Exekutor přišel brát. Že nic nedlužíte? Koho to zajímá?

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 13. 7. 2011 | 47 komentářů
Exekuce. Damoklův meč, který se vznáší nad každým, kdo včas nevyrovnal své účty. Někdo před ním kličkuje. Další odevzdaně čeká, až mu setne hlavu. A jiný zatím žije ve sladké nevědomosti. Že jste v životě nic nedlužili? Nevadí. Exekutor může vtrhnout i k vám.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

6. 5. 2013 11:47, Jarka z Brna

Je smutné, když někdo tvrdí, že jsou to změny k lepšímu. Praxe je úplně jiná.Třeba odstavec, kdy vám exekutor může sebrat družstevní byt je prezentován jako dobrá zpráva? Slučování exekucí se týká jen malé části dluhů a ještě může exekutor najít rešení, proč to neudělat.
Pomohla by jen jedna věc .Když šlo udělat amnestii za miliardové dluhy a zpronevěry, proč neudělat úplnou amnestii na všechny exekuce třeba starší jednoho roku, kde je jasné, že to už lidé nedokáží splatit.Děti, důchodci, nezaměstnaní, ale i další občané. Když stát nedokáže lidem garantovat práci a další základní podmínky , neměl by používat ani sankce. Věřitelé, chtějí-li vydělávat třeba na půjčkách , pronájmech, službách, obchodu si musí prověřit bonitu a nést daleko vyšší míru rizika za svoje kšefty.Zákon o lichvě je u nás naprosto směšný a nedokonalý.Banky nepadnou, rozepíší ztráty na více let a pokud by taková amnestie dluhů položila malé lichvářské firmy, bylo by to jen dobře.Hlavním problémem je nedokonalost zákona v doručování pošty a dopisů.Že Česká pošta nefunguje, je veřejným tajemstvím a že se stěhuje stále více občanů a nemohou si platit léta přeposílání pošty, to je praxe.Na zrušení exekucí by vydělal ve skutečnosti celý stát. Zvýšila by se kupní síla statisíců rodin a to by bylo hned poznat v celém hospodářství.A pravidelně, každý měsíc... Nestačí jen nastavit nové zákony, je třeba napravit chyby minulé.Máme u nás 2 miliony exekucí. Kdo vydělal? Rozhodně ne věřitelé, ale zcela jiní paraziti.Nikdy neříkejte nikdy, nevíte, jestli vám falešnou exekuci už někdo nenachystal. Je to běžné a nedostanete-li o ní dopis, nemůže se ani odvolat. Zjistíte to až od exekutora, protože nikdo není povinen zjišťovat vaši skutečnou adresu.A dokonce ani soud ji nemusí zjišťovat, nařídí exekuci a nemůžete se odvolat, nedostanete rozsudek.Tak nabude právní moci a jste v pr...Nejsnadnější obětí takových neoprávněných exekucí jsou občané, kteří se přestěhovali.To by jste si museli platit přeposílání na poště dlouhé a dlouhé roky a samozřejmě pro celé rodiny.A pozor, některé obálky s pruhem se přeposílat nesmí.. Zákony nahrávají vyloženě obchodníkům s dluhy.
Takže jestli třeba někdo bere za pomoc občanům to, že od letoška padají exuce automaticky i na druhého z manželů, třeba i zpětně po rozvodu, tak to zničí jen spoustu obyčejných lidiček, kteří ani navěděli, že se třeba jejich manžel kdysi zadlužil.Po republice letí desetitisíce exekučních výměrů na manžele dlužníků a ti často jen zírají.. Exekutory to nezajímá.Sice ten návrh měl dobrou myšlenku, že movití lidé převáděli majetky na manžele a ukrývali je, ale praxe je jiná. Stejně to postihne ty nejchudší, protože skuteční gauneři už dávno ví, jak majetky ukrýt jinak.
Je třeba anulovat exekuce zpětně a to částečně i u podnikatelů, protože kde nejsou nastaveny řádné mantinely, tam by neměly bý ani sankce. A u nás je řešení pohledávak a dluhů vůbec spíš kovbojkou z divokého západu, právo silnějšího má přednost a vy obyčejní bouchači plaťte, stát dal lumpům v kvádrech zelenou...

