat před tímto příkaz - s tím spojené právo obrany, ochrany. Museli být předkládány důkazy, tedy v právním státu je tento postup základem! Já sám bych neplnil v žádném případě bez soudního řízení při dodržení zákonem určeného postupu, tj. po předložení nezvratných důkazů. Zde, vnímám chybu občana, který neuplatňuje zákonem nabytá práva na soudní obranu. Ano,rozumím, že soud nemusí být na naší straně, přesto bych se bránil. Totiž, člověk, pokud takto zjistí a pociťuje, že proti takovýmto podivínům a lumpům není možností, nastoupí hluboká skepse, zlost, má potřebu spravedlnost vzít do svých rukou a to je zlé. V první řadě je a má být zde funkční stát, ten, má chránit svůj lid, ať toto zní jakkloliv pohádkově.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 6. 2012 19:28 | Ivanka

... a to jsem si ještě vzpomněla na tu nedávnou aféru s finančními machinacemi ohledně jízdenek MHD V Praze atp..., jak si vedení DP mastí kapsy a kupuje luxusní vily kdesi v teple u moře, a tady likvidují slušnou poctivou paní a chtějí z ní udělat přes noc bezdomovce... hnus, hnus, hnus a "Boží mlejny... však to znáte...
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 6. 2012 19:16 | Ivanka

... prosím nebuďte hyeny... ta paní si už "užila" svého trápení dost s manželem... Jen by mne zajímalo, kolikrát by musela natrefit na revizora a musela by několik let jezdit jen na černo - neb v Praze potkám revizora, a to jezdím denně, tak 3x za rok... no není to divné??? Opravdu zvláštní těch 45 údajných jízd na černo za přítomnosti revizora ehm... !!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 6. 2012 16:46 | Petr Ježek

Zdá se mi to jen, že je schvalování nemravnosti též nemravností? Zdá se mi to jen, že nemravní jsou nadproporcionálně zastoupeni ve vedení institucí všech typů? Probuďte mne - nebo žeňte nemravné z jejich pozic!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 6. 2012 11:58

pan Sokol je přez všechen svůj věhlas diletant nebo záměrně lže a pak je prachsprostý darebák. Občan zásadně NEMÁ naprosto žádnou povinnost oznamovat státu, kde se zdržuje. Toto bylo zrušeno asi před dvaceti lety. Používat takovýto argument je normální gauneřina.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 6. 2012 10:41

Nevadí, že budú na ulici, ale podsatné je ako hovorí: Advokát Tomáš Sokol, „Ostatně představte si ty spekulace, kdyby se zjistilo, že ve více než 40 případech dopravce nevymáhal po černém pasažérovi pokutu a doplatek jízdného. Ti mírnější novináři by spekulovali, že to nejspíš byla přítelkyně nebo milenka někoho z vedení. Ti horší by rovnou napsali, že je to jasný důkaz korupce,“ dodal Sokol.
Nevadí, že v zákone chýba kontrola, či v tom čase nebol odsúdený doklad, a teda či je pojednávanie relevantné, podsatné je, že čo povedia novinári !!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2012 17:07 | O.T.

