Nové požadavky zaměstnavatelů: striptýz nebo písničku!

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 23. 3. 2011 | 61 komentářů
Hledáte práci? U pohovoru vám slibují pohádkovou budoucnost dlážděnou vydělanými miliony… Zaměstnání snů. První důvod zbystřit. Setkání s realitou pro vás bude hodně hořkou pilulkou. V lepším případě zděšeně prchnete. V horším uvěříte firemnímu mýtu a stanete se otrokem vlastní představivosti. Reálně nezbohatnete nikdy.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

14. 8. 2013 15:02, DeeDee

Na FB je stránka ohledně podvodných praktik Jobingu, B.O.S. Group a podobných firem. Posílejte to dál, ať to ví co nejvíce lidí!!!!!

https://www.facebook.com/pages/BOS-Group-sro-Premier-Class-Jobing-sro-jsou-banda-podvodn%C3%ADk%C5%AF/613966938638270?sk=wall

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 3. 2011 11:33, Rada

I ten striptýz je lepší než rozmlácené tělo od STBáků, zákazy studia, vysokoškoláci v dolech a kotelnách a další vychytávky minulého režimu. Navíc striptýz byla jen jedna z možností, bylo možné říct básničku.

Zobrazit celé vlákno

-37
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 61 komentářů)

23. 3. 2011 21:43 | Rada

V některých MLM se dají vydělat velké peníze i na té nejnižší pozici a ani nemusíte nikoho přitáhnout. Stačí když jste výborný obchodník a když práci věnujete hodně času.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 15:48 | benzin

Mno tak na te wikipedii se nic o serioznosti nepise. Pise se tam jenom o legalnosti. Nicmene samotna podstat MLM, kde vsichni pracovnici jsou si rovni informacemi a jedine co je od sebe deli je to kdo koho do systemu dostal je spatne. Navic stale ma onen problem letadla, ze ten kdo se do systemu dostane na konci, nema sanci uz vystovrit vlastni strukturu a karierne vyrust. Jakykoli karierni rust v MLM je mozny jedine privedenim dalsiho cloveka do systemu. V hierarchii se dostava nejvys nejlepsi naborar.
---
Primy prodej se nerovna MLM. Metodik primeho prodeje je vice. Praktik klamani zakaznika se muze dopoustet jakykoli prodejce bez ohledu na business model, ktery pouziva jeho spolecnost. Takze v tomto smeru nic spatneho na MLM nevidim. Nicmene MLM ma oproti jinemu primemu prodeji jeste aspekt prijimani dalsich ucastniku do systemu a dlouhodobeho profitovani z tohoto naborovani. Pricemz vubec nejde o zkraceni retezce od producenta ke konzumentovi (jak naprosto mylne uvadi wikipedie), dokonce naopak v typickem MLM je v retezci daleko vice subjektu nez v jinem typu marketingu a distribuce.
---
Tohle je stranka ktera se snazi popularizovat MLM (to znamena ze o ni mluvi jednostrane pozitivne) http://www.multilevelmarketing.cz/page/2065.zakladni-princip/ . A i tak je videt ze neutaji onen zakladni rys MLM - zisk z produkce lidi KTERE DOSTAL DO SYSTEMU. Takze ti, kteri jsou na spodku hierarchie (protoze kazda spolecnost ma omezene mnozstvi lidi, kteri do systemu vstoupi), na tomto zakladnim rysu uz vydelat nemuzou.
---
P.S.: Tato stranka wikipedie neni zdrojovana, takze neduveryhodna.
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 15:36 | Matěj

Stačilo by, kdyby se důsledně dodržoval zákon o klamavé reklamě a kdyby tento druh prodeje musel podléhat členství v nějaké komoře (např. jako je lékařská komora, advokátní apod.) Pokud by takový prodejce opakovaně (prokázaně) zatajoval klientům podstatné informace, komora by ho mohla vyloučit a to by znamenalo ztrátu licence pro tuto činnost. Nejen pro firmu,ale také pro představitele firmy, aby to nemohli řešit tzv. "bílým koněm".
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2011 15:31 | Rada

Jak ale chcete proti tomuto zlu bojovat? Má prodejce podle nějakého zákona povinnost sdělit kupujícímu všechny informace?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 15:27 | Rada

"Faktem je, že jsem se zatím nesetkal s firmou, která by toto dokázala." Co třeba Avon? S Avon lady jsem se setkal jen jednou, dovedu si ale celkem snadno představit, že se dají výrobky Avon prodávat poctivě, bez lží a zkreslených informací (tím nechci říct, že jsou jejich výrobky super, měl jsem od nich za celý život jeden nebo dva výrobky). Faktem je, že podstatné informace zamlčuje dnes prakticky každý prodejce (v bance, v prodejně mobilního operátora atd.). Prodejce, který řekne vše na rovinu, je ve značné nevýhodě a nemůže se podle mě uživit.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 15:20 | Matěj

Souhlasím, v bankách také situace někdy není ideální. Ale jak říkal náš bývalý pan prezident Václav Havel - nebojovat proti zlu jen proto, že se ve společnosti tak nějak stalo normou, je také zlem, ne - li horším.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 15:15 | Rada

