Alternativních konceptů bydlení pro mladé bude přibývat

PR článek | rubrika: FINEXPO | 22. 8. 2022
Dům Comenius, který v Praze staví developer J&T Real Estate, nabídne mladým malometrážní byty. A investorům šanci zhodnotit peníze.
Alternativních konceptů bydlení pro mladé bude přibývat

Zdroj: J&T Real Estate

Komerční spolupráce

Drahé hypotéky, vysoká inflace i nejistá budoucnost tlačí zájemce o vlastní bydlení do nájmu. Jednou ze skupin, pro kterou je vlastnické bydlení prakticky nereálné, jsou studenti a absolventi vysokých škol. Na ty z nich, kteří touží po větším komfortu a standardu než na klasických kolejích, cílí nový projekt developerské společnosti J&T Real Estate s názvem Dům Comenius. Mladým profesionálům nabídne moderní bydlení, investorům příležitost zhodnotit své peníze.

„Zohledňujeme současné požadavky mladých pro ideální bydlení a věříme, že právě dům Comenius představuje cestu k dostupnému bydlení s veškerou infrastrukturou. Výstavba Domu Comenius by měla být dokončena koncem roku 2023, to se dostupnost bydlení bude spíše ještě zhoršovat,“ říká o novém multifunkčním domě, který vzniká v tradiční studentské lokalitě na pomezí Větrníku a Petřin člen představenstva J&T Real Estate CZ Jiří Ochetz.

O tom, že je bydlení designované především pro mladé, napovídá nejen lokalita v sousedství univerzitních kolejí, ale i celková koncepce domu. Většinu budou totiž tvořit jednotky 1+KK o velikosti 28 m². Pro porovnání, u standardních developerských projektů univerzálního typu zaujímají nejmenší jednotky obvykle okolo 20 % nemovitosti. V menším počtu budou v domě dostupné i jednotky 2+kk a několik 3+kk o velikosti až 90 m².

„Projekty studentského bydlení jsou budoucnost. Zatím je jich v Praze jen pár, ale v budoucnu jich bude určitě přibývat. Tím, že se jedná o malé jednotky, tak vzniká investiční produkt, na který se dá finančně dosáhnout. Ubytovací jednotky mohou nakoupit větší i menší investoři a mohou to být klidně i fyzické osoby, kteří si nějakou koupí pro své děti a po pár letech ji prodají,“ komentuje projekt ředitel Institutu strategického investování VŠE David Mazáček.

Bez nadsázky luxusní lokalita. Lidl v přízemí potěší

Ve více než 230 ubytovacích jednotkách se developer nebojí použít zařizovací předměty prémiových výrobců, nároky mladých lidí na bydlení se totiž za posledních 20 let výrazně posunuly. Důraz klade nejen na detaily a kvalitní provedení, ale také na maximální funkčnost, která je u malometrážních jednotek zásadní. Dům Comenius bude disponovat také celou řadou technologií, které jsou šetrné k životnímu prostředí, příkladem je rekuperace vzduchu nebo využití dešťové vody k zavlažování zahrady v atriu.

Projekt chce poskytnout lidem veškeré zázemí, které potřebují k pohodlnému životu. Přímo v objektu má už své místo prodejna Lidl, další prostory v přízemí budou patřit retailovým službám. Počítá se například s kavárnou, fitness centrem nebo coworkingovými prostory pro ty, kteří potřebují zázemí pro práci či studium. 

Výhodou je výborná dopravní dostupnost zejména veřejnou dopravou. Autobusová zastávka je hned u domu, tramvajová zastávka přes ulici a na stanici metra Petřiny je to zhruba pět minut chůze. Do přírody nebo za sportem to budou mít nájemníci také blízko. V okolí se nachází hřiště na basketbal, baseball i tenisové kurty. V létě mohou vyrazit na nedaleké koupaliště Džbán v Divoké Šárce nebo do parku Ladronka, který se pyšní nejdelší osvětlenou in-line dráhou v Praze. Fanoušci běhu si přijdou na své v blízkém lesoparku Hvězda, který je ideální i pro relax a procházky.

Dům Comenius v podcastu

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Už víte, kolik zaplatíte na dani z nemovitostí? Termín se blíží

Finanční správa začala rozesílat informace o dani z nemovitých věcí. Lhůta pro zaplacení daně nebo první splátky končí 31. května. 

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Partners Financial Services