Diskuze: Jak zhodnotit víno, obrazy či známky?
redakce Peníze.CZ | | 21. 1. 2005 | 4 komentáře
Chcete investovat a tradiční finanční produkty jsou pro vás nudné? Pěkný peníz, který navíc nepodléhá dani z příjmu, do vaší kapsy může nalít třeba víno. Několik návštěv galerií či aukcí obrazů vás může zlákat investovat do umění, vsadit můžete na zvučná jména nebo na nadějné mladé umělce. Možností jsou ale třeba i známky. Víte, jak na to a co očekávat?
Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)
Další příspěvky v diskuzi (celkem 4 komentářů)
22. 5. 2011 22:35 | Lenicka1313
26. 1. 2005 18:21 | Fredy
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
25. 1. 2005 0:52 | jezevec
Zobrazit celé vláknoSkrýt celé vlákno
23. 1. 2005 6:37 | Fredy
V roce 1991 jsem určitý čas pobýval u známého v Holandsku. Kromě jiného prodával víno. Dovážel ho v cisternách z celého světa. Nechal si vytisknou své etikety. Pouze musel dodržet nějaké povinné údaje, jako země původu, oblast, druh, rok sklizně apod. To si pak nechával stáčet v nějaké firmě, která si na toto založila business. On vlastně nic nevlastnil. Pouze koupil, nechal zabalit a se ziskem prodal. Tehdy chtěl prorazit i na náš trh. Jenže u nás se ještě pil hlavně Pražský výběr a podobné upravené patoky. Když jsme se jednou večer v hovoru dostali na kvalitu, tak přiznal, že „své“ víno ani nepije. Přinesl mi sice ukázat většinu druhů, které měl v nabídce, ale s tím, že to pít nebudeme. Pak donesl dřevěnou bedýnku a tam v dřevěných hoblinách byly uloženy láhve stáčené přímo u vinařů. To si dovezl, když dojednával obchod. Tehdy to bylo víno z Austrálie. Druh ani ročník si nepamatuji. Vím jen, že bylo červené a velice dobré. V té době jsem ještě rozlišoval vína jen na červená bílá, domácí a cizí.
Když jsem se vracel do republiky, tak mi dal nějaké jeho víno a pak i originály. O jeho vínu řekl, že je třeba jej vypít nejdéle do 1 roku, že se jedná o konzumní vína. Ty originály mohu skladovat jak dlouho uznám za vhodné. Ovšem, tehdy, neznaje těchto investičních možností, jsem všechno s přáteli vypil.