To, že se někdo vymlouvá na to, že nemůže nést odpovědnost za prodejce neznamená, že systém je jako celek špatný. Chybné a neúplné informace jsem dostal i od pracovníků společností, které nepracují v systému MLM. Například v bance mi také nikdy nesdělili všechna negativa produktu o který jsem projevil zájem, resp. negativa zcela zatajili. Je ale samozřejmě jasné, že prodejci s nestálým pracovištěm zachází mnohem dál a neštítí se ani vyložených lží. MLM je zajisté k některým problémům náchylnější, to ale ještě neznamená, že bychom měli tento systém jen zatracovat. Pro mnoho lidí je MLM dobrý třeba v tom, že jim dal příležitost. Například do banky za přepážku se dostane minimum lidí a ve finále pak z poloviny dělají prodejce - volají stávajícím klientům a nutí jim další produkty a je jedno, jestli to klientům pomůže nebo ne, plnit plán je povinnost!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 15:12 | Matěj

Pane Utínku Vaše upřímnost je opravdu ohromující. Už vyděláváte statisíce? A kolik je průměrná čistá mzda po odečtení všech nákladů (jízdné, telefon) Vašich pracovníků?
PS: Kdyby bylo tolik nehod s noži jako nepoctivých podomních prodejců, moc by nás na světě neběhalo:)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 14:48 | Matěj

Nemám nic proti přímému prodeji jako takovému, ale za předpokladu, že firma zajistí, že její podomní prodejci budou jednat v souladu s etickým kodexem, že nebudou zamlčovat některé podsatné informaci či dokonce úmyslně uvádět nepravdy. Faktem je, že jsem se zatím nesetkal s firmou, která by toto dokázala. Navíc jsem se již několikrát setkal s argumentací firmy, že nemůže nést odpovědnost za vše, co řekne jí najatý podomní prodejce. Negativní zkušenosti naprosto převažují nad pozitivními a to dokazuje jen to, že celý tento způsob prodeje je možná legální, ale rozhodně ne legitimní. Citace MLM Rady je klasický argument prodejce MLM:)
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2011 14:34 | Rada

Citace: "Faktem je, že ti, kdož kritizují systém MLM (princip jako takový), jsou přesně ti, kteří mu vůbec nerozumí, protože byli líní obětovat 15 minut času a trochu energie na přemýšlení, aby ho pochopili.
Pokud pochopíte princip MLM, nikdy ho nemůže připodobňovat k pyramidovým hrám nebo "letadlům"."

MLM klidně může být spravedlivější než klasická firemní hierarchie kde neschopný ředitel, který všechno kazí, bere x násobně více než dělník, který vykonává svou práci dobře a vytváří skutečné hodnoty. P. S. v MLM společnosti nepracuji.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2011 14:29 | Rada

MLM lze provozovat i seriózně, viz např. http://cs.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing Je dost možné, že MLM je častěji zneužíván než využíván. Není ale možné házet všechny do jednoho pytle a odsuzovat MLM jako celek.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2011 13:37 | Rada

Tarify od O2 nemusí být nevýhodné pokud jsou nastaveny podle potřeb zákazníka. Osobně jsem se setkal s lidmi, kteří provolali na předplacené kartě do 150 Kč měsíčně a nějací "dobráčci" jim nacpali tarif za 240 Kč měsíčně (cena jen za volání) s dvouletým závazkem. Nepochybně tito lidé nebyli jediní, kterým vnutili nevýhodnou smlouvu. Známý z prodejny s telefony říkal, že běžně lidem udělají nový tarif s novým číslem a tito lidé až po odchodu prodejců pochopí, že se jedná o nové číslo. Možností jak poškodit zákazníka i kvalitním produktem je spoustu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 14:28 | Jaroslav Utínek 608 978 999

Většina lidí neumí informace předávat a už vůbec ne přijímat, o čemž mě přesvědčili někteří přispívající do této diskuse. Neseriozním jednáním mnoha MLM společností nebo jejich zástupci jsem možná mnohem více otráven než ti, kteří, nechápajíc význam mých slov, myslí si, že by je měli kritizovat svými irelevantními příspěvky. Člověk, který se nechá naverbovat podvodníky, aniž by se zeptal, čím se společnost zabývá a co od něj očekává, dělá zásadní chybu a pokud tuto chybu opakuje, stává se naivním telátkem, pokud si myslí, že při takovém jednání to s ním někdo myslí dobře. Článek je tendenčně laděný, čtenářům je totiž podsouván nesmysl, že MLM je podvodným systémem. Po negativních zkušenostech mnoha čtenářů to není nijak těžké. Jedná se však pouze o kvalitní obchodní nástroj, který je bohužel častěji zneužíván než využíván. Kritizovat MLM pro tento fakt je v podstatě totéž, jako bychom odsoudili výrobu nožů, které nám sice poslouží v kuchyni pro přípravu jídla, ale působí taky bolest i smrt v rukou násilníka. Vážím si společnosti, která mi kdysi nabídla možnost pracovat ve finančním poradenství. Po přijímacím pohovoru, který měl profesionální úroveň, jsem věděl vše, co bylo třeba, takže jsem věděl, do čeho jdu. Po letech se však množství fin. poradců zvýšilo na trojnásobek. Nejenže je jich dnes na počet obyvatel hodně, ale jsou jim většinou cizí pojmy jako etický kodex nebo profesionalita. I když jsem při této práci dosahoval dobrých výsledků a spokojených klientů, začal jsem se raději zabývat činností v novém oboru, kde klient nikdy nesáhne do kapsy a nepochybuje o tom, že mě potřebuje, tudíž ani neodmítne. Stal jsem se ředitelem obchodní skupiny a pokud kdokoliv projeví zájem spolupracovat, sděluji mu hned napoprvé a po telefonu vše o naší činnosti, aniž by musel absolvovat nějaký "přijímací pohovor". Jednání pofiderních "náborářů" popisované v článku je mi tedy naprosto cizí a souhlasím, že tvrdé kritiky je zapotřebí, je však třeba kritizovat konkrétní lidi nebo společnost, nikoliv systém MLM.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2011 14:26 | Rada

