Jak obchoduje Joe Ross: základem jsou formace (dokončení)

Jak jsme si řekli minule, rozpoznání základních formací umožnilo Joe Rossovi po mnoho let ziskově obchodovat na trzích futures. Tyto formace jsou unikátní tím, že mohou být specificky definovány. Neexistuje pro ně žádná definice a experti je vidí jen díky své představivosti. Dnes si představíme některé další.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 10. 2006 14:38, Já

Ten Jirka to nejak prehnal s tim studiem , experimentuje s akciemi teprve pul roku a uz zná uplne vsechno.
Cesta k bezrizikovému uspechu s akciemi ale vede pres zpusob Warrena Buffetta.

Zobrazit celé vlákno

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 10. 2006 15:43, Petr

Strategie Buffeta BYLA nejlepší.
To ale neříká nic o tom, že bude nejlepší i nadále. Podle mne strategii BUY and HOLD (až do smrti) odzvonilo.

Zobrazit celé vlákno

-11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

18. 10. 2006 18:35 | AMATER

Rad bych chtel vedet od odborníku? kteri se ucastní techto debat, pokud to nejsou pouze lide,ríkající si brookeri, propagující veskere obchodovaní, na akc.burze,nebo s komoditami, ti me nezajímají,ve svem repertoaru mají jen pekne pohadky o zbohatnutí,nebo o vetsích vydelcích,tj 100tis. a více,to je normal v tomto state,ti totiz nechodí na trh se svou kuzí,tj.se svymi penezi,ale jen s umyslem najít nove potencionalní mensí investory, neboli v mem zargonu, kafky,nebo kapry,ti jsou totiz snadno k nalezení, kdyz se jim dobre zahraje na housle,ze uz nebudou vstavat rano do prace pro blbych 20 tis,ktere by prilakali do svych,inv.spolecností a mohli zkusit z jejich penez vydelavat v první rade pro inv.spolecnost a pro sebe za pekny plat+provize a odmeny .Ti co mají velkou hotovost,Ti vedí co se svymi penezi.V hazardních hrach se take nejlepe hraje z penez, kafky neboli investora,a ríka se jim ze te hre dobre rozumíme,pokud to vyjde mame tucnou provizi, pokud to nevyjde, tak snimi zaplaceme nad prohrou,a poradíme jim, at sezenou dalsí peníze ze príste to uz musí vyjít,a mezitím hledame dalsí investory neboli kafky.Zajimalo by me, jestli se najdou uspesní mensí individ.investori v komditach do 2 tis USD za 1 kontrakt, a zda jsou uspesní,ono to jde totiz tezko overit,pohadek taky vymyslím plno do rana,a vzhledem k ceske povaze bych se nedivil, kdyby se nekdo,kdo sam prodelal, vychvaloval naopak jen proto,aby to schrupnul i nekdo jiny,to je Ceska specialita,mozna nejaka vyjímka je, ale jinak to myslím bude samy plač,nebo se mylím? Jinak si jako obycejny pouze vyuceny clovek myslím,ze toto vse je urceno pouze pro opravdu bohate lidi,kterí mohou o nejake peníze prijít a hladem nebudou,ale clovek ktery z obycejne prace usetril nekde za 20 roku 300tis,a chce je, jak ja ríkam okotit,ten one na 98% prijde.To ríkam z jednoho prosteho hlediska,to by nas asi hodne sedelo po kavarnach,motali palcama a premysleli co si koupit za nejnovejsí model draheho auta, ale cash tj v hotovosti ne na dluh,jak vnich vetsina jezdí a kdyz se sny rozplynou, tak jim auta zabaví a oni premyslí kde zase najít nejakou kafku,aby si ty auta, jak ja ríkam mohli opet pujcit, z te drahe leasingove pujcovny.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 10. 2006 15:43 | Petr

Strategie Buffeta BYLA nejlepší. To ale neříká nic o tom, že bude nejlepší i nadále. Podle mne strategii BUY and HOLD (až do smrti) odzvonilo.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2006 15:23 | Guru

Jenomze nemusis léta experimentovat , ale prevziti hotovou uspesnou strategii. Jestli chces vydelavat s technickou analyzou , na to je nejlepsi strategie : prodavat knihy a prednasky o tom. Jestli chces vydelat s akciemi , na to je nejlepsi strategie Warrena Buffetta.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2006 9:19 | Jirka

Stojí ti kalendář. Ten Jirka už experimentuje 17 měsíců s akciemi a s TA čtvrtý rok. A studium už přináší ovoce.:-) Kdy začneš ty?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2006 14:50

BEZRIZIKOVĚ V AKCIÍCH???
To slovní spojení je cesta do pekel.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2006 14:38 |

Ten Jirka to nejak prehnal s tim studiem , experimentuje s akciemi teprve pul roku a uz zná uplne vsechno. Cesta k bezrizikovému uspechu s akciemi ale vede pres zpusob Warrena Buffetta.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2006 11:42 | Jirka

K závěru článku: Domnívám se, že head-and-shoulders, wedge, triangle a další běžně používané útvary v TA definici mají. Není sice vyjádřena v počtech cenových čárek, ale jistě existuje. Jinak by totiž bylo těžko možné, aby se mnoho analytiků na těchto útvarech shodlo. V méně "pěkných" grafech se tyto útvary těžko hledají. Zvláště u mladých akcií, kde je vývoj ještě divoký. Jakmile se však do hry vloží větší hráči, graf se zklidní a formace se tvoří poměrně dobře čitelné.
Rozdíl mezi klasickými a Rossovými formacemi vidím v tom, že ty klasické se moc nehodí pro mechanické obchodování - je problematické převést je na algoritmus. Naopak dávají výhodu těm, kteří obchodují naživo. Drobné nepřesnosti ve tvaru formace dokáže živý trader snadno ignorovat. Pro počítač mohou znamenat falešný signál pro obchod. Podobné je to se stop-lossy. Živý obchodník s dostatečnou finanční silou dokáže odstřelovat automatické stopky snadno. Mentální stopku ale jen tak neodstřelí. Musel by udržet cenu za hranicí stopky delší dobu a zařídit vývoj ceny tak, aby obchodníkovi držícímu stopku nedal naději na návrat k lepší ceně. Jinými slovy: pokud vidím, že cena spadla prudce bez známé příčiny (zejména v době předpokládaného obratu trendu nahoru) a vzápětí se vrací, počkám na vrchol návratu a teprve pak se rozhoduji o prodeji. Automatická stopka by mi pozici zavřela a vyřadila mne ze hry v tom nenevhodnějším okamžiku. Proto mám raději živý systém včetně stopek. Domnívám se, že na současném trhu natolik převažuje agresívní taktika před názorem o správné ceně, že útvary definované přesně bude problém na grafech hledat. Je třeba více používat cit pro obchod a dokázat rozpoznat záměry protivníků a náladu na trhu.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 10. 2006 10:13

Co se deje?? Kde je ten "dalkovy spolupracovnik" s nejakym investicnim fondem??
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ladislav Blažek

podnikatel, pánské oděvy Blažek

David Marek

ekonom

Ladislav Blažek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
David Marek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services