Pioneer a ŽB Trust: jak dopadne fúze?

V polovině července oznámil Jiří Kunert, že po koupi Živnostenské banky UniCreditem dojde k fúzi Pioneeru a ŽB Trustu. Jak bude nová společnost vypadat, jaké fondy bude nabízet a kdo ji povede?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 8. 2002 9:20, pjt

Rekl bych, ze trhy chybuji jiz vice nez 2 roky.

Zobrazit celé vlákno

+49
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

31. 7. 2002 13:41, rozumdohrsti

Nikde na svete nedela investicni rozhodnuti jeden clovek ....a i kdyby ....bude to portfolio manazer, ktery je .......tam nekde dole????????? Dalsim signalem je "delka uspesneho obdobi", jinak receno ...chybu udela kazdy ...ale chybovat 1/2roku, rok ...atd???? Chapete????
Celkove = mate se co ucit = skoda slov!!!!!!!!

Zobrazit celé vlákno

-33
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 30 komentářů)

30. 7. 2002 23:47 | Simpanz

http://www.pioneer.cz/Fond/VyrocniZprava/PioneerTrust_20011231_VyrocniZprava.pdf
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2002 23:43 | Fantomas

Milý pane Prouzo, nějak si nerozumíme. Já nemám vůbec na mysli kvalitu portfolio managementu - i mínus 50% může být s ohledem na vývoj mezinárodních akciových trhů úspěchem. Ve své glose mám na mysli hospodářské výsledky investiční společnosti, které podle poslední výroční zprávy činí minus 60 mil Kč. To není dobrý výsledek a akcionář tuto skutečnost trpí patrně jen proto, že zmíněná cifra je pod jeho rozlišovací schopnost. Navíc se nejspíš dívá na střední Evropu jako na celek a vzhledem k tomu, že v Polsku se Pioneeru daří podstatně lépe, je spokojen. Dovolte mi trvat na názoru, že management, který dopustí v průběhu několika let ztrátu 60 mil Kč a navíc zprofanuje v regionu brand "Pioneer", by měl jít od válu. P.S. Dovolim si Vás opravit - Pioneer nevybudoval žádnou rozsáhlou distribuční síť. Pokud vím, pouze využívá služeb OVB Alfinanz, která distribuuje kromě jiného i fond Pioneer Trust. I zde tedy, při vší snaze, žádné hmatatelné úspěchy managementu nespatřuji. Kromě projedených 60ti milionů Kč a trpké příchuti nenaplněných očekávání tu zkrátka není nic, co by stálo za řeč. Tak se ptám, co zbude z ŽB Trustu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2002 17:42 | Velkostatkář

V úvodu článku autor píše, že: "vše v tomto textu uvedené je jeho čirou spekulací, nezaloženou na jakýchkoliv materiálech či informacích společností UniCredito, Pioneer, Živnostenská banka nebo ŽB Trust". V odpovědi Fantomasovi píše: "na základě rozhovorů s lidmi z Unicredito si dovolím tvrdit...". Tak nevím, ale vidím tu zjevný rozpor. Je článek psán na základě informací lidí z UniCredito, nebo jsou to skutečně jen "čiré spekulace"?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2002 15:04 | TGP

