Obchodujeme s akciemi na amerických trzích I.

Patrick Zandl | | 26. 11. 2003 | 49 komentářů
Proč obchodovat s akciemi na amerických trzích a na jakých? Podle čeho vybrat brokera a co by měl vlastně umět? Jaké jsou ceny brokerských služeb? Přinášíme vám 1. díl nového seriálu.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 11. 2003 20:03, tangero

Nokiu jen tak levně nekoupíte, podle mne bude chvíli oscilovat mezi 17-18 USD, než z kraje roku vyleze nad 18 USD. Hrdě chlapci prohlásili, že nebudou vydávat odhady zisků a tahle strategie se jim zřejmě vyplatí.

Zobrazit celé vlákno

+34
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

4. 12. 2003 18:28, romanj

Osobne chci obchodovani s nejakymi zahranicnimi akciemi vyzkouset a chtel jsem to delat pres BrokerJet (Ceska sporitelna) - tusim, ze meli cenovou akci dolar za nakup, coz bylo strasne levne, ale uz je pozde.
Muze mi nekdo vysvetlit, kde ty mnou koupene a zaplacene akcie "fyzicky" budou?

-29
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 49 komentářů)

26. 11. 2003 10:26

Obávám se, že Vaše informace nejsou přesné. U Fio může za 9.95 USD nakupovat akcie v USA každý a samozřejmě bez poplatku za založení či vedení účtu. Individuální účet je určen pro větší klienty, kteří vyžadují účet vedený na jejich jméno přímo u americké clearingové společnosti. S pozdravem Ján Franek Fio
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 10:15

Fio poskytuje svým klientům reálná data z trhů zdarma. Poplatek 650 Kč uvedený v článku je účtován pouze pokud se klient rozhodne používat aplikaci Streamer.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2003 9:36 | Dan Lukeš

Konečně po dlouhé době na nějakém webu rozumný článek, který vysvětluje co a jak. Bylo by potřeba, aby bylo takových článků víc, aby si lidé nemysleli, že daytradingem hrozně vydělají - a pak trpce nelitovali. Ona to totiž je tvrdá práce jako každá jiná, ale skoro nikdo tomu nevěří.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2003 8:37 | Patrick Zandl

Máte pravdu, že teoreticky stačí kurzy staré patnáct minut. Jenže těch patnáct minut také znamená, že nemáte kvalitní přehled o dění na trhu, protože se nemůžete podívat na okamžitý trend - trend starý patnáct minut také znamená, že můžete nakoupit o deset procent dráže. Limit order je jen částečné řešení.
Čili proč si nevybrat službu, kde je reálný kurz v podobě streameru dostupný zdarma, že...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 8:19 | Patrick Zandl

Nepopírám, že článek bude z velké části o daytradingu, jemuž se žádná literatura u nás prakticky nevěnuje. Nicméně intenzivně obchoduji s akciemi Nokia a Ericsson, které zmiňujete, v NY a nemám s tím žádné problémy je dostat. Možná kdybych jich chtěl za desítky milionů dolarů, mohl bych problémy mít, ale tak daleko bude málokterý čtenář tohoto článku...
XETRA je zajímavá možnost, ostatně ji můžete zobchodovat i ve Vídni, jenže jen málo technofirem se obchoduje v XETRA.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 6:12 | WXYZ

Zvídaví uz ví , ze poplatek 9,70 euro za nákup akcií ve Frankfurtu a zádný mesícní poplatek a VISA karta bez poplatkú má zatím jenom Citibank.DE , jestlize je na konte v hotovosti nebo v akciích alespon 2500 euro. A clovek tam dostane to girokonto a depo zdarma , kdyz si sezene alespon krátké prihlásení k pobytu v Nemecku a potom alespon postovní schránku u známých. Ale urcite az bude v Cechách euro , bude i Citibank.CZ a jiné banky umoznovat nákup akcií ve Frankfurtu za 9 euro i levneji ! Ted ihned bude asi nejzajímavejsí kupovat jen americké akcie , jen v New Yorku a jen u Atlantik.CZ za 9,95 dolarú poplatek a zádný mesícní.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2003 5:59 | WXYZ

Kupovat americké akcie v New Yorku potrebuje jedine DAYTRADER. Zatímco kdo drzí americké akcie nekolik týdnú , koupí a prodá akcie vsech firem kapitálu nad 1 miliardu kazdý den ve Frankfurtu. Americtí brokeri mohou mít 2x vyssí poplatky za nákup evropských akcii ve Frankfurtu a tezko se koupí evropské akcie v New Yorku (viz Ericsson , Nokia , které jsou obrovské firmy a presto tezko k dostání v USA). Tedy ve Frankfurtu jsou k dostání stovky amerických akcií a stovky evropských akcií. Zatímco v New Yorku se tezko shání jakékoliv evropské akcie. No a kdo vydelává EURO a to bude záhy v Cechách kazdý , se nemusí vúbec obtezovat s druhým kontem na DOLARY a koupit americké akcie za euro ve Frankfurtu ! A hlavne clovek si múze donést do banky 1000 euro a hned si v té bance na jejich computeru koupit americké akcie z ve Frankfurtu za nekolik minut po vkladu penez ! A neplatit poplatek za výmenu euro za dolary a necekat dny , az to dojde na konto , ale jen 5 minut !
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2003 5:35 | WXYZ

Domnívám se , ze reálné kurzy potrebuje jedine DAYTRADER ! Kdo drzí akcie nekolik týdnú az púl roku , tomu stací kurzy 15 minut staré , kdyz uz nejsou ty reálné zadarmo u pouzité banky ! Kdyz se totiz nechytne s limitem kurz , který uz stoupl and limit , tak se zdarma zrusí ORDER a posle znova s vyssím limitem ! No a kdo prodává padající akcii by mel prodat bez limitu a kurz múze být také uz 15 minut starý.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 11. 2003 5:28 | WXYZ

Domnívám se , ze FIO je v Cechách 3. nejdrazsí ! Ty poplatky 9,95 za nákup akcií by dostalo jedine celé JZD ! Clovek samotný dostane ale INDIVIDUÁLNÍ úcet a poplatek za nákup akcií 17,95 dolarú a jeste mesícní poplatek 10 dolarú ! Zatímco 1.Atlantik má pro individuální zákazníky jen 9,95 dolarú a zádný mesícní poplatek ! Za nákup ve Frakfurtu ale hnedle 2x více ! 2.Nejlevnejsí je asi Brokerjet za 14,95 v New Yorku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mojmír Hampl

viceguvernér ČNB

František Piškanin

podnikatel, Hopi

Mojmír Hampl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
František Piškanin
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services