Na burzu bez výmluv

Richard Koza | | 25. 11. 2004 | 67 komentářů
Přijde-li diskuze na investování na burze, má každý v rukávu spoustu důvodů "proč to nejde". Není čas, nejsou peníze, nerozumíme. Při bližší analýze však většina argumentů "padá" a burzovní svět se otvírá každému z nás.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 12. 2004 13:14, Honzajs

stránek je velké množství různého zaměření. Takže jde o to, co konkrétně hledáte.

Zobrazit celé vlákno

+53
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

13. 12. 2004 22:33, Šimi

Děkuji za odkaz na web., ale mezi obchodníky se dosti slušně orientuji sama (a nejen jimi) :o) měla jsem na mysli jinou otázku

Zobrazit celé vlákno

-13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 67 komentářů)

25. 11. 2004 12:20 | Richard Koza

K druhemu Vasemu odstavci: Volba pro kazdeho - kazdy ma moznost dosahnout toho o cem si mysli, ze by mu to mohlo prospet. Pouze minuly rezim (pred r 1989) se snazil kazdemu urcovat co ma a nema delat. Ja sam jsem o burzovnich obchodech pred 10 lety nevedel nic. Pak jsem se rozhodl se o tom neco dozvedet, prosel jsem si obdobim, kdy jsem se prislusne vzdelaval, a dnes se obchodovani jako alternativy pro vydelavani penez ci zhodnocovani uspor nebojim ba dokonce ji aktivne pouzivam. Navic neni pouze jeden zpusob jak obchodovat na burze, kazdy jednotlivec ma svuj "zpusob" jak na burze obchodovat a tudiz je zrejme, ze kazdy simuze najit svuj system - nekdo da prednost delsim obchodum na dobu nekolika tydnu ci mesicu, nekdo zustane o nekolikadennich obchodu apod. Clanek upozornuje na moznost, co lze s e svymi penezi delat. A ja se domnivam,ze je rozhodne lepsi se o sve penize starat sam, nez je nekomu a doufat, ze on snad bude mit zajem na tom, abych ja vydelal slusne penize, kdyz jeho zajmem bude hlavne , aby vydelal on.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2004 12:12 | Richard Koza

Dovolim si reagovat na Vasi zpravu: K vasemu navrhu argumentu c.8: A proc bych to prave nemohl byt ja co bude vydelavat ? Kde je receno, ze to nebudu prave ja. Jak jsem v clanku uvedl, zadny uceny z nebe nespadl a kdo projevi zajem, muze se vzdelat natoli, aby na trzich uspesne obchodoval.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2004 12:09 | Richard Koza

Dovolim si odpovedet na Vasi zpravu Zamerujete se pouze na intraddenni obchody (tedy obchody ktere otevrete a uzavrete v ramci jednoho dne). Clanek vsak pise o (take) o tom, ze muzete aktivne obchodovat i tak, ze Vase obchody trvaji nekolik dnu ci tydnu (tzv. swing nebo pozicni obchodovani). A potom uz ty poplatky brokerovi jsou relativne male s potencialem zisku, ktere takove obchody prinesou.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2004 10:34 | Rejpal

Nechápu, proč pořád propagujete cizí trhy a né naši burzu, v kombinaci s RMS se dá slušně vydělat i na ní, stačí si jen srovnat cenu akcií dnes a před pěti lety. Navíc naše burza je díky nevelkému počtu emisí i docela přehledná a nadále i hluboko podhodnocená. Vždyť ceny startovaly díky kuponovce skoro od nuly, a v přepočtu na růst průměrné mzdy jsou pořád ještě velice nízké. Věřím, že se růst na hlavním trhu se postupně přeleje i na vedlejší a volný trh. Důležité je právě koupit dřív než ostatní a než si příslušného titulu všimnou i zahraniční investoři. Dále věřím, že našim zákonodárcům dojde, co je vlastní kapitálový trh, a uloží penzijním fondům investovat prostředky do akcií tuzemského trhu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 11. 2004 10:32 | Hans

Takto je docela vtipny clanek, ktery bych cekal tak v devadesatych letech minuleho stoleti na nasem trhu. Pri dennich obchodech je jasne, ze dlouhodobe vydela pouze jeden clovek a to je broker. Investor bude plus minus na nule, ale zaplati poplatky. Takova mala loterie... Jo jinak se da samozrejme hodne vydelat i s 2 000 USD. Broker Vam pujci treba 48 000 USD a koupi za 50 000 akcie a vam pak z toho plynou zisky ci ztraty. Myslim, ze je to i bezurocna pujcka, jenom musite nakoupene akcie i prodat ten samy den. Jen ty poplatky zaplatite brokerovi.
Samozrejme jakmile se ztrata blizi 2 000 USD, tak broker proda automaticky akcie za 48 000 USD a mate kulovy. Samozrejme muzes i 2 000 USD vydelat. To zalezi, jestli jsi vsadil na spravnou kartu (=akcii):-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 11. 2004 10:09 | Chains

Naprosto s Vami, Petre, souhlasim. Autor je zrejme vtipalek, kdyz neznalym obchodovani na burze radi, aby si precetli jeho (neuplne) "desatero" a pustili se do daytradingu na zaklade technicke analyzy. Jak se hne kurs dnes ci zitra je prakticky hola loterie, ale autor to zrejme umi vycist z pohybu za minuly tyden. Domnivam se tedy, ze je to financni genius a na tento server prispiva zcela zadarmo, nebot je financne zajisten do konce sveho zivota (a s nim i cele jeho pribuzenstvo)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2004 9:46 | Petr

Mel bych argument c. 8 "Proc zrovna ja bych mel byt v te mensine, ktera vydelava?" Kdyz jeden prodava a druhy kupuje, tak jeden urcite prodela, broker si prijde na poplatek a ten druhy _mozna_ vydela. Se zminovanymi 2000USD pak musi vydelat doopravdy hodne, aby byl v plusu, kvuli poplatkum za prevod a za obchod - cim mensi castka, tim vetsi procento predstavuji. A i kdyz vydela, tak po vydeleni vynosu stravenym casem vyjde asi dost mizerny hodinovy vydelek.
Verim tomu, ze nekteri muzou na kratkodobych obchodech vydelavat, nezkousel jsem to, ale odhaduju, ze to vyzaduje dost casu, kapital vyrazne prevysujici v clanku uvadenou castku (pokud to nechci delat jen pro zabavu), pevne nervy, kontrolu emoci a buhvi co jeste. Prezentovat to jako volbu vhodnou pro kazdeho mi prijde nezodpovedne.
Krome toho je tu jeste ten aspekt, ze v podstate nevytvarite ani nepomahate vytvorit zadnou hodnotu - proste jen vydelavate na mene stastnych (pokud nejste ten mene stastny). Samozrejme nikoho nenutim, aby ho to trapilo, ale pro nektere lidi to muze byt dost velka prekazka. Pri dlouhodobejsim investovani alespon poskytujete prostredky k tomu, aby jini mohli vydelavat pro sebe i pro vas.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 4/4

4

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Mahdal

podnikatel, Safetica Technologies

František Štěpánek

podnikatel, Sokolovská uhelná

Jakub Mahdal
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
František Štěpánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services