Nesouhlasím s tím, že by byl pan Karel telátko (jak zde někdo zmínil), možná má jen růžové brýle a nedostatek všeobecného rozhledu. Napoprvé nalítne kde kdo. Ten, kdo naletí vícekrát, by se měl trochu zamyslet nad tím, jestli není tak trochu mimo realitu. Nikde nelítají pečení holubi přímo do huby.
Pochybné společnosti se obvykle dají poznat už na pohovoru, případně ještě dříve (z web stránek).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2011 14:15 | Rada

Někteří lidé se rádi předvádí a tak ten striptýz udělají třeba i rádi. Osobně jsem se s požadavkem na básničku setkal i ve velké mezinárodní firmě, která nemá s MLM nic společného. Byl to trest za pozdní příchod na poradu. Osobně bych si radši vybral tu básničku nebo písničku než stržené prémie:) Nechci to tady nějak moc obhajovat, je jasné, že některé požadavky jsou na hraně zákona a když ne na hraně zákona tak určitě na hranici dobrých mravů. Na druhou stranu bych možnost striptýzu až tak nevypichoval, je to podle mě jen jedna z mnoha špatností, které firma vyžaduje.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 13:52 | benzin

Mafie nefunguje a nikdy nefungovala dle MLM. Ne kazde hierarchicke usporadani vedeni je MLM!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 13:49 | Verča

V tom s vami samozrejme souhlasim. Jen me proste rozcililo i tohle. Prestoze ty ostatni veci jsou asi zavaznejsi a maji vyznamnejsi dopady, pozadovat striptyz mi pripada jako priserna drzost. Sice se tim clovek nedostane do zadneho prusvihu, neprijde o penize atd., ale spolecnost by mela takove veci jasne odsuzovat. Firemni kultura totiz ovlivnuje i zamestnance a jak to pak v nasem narode ma vypadat, kdyz se takove jednani a ponizovani bude brat jako samozrejmost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 13:41 | Rada

Striptýz byla jen jedna z možností. Zazpívat písničku je podle mě menší zlo než vložit do nějakého letadla spoustu peněz nebo se zavázat nevýhodnými smlouvami.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 3. 2011 13:18

Prodej pomoci MLM je zde prezentován na produktech, tarifech O2. Mohu se zeptat, jdedná se přeci o standardní tarify, které O2 nabízí i na svých pobočkách (vím, že nejsou zrovna levné, sám bych je nevyužíval)?! Nejde tedy snad o prodej nějakých nevýhodných smluv, ale klasických tarifů, které můžete dostat i na pobočce! To, že jsou nabízeny na sídlištích, malých obcích, starým lidem, s polovinou informací, je samozřejmě věc druhá- je to méně nákladné a "úspěšnější" než pobočka. Ale nemyslím si, že je to dáno MLM, že by to bylo klasické letadlo, které by bylo zavrženíhodné. Protože pak by bylo zavrženíhodné vše, co je na bázi ŽL+provizního systému? To že je tento symstém různě zneužívám, to je věc druhá. Viz jmenovaná xxx Akademie, kde musíte při vstupu uzavřít IŽP sbě, následně rodině, pak SS, PP .....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 3. 2011 12:55 | Matěj

Rosta se dost plete. MLM není vůbec dobrý sluha. Jedná se od počátku o nelegitmní systém prodeje předražených výrobků a nabírání naivních nebo hloupých nebo asociálních individuí za účelem zisku pár jedincům na vrcholu. Souhlasím s Verčou, že požadovat po zaměstnancích striptýz je naprostá nehoráznost. Kdyby to nějaký zaměstnavatel požadoval po nějaké ženě v mém okolí, sám bych mu šel dát facku. Teď trochu nadsazuji, ale určitě bych toho člověka dal k soudu za sexuální obtěžování. Protože se jedná o jasné zneužívání svého postavení a sexuálně ponižující chování ke svým zaměstnancům.
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zdeněk Grondol

podnikatel, Czech International

Jan Kalvoda

advokát a exministr

Zdeněk Grondol
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Kalvoda
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services