Také mám skvělou zkušenost, tentokráte s dopravními podniky Českých Budějic. Byl jsem v onom městě před lety zcela výjimečně a poprvé v životě. Našel jsem si autobus, který mě doveze kam jsem potřeboval, ale nebyl jsem si úplně jistý tak jsem se ještě řidiče během kupování jízdenky (u něj) ptal na cestu, na což mi v pohodě odpověděl. Jenže za mnou se rval dav lidí a já jak jsem byl zblblej jsem si jízdenku neoznačil hned u řidiče a vzadu už to bylo zaplněné takže tam to nešlo. Tak jsem uhnul trochu stranou a nechal ty lidi co byli za mnou přejít kolem mě že se pak dostanu zpátky k tomu prvnímu označovači. Jenže přímo před něj se postavil nějaký člověk (ještě než autobus vyjel ze zastávky) a začal se tam kamarádsky vykecávat s řidičem. Myslel jsem že prohodí pár slov a pak uhne ale nestalo se tak. Tak jsem ho požádal slušně slovy "s dovolením" aby o kousek ustoupil a naznačoval jsem jako že bych si rád típnul lístek. V podstatě po mě jen hodil okem že otravuju a neuhnul. Tak jsem zase chvíli počkal a zkusil to znovu. No a to se milý pán dovykecal s řidičem, otočil se na mě a že jako kontrola jízdenek. Nemá asi cenu dopodrobna rozepisovat veškerou komunikaci mezi námi. Marné byly argumenty že za prvé bych si asi nekupoval u řidiče lístek kdybych si ho nechtěl označit (přičemž řidič si mě v té chvíli ještě samozřejmě pamatoval)a za druhé jsem si těžko mohl označit jízdenku když mi v tom on sám aktivně překážel a vzadu si jí označit nešlo jelikož autobus byl narvaný. Naprosto ho to nezajímalo, chtěl volat policajty. Policajtů se nebojím, ale pospíchal jsem na důležitou schůzku takže další zdržování nebylo možné a předal jsem tedy svou občanku s tím že to budu řešit přímo s dopravním podnikem. Kdybych věděl co bude následovat nikdy bych takovou chybu neudělal a hádal bych se až do krve. Protože to bylo o víkendu, nemohl jsem dopravní podnik před odjezdem z města navštívit osobně a tak jsem se tam tedy snažil během následujících dní několikrát dovolat. Logicky jelikož bylo třeba to řešit co nejdříve dokud byla šance že si mě řidič linky bude pamatovat a tedy bude možné ho využít jako svědka celého incidentu. Celý vývoj události totiž musel zachytit jelikož se to dělo přímo vedle něj. Bohužel jsem se vždy dovolal kamsi na ústřednu nebo vrátnici a tam mě nebyli schopní přepojit na nikoho kompetentního. A nebo mě někam přepojili a tam jen telefon vyzváněl. Zkoušel jsem to s odstupem času kolikrát a vždy jsem se dostal do slepé uličky. Ani jednou jsem se nedovolal nikomu kompetentnímu, kdo by byl schopen řešit můj případ. Tak jsem tedy napsal dva dopisy na jejich adresu, kde jsem vše podrobně popsal včetně prosby o brzké řešení právě kvůli tomu řidiči a jeho paměti. Žádná odpověď. Nicméně nic po mě nechtěli tak jsem si naivně myslel že se třeba někdo chytil za nos. To bylo ode mě samozřejmě velmi hloupé! Oni si totiž vzpomněli až za asi dva roky, kdy mi přišel dopis z jakési vymáhací firmy a hned po mě chtěli asi 6000Kč (přesně si to už nepamatuji). Tak jsem to začal opět řešit. Tak jsem si našel tentokrát přímé číslo na oddělení péče o zákazníka nebo jak se to jmenovalo. Tam jsem mluvil s jakýmsi velmi arogantním člověkem (který by zasloužil nakopnout už podle toho jak se mnou mluvil), jemuž jsem se snažil celý problém vylíčit. On mi sdělil že oddělení bylo zřízeno teprve před třemi měsíci, co bylo před tím neví, nezajímá ho to, žádné dopisy ode mě tam nemají a že už to není vůbec problém dopravního podniku protože tuto pohledávku odprodali vymáhací firmě. Naprostý nezájem. Volal jsem mu ještě 2x + nějaké maily. marně. Ani ani u vymahačů jsem neuspěl - logicky, proč by měli mít zájem něco řešit že? A tak požadovaná částka rostla, vyhrožovali mi exekucí, poslali mi soudní výměr atd. Když už se pohybovala kolem 15000Kč tak se na mě alespoň trochu štěstí v neštěstí usmálo. Narazil jsem na jakéhosi mladého člověka (z té vymáhací firmy), který zřejmě ještě nebyl tolik cynický a zkažený tím svinstvem co se děje a byl ochoten poslouchat, věřit a snažit se. A tak se stalo že mi po nějaké době diskusí vyšel vstříc. nemohl sice celý případ smést ze stolu ale podařilo se tu částku snížit alespoň na těch původních cca 6000Kč, kterou jsem tedy bohužel musel zaplatit. Nejsem bohatý a taková částka je pro mě opravdu nemalá. Poučení pro příště? Jsem slušný člověk a snažím se žít podle určitých mravních zásad, ale nejsem ani hadr ve větru. Jestli ještě někdy pojedu do Českých Budějic a přijde ke mě revizor tak zdravý po svých neodejde i kdyby mě měli zavřít. Takové kurvy není možno nechat volně běhat po světě.
+387
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2012 8:24 | Martin

Uf, tak to jsme na tom ještě dobře my za nespáchané činy DP platíme pouze 90 000.- a přesně tak jak je v článku nikdo Vám nepomuže. prostě zaplať, ale největší sranda je, že nám nikdo z DP nechce zaslat splátkový kalendář s ujištěním, že již jiné pohledávky vůči nim nejsou, takže se za několik let můžeme ocitnout ve stejné situaci-))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2012 6:02 | Jan Murko

