Reakce na článek "Finanční plánování podle ZFP akademie"

V rámci našich standardizovaných testů finančních poradců jsme nedávno publikovali popis schůzek a z nich vzešlý návrh řešení finančního poradce ZFP akademie. Hodnocený poradce, který mimo jiné píše, že není proškolen na sestavování osobního finančního plánu, nám na náš test zaslal reakci. Tu si nyní můžete přečíst. Připojili jsme samozřejmě také vyjádření autora testu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 11. 2006 21:56, Fredy

Blahopřeji, jste alespon upřímný. Na rozdíl od bouchačů níže, kteří považují každý test penize.cz za neobjektivní, úmyslný až zákeřný a přinejmenším poškozující "dobré" jméno slovutných firem. Firem, které se živí většinou za vydatné pomocí neznalých a naivních nadšenců, kterým nalije do hlavy úžasné výhody mlm a vypustí je do terénu, jak lovnou zvěř. Ti, s vidinou tučných provizí se vrhají nejdříve na příbuzné a známé. Někteří z nich pak ochladnou a končí. Pro nás, obyčejné lidi, je to dobře. Ovšem pár vyvolených překročí práh rodinných klanů a vrhají se dál, od zvonku, ke zvonku. Ti jsou pravé pijavice ve službách finančních žraloků, kteří neznají slitování. Jakmile uvidí tučnou kořist, tak se přisají a nepustí, dokud kořist nevykrvácí. Dokud nepojistí kapitálově všechno živé, včetně psa a papouška.
Právě proto jsou testy, které tento server organizuje, velice potřebné. Je to poučné pro všechny. Skuteční finanční poradci (jsou tací) se ujistí, že jejich práce má smysl, obyčejní bouchači (prodejci) znejistí a jejich chlebodárci za ně orodovat. A pak jsou bývalí, současní i budoucí klienti, kteří jsou včas varováni. Je to i forma vzdělávání a to zadarmo. Díky za to.

Zobrazit celé vlákno

+25
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 8. 2008 12:44, Janul

Tak podle tebe jsou hlupáci i právníci, ekonomové, finanční poradci jiných společností ? Protože i ti jezdí na základní semináře a kteří zároveň využívají výhody. Na základním semináři nikoho nevyhazují, to bys musela holčičko moc vyvádět, pokud tě vyhodili, tak jen kvůli tomu, že se neumíš chovat, navíc jsem obvolala spoustu lidí a zatím ještě nikdo neměl tuhle zkušenost. Byl jednou jeden případ, kdy musel lektor zakročit kvůli jedné mladé slečně, která vykřikovala nesmysly i když ji lektor vše vysvětlil a požádal ji aby se uklidnila, slečna se hádala nadále. Lektor požádal slečnu aby opustila místnost, lektor ji o přestávce vše vysvětlil a slečna se další hodinu vrátila a všem se omluvila. Pokud nelžeš tak napiš kdy jsi byla na základním semináři, kde to bylo a kdo zrovna lektoři a já si to zjistím.

-9
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 51 komentářů)

25. 4. 2012 17:16 | Zuz

Nedávno jsem absolvovala základní seminář od ZFP a radím všem, kteří by se ho chtěli zůčastnit NEDĚLEJTE TO. Zbytečně vyhozené peníze. Na semináři se dozvíte věci, které se dozvíte při prostudování obecných stanov smluv o penzijním pojištění, stavebním spoření a životním pojištění. Takže vlastně nic nového a jestli vás láká licenční číslo, které vám slíbili za absolvování semináře(to opravdu dostanete) zapřemýšlejte zda chcete vydělávat na svých známých a příbuzných, které jako již pojišťováci později by jste navštívili. Protože nejdříve s vámi bude chodit sponzor, který tlačí vaše nejbližší do předražených smluv jen aby z nich měl tučnou odměnu. Bude vám tvrdit jak je to pro vás výhodné a kolik tisíc dostanete jako provizi avšak vy nebo vaše rodina zaplatí na tomto pojistném za ty roky na které se upíšete o obrovské částky navíc. Jedna další věc je že solidní pojišťovák nechá svého klienta o návrhu na daný program zapřemýšlet a ne že bude do něj tlačit hned hned podepsat.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 1. 2012 21:21 | Jiří

