Sdružení nesdružení

Možná až pětina klientů zkrachovalých společností Private Investors a Online Investor se sešla na zakládající schůzi Asociace poškozených. Kromě vybírání příspěvků na další činnost nebyly podniknuty žádné kroky k tomu, aby sdružení mohlo začít jednat jménem svých členů.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 6. 2001 13:31

Podle ověřené informace byla založeno ještě jedno združení poškozených klientů PI.Tito klienti jsou z řady těch největších, nejbohatších a nejvlivnějších v součastné době se snaží dostat přímo k penězum které stále leží na účtech v USA a z tohoto účtu je doslova ukrást. Vzhledem k tomu že mezi těmito klienty jsou i vysocí statní úředníci je velmi pravděpodobné že Komise pro Cenné papíry s nimi spolupracuje. Jelikož se doposdavad snaží velice urputně mlžit skutečné stavy a pohyby na těchto účtech po úpadku |PI.

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 6. 2001 8:59

Kecy podle vzoru hrady. A Kožený měl také se zakládáním Harvardů spoustu práce...

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

1. 6. 2001 0:00

Bernard s tím má hodně práce a nejspíš si Vaše hloupé keci nezaslouží.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 6. 2001 0:00 | zástupce PI-A

Máte pravdu. To, co se dnes sešlo, byli většinou PI-B (abych použil vaši formulaci). Nevím, o co jim jde, protože ty ošetří Garanční fond a jsou v pohodě a žádnou asociaci nepotřebují. Je to v podstatě jen tahání peněz z důvěřivých lidí, nic víc. Sdružení PI-A by rozhodně mělo šanci, lidé, kteří investovali tolik, jsou jistě schopni se i podílet na financování. Jenže se obávám, že je překřičí lidé organizující PI-B, prom které to je především příležitost k mediáolní slávě a posílené svého ega. Myslím, že PI-A se sjednotí až ve chvíli, kdy bude k dispozic více informací, teď jde jen o výkřiky do tmy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 23:54 | Zklamany a neverici klient

Tak nevim. Organy si nezvolili, web jim nefunguje, pan Bernard neodpovida na maily, ale penize vybirali. Neni to nahodou aktivita lidi z PI a nejaky pokus, jak imaginarne sdruzit klienty a pak utlumit jejich cinnost? Zatim to tak vypada.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2001 23:22 | x2001

Myslim ze sdruzeni je potreba, ale v cele vec chce dotahnout: 1/ Omyl proc neni vhodny spolecny klub PI a OI Neznam smlouvy mezi PI a OI a dalsi souvislosti , ale domnivam se, ze prednost maji jednoznacne klienti PI .... duvod je jednoduchy, klienti OI -- mohou narokovat penize jen po OI nebo jejich statutarnich organech ( pokud se prokaze zavineni ). Jedine OI jako firma se muze domahat svych prav u PI .....tedy OI, bude postavena na uroven vsech standartnich veritelu (zamest, stat zde maji prednost... v urcitych pripadech, ale mohou byt i pred touto skupinou ) .....situace klientu PI je mirne jina pokud se prokaze, ze prostredky na uctech PI nejsou majetkem spolecnosti, ale jejich majetek mohou byt uspokojeni jako prvni a na veritele PI z obchodniho styku nezbude nic.....nicmene to co uvadim je modelova situace bez znalosti veci. 2/ Reseni dane situace bych jednoznacne videl ve vytvoreni 2 kluby: klubu PI-A ( velkych veritelu PI napr nad 1 mil.) a jejich prevzeti spolecnosti napr.kapitalizaci a naslednym vymahanim po statutarnich organech, dluznicich atd ( tato skupina muze efektivne vytvorit tlak ...) pro klub PI-B ( do 1 mil ) je nejefektivnejsi tlacit na uspokojeni z garancniho fondu. ...obdobna situace je u OI....muj pohled na vec je jednoznacny... mensi klienti maji nejrealnejsi sanci u garancniho fondu ...velci by meli vyslat signal, ze jsou ochotni vytvorit vybor pracovne PI-A, ktery jiz nebude resit nic jineho nez komunikaci s nucenym spravcem, podavat zaloby na statutarni organy a dalsi kroky vedouci vymozeni maxima mozneho.....ocekavam vase nazory na moznost vytvorani efektivniho organu ( schopneho i zainvestovat do reseni )
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2001 22:34 | TGP

Snad ano. Ale rad bych opravdu vedel, kdo platil jeho cinnost az do ted a jak se bude nakladat s vybranymi penezi. Pokud tam bylo 400 lidi a kazdy dal 200 Kc, tak to je slusnych 80.000. A to je asi lepsi nez cekat na vyplatu z Garancniho fondu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 22:30 | TGP

Máte pravdu, taky mě zaujalo, jak kvalitní byly připravené materiály. Natisknout takové přihlášky trvá několik dní a stojí docela dost peněz. Když jsem se pořadatelů ptal, kdo to zaplatil a kdo hradí nájem menzy na VŠE, řekli mi, že to není důležité. Nepřekvapuje vás to trochu? Mě docela ano.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 22:29 | TGP

Pane Bernarde, díky za záslužnou práci. Jaké teď budou další kroky? Kdo by měl vytvořit orgány asociace a jakou by měli odvádět práci? Díky za odpověď.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2001 22:23 | TGP

Překvapilo mě, že se skončilo tak rychle - dlouhá registrace, pár slov, 200 Kč a domů. Myslel jsem, že se dozvím víc, vzal jsem si kvůli tomu půl dne volno a jel z Plzně do Prahy. Možná si někdo myslí, že klienty byli jenom Pražáci, ale není tomu tak. Zkuste prosím příště myslet i na ty, kteří to mají dále než pár stanic metrem a dát na program co nejvíce věcí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2001 22:05 | však vy víte

Pan Bernard by měl být v suchu. Jeho stotisícová investice u PI je zpátky ( 500 x 200,- Kč ) a jméno si udělal. Po krachu PI jsem byl několikrát kontaktován různými vykuky, kteří mi nabízeli provizi ze zisku právnických kanceláří, když jim poskytnu seznam klientů. Sral jsem na ně ( málokdy jsem sprostý ), aby se někdo obohacoval na lidském neštěstí se mi hnusí. Protože jsem optimista a mezi mé špatné vlastnosti patří snaha hledat v lidech a jejich jednání pozitiva, budu věřit, že panu Bernardovi jde o blaho poškozených klientů.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 5. 2001 21:59 | TGP

Z toho bych ho určitě nepodezříval, ale myslím, že se zhlédl ve svém otci - tomu taky vychází, když hodně mluví a často se prezentuje v televizi. Práci pak za něj dělají jiní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2001 21:53 | TGP

No nevím, byl jsem na schůzi a její průběh mě velmi zklamal. Myslím, že by to sdružení bylo potřeba jako sůl, protože jinak se Komise nehne - ale to, co jsem viděl, byl děs a hrůza. Jak můžou vybírat peníze ale nezvolit si orgány? Nevybíral si je náhodou pan Bernard do vlastní kapsy?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 2/2

2

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vratislav Randa

podnikatel, Tipsport

Jitka Hurábová

podnikatelka, LD Seating

Vratislav Randa
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jitka Hurábová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services