Jednoduše a rychle: Jak přenést telefonní číslo k jinému operátorovi?

PR článek | rubrika: PR Článek | 19. 6. 2018
K novému operátorovi se starým dobrým číslem. Víme, jak na to.
Jednoduše a rychle: Jak přenést telefonní číslo k jinému operátorovi?

Padla vám do oka nabídka konkurenčního mobilního operátora, a tak se chystáte převléct dres a začít kopat za jiný tým? Určitě přitom nechcete přijít o své oblíbené číslo. Nejen, že byste museli obepisovat všechny známé, což by trvalo asi bambilion let, ale také by to znamenalo nutnost absolvování byrokratického kolečka kvůli změnám ve všech kontaktních formulářích. Víme, jak si tohle všechno ušetřit. Přejděte k novému operátorovi se svým starým číslem. Jak na to? Sepsali jsme vám přehledný návod.

Rozebereme si, jak přenést telefonní číslo k jinému operátorovi krok za krokem.

Jako první je potřeba zaslat výpověď vašemu operátorovi. Pokud odcházíte od společnosti Vodafone, je nutné vyplnit oficiální formuláře, které si stáhnete na webových stránkách. U T-Mobile a O2 si můžete výpověď napsat sami. Jen v ní nesmí chybět všechny náležitosti: vaše jméno, příjmení, rodné číslo, adresa bydliště (u firmy název, sídlo a IČ) a telefonní číslo, které chcete přenést.

Adresy sídel operátorů

  • T-Mobile
    Tomíčkova 2144/1, 149 00  Praha 4
  • Vodafone
    Náměstí Junkových 2, 155 00  Praha 5
  • O2
    Za Brumlovkou 266/2, 140 22  Praha 4-Michle

Abyste mohli své telefonní číslo přenést k jinému operátorovi ve zkrácené desetidenní lhůtě, nesmíte zapomenout do výpovědi také napsat magickou formulaci: Výpověď z důvodu přenesení telefonní čísla a požádat stávajícího operátora o vystavení ČVOP kódu (14místné číslo výpovědi opuštěného poskytovatele), který je nutný k přenosu.  

Jakmile ČVOP kód budete znát, je třeba ho nahlásit novému operátorovi nebo společnosti, přes kterou jste si tarif sjednávali, zpravidla telefonicky na zákaznické lince, na jedné z kamenných poboček nebo případně na jiném uvedeném kontaktu. Poté vám přijde SMS zpráva s přesným datem přenosu. V naplánovaný den se nová SIM karta mezi půlnoci a šestou hodinou ráno automaticky aktivuje. Stačí ji jen vložit do telefonu na místo té staré, kterou jste používali doteď.

Hledáte výhodnější tarif, ale nemůžete se zorientovat v nabídce na trhu? To je pochopitelné. Jenom v Česku je něco kolem 88 operátorů a každý průměrně nabízí 5–15 různých tarifů. Jaký je výsledek? Přibližně 1320 nabídek, které musíte projít, než najdete tu ideální. To je nejen pěkná fuška, ale taky to zabere spousty času. Vyzkoušejte raději online srovnání tarifů. To trvá jen dvě minuty. Stačí vyplnit měsíční paušál, kolik potřebuje volných minut a SMS, nebo zda chcete psát a volat neomezeně. Podle zadaných údajů vám pak kalkulačka vyhledá všechny nabídky, které vyhovují vašim požadavkům a přehledně je seřadí dle výhodnosti.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Obleč se jako včelař. Penny láká na slevu v netradiční akci

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Obleč se jako včelař. Penny láká na slevu v netradiční akci

Penny láká na poněkud netradiční slevu. Kdo v pondělí 20. května přijde na prodejnu řetězce oblečený ve včelařském oblečení, dostane cukr krystal bílý za sníženou cenu 14,90 koruny... celý článek

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

17. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Jak reklamovat problémovou dovolenou. Na návrat domů nečekejte

Neproběhla vysněná dovolená podle vašich představ? Poradíme, kdy můžete dostat své peníze zpět a jak při reklamaci efektivně postupovat.

Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

16. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

Online objednávku a rovážku přes aplikaci dopravní společnostii Wolt testuje diskontní řetězec Penny už od loňského roku. Doteď mohli službu vyzkoušet zákazníci v Brně a Hradci Králové. Nově... celý článek

Pozor na Temu. Manipuluje a nechrání uživatele, stěžuje si dTest

16. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Pozor na Temu. Manipuluje a nechrání uživatele, stěžuje si dTest

Skupina evropských spotřebitelských organizací včetně českého dTestu podala stížnost na čínské online tržiště Temu. 

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

14. 5. 2024 | Ivana Sladkovská

Polská Biedronka míří k sousedům. Slováci se na ni těší, doma řeší obří pokuty

Loni polský řetězec Biedronka oznámil, že se chystá na Slovensko. Češi i Slováci z pohraničí si ho oblíbili kvůli nízkým cenám. Otazník ale visí nad kvalitou a původem potravin. Biedronka... celý článek

Partners Financial Services