Reakce na článek "Finanční plánování podle ZFP akademie"

V rámci našich standardizovaných testů finančních poradců jsme nedávno publikovali popis schůzek a z nich vzešlý návrh řešení finančního poradce ZFP akademie. Hodnocený poradce, který mimo jiné píše, že není proškolen na sestavování osobního finančního plánu, nám na náš test zaslal reakci. Tu si nyní můžete přečíst. Připojili jsme samozřejmě také vyjádření autora testu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 11. 2006 21:56, Fredy

Blahopřeji, jste alespon upřímný. Na rozdíl od bouchačů níže, kteří považují každý test penize.cz za neobjektivní, úmyslný až zákeřný a přinejmenším poškozující "dobré" jméno slovutných firem. Firem, které se živí většinou za vydatné pomocí neznalých a naivních nadšenců, kterým nalije do hlavy úžasné výhody mlm a vypustí je do terénu, jak lovnou zvěř. Ti, s vidinou tučných provizí se vrhají nejdříve na příbuzné a známé. Někteří z nich pak ochladnou a končí. Pro nás, obyčejné lidi, je to dobře. Ovšem pár vyvolených překročí práh rodinných klanů a vrhají se dál, od zvonku, ke zvonku. Ti jsou pravé pijavice ve službách finančních žraloků, kteří neznají slitování. Jakmile uvidí tučnou kořist, tak se přisají a nepustí, dokud kořist nevykrvácí. Dokud nepojistí kapitálově všechno živé, včetně psa a papouška.
Právě proto jsou testy, které tento server organizuje, velice potřebné. Je to poučné pro všechny. Skuteční finanční poradci (jsou tací) se ujistí, že jejich práce má smysl, obyčejní bouchači (prodejci) znejistí a jejich chlebodárci za ně orodovat. A pak jsou bývalí, současní i budoucí klienti, kteří jsou včas varováni. Je to i forma vzdělávání a to zadarmo. Díky za to.

Zobrazit celé vlákno

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 8. 2008 12:44, Janul

Tak podle tebe jsou hlupáci i právníci, ekonomové, finanční poradci jiných společností ? Protože i ti jezdí na základní semináře a kteří zároveň využívají výhody. Na základním semináři nikoho nevyhazují, to bys musela holčičko moc vyvádět, pokud tě vyhodili, tak jen kvůli tomu, že se neumíš chovat, navíc jsem obvolala spoustu lidí a zatím ještě nikdo neměl tuhle zkušenost. Byl jednou jeden případ, kdy musel lektor zakročit kvůli jedné mladé slečně, která vykřikovala nesmysly i když ji lektor vše vysvětlil a požádal ji aby se uklidnila, slečna se hádala nadále. Lektor požádal slečnu aby opustila místnost, lektor ji o přestávce vše vysvětlil a slečna se další hodinu vrátila a všem se omluvila. Pokud nelžeš tak napiš kdy jsi byla na základním semináři, kde to bylo a kdo zrovna lektoři a já si to zjistím.

-9
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 51 komentářů)

1. 11. 2006 16:04

Sleduji celkem pozorně a pravidelně všechny články na www.peníze.cz a v tomto skutečně cítím škodolibý úmysl.Pokud by tomu tak nebylo,byly by parametry zakázky udány daleko přesněji,protože lidé kteří vyhledají finančního poradce a vůbec uvažují o zhodnocování peněz,nebo vlastních úspor,nejsou žádní primitivové,kteří nevědí co se po nich bude chtít.Pokud chci kvalitní zpracování mé poptávky,pak poskytnu finančnímu poradci veškeré podklady a to po pravdě.V případě,že chci někoho poškodit,nechám ho jen tzv."vařit z vody na čisto".A to není solidní v případě,že chci návštěvníkům tohoto serveru poskytnout objektivní hodnocení všech firem a společností na našem finančním trhu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2006 15:23 | Rychlonožka

Proč Vám to připadá zavislé? Proč Vám to to připadá jako honba za senzací? V autorově vyjádření je jasně uvedeno, že zadání je pro všechny testované poradce stejně! A jestli se Vám zdá nepřesné, neměl byste chtít jako případný poradce po klientovi upřesnění?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2006 14:41

Pane Humle,Vaš způsob testování" mi nepřipadá zcela nezávislý.Zavání to honbou za senzací v duchu "Na vlastní oči",Blesk a podobný škvár.Pokud byste měl totiž skutečně zájem o fundované posouzení dané firmy,zadal byste svou zakázku daleko přesněji,aby mohla být kvalitně zpracována.Nevidím v tom nic jiného,než škodolibý úmysl určitou firmu poškodit a zdiskreditovat.Doposud to vypadalo,že články na www.peníze.cz jsou fundované,ale Vy jste tomu dal na zadek....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2006 12:50 | Fechtel

Muj pohled na vec je asi takovy. Jelikoz jsem pro ZFP urcitou dobu "delal" tak moc dobre vim, ze se jedna spis o prodej financnich produktu a moznost sebevzdelavani, nez o nejake poradenstvi. A k tomu je treba i takhle pristupovat. ZFP pracuje na principu multilevelu. To znamena, ze muzete narazit na poradce, ktery je v oboru pres 10 let, financim rozumi a opravdu vam muze dobre poradit. Ale taky muzete mit tu cest s clovekem, kterey dela MLM par mesicu a to jen jako zdroj vedlejsich prijmu. Proto srovnavat firmu na zaklade testovani jednoho poradce mi prijde hodne zavadejici. Muj osobni pripad : do ZFP seminaru jsem investoval smesnou castku 2.000, o financich jsem se dozvedel mnohem vic, nez za 5 let studia na ekonomicke fakulte a navic jsem pobral na provizich castku zhruba 50.000 (proc platit financnim ustavum,ci jinym poradcum/prodejcum za uzavreni smlouvy, kdyz oni mohou platit me)
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2006 10:28 | Jarmila