Vážená,"Žížalo," Váš příspěvek je jasným důkazem arogance moci, která je takto plně rozvinutá, aplikovatelná v politickém zřízení popisovaném v teorii práva coby policejní stát, resp. mi Vámi popisované markanty silně připomínají zásah do práv občana v policejním státě. Především proto, že stát odpovídá občanům žijícím na určitém teritoriu, že je ochrání, neponechá a nevystaví žádného občana státu nerespektování anebo jinak zneužívat práva mocnými ve všech možných i nemožných podobách.Především musí funkčí stát, hlásající demokratické právní zřízení vždy chránit "slabšího." Ve Vašem případě není sporu o tom, že danému subjektu chyběl zákonný důvod pro vydání, oprávnění žádat pokutu jak tedy v blokovém, tak i v rámci příp. správního řízení. Stejně Vaše vyádření ve smyslu tzv.jimi stanovené rozumné částky je marné, neboť k tomuto dle mého soudu neexistoval ex tunc zákonný důvod, důkazy mj. bylo povinností předkládat ze strany žadatele, tj. dpp. Vy sama jste dle mého soudu měla tento akt rozporovat, označit jej za nicotný, nezákonný. Kromě jiného čin, který Vám byl kladen za vinu (např. i prokazatelná jizda bez jízdního dokladu) byl již promlčeným, neboť uplynula lhůta pro uplatnění ze strany i jinak oprávněného. Ve vší všeobecnosti lze s politováním říci, že stát neplní svoji funkci. Ponechává trpět svůj lid, vystavuje občana nnezákonnému postupu ze strany jakéhokoli subjetku, především a obzvláště v případě, kdy je onen subjekt subektem mocným, tedy subjektem disponující určitými rozšířenými pravomocemi,nemalými finančními prostředky.Poznatelnost plně funkčního státu se zřetelná kupříkladu tak, že žádný subjekt by si ani pomyšlením nedovolil všechno to, co si ale dnes(nám známé případy), bohužel dovolí.Příkladem je případ Váš, různé bankovní anebo nebankovní smlouvy, některé pracovní smlouvy,některé smlouvy s operátory, kupní smlouvy, etc.. Na Vašem místě bych i nyní požadoval, aby dp. zvážil svoji domnělou zákonnou oporu ve svém počínání nejen v kontextu nedostatku důkazů proti Vám, tedy že měl skutek Vám kladen za vinu nastat, ale i z důvodů morálně mravních. Jestliže jste prosím byla v době i jinak a v příp. zavinění, řízení o přestupku prokazatelně držitelem přísl. průkazu opravňujícího využívat dopr. služeb bezplatně, pak došlo ze strany žadatele k neoprávněnému obohacení vč. morálně mravního úpadku, když tedy požadavek ze strany žadatele je zcela v rozporu s dobrými mravy "contra bono mores". Vyzval bych písemně žadatele, že jeho počínání není oprávněné, viz. výše.Svoji(Vaši) obhajobu bych postavil na dobrovolném plnění proto, že jste se obávala podstatně vyšších sankcí, obávala jste se obecně známému fenoménu a to nedostatku právní síly, použití adekvátní a účinné obrany, když tedy stát zapomíná chránit občana. Žádal bych uznání jejich pochybení, vyslovení omluvy směrem k Vám a vrácení požadovanného finančního krytí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 6. 2012 2:49 | Zizala

Mě se stal podobný případ s Dopravními podniky.Také mi byly odcizeny peněženka a doklady,jenže i když se mnou byl sepsán protokol,zloděj a nebo nějaký nálezce mi po třech dnech hodil doklady do schránky.Že mi doklady vrátili neznámo kdo,jsem nahlásila a protokol byl,k mému úžasu, před mými zraky orgánem roztrhán.Po deseti letech,aniž bych předtím byla jakkoliv varována nebo upozornměna mi přišel přípis od Dopravních podniků,že jsem cestovala tramvají načerno a že mám zaplatit 2500 pokuty i se sankcí(podotýkám,že jsem měla štěstí,že to bylo ještě v levnější zóně).Udivilo mne to,jelikož tramvají vůbec nejezdím,dopravuji se všude jako invalida autem,a navíc v inkriminované době jsem byla vlastníkem invalidní průkazky,takže i kdybych tramvají cestovala,tak bych určitě nebyla bez jízdenky,jelikož jako invalida cestuji na tuto průkazku.I přes toto doložení,že je vyloučeno,abych cestovala načerno,když tuto průkazku vlastním trvale,a tedy i v jimi uvedené době,a i přes tvrzení,že mi byly odcizeny v dané době doklady,trval Dopravní podnik na protokolu o krádeži,který jsem však nemohla kvůli výše uvedené situaci doložit,takže jsem musela částku zaplatit.Je to nehoráznost a neseriozní jednání a není proti tomuto chování žádná obrana.Brala bych jako seriozní,kdyby na takovýto případ třeba stanovili určitou částku - "rozumnou" a brali to jako,že jim průkazka nebyla včas doložena.Ale u nich vůbec nerozhoduje,jestli bydlíte tamo nebo někde jinde.Oni totiž záležitost nechají záměrně válet,a nezajímá je,jestli Vás o tom vyrozumí nebo ne,a už vůbec je nezajímá,že třeba jde o podvod.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eva Jiřičná

architektka

Pavel Baudiš

podnikatel, Avast

Eva Jiřičná
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Pavel Baudiš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services