Se sto tisíci do věštírny

Nevíte kam investovat? No přece na temínovaný vklad s jedenácti procenty, do České národní banky nebo státního penzijního fondu. Takový finanční plán nám připravil další z námi testovaných poradců. Tentokrát žena.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 7. 2003 9:13, BarboraJ

poklona autorce -

svěží dílko a pevné nervy (já bych se s tou babou nedokázal slušně bavit ani minutu).

+44
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 7. 2003 9:13, BarboraJ

No,

tady je vidět, že i ten nejpesimističtější náhled na člověka jako druh a lidstvo a jeho budoucnost se nezdá být tak úplně mimo realitu. Když se tímhle někdo živí a získává klientelu, jímá mne děs. Ne že se tím živí - jsou horší podvody - vychcané využívaní mentální zaostalosti bližních k získání prospěchu sice není moc košer, ale trestné to není a dělá to koneckonců kdekdo, ale že existují platící klienti (všichni klienti nejsou srandisti nebo novináři) - platící klienti formálně svéprávní!

Koneckonců co chcete ve státě, který se nerozpakoval jmenovat astrologa do funkce ministra obrany. A ten ministr, málem sestřelivší letadlo, v němž letěl, dnes za tu astrologii určitě nebere pětikilo za seanci a TV veřejnoprávní i soukromé mu ten podvod ještě propagují ve svých "zábavných" pořadech.

Inu zatímco lidské poznání je omezené (připustíme-li konečnost vesmíru, pak holt onou konečností), pak blbost je neomezená a věčná.

-38
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

6. 7. 2003 18:10 | fmarek

Kdy jste odešel z ČS?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2003 17:46 | CSrypatschek

...kdepak, ta paní má velmi osobitý a zažitý fištrón, já bych to na 99 % proto tipoval na omylem propuštěnou pracovnici odněkud z finanční skupiny České spořitelny ! Alespoň mi to tak mý konkrétní zkušenosti s těmi dámičkami a panáčky odtamtud připomínají, cha, chááá,
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2003 14:01 | Fredy

Máte pravdu, uvažoval jsem podobně. Může to být dokonce nějaká bývala pojišťovačka, kterou už nebavilo lítat po klientech. Možná si řekla, že lepší bude, když klienti budou chodit za ní. Také si myslím, že její činnost je méně škodlivá, než ataky pojišťováků na neznalé jedince. Viz http://finance.centrum.cz/clanek.phtml?id=82517
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 7. 2003 12:11 | ZIL

Paní kartářka měla relativně hluboké znalosti. Věděla, že existuje stavební spoření, penzijní připojištění, že se do toho motají banky, že banky mají nějaké majitele a zhodnocení peněz se dá počítat v procentech. Chyby, které kritizujete, určitě potenciálnímu klientovi nezpůsobí větší škodu, než rady zvonkařů. Rozdíl je v tom, že zvonkaři místo úroku 11% používají pojem "zajímavý úrok", apod.
Vlastně ne, kartářka způsobila své klientce menší škodu, než zvonkař. Šlo jen o pětistovku. Protože rady byly nepoužitelné (účet v ČNB, ...). To takový zvonkař vás přijde na víc. Poradí vám totiž reálnou možnost, jak naložit s vlastními penězi. V tom jsou nebezpeční, protože to dotáhnou do konce. Školné může být v tom případě astronomické.
Ta paní kartářka myslím významně přispívá ke kultivaci našeho trhu. Za pětistovku totiž můžete zjistit, že se finančním poradenstvím může živit každý. Flastr z Ministerstva financí (dozorový orgán), z Finančního úřadu (krácení daně), nebo od Policie ČR (nedovolené podnikání) nehrozí. Přínos vidím v tom, že když za Vámi přijde vyškolený finanční poradce, tak ho po této zkušenosti vypráskáte ze dveří. Ono totiž spořit, investovat a já nevím co ještě s reálným ziskem menším než 10 procent je stejná blbost jako pěstovat doma banány. Jde to, ale jen pro radost, ne pro zisk. zatímco do pěstování banánů investujete pár hodin svého času, při investici s výhledem několika málo procent můžete přijít o vše.
Více takových článků, líbil se mi. :-)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 7. 2003 10:07

I já jsem se pobavil, zvláště, když jsem nemusel zaplatit těch pět stovek :-)) V karty nemám důvěru, zato horoskop mi slouží velmi dobře. Dělám si ho ale raději sám. A mohu z vlastní zkušenosti prohlásit, že kdo chce posuzovat astrologii (horoskop je pouze jeden z jejích nástrojů), musí ji sám studovat. Bohužel, tato věda je odsuzována právě těmi, kdo si ji spojují se šarlatány a "horoskopy" v médiích, a přitom ji nikdy z blízka nepoznali. A promiňte, páni docenti, doktoři a kandidáti všech věd, ale vyřknout ortel nad něčím, co jsem nestudoval je nevědecké a má stejnou váhu jako věštění šarlatánů! (Tím nereaguji na žádný předchozí příspěvek v této diskusi, ale silná slova některých našich vědců.)
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 7. 2003 9:55 | Karel Beránek

Už dlouho jsem se tak dobře nepobavil :-) Zažít tuhle dámu musela být docela velká zábava!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 7. 2003 9:01 | josh

Vite u kartarek je to tezky. Tahle byla nepochybne podvodnice jak parez. Zadna kartarka si nesmi dovolit vestit vasi finacni situaci v budoucnu. A zadna poctiva kartarka NESMI RIKAT CO SE STANE PREDEM.
Ja jsem technickeho zamereni, ale vim ze pokud mate opravdu dobrou kartarku muze vam pomoci objasnit problemove situace v zivote. Napriklad pokud mate problemy s partnerem a jdete se zeptat jestli se s nim mate rozejit nebo zustat, nikdy by vam nemela kartarka rict co mate delat. Rozhodnuti by mela nechat na vas. Karty mohou ukazat pouze to cim pro vas dana situace je. Po vykladu karet u dobre kartarky muzete napriklad zjistit ze pricina neshod je ve vas, a ze je na vas jak to resit.
Kdo ocekava ze mu kartarka nakuka co ma delat a jak se bude situace vyvijet, ten se dostane zpravidla k podvodnici, ktera mu tu budoucnost "predpovi", hlavne kdyz je ochoten platit. Pokud jste clovek ktery ma zivot ve svych rukou, a ktery se z nej dokaze radovat a davat radost druhym lidem, pak kartarku nepotrebujete.
Pokud vam kartarka ci vestkyne chce vestit cokoliv financniho razu tak ruce od toho.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

František Štěpánek

podnikatel, Sokolovská uhelná

Ondřej Raška

podnikatel, Miton

František Štěpánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ondřej Raška
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services