ZFP není závislá? To je opravdu zábavné, stejně jako když zprostředkovatele ZFP o sobě tvrdí, že jsou makléři:-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 11. 2011 13:30 | lenka

a dalsi komentar v nedohlednu ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 7. 2011 17:10 | Michal

Děkuji Pavlo za info. Nicméně to, že ZFP inkasuje provize (nikoliv podíl) od Aegonu za sjednané smlouvy absolutně neznamená, že je na někom a něčem závislá. Jak říkám, je to samostatná akciová společnost, která pouze spolupracuje s několika finančními institucemi na českém trhu. Těším se na Váš další komentář. Přeji hezký den.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2011 20:24 | Pavla

ZFP není vázaná??? Michale nemáte žádné informace, ZFP je závislá společnost. ZFP má podíl z Aegonu. Kam si myslíte, že převáděli a převádí PF? Mají pár programů, které prodávají. ZFP je uzavřená do sebe a využívá jenom pár partnerů, to mu se řiká opravdová nezávislost:oD
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 6. 2011 17:09 | Michal

:-), docela jste mě pobavil Jiří. Bohužel za sebe tedy nemám co chápat (možná mi to je ale nemyslí). Souhlasím ale s tím, že záleží na daném typu poradce. Pokud někdo jde klientům naproti, tak pak jim může opravdu pomoci. ZFP fakticky není k nikomu vázaná. Je to samostatná společnost (a. s.), která zprostředkovává produkty ostatních finačních domů. Jsem rád, že díky Vám vím, že do finační problematiky nevidím. Alespoň se budu muset v oboru více vzdělávat. Přeji hezký den.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 6. 2011 14:22 | Jiří

Michale, proč to pořád nechcete pochopit. V ZFP nejsou žádní poradci, jsou to podřízení pojišťovací zprostředkovatelé, kteří budují hodnoty především firmě. ZFP není vázaná? Ale nezávislá taky ne, že? ,,Má několik partneru a klient si může vybrat“ proboha to u Vás si klienti vybírají, která pojišťovna je pro ně nejlepší? Nemá to dělat finanční poradce? Jste zábavný člověk a určitě by byla s Vámi v hospodě sranda, ale do finanční problematiky asi moc nevidíte.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2011 19:13 | Pavla

To je hezké co píšete, ale zprostředkovatelé ze ZFP nemůžou být na úrovni, protože jim to ZFP neumožňuje. Přála bych Vám potkat opravdového poradce, pak by jste pochopil o čem mluvím. Poznala jsem za poslední měsíc odborníky a pochopila mnoho skutečností, které Vám ZFP tají. Prostě nechápete, JAK SE VĚCI MAJÍ.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 6. 2011 13:52 | Michal

Velká škoda jaký máte názor. Přepokládám, že jste ale narazila na poradce, která s Vámi nespolupracoval na úrovni. Znám v ZFP poradce, kteří dokážou pochválit kvalitní smlouvy, kde nic není potřeba předělávat. Ani ZFP není vázaná k žádné firmě. Má několik parnerů, ze kterých si klient může vybrat, pokud některého preferuje. Souhlasím s Vámi s tím, že opravdových poradců na finančním trhu, kteří chtějí klientovi je pomoci, není mnoho. V ZFP jich ale několik znám. Mám s firmou ZFP velmi dobré zkušenosti. Mějte se pěkně Pavlo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 5. 2011 20:18 | Pavla

Problém je ten, že laik si názor nedokáže udělat na semináři, který je jednostranně zaměřený. Klient by měl potkat více opravdových poradců. Jeden mi otevřel oči. Jiří je tvrdý jak na finanční trh, tak na své klienty, ale dokáže nezávisle poradit. Dokáže pochválit kvalitní konkurenci, to jsem od ZFP nikdy neslyšela, aby někoho pochválili, všechno se točí kolem kombinací. Není zavázaný k žádné firmě a dělá pro všechny možné finanční ústavy a to i zahraniční. Měla jsem sponzora, který je kousek od ředitelské pozice a místo odborných rad, jsem jenom slyšela motivační kecy. Jsou jednodušší lidé, kteří jdou ze stádem ovcí a tak vnímám podle své osobní zkušenosti i ZFP a ať se na mě klidně zlobí.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 5. 2011 7:43 | Michal

