Získejte práci v zahraničí přes internet

Pokud jste mobilní člověk a ovládáte cizí jazyky, může pro Vás být práce v zahraničí jistě zajímavou zkušeností.

Najít vhodné a aktuální nabídky je konvenčními způsoby složité. Získat aktuální zahraniční tisk není vždy jednoduché, někdy neobsahují zahraniční vydání tisku žádné nabídky zaměstnání. Kromě toho není vůbec jednoduché identifikovat příslušné publikace. Internet Vám může hledání vhodných nabídek usnadnit, v závislosti na tom do jaké země se chcete vydat. V zemích, kde je internet již obvyklou záležitostí, naleznete na internetu nabídky volných míst, - a to všechno aniž byste museli opustit svůj pracovní stůl.

Kromě toho je vysloveně jednoduché zjistit na internetu informace o trhu práce v jednotlivých zemích, stejně jako podrobnosti o právních podmínkách. V USA, vedoucí zemi v otázkách internetu, jsou každý týden online zveřejněny desetitisíce inzerátů s nabídkami volných míst. Zde již internet oslovuje široké vrstvy obyvatelstva, takže na internetu naleznou nabídky volných míst i např. řemeslníci. Na webu naleznete nabídky práce pro každý kontinent světa. Ne vždy naleznete to pravé a budete muset využívat i jiné cesty a média pro hledání práce. Ale jako doplnění a někdy také jako první anebo jediný zdroj informací Vám jistě internet pomůže.

Exkluzivita

Kvůli vysokým nákladům a nárokům na prostor nemohou být často v tištěných médiích zveřejněny všechny nabídky volných míst. Významná cenová výhoda, kterou nabízí internet, nyní umožňuje publikovat na síti všechna volná místa, která podnik hodlá obsadit. K tomu patří i místa, jež zatím byla vypsána pouze interně v rámci podniku. Toto dodatečné zveřejňování volných pozic má pro uchazeče ten efekt, že celkově je nabídka práce větší. Proto se na internetu stále častěji objevují nabídky, které v jiných médiích vůbec nenaleznete. Opravdové plus pro ty, kdo hledají místo online.

Rychlost

Navzdory všem zácpám na "informační dálnici" a stále znovu předpovídaným kolapsům - internet je rychlé médium. Pokud jste pro sebe identifikovali ty správné zdroje, můžete i pro hledání využít schopnosti počítače. Pokud jste nalezli online trh práce anebo vyhledávač nabízející uspokojivé výsledky, můžete si jednoduše vyhledat vhodné nabídky pomocí rubrik anebo hesel a žádnou přitom nepřehlédnete. U víkendového vydání novin musíte oproti tomu bojovat s hromadou papíru a potřebujete alespoň hodinu, abyste si udělali představu o vhodných nabídkách.

Výhodu získáváte ovšem jenom v tom případě, kdy dotyčné personální oddělení akceptuje žádosti o místo zaslané emailem a také je zpracuje.

Časová nezávislost

Internet je časově nezávislý. Naleznete tu i včerejší vydání novin. Na rozdíl od deníků vycházejí nabídky práce nejen v jednom dni, nýbrž zůstávají online až jeden měsíc.

V mnoha případech je to výhoda. U špatně spravovaných stránek to může být ovšem i past, neboť uživatel jen těžko zjistí, zda je nabídka skutečně aktuální. Pokud pochybujete o aktuálnosti nabídky, měli byste se před zasláním Vašich podkladů telefonicky informovat u personálního oddělení podniku.

Žádné problémy s prostorem

Drahý prostor v tištěných médiích, kde jsou inzeráty počítány na milimetry, nehraje na internetu žádnou roli. S ohledem na náklady je zcela irelevantní, zda online inzerát zabírá jednu, dvě anebo více stran. Díky tomu může inzerát obsahovat mnohem více informací, než bylo dosud obvyklé, což slouží optimálnímu hledání vhodných pracovníků. Zatím se inzeráty na internetu příliš podobají tištěným verzím, to se ale v budoucnu může rychle změnit. Fantazii se zde nekladou téměř žádné meze.

Internet-Image

Internet je bezpochyby "in". Také v ekonomice je síť sítí stále důležitějším faktorem. Zkušenosti s internetem a počítačová gramotnost se stávají klíčovou kvalifikací. Pak je i pro ty, kdo hledají zaměstnání, výhodné využít tohoto nového média. Kdo hledá místo online, ukazuje tak svůj zájem a schopnost pohybovat na síti. Pokud se ucházíte o místo ve firmě, jež se přímo zabývá internetem a multimédii, je komunikace emailem téměř dobrým zvykem a i v ostatních oborech je stále žádanější.

Hledání práce pomocí internetu se ovšem může dostat i do slepé uličky. To platí v případech, kdy jsou nabídky beznadějně zastaralé anebo jednoduše zmizí emaily, protože tato forma komunikace je pro podnik nežádoucí. Kromě toho se můžete sami vyřadit ze hry, když použijete nesprávný tón ( "Zdravím, nemáte pro mě nějaké místo?") anebo když je Vaše žádost odeslána jako příloha, jež je z technických důvodů nečitelná anebo špatně čitelná.

Z knihy: "Jak hledat práci pomocí internetu", Dr. Roland Metzger a Christopher Funk.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Internet, práce, zahraničí

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 8 komentářů

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

Důchodový věk poroste. Otázkou je, jak přesně. K původnímu návrhu ministerstva práce a sociálních věcí teď přibyly další dva.

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

24. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

Jak si zvýšit důchod, když při jeho čerpání pracujete? Jak funguje takzvaná práce na procenta? A jaká jsou omezení pro přivýdělek v předčasném důchodu? Tady je přehled.

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

15. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 10 komentářů

Místo čtyř dávek bude jediná. Bez práce a s úsporami ji nedostanete

O takzvanou superdávku budou moct žádat lidé, kteří se nevyhýbají práci a jejich finanční možnosti projdou majetkovým testem. Známe podrobnosti.

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

12. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

Příspěvek na péči se o července zvýší. Schválili to dnes poslanci. Podle koaličního návrhu se ale příspěvek nezvýší všem. Poroste příspěvek pro lidi s druhým, třetím a čtvrtým stupněm... celý článek

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Partners Financial Services