Milý Fantomasi, přeji dobrý den a dovolím si Vám odpovědět. Nejprve ke jménu: ano, Slovensko bylo první zemí, kde k přejmenování došlo, ovšem na základě rozhovorů s lidmi z Unicredito si dovolím tvrdit, že po období akvizic v regionu dojde na fázi konsolidace, jejíž součástí by mělo být i sjednocení názvů společností tak, aby byla i navenek vidět jedna silná skupina. Souhlasím s tím, že nepůjde o změnu v horizontu týdnů po případné akvizici, ale (přestože je mi to líto, neboť jméno Živnostenská banka mám osobně rád) neodvažuji se tvrdit, že ke změně jména nedojde nikdy. Podíváte-li se na řadu fúzí třeba v Anglii, uvidíte, že ani 150letá tradice není zárukou přežití. Ale jak říkám, já osobně bych za zachování značky ŽB hlasoval :-) Ad management: o kvalitě managementu a portfolio managementu se dá velmi dlouho spekulovat a mít na ně velmi rozdílné názory. O tématu jsme již několikrát psali a nerad bych se opakoval. Vedle nešťastného propadu kursu Pioneer Trustu (což je primárně věc portfolio manažera a až zprostředkovaně jeho zaměstnavatelů) je potřeba vidět i úspěchy managementu Pioneeru - především vybudování rozsáhlé distribuční sítě, díky které je Pioneer jedinou nebankovní investiční společností s významnějším postavením na trhu. Těch mínus 50 procent za dva roky bohužel přehluší cokoliv jiného, v tom máte pravdu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2002 13:38

kde konkrétně jste našel výroční zprávu pionneru? děkuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2002 13:16 | Fantomas

Pane Prouzo, jak píšete v úvodu, jedná se o Vaše spekulace, nicměně pokud byste věnoval přípravě podkladů více pozornosti, jistě byste si všiml, že slovenská Požnobanka byla dosud jedinou akvizicí banky UniCredito ve střední a východní Evropě, která byla přejmenována (původní názvy jako: Zagrebačka, Bulbank, Pekao, byly zachovány - zdroj: www.unicredito.it). S ohledem na téměř stopadesátiletou tradici Živnostenské banky mi přijde Vaše spekulace trochu nedotažená. Další část Vašeho článku "Management..." na mě působí, jakoby ji psal někdo z Pioneeru. Připadá mi přinejmenším podivné, že jste si Vy, jakožto zcela jistě nezávislý žurnalista, nevšiml, kam management za poslední roky český Pioneer přivedl - při základním jmění 122 mil Kč činí vlastní kapitál společnosti 60 mil Kč, což indikuje ztrátu z minulých let ve výši 60 mil Kč (zdroj: Výroční zpráva 2001 www.pioneer.cz), reputaci fondu Pioneer Trust není třeba komentovat. Chybí mi Vaše spekulace typu: Jménu Pioneer v České republice by mohlo prospět, kdyby z vedení odešli manažeři spojeni s neúspěšnou érou Pioneer Trustu. Připravovaná fúze společností k takovému očištění přímo vybízí. No nevadí. Činím tak za Vás.

0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 7. 2002 11:36 | David Brázda

To spojení bude dávat dobrý smysl a Pioneeru určitě pomůže konzervativnost (jak v nabídce fondů tak ve stylu portfolio managementu), kterou nabízí ŽB Trust.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 7. 2002 9:04 | TGP

Souhlasím, pokud by měl někdo novou společnost řídit, je to Jiří Brabec. Má styl a ví, jak se slušně chovat ke svým zaměstnancům, což někdy mladším ročníkům ze "zahraničních" společností bohužel chybí. A pokud nastanou další propady trhů, bude každá investička potřebovat schopného a charismatického vůdce. Tím je právě Jiří Brabec nebo třeba Josef Beneš v ČSOB AM. Ale SIS či Pioneer někoho takového docela ke své vlastní škodě postrádají...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 7. 2002 8:47 | poradce

Řeknu to jednoduše: ideální kombinací by byl management ŽBT, jméno a marketingové rozpočty Pioneeru, lokální konzervativní fondy ŽBT, zahraniční akciové fondy Pioneeru a kanceláře Pioneeru Na Rybníčku, i když nevím, kam by se Ti noví lidé vešli... V každém případě to bude velmi zajímavý střet dvou velmi odlišných kultur.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 7. 2002 8:39 | TGP

Už jsem se dlouho po ránu tak dobře nepobavil :-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Mach

ekonom a politik

Ivana Šachová

podnikatelka, Silex

Petr Mach
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ivana  Šachová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services