Dobrý den, souhlasím s názorem ať si udělá každý vlastní obrázek. Ať jde na základní seminář, který je mimochodem perfektní (já byl v Praze), na všechno se ptá a pak si stěžuje. Kdo se neptá a nic neví, tak se pak nedivím, že je třeba rozlobený. Mám s firmou dobré zkušenosti.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2011 18:43 | Pavla

Článek je už starý, ale do dnešní doby se nic nezměnilo. Prostě retro firma:-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 4. 2011 7:44

Tak bych řekl, že tuto recenzi psal někdo od ZFP. Mé osobní zkušenosti jsou následující: Zaplatíte za základní seminář 2.100,-. Kulišácky dostanete potvrzení na 1.600,- za školení a 500,- za občerstvení. Již toto je fajn tah kvůli odpisu z daní. Dále se dozvíte, že za každého, koho do tohoto procesu dostanete, vy obdržíte AŽ 2.500,- Kč. Pozor, to je ale pouze za podmínky, když tento člověk uzavře několik finančních produktů, jako je nové penzijní pojištění, nové životní pojištění a nové stavební pojištění a to na velmi vysoké cílové částky. Pokud tedy jen někoho přivedete, kdo zaplatí oněch 2.100,-, jako vy a následně nebude chtít nic uzavřít, vy nedostanete ani korunu!!! Dále rozvržení provize je také zajímavé. Přestože budete mít "opticky" přislíbeno až 85%, dostanete v reálu pouze necelých 40%. Moje rada: nechejte si vše dobře vyložit od někoho, kdo se s touto společností setkal a u koho budete mít jistotu, že na Vás nechce vydělat. Další věcí o které se nedozvíte, že abyste mohli dostat provize, musíte následně uzavřít smlouvu o obchodním zastoupení. A na tzv. následné provize také zapomeňte...pokud je budete chtít, budete muset nejdříve pojistit půlku příbuzenstva, abyste se dostali na vyšší příčky v hierarchii. Pokud tedy doporučujete nejdříve absolvovat základní seminář, říkáte tak, zaplaťte 2.100,-, abyste se nedozvěděli téměř nic, neboť to hlavní a důležité se zde neprobírá. Je velice nefér vybrat nejdříve od lidí 2.100,-, aby se teprve pak rozhodli, zda ano, či ne. Tak co, přisluhovači ZFP Akadamie, co z toho, co jsem uvedl, není pravda???
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 2. 2009 15:24 | Karel

Je normální, že tady nikdo nepíše jméno, jenom blázen by sem napsal celé jméno. ZFP kdyby zjistila, že tady píší lidé kteří dělali pro ZFP, tak lidé mohou očekávat ze strany ZFP určité opatřeni. Já osobně netvrdím, že ZFP jsou podvodníci, když si, ale srovnám systémy jiných společnosti, tak je ZFP pozadu a to hlavně ve kvalitě. ZFP nedělá životní plány protože si myslí, že to není vhodný pro každého? Nesmysl je spoustu druhů životních plánu na druhou stranu sjednávají kombinaci,někdy na hodně vysoké částky, ta , ale taky není pro každého, že? Laik si nemůže udělat na jednom základním semináři svůj názor, lidé si názor tvoří kolikrát i několik let, až se odkrývají karty. Když vidím 55letého muže, který má kombinaci nastavenou na 5000,- a větší část je nastavena na IŽP kdy nemá sjednané žádné rizika s argumentaci, že v důchodě bude mít vysoký kapitál, tak se mi chce brečet.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 8. 2008 1:28 | M.U.