+41
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 7. 2011 14:56, Jarouš

Angické přísloví "můj dům, můj hrad" nás nabádá, zvát si pouze spolehlivé přátele,nekšeftovat se známými, neuzavírat půjčky ani zbytečně nepůjčovat, čímž styk s exekutory téměř vyloučíme.

-17
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 47 komentářů)

13. 7. 2011 9:29 | pepino

naprostá šílenost,není co dodat-zlegalizování zlodějství,to je věc!!!!!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2011 9:28 | Petr

Už se mi to stalo? Byl u mě neoprávněně a letěl ze dveří jak hadr!! Ještě se mi tohle jednou stane že mi exekutor vleze do dveří z příkazem který je na jinou adresu tak mu namlátím hubu a skopnu ho ze schodu?? to je vrchol drzosti tak si to vyřídím po svém??? Pokud nejsem dlužník tak u mě nemají ty šmejdi co dělat???????????
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2011 8:50 | Topol

Super tip na pomstu neoblíbeným politikům. Sežeňte si svědky, že jste třeba měsíc bydleli u Vítka Bártů, půjčte si pár tisícovek třeba od ESSOXu nebo podobných lichvářů, nesplácejte a uveďte, že pobýváte u Vítka. Exekutor už si s jeho majetkem poradí.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2011 8:46 | Jindra

Zajímalo by mě jak se řeší situace, kdy exekutor něco zabaví, odveze si to a následně se jako majitel zabavené věci prokáže někdo jiný. A tento skutečný majitel zjistí, že při převozu byla jeho věc poškozena. Kdo platí tyto škody?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2011 8:35 | ivostanislav

Nejenom s tohoto článku je zřejmé, že exekuce v Čechách je cíleně vytvářený velmi ziskový institut pro pár vyvolených a vládnoucím politikům to velmi pomáhá, aby by se národ bál státní moci. A samosebou, jak je na tomto portále zvykem, jsme s článku nedověděli nic, co by nám mohlo proti zvůli nemorálního zákona o exekuci pomoci, ale alespoň víme, která pojišťovna použila institut exekuce jako strašáka na naháňku nově vystrašené potencionální klientely. Proč je vlastně institut exekuce všemi polistopadovými vládami tak podporován ? Příklad: Odměna exekutora je 8000,-Kč, exekucí je dva a půl milionu. 2.500.000 x 8000 = 20.000.000.000 Tak už víme proč, víme i jak se toho i zbavit, ale bojíme se. Věříme, že nás nic takového nepotká. Ale věřte že potká. Pořád se na tom pracuje, pořád se to zdokonaluje, protože krádež byla vždy nejvýnosnější kšeft. Minimum práce, velký zisk. Exekuce není nic jiného, než kradení za bílého dne, státem pěkně posvěcená. Samozřejmě že v kapitalismu, by institut exekuce v obchodních případech soukromých subjektů neměl vůbec co dělat. Rizika by měli nést obě strany stejně. Obzvlášť ve státě, kde je jistých 500 000 nezaměstnaných, z čehož je zřejmé že se tam jednou za x let může dostat úplně každý práce schopný občan.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2011 8:20 | Jarka

Hrůzostrašné čtení.... není k tomu co dodat - poslední odstavec o beztrestnosti vinných a každodenní aplikované presumpci viny pro nevinné bez ohledu na základní lidská práva mluví za vše ... :-(. Jak snadno se tímto způsobem může exekuce stát pouhým nástrojem pomsty si odpovědní zřejmě vůbec neuvědomují. Fakt mě tenhle stát už nebaví....
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2011 4:39 | Klad

Nic nikomu nedlužím a tak by musel exekutor namísto složenky dokazující můj majetek, uznat uznat mojí ráži 45!!!
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Kratochvíl

producent a podnikatel

Miroslav Ševčík

ekonom

Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services