Tým odborných poradců je tu pro vás.
Poslední dotaz: Fondy Amundi
Poradna > Investiční poradna > Podílové fondy
Otázka: Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na podílové fondy Amundi jež nabízí KB... Rok a půl mám IKS investiční manažer (balancovaná strategie), kde nějaké zhodnocení proběhlo. Bylo mi doporučeno investici... více
- Interactivebrokers
- INVESTOR - kým skutečně jsem?
- Západočeský dřevařský průmysl
- Pomoc. Kdy v ČR začne 21. století?
- Dárek cizím vnoučatům
5. 11. 2004 10:23 | Jan Kolda von Žampach (řečený Pancíř)
Čeho se však přímo děsím a s čím rozhodně nesouhlasím, cituji hned z úvodu: "Stačí si určit, na jak dlouho chci investovat a jaké investiční riziko jsem ochoten či ochotna připustit." Ano, jde mi právě o to použité slovo stačí: vždyť to tak vůbec není pravda!!! Jak co se týče časového horizontu, tak především i stanovení tolerance k investičnímu riziku. To přece nejsou objektivně měřitelné fyzikální veličiny, s konstantní úrovní "naměřených" hodnot pro všechny časy, ale právě naopak, navíc potom nějaká významná záruka, že po "absolvování" časového "horizontu" budu s mojí investicí v plusu a při "odpovídající" toleranci k riziku s "vybraným" produktem že také budu v plusu, tak ta zde prostě není. Vzbuzovat takto nereálná očekávání na základě takovýchto zjednodušení se mi zdá velice neodpovědné. Potom mi, dodávám v souladu s vyzněním článku a nesouhlasím s tím, jen chybí více ještě zdůraznit, v tomto a podobných materiálech, ať si zájemce do fondu tzv. "spoří" trvalým příkazem jaksi automaticky z běžného účtu a průběžně: to, že si tak snižuje případné riziko ztráty sice řečeno je, ale že si tím snižuje i případný možný výnos, tak to už řečeno není - jakési průměrování ztrát a průměrování zisků jde ruku v ruce.
PS Velmi odstrašujícím příkladem nezodpovědnosti potom pro mě je a zůstává právě Investiční společnost České spořitelny! Tam to na své klienty takto již letitě zkouší.