Finanční úřad je lépe nedráždit

Finanční úřady patří v České republice, alespoň ve vztahu k drobným plátcům, k nejrazantněji a nejúčinněji fungujícím správním orgánům. Rozhodně tudíž není na škodu seznámit se se škálou sankcí, které mohou v případě nesplnění daňových povinností použít.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 3. 2002 16:30, TSC

dejte volovi kulaté razítko a už je to hotovo. V podstatě proti nim není efektivní obrany a ze zakonů si dělají srandu.
Poslal bych jich 70 tisíc do výroby, do dělnických profesí jako to udělali komunisti v 50 letech a byl by klid ... možná !

+59
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 13 komentářů)

6. 10. 2018 8:59 | Eduard

Dobrý den, přidám také svou zkušenost s FÚ. Před rokem jsem si pořídil na hypotéční úvěr dřevěnou chatu, kam jsem se natrvalo přestěhoval. Začátkem tohoto roku mi přišla výzva o uhrazení daně z nabytí nemovitých věcí. Částku téměř 70 tisíc jsem odsouhlasil a požádal finanční úřad (se zaplaceným kolkem ve výši 400,-Kč) o splátky (odložení úhrady daně). FÚ pro Stč kraj mi žádost na základě zlehčení informací, které jsem jako důvod žádosti podal, zamítl!!! Odvolal jsem se proti tomuto rozhodnutí a taktéž Odvolací finanční úřad v Brně celou záležitost smetl ze stolu. Přitom jsem i písemně několikráte uvedl, že daň chci uhradit a pouze jsem žádal o splátkový kalendář, nikoli snížení částky či snad dokonce prominutí. Takto jedná arogantní státní moc vůči slušným lidem. Jsem bezúhonný, daně platící, rodilý občan, od své plnoletosti pracující. Přesto se úřad, který také platím ze svých daní, chová takto. Jak někdo výše uvedl, na velké daňové úniky se úředníčci nezmůžou, ale obyčejné lidi se snaží takto zničit. I z toho důvodu se budu dále odvolávat a nevzdám se, dokud mi splátkový kalendář nebude uznán. Tolik peněz nemám a pokud se státní moc bude chovat bezohledně a arogantně, budu se já chovat stejně tak také.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 7. 2016 12:41 | Iol

No a když vám Finanční úřad Ostrava 2 doměří nesmyslně doplatek na dani, proti kterému se odvoláte a v odvolání vyjmenujete jmenovitě zkorumpované úředníky, protože vás již 20 let šikanují a jen jim platíte do kapsy aby už nepřišli, stane se to že odsoudí vás. Na odvolání nikdo nereagoval více jak jeden rok tak co se vlastně děje? Dlužím něco nebo to tam mám zajít vyřídit osobně ale to bude naposledy co jsem tento svět viděl bez mříží, nebo jak to vlastně v tomto zkorumpovaném státě funguje? FÚ nereaguje na odvolání k doplatku, který mi vyměřil. Co se vlastně děje?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 10. 2014 21:22 | Jerry

FÚ klidně pošle exekuci na plat kvůli nedoplatku daně 500 Kč aniž by se namáhal zjišťovat, že má ve své databázi 10 let neplatnou doručovací adresu. Zajímavé je, že zná moji adresu bydliště,telefon,email a jiný úředník i správnou doručovací adresu. Ale takto to dopadlo tak, že jsem nemohl odpovědět na upomínku, jelikož na té adrese 10 let nebydlím a exekuce na plat je hotova !!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 11. 2004 1:31 | Petr

Můžete mi někdo poradit? V roce 2001 se mi "podařilo" udělat dluh na FÚ (jakási chyba v účtu). Nicméně dodnes ten dluh nemám zaplacený a vzhledem k penále to ani jako fyzická osoba nemohu zaplatit snad do konce života. Chci si proto založit s.r.o. a podnikat s ním tak, abych i tento dluh co nejdříve mohl splatit. Nicméně jsem se kdesi na netu dočetl, že musím mít jako budoucí jednatel "bezdlužnost". Bludný kruh. Tu mít nebudu dokud nebudu moci podnikat s s.r.o. a to mít nebudu dokud budu mít "závazek na FÚ". Je z toho nějaká cesta. Děkuji za radu
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2004 15:32