Jako klienta mně nezajímá, zda je poradce členem AFIZ nebo jiného spolku. Pro mne za mne může být členem třeba Švédské královské akademie nauk, když mu to pozvedne jeho ego. Co mne ale zajímá, JAK mi dovede poradit. Že mne pozve na školení, kde se mám naučit, jak se o své peníze starat sám, je velice chvályhodné. Bohužel mi ale neřekne, že abych se mohl sám starat, stávám se členem MLM, musím na to mít živnosťák a chce se ode mne produkce v jisté výši. To ho okamžitě degraduje na bouchače, kterému vůbec nejde o moje blaho, ale jen a pouze o peníze. Bohužel o moje. Navíc jsou ona školení produktová, o finančním plánu mi na nich neřeknou nic.
Říci, že na sestavení finančního plánu jsem nebyl proškolen, je na úrovni výmluvy školáka, který nemůže vědět, jaké I/Y se píše ve slově kozi, protože zrovna chyběl ve škole. Pokud nebyl proškolen manažer obchodní sítě, ZFP akademie, jak byli pak proškoleni ti ostatní poradci, co jsou na úrovni pod ním? Narážíme na stále stejný systém: poradce má svůj ŽL a pracuje svým jménem, jen občas se zaštítí jinou institucí, pro kterou pracuje, ale ta absolutně nezodpovídá za jeho práci a ani ji nijak nekontroluje. Proč taky, když cílem je co největší počet smluv? I kdyby byly uzavřeny s umírajícím na smtelné posteli, hlavně že je smlouva.
Jako klienta mne rovněž vůbec nezajímá, že poradce nabízí kombinaci něčeho, co má "uspokojit potřebu naprosté většiny lidí". Poradce by mi měl nabídnout to, co uspokojuje především potřeby MOJE, a to tak, aby mi peníze opravdu uspořil a dostal mne do cíle s minimálními vyloženými náklady. Pokud to neudělá nebo to udělat nedovede, není to dobrý poradce a je jedno, pro kterou firmu pracuje.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2006 10:22 | Michal Kára

Podle mne tedy moc schopne ne. Dokazu si predstavit podstatne lepsi vymluvny text :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2006 10:14 | Zachrdla - TriMan

Pane Čapku, píšete, že došlo k nedorozumění. Nedorozumění v tom, co klient požadoval a co mu bylo nabídnuto. Bohužel, taková „nedorozumění“ velice kazí pověst nejen firmy, ale i celé naší profese. Je to ale problém systémový, nikoli Váš osobní. O tom, jak takovým nedorozuměním předcházet, jsem psal včera na www.investujeme.cz. Přečtěte si to a pouvažujte o tom.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2006 9:41 | ivovi

Kdybych byl "poradcem", taky bych se snazil po zverejneni z toho pruseru nejakym zpusobem vybruslit. A to taky pan Capek docela schopne udelal. V kazdem pripade davam bod pro penize.cz a dekuji za podobne testy.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2006 8:32 | Willy

Diskusní fora dotýkající se tematicky multilevel marketingu jsou sina netu podobná jako vejce vejci, lhostejno, zda jde o finanční "poradenství", Amway nebo pyramidy typu Avalanche. Někteří přispěvatelé (patrně účastníci systému) tam pějí chválu na (své) produkty, často z hlediska formální logiky velmi krkolomnoým způsobem. Ohánějí se pořád pozitivním myšlením, jak je to naučili na rychlokursech, ale běda vám, když si dovolíte s jejich názory nesouhlasit! Ti slušnější vám napíší něco ve stylu "Já jsem s nimi nesmírně spokojen, zbohatl jsem a ty si zůstaň chudý, když jsi hloupý!", ti ostatní vám rovnou vynadají do hlupáků a zabedněnců. Vidím, že Peníze.cz nejsou výjimkou. Diskuse na většinu témat jsou tu celkem k věci a na úrovni, ale běda, jak si dovolíte bouchačům sahnout na jejich chleba!
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2006 6:38 | Josef

Vaše reakce zase dostatečně ukazuje, odkud jste, takže není důvod se jí zabývat. Když už se mluví o tom průkazu, mezi poradci se povídá, že lidé ze ZFP se skutečně "průkazem" AFIZu prokazovali, aniž by měli právo ho používat. Víte o tom někdo něco? Jinak je zcela evidentní, že pan "poradce" je totálně mimo, já ho považuji za MLM bouchače. Vymlouvat se na to, že mu klient neřekl, že chce finanční plán a pak mu předložit to, co předložil - jak jsme viděli ve výsledku testu - to je dost troufalé. Kdybych chtěl být slušný, použil bych rčení "tonoucí se stébla chytá", to mi připadá velmi přiléhavé. Píše, že se soustředil na to, co uspokojuje velkou většinu lidí. Přeloženo - snažil se prodat předem vymyšlenou kombinaci produktů, která nejvíce vynáší. Navíc pokud řeknu, že bych nikdy nedělal plány bez bližšího seznámení s rodinou, s jejich smlouvami atd., a zároveň napíšu, že jsem se soustředil na to, co uspokojuje potřebu naprosté většiny lidí, pak to nemá logiku a je to jasná výmluva.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2006 4:18 | habakuk

Závěr reakce páně Humla o podobnosti písmen zcela jasně ukazuje jeho fundovanost a nekompetentnost. Naprosto věřím obhajobě napadeného poradce, protistraně anis slovo. Jedná se o účelové sebechvalné články a ne testování.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomio Okamura

senátor a podnikatel

David Eder

podnikatel, Exclusive Tours

Tomio Okamura
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
David Eder
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services