Pěkný den, je zvláštní, že za těmi "nejintelektuálnějšími" odpověmi vždy stojí anonymové... Škoda jen, že ti se svojí 100% pravdou o zlodějích, podvodnících ovlivňují ostatní.
Doporučuji všem ať si udělají vlastní názor na seminář ZFP. Sám jsem "členem ZFP" a vidím v této činnosti něco více než jen provize.
Je škoda, že finanční poradce testují lidé, kteří (alespoň dle mého názoru) nepůsobí v terénu a nesetkávají se s běžnou klinentelou. Sám jsem navšívil více jak 500 rodin a tzv. FINANČNÍ PLÁN by našel uplatnění u max. 5% populace. Možná by páni hodnotilé mohli sestoupit z piedestalu a zkusit naplánovat finance běžně vzdělané rodině s běžným českým (ne Pražským) příjmem.
S pozdravem Michael Urban
PS. Plně chápu nesouhlas pana Čapka k hodnocení. Sám, i přestože jsem přesvědčen, že radím kvalitně a profesionálně, bych nedostal lepší ohodnocení. Zajímalo by mě, jestli server penize.cz nemá neznámého sponzora z řad konkurence...
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 8. 2008 12:44 | Janul

Tak podle tebe jsou hlupáci i právníci, ekonomové, finanční poradci jiných společností ? Protože i ti jezdí na základní semináře a kteří zároveň využívají výhody. Na základním semináři nikoho nevyhazují, to bys musela holčičko moc vyvádět, pokud tě vyhodili, tak jen kvůli tomu, že se neumíš chovat, navíc jsem obvolala spoustu lidí a zatím ještě nikdo neměl tuhle zkušenost. Byl jednou jeden případ, kdy musel lektor zakročit kvůli jedné mladé slečně, která vykřikovala nesmysly i když ji lektor vše vysvětlil a požádal ji aby se uklidnila, slečna se hádala nadále. Lektor požádal slečnu aby opustila místnost, lektor ji o přestávce vše vysvětlil a slečna se další hodinu vrátila a všem se omluvila. Pokud nelžeš tak napiš kdy jsi byla na základním semináři, kde to bylo a kdo zrovna lektoři a já si to zjistím.
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 7. 2008 10:46

ZFP jsou zloději a hlupáci, kteří financím vůbec nerozumí. Byla jsem na jejich semináři a vyhodili mě už o první přestávce, protože jsem se racionálně ptala a to se jim nehodilo do krámu. Každý kdo aspoň trochu rozumí finanční matematice ví, že ZFP je jen zlodějna a velký podvod na naivní hlupáky.
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2008 12:32 | Macha

Ještě že jenom říkáte a ne tvrdíte. Co je podle Vás ZFP akademie? Ja jen tak, myslíte všechny lidi co ve společnosti pracují? Jak společnost okrádá lidi? To by mě opravdu zajímalo, ve společnosti funguji už docela dlouho a nemám pocit, že bych někoho okrádal,ale právě naopak. To je jako kdybych psal, že jsou všichni policajti zkorumpovaní. 85% lidí nerozumí problematice, jak jste to spočítal? Opět asi jenom říkáte a netvrdíte“ I kdyby to byla pravda tak to není ještě tak zlé, protože 85% jsou ti kteří využily výhody a základní informace a 15% jsou ti kteří se tomu věnují. Otázka je, jakou problematiku máte namyslí, je to velice široký pojem. Pokud myslíte problematiku finanční, tak bych to nepovažoval za problematiku ale za určitý fakt, že je dnes důležité se o sebe postarat a uvědomit si , že to za nás nikdo nikdy neudělá.a zároveň si uvědomit, že informace a možnosti tady jsou, stačí je jenom využít a je jedno jestli přes ZFP nebo přes jinou společnost.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 6. 2008 20:42 | jan

Mohu jen říct ... ZFP akademie lže jak tiskne ... 85% vůbec nerozumí problematice, jen okrádá lidi
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 7. 2007 12:02 | anonym

a co mi jako na tom základním semináří řeknete???to co už vím:-D nehorázně zbohatnete a největší chyba je,že s tím začínáte až teďka...je to vymyvání mozku ať chcete nebo ne...stejně nejlépe se má vždycky pilot letadla...tohle musíte uznat je to pravda
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Karpíšek

restauratér a podnikatel, Ambiente

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Tomáš Karpíšek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services