Mam podobnou zkusenost. Prestal jsem podnikat, chtel mit vse v poradku. Vzal jsem si den volna!v novem zam. a osobne jsem navstivil vsechny urady vcetne FU. Rekli mi ze mam vse radne podane zaplacene a v poradku. Nechal jsem si vystavit "potvrzeni o bezdluznosti" Po 6ti letech si vzpomneli. Mam zaplatit penele za pozde uhrazene zalohy, muzu se odvolat ke komu? ke komunistum?:-) nebo na nadrazi. Potvrzeni o bezdluznosti se pry nevztahuje na penale. Proc ho vydavaji, vysvetli me to nekdo? Vim ze zkusenosti (Svycarsko), ze kde se podepise urednik pod nejake rozhodnuti, je problem uz u nej (pokud se nejedna o trestnou cinnost). Socialni a zdravotni uz rozebirat nebudu tam jsem prisel nastesti jen o "par tisic" opet vyrok urednice: "mate vse v poradku".. nova urednice ne nemate platte. Ale pisemne Vam to nedam ne ne ne. Naproti tomu od FU Praha 5 jsem dostal doporuceny dopis (stal myslim 12kc) a tri telefony, ze jsem preplatil o 2,1KC :-) neni to nadhera. Na vasu pocest aj svini jsme pobili (pobil bych) verte a chce se mi zvracet. Byval jsem slusny nebudu.. musim to rici jsou to KUNDY ach jak je mi ted dobre.
+37
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 3. 2002 14:44 | Jirka, j.kunik@seznam.cz

Podal jsem na nejmenovaný FÚ Přiznání k dani se všemi přílohami a vyžádal si ptvrzení o jeho podání pro zdravotní pojišťovnu. Pak jsem zamířil na ZP k podání Přehledu a zaplacení ZP. Jaký byl můj údiv, když jsem tam zjistil, že mám v ruce oba stejnopisy DP s prezentačním razítkem. Zkuste si zariskovat a neodevzdat DP znovu na FÚ. Tak jsem tam musel podruhé. Však mi děkovali!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2002 19:59 | Petr

Napadá mne, jaká je pak asi vypovídající hodnota toho potvrzení o bezdlužnosti, když je pak o týden opět tímtéž úřadem vyvráceno.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2002 19:53 | Petr

A není to tím, že to ten nebohý živnostník nakonec za tu firmu zaplatí ? Pokud počítám správně podle toho článku, tak:
Dlužná částka 10,000 Kč Úroková sazba ČNB: 3.25% Odhaleno FÚ po pěti letech = 1825 dnů
10000 + (500 * 10000 * 0.002) + (10000 * 1325 * 0.0325 * 1.4) = 10000 + 10000 + 602875 = 622875 Kč
Pokuta tedy vyjde na 62ti násobek ?
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2002 16:30 | TSC

dejte volovi kulaté razítko a už je to hotovo. V podstatě proti nim není efektivní obrany a ze zakonů si dělají srandu. Poslal bych jich 70 tisíc do výroby, do dělnických profesí jako to udělali komunisti v 50 letech a byl by klid ... možná !
+59
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2002 15:08 | taky poplatník

Já bych jim...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 3. 2002 14:41 | Obyvatel

http://www.novinky.cz/Index/Nazory/10179.html
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2002 14:18

Musim Vam napsat, co se mi stalo v jednim prazskym FU. Kolega mne premluvil, abych mu rucila na pujcku. Pozadala jsem FU o "potvrzeni o bezdluznosti", ktere mi udelalo radost, nebot jsem zjistila, ze mam preplatek na danich ve vysi nekolika tisic korun. O to horsi bylo moje zdeseni o tyden pozdeji, kdyz jsem od tehoz FU dostala pet platebnich vymeru za leta 1997-2001, kterymi mi bylo vymereno danove penale celkem v radu desitek tisic korun za pozde zaplacene zalohy na dan (jednu zalohu jsem v roce 1996 omylem vynechala a uz se to vezlo). FU mi pak potvrdil, ze vymereni danoveho penale bylo vyvolano mou zadosti o potvrzeni o bezdluznosti (ac se na tomto potvrzeni danove penale vubec neobjevilo), pricemz pravdepodobnost, ze by mi jinak penale bylo vymereno je vzhledem k obrovskemu mnozstvi poplatniku, ktere tento FU spravuje, velice nepravdepodobne. Tomu se rika pro dobrotu na zebrotu. Mohu pry pozadat o prominuti penale. Dodavam, ze cela leta platim vysoke dane, vydaje odecitam pausalem a na spatne placene zalohy mne FU nikdy neupozornil, ac jsem pred dvema lety jednala s FU o svem spatnem placeni dane se zvlastni sazbou a dostala jsem dodatecny vymer na 200,- Kc. No reknete, "nedali byste jim korunu"?
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2002 11:02 | Eric

Ach, jak by to bylo krásné, kdyby celý slavný pitomý systém finančních úřadů taky někdy vystartoval na obrovské nic neplatící, ale prý systémové, firmy. Myslím, aby někdy také vystartovali stejně tvrdě pro milion jako pro deset tisíc od nebohého živnostníka, který nedopatřením utrpěl zisk. No jo, jenže to by hnedle FÚŘEDNÍČEK dostal přes prsty od vysoko postaveného tatíčka či podílníka s velmi dobrými konexemi, eventuelně některého ze zkorumpovaných vládních ouřadů, jichž u nás máme zásobu pro celou Evropu. To je ale systém - budeme nadávat a budeme je zase volit - zmetky.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Valenta

podnikatel, Synot

Martin Jahn

manažer

Ivo Valenta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Jahn
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services