Bude nás mít kdo léčit?

Na základě výzvy Děkujeme, odcházíme, zatím podalo výpověď přes 3800 lékařů. Jak tomu bude v nemocnicích 1. března, až většina výpovědí vyprší? Málokdo zpochybňuje, že jsou důvody lékařů k výpověděm oprávněné. Proti tomu stojí ale názor, že si vlastně berou za rukojmí všechny občany ČR.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 1. 2011 15:09, Pavel

Nejsem přímo ve zdravotnictví, nicméně několik postřehů:
1) za co dostávají někteří lékaři (zejména na specializovaných pracovištích) různé bonusy od dodvatelů léků?
2) Někteří výše postavení lékaři dostávají od zahraničních farmaceutických firem odměny za "studie" v řádech statisíců - pokud by i tyto studie skutečně existovaly, potom se domnívám, že lékař je zaměstnancem nemocnice a tedy i odmkěny za jeho práci by měly patřit nemocnici.
3) V nemocnicích uklízí namísto tradičních uklízeček úklidová firma - jak je možné, že nemocnici se nevyplatí zaměstnat uklízečky a úklidové firmě ano? - a se ziskem?
4) Namísto kuchařů dodávají jídlo cateringové firmy
5) Měl jsem tu čest vidět účty, které proplácí zdravotní pojišťovny soukromým saniťákům. Dovolím si tvrdit, že cenově jsou srovnatelní s taxislužbou. Navíc se pět pacientů rozveze při jedné jízdě, ale pro pojišťovnu se jede s každým zvlášť. Jak je možné, že nemocnici se vlastní přeprava pacientů nevyplatí a soukromníkům ano?
6) Jestliže se nabízí koupě nějakého (zejména dražšího) přístroje, hned jsou zainteresovaní pracovníci plni zájmu o blaho pacienta, ačkoliv dobře ví, resp. mohou si zjistit, že stejný přístroj již je v nemocici vedle? - ovšem z toho jim nejde provize.
Závěr: domnívám se, že v globále je ve zdravotnictví peněz dost, mízí ale záhadně na cestě mezi pojišťovnou a pacientem. Jsem toho názoru, že kdyby se revoltující doktoři pustili občas k lizu, tak by byl klid. To, že se podaří dobře vynášející plýtvání zarazit je velmi nepravděpodobné, protože ty největší lumpárny se překřtí na větší blaho pro pacienty a když to nepomůže, tak ohrožením péče.

+12
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 1. 2011 8:20, Lanza

Pokud jste viděl, co jste napsal.."Viděl jsem ten neustálý chaos v organizaci, plýtvání prostředků na léky, ...", tak přesně to je problém jen a jen doktorů. Ministr ani ředitel nemocnice neorganizuje práci na oddělení nebo v ambulanci a už vůbec neovlivňuje, jak Vám doktoři předepisují léky. A že je zdravotní sestra ředitelkou nemocnice-proč by ne, i ona může mít vysokou škoul. Když mohl absolvent učiliště s maturitou s půlroční praxí strojvůdce dělat ministra a předsedu vlády, může dělat ředitele nemocnice zdravotní setra.

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 22 komentářů)

13. 1. 2011 7:18 | zdehof

Plně podporuji akci lékařů. Jak dlouho nás ti různí Julínci sytili frázemi o potřebnosti doplatků, regulačních sazeb atd. Byl jsem minulý rok v nemocnicích díky nemoci mnohokrát. Viděl jsem ten neustálý chaos v organizaci, plýtvání prostředků na léky, samozřejmě neustálý cenový růst a také vytíženost některého personálu.
Více než dříve si uvědomuji, co to je bát zdravý.
Lékaři přece neříkají nic jiného než většina z nás. Vždyť oni vidí ten chaos v nemocnicích a denodenní plýtvání prostředky a i nahlas to říkají. Aby to vzal někdo vážně, hrozí odchodem, ale copak stejná situace není prakticky v celém státě? Mizerní manažeři ( pro občany, pro sebe už ne ) zaplavují tuto zemi, každý se s nimi potkal na nejrůznějších úřadech a institucích. Pohádka o tom, jak stát je mizerný hospodář, zatímco soukromník je báječný jsme si mohli ověřit na stovkách podniků, které už neexistují. A ve zdravotnictví je to stejné. Na jednu stranu se utrácí za předražené léky počítané kursem přes 28 Kč/euro, zdravotní sestra v čele velké nemocnice, nákupy nepotřebných zařízení a na druhé straně lékaři v nemocnicích, s platem který znáte a obrovskou odpovědností. Vždyť možná by ani nechtěli hned tak výrazné navýšení, jenže s nimi se nebude nikdo obtěžovat, je to plebs, od ministerstva jsou tak daleko jako druhá strana galaxie. Ten podivný minnistr zdravotnictvíje jen vrcholem veškeré galaxie.
Proč máme nejdražší léky, benzín, potraviny a prakticky vše a téměř nejnižší platy v Evropě? Protože zase máme nejdražší a nejhorší dálnice, nepoužitelné padáky, peníze skrátka odputovali k těm potřebnějším.
A pokud se táká odměnového kalendáře, konečně se možná našlo něco, co pan Kohout aspoň trochu umí (fotografování ), EKONOMIE TO TOTIŽ ROZHODNĚ NENÍ !!!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2011 4:57 | Ing.Jan Švarda

Akce LOK organizovaná panem MUDr.Engelem pochází z reálných přání a požadavků nemocničních lékařů.Jde však o jednoznačné popření současné ekonomické situace v pojetí výkladu současné koaliční vlády. Pokud by nevyužívali předáci LOK pacienty jako živé štíty, již tím heslem "Náš exodus, váš exitus" nic proti tomu. Jestli je pravda informace ministra zdravotnictví, že odchodem 4000 lékařů zapojených do akce by bylo dosaženo počtu lékařů v nemocnicích před 10 roky, měli by skutečně odejít. Kam ale to není jasné. Obávám se, že se jedná alespoň zčásti o vzpouru Cvachů,kteří jsou málo použitelní, protože ti co chtěli, ti odešli bez výzev na různá zahraniční pracoviště.Mnozí podpořili ve volbách vládu rozpočtové odpovědnosti v pojetí TOP, ale ta odpovědnost končí při pohledu na vlastní peněženku.Akce děkujeme odcházíme vzácně sjednocuje veřejné mínění lidí napříč politickým spektrem proti LOK. Pokud by tak jako LOK vystoupili třeba hasiči a policisté, nebo dopraváci, dojde ke kolapsu hospodářství země.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dana Bérová

exministryně a podnikatelka

Radovan Krejčíř

podnikatel a kriminálník

Dana Bérová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Radovan Krejčíř
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services