Akcie: terorismus opět straší

V uplynulém týdnu trhy několikrát něgativně zasáhly zprávy o teroristických útocích, a také výrazný pokles dolaru vůči euru. Nepomohly jim ani pozitivně laděné zprávy z makroekonomické a podnikové sféry.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

28. 11. 2003 13:08, Nene

Nene , já chci hazardovat s volatilními akciemi na nekolik týdnú a myslim , ze to je mnohem mensí hazard nez daytrading.A mnohem mnohem mnohem mensí hazard nez opce. A kdyz neporostou akcie hned po rekordne nízkém RSI a signálu-koupit v MACD , ale budou dokonce po zapocatém rústu jeste padat , tak se za mesíc vzpamatují a pripojí se k vseobecné rallye , aniz bych musel prodávat nejaké akcie se ztrátou.
Ùroky a P/E a PEG mi mohou býti ukradeny. Nämlich ty akcie , které loni na podzim a letos na jare vyskocily +100% az +200% , u tech nikdo nejaký rúst zisku pro akcii v prístím kvartále nebo roce neocekával a P/E bylo asi vysoké jako prase. Ale ony rostly pro prehnane velký zájem akcionárú , traderú a fondú.
Zde mám moje volatilní akcie --- http://akcie1.tripod.com
Jestlize nekdo mi bude odporovat , to je dobre ze se zde taky jednou dosáhne 30 príspevkú pod clánkem o akciích. Kazdý musí mít jinou strategii , nebo vúbec zádnou a analysti nás musí obelhávat , aby nekdo vydelal a nekdo prodelal s akciemi ! Pri stejné strategii vsech úcastníku by nikdo vydelat nemohl !

Zobrazit celé vlákno

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 11. 2003 8:47, Boucek Antonin

Asi jste cetl spatne knihy. Zkuste si misto tri akcii Corningu koupit pres internet knihu The Intelligent Investor od Benjamina Grahama. Posledni vydani je z roku 1974 (ja si koupil levnejsi paperback z roku 2002, doplneny nejakym generalem po bitve o udalosti let 2000 a dale), nicmene i v tom tricet let starem vydani onen chlapik pise o technologickych akciich (koneckoncu stejny chlapik pise o technologickych akciich i v Security Analysis z roku 1934). Mozna, ze Vam to nic neda, ale neskodi obcas si precist nazor nekoho jineho, zvlaste pokud se onen clovek v byznysu pohybuje dele nez Vy ci ja a navic se investovanim dokazal uzivit. Hodne stesti. P.S. Nevim, v ktere zemi platite dane, ale neni mozne si realizaci akciovych ztrat snizit danovy zaklad?

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 24 komentářů)

25. 11. 2003 11:58 | Nyse

Vúbec jsem s Corningem a s zádnýma akciema z roku 2000 neprisel o peníze ! Já jsem ty akcie neprodal a mám je dodnes ! Kdo neprodá se ztrátou , nemá zádnou ztrátu ! Vsechny akcie koupené roku 2000 je mozno prikoupit a prístí rok uz mohou být vsechny zase v plus. Corning tedy spadl od roku 2000 z maxima 131 euro na 1,25 euro a dnes uz je za 9,60 euro ! Kdo tedy dokoupil v zime za alespon 1/2 té sumy z roku 2000 uz dávno vydelává. Kdo prikoupil hned za 1,25 za tu samou sumu , mel prúmernou cenu asi 2,50 euro a uz by dnes 250% vydelával. Já koupil za kurz 105 euro a sehnal peníze na dokoupení Corningu az dnes , kdy je za 9,60 euro. Takze já budu mít brzy prúmernou nákupní cenu asi 18 nebo 15 euro a ocekávám , ze prístí rok to Corning dosáhne.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2003 9:08 | Boucek Antonin

Cetl jste Crash od Galbraitha nebo Security Analysis od Benjamina Grahama? Oba panove, kteri zazili rok 1929 a to, co prislo po nem, maji k obchodovani na margin a k day traderum par osobitych poznamek. Nechapu poznamku, ze se u Corningu neni treba bat o penize, kdyz vy sam tvrdite, ze jste v ni prisel o devadesat pet euro na akcii.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 11. 2003 16:45 | Nyse

Nejvetsí dábel ze vsech akcií je americký Corning INC. , GLW Mimo sklenených vláken vyrábejí asi i okna a láhve , tedy vsechno mozné ze skla a není treba se bát o peníze v té akcii. Od roku 2000 do roku 2002 spadl z 131 euro na 1,25 , tedy na 1/105. Od ríjna 2002 na dnesní maximum uz ale vyrostl o +740%. Bohuzel teprve dnes jsem sehnal na nej peníze a pokousím se ho koupit , ale nespadl na múj limit a nekoupil se. Tak jej asi koupím zítra jeste dráz. Nakonec bych jej mohl koupit i bez limitu , protoze jej mám koupený od roku 2000 za 105 euro dodnes a dnes chci dalsím prikoupením jenom snízit jeho prúmernou nákupní cenu ze 105 na asi 18 euro a mohl bych být na jare v plus od nynejsích 10 euro. Pri studiu akcií roku 2000 jsem byl totiz obelhán , ze je mozno drzet akcie nekolik let. Lépe je Kostolanymu ani Buffettovi neverit a císt jen knihy a internetové stránky o akciích napsané roku 2003 ! A akcie vzdycky za nekolik týdnú nebo mesícú prodat , dríve nez budou -15% pod kopcem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 11. 2003 16:18 | Nasdaq

Nebojte se sem neco napsat ! Lepsí hloupost nez vúbec nic. Kdyz tady ale nebude nic , bude si myslet autor clánku , ze jeho clánek nikdo necte.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Jansta

lobbista a podnikatel

Jan Švejnar

ekonom

Miroslav Jansta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Švejnar
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services