Spotřebitelské úvěry

PR článek | rubrika: Publicistika | 5. 9. 2017
Každý z nás má sen nebo cíl, kterého se snaží dosáhnout. Často je na jeho realizaci zapotřebí určitá částka, kterou můžeme získat ve formě spotřebitelských úvěrů.
Spotřebitelské úvěry

Tento typ financování spočívá v obdržení určité částky a splácení spolu s úroky podle splátkového kalendáře. Bez ohledu na cíl, ať už je to úžasný výlet nebo koupě auta nebo neočekávaný výdaj, který způsobuje velké zatížení domácího rozpočtu, měli bychom pečlivě zkontrolovat a porovnat všechny finanční instituce a jejich nabídky. K tomu můžeme využít, oblíbené na finančním trhu, srovnávací webové stránky, pomocí nichž můžeme prověřit, které nabídky jsou pro nás nejlepší, spolu s úrokovou sazbou úvěru.

Srovnávací finanční webové stránky se nejčastěji používají ve skandinávských zemích, mezi jinými v Norsku. Lidé žijící v Norsku, kteří hledají úvěry, často využívají webové stránky, jelikož šetří čas i peníze. Seznam úvěrů dostupných na finančním trhu v nejlepším Norském porovnávači úvěrů lze nalézt mimo jiné na adrese https://anbefalteforbrukslån.no.

Stejně tak se můžete podívat na jinou webovou stránku, která pomáhá spotřebitelům najít správnou půjčku, která pomůže splnit každý zvolený osobní cíl nebo financovat neočekávané výdaje, jedná se o stránku Norskkreditt.no. Každý spotřebitel v Norsku chce najít speciální nabídku, která představuje splátku individuálně přizpůsobenou potřebám zákazníka a nezatěžuje rozpočet domácnosti. Bezpečnost splácení úvěru a nízká úroková sazba jsou nejčastěji zvažované prvky, které nejčastěji rozhodují o výběru nejlepší nabídky předložené úvěrovou institucí.

Při porovnávání a výběru úvěrové společnosti stojí za to věnovat pozornost nabízeným úrokovým sazbám splácení úvěru. Úroková sazba výrazně ovlivňuje výši splátky úvěru, kterou zaplatíme podle smlouvy a připojeného splátkového kalendáře. Měsíční splátka, která je v nich uvedena, bude značně zatěžovat náš domácí rozpočet, a proto musíme racionálně odhadnout své příjmy a výdaje, abychom byli schopni splácet úvěr bez problému ve stanovené lhůtě.

Při výběru finanční instituce, která poskytuje úvěry, bychom měli také vyhledat informace dostupné na internetových fórech nebo jiných porovnávačích. Pokud se rozhodnete pro konkrétní finanční instituci, můžeme ověřit model úvěrové smlouvy, kde jsou obsažena ustanovení týkající se možnosti předčasného splacení půjčky nebo případné činnosti související s pozastavení splátek v případě špatné finanční situaci dlužníka. Paragrafy týkající se ochrany spotřebitele jsou velmi důležité a chrání nás v případě nepředvídatelných životních situací. Proto je také dobré sáhnout po názorech spotřebitelů, kteří daný úvěrový produkt již využívali. Budeme-li se řídit nejvyšším počtem pozitivních hodnocení, budeme mít jistotu dobré spolupráce mezi finanční institucí a dlužníkem.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

14. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

Loni polský řetězec Biedronka oznámil, že se chystá na Slovensko. Češi i Slováci z pohraničí si ho oblíbili kvůli nízkým cenám. Otazník ale visí nad kvalitou a původem potravin. Biedronka... celý článek

Na poštu se vrací noviny a časopisy. Zjistěte, kde se budou prodávat

13. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Na poštu se vrací noviny a časopisy. Zjistěte, kde se budou prodávat

Česká pošta od pondělí 13. května začala po více než čtyřech měsících znovu prodávat tisk.

Ceny vzrostly. Vzkříšení inflační příšery se ale nekoná, míní experti

13. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Ceny vzrostly. Vzkříšení inflační příšery se ale nekoná, míní experti

Spotřebitelské ceny v Česku v dubnu meziročně vzrostly o 2,9 procenta po březnovém zvýšení o dvě procenta. Je to více, než očekávali analytici i sama Česká národní banka, která předpokládala... celý článek

Nejlepší bankovky roku. Která se vám nejvíc líbí?

13. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Nejlepší bankovky roku. Která se vám nejvíc líbí?

Ze stovky loni nově vydaných bankovek vybrali členové International Bank Note Society patnáct nej. Podívejte se, která z nich se stala světovou Bankovkou roku 2023.

Koruně se daří. Vyplatí se teď vyměnit eura na dovolenou?

10. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Koruně se daří. Vyplatí se teď vyměnit eura na dovolenou?

Česká koruna je momentálně silná. V týdnu se dostala na 24,96 koruny za euro, vůči dolaru si pak polepšila na 23,13 koruny.

Partners Financial Services