Diskuze: Akcie a trading: investiční konkurenti
Josef Lukáč | | 15. 6. 2006 | 5 komentářů
Přemýšlíte o nákupu akcií, ale rozhlížíte se i po dalších investičních možnostech a nástrojích k obchodování? V dnešním článku vám představíme investování do dluhopisů a finančních derivátů a obchodování s komoditami a devizami, tzv. forex. Podíváme se, jak fungují, a zhodnotíme obtížnost těchto investic.
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)
30. 8. 2012 19:35 | Petr
3. 7. 2008 15:29 | Lenka
20. 6. 2006 13:52 | Jirka
Právě to se mi na Forexu líbí, že si to lze vyzkoušet až na ty peníze jako ve skutečnosti. Aplikace, data i zprávy jsou zdarma a realtime. Navíc pro ostré obchodování žádné omezení minima na účtu, daytradingu, shortů, atd. K tomu volitelná páka. Už to zkouším týden a pro technického tradera mi to připadá ideální.
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
19. 6. 2006 13:28 | hugo
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
16. 6. 2006 10:06 | Jirka
1) V článku se píše, že Forex nemá žádné ústředí jako burza. Je tedy možné, že různí provozovatelé obchodních serverů Forexu mají různé kurzy měnových párů ve stejný okamžik?
2) Jak je to se zdaněním výnosů? Mám dojem, že výnosy z kurzových rozdílů zdaňují pouze podnikatelé vedoucí (podvojné) účetnictví, kteří mají operace v cizí měně. Soukromé obchodování na Forexu by tedy mělo být osvobozeno od daně z příjmů i bez splnění nějakého časového testu. Rád bych se však ujistil, že je to skutečně tak.