Asie: investiční příležitost, nebo časovaná bomba?

David Urbánek | | 18. 3. 2005 | 4 komentáře
Asijské akcie mohou být pro investory do budoucna velmi dobrou investiční příležitostí. Vzhledem k rostoucímu počtu produktů zaměřených na tento region již nemají ani naši investoři problémy na trh vstoupit. Avšak ten, kdo sleduje asijský trh delší dobu, poznal dobře i jeho nemalá rizika.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)

29. 3. 2005 16:28 | DayTrader.cz

www.daytrader.cz Naucte se sami bez cizi pomoci obchodovat na burze!!! DayTrader.cz je informacni portal, venujici se zacinajicim i zkusenejsim obchodnikum a obchodování na mezinárodních derivatovych a menovych trzich. Nabizi Vam uceleny soubor informaci zabyvajici se problematikou obchodovani na burze. www.daytrader.cz
+72
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2005 4:57 | Mayong Hapon

Myslim , ze akcie Samsung , Toyota a Haier se mohou taky vyplatit na 10 let , ale maji nehezky veliké zuby v grafu , ze by je kazdý drzel radeji jen z dolíku na první kopec a ne pres vsechny hory a doly v grafu 10 let. Nejlepsí investice v Asii je ale koupit si letenku na Hongkong a jeti lodi na Macao a vlakem na Kanton. Ponekud horsi uz je investice do mladé nevesty z Filipín , ale dostane-li ihned 2 deti v Evrope , pak je 55% jistota , ze zústane a neprchne z Evropy , kdyz má zde ty 2 deti. Paalam , kaibigan , ari na ko !
-25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 3. 2005 17:04 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)

He, he, he, Vy jste opravdu ale měňafka k pohledání, tedy s těma nickama. Jen chci říct, že když jste tím dlouhodobým akciovým investorem na důchod, tak se divím, že si plno věcí vůbec nepřipouštíte. Taaaaaaaakových nic v podstatě neříkajících článků o Asii už jsem četl, jednou tak, podruhý onak, stejně nikdo nic neví. Tedy aby se mohl dle toho někdo jiný následně rozhodovat. A pomíjím fakt, že když už se o něčem píše v takovýchto článcích, tak je obvykle pozdě. Jo, tak akorát a možná někdo třeba potřebuje koupit nebo prodat (má akcií valník) a tak si nechá napsat a zveřejnit článek. To dodávám a píšu z principu obecně, nechci vztahovat nebo podsouvat konkrétně sem, abych se nedotkl autora. Z toho Vašeho dlouhodobého, tedy důchodového hlediska vidím především postupně ukazující se nedostatek zdrojů surovin a energií, tak jak roste postupně náročnost obyvatel na (osobní) spotřebu právě i v té lidnaté Asii. Je třeba také řešit, kde zdroje jsou umístěny a kdo je ovládá dnes a kdo by je chtěl také (spolu)ovládat v budoucnu. Růst osobní spotřeby někde bude muset být třeba kompenzován snížením osobní spotřeby jinde. Jedna strana bude hovořit o plýtvání a nerovnoprávnosti při rozdělování, druhá naopak bude hájit svá prý nezadatelná práva a možná prý i tu svobodu a demokracii. Jakoby svoboda a demokracie (svoboda a demokracie plýtvání a hrubého nátlaku) s tím nějak přímo souvisela, chicht. Po nějakou dobu na tom všem může i taková Evropa úspěšně hospodářsky participovat, nejlépe ve stínu emerických zbraní a hrát si přitom na arbitra. Pokud se však těmto procesům včas neuzpůsobí i mezinárodní právo, tak ve výhledu je na velmi nepříjemné konflikty Asie versus okolí zaděláno. A nevím, co tomu budou říkat právě Vaše důchodové asijské akcie, když v Asii asi žít nebudete ale někde v EU nebo v Emerice. Prosím, já zde zdůrazňuji Váš dříve tak proklamovaný dlouhodobý investiční horizoint na důchod. Krátkodobé spekulace Vám prý nejdou dobře tolik pod fousy a také to je s akciemi v krátkodobém či střednědobém výhledu o něčem jiném.
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 3. 2005 15:10 | Ni Hao Chuang Chou

Pro zacatek snad vyzkouseti akcie : Samsung z Korei Toyota z Japonska Haier z Cíny
+23
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivan Pilip

exministr a podnikatel

Miroslav Jakubec

podnikatel, Servis Climax

Ivan Pilip
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Miroslav Jakubec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services