Logo Česká asociace pojišťoven

Česká asociace pojišťoven

Kontakty

AdresaNa Pankráci 1724/129Praha 4 – Pankrác140 00
Infolinka222 350 164 
E-mailinfo@cap.cz
Web

Další informace

Popis činnostiPoslání ČAP je zastupovat, hájit a prosazovat zájmy členských pojišťoven a jejich klientů ve vztahu k orgánům státní správy, legislativě a dalším subjektům. Podporovat zájmy českého pojistného trhu vůči EU, spolupracovat se zahraničními asociacemi a institucemi a podporovat rozvoj pojišťovnictví a pojistného trhu v České republice.

Informace uvedené na této stránce mají pouze orientační charakter. Ačkoliv bychom rádi, bohužel nejsme schopni ručit za jejich 100 % aktuálnost. Pro ověření, prosím, navštivte také domácí stránku daného subjektu. Děkujeme za pochopení.

Související články

Výpis článků s klíčovým slovem česká asociace pojišťoven

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

11. 3. 2024 | Radim Zelený

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

Pojišťovny loni na životním pojištění vyplatily téměř 10 miliard korun. Každý rok se částka vypláceného plnění zvyšuje. „Největší nárůst evidujeme u plnění za vážná onemocnění, invaliditu a dlouhodobou péči,“ říká Petr Koblížek z České asociace pojišťoven.

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentářů

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky spočítala Česká asociace pojišťoven.

Povodňové mapy mají nová data. Zjistěte, v jaké zóně bydlíte

17. 11. 2023 | Kateřina Hovorková | 1 komentářů

Povodňové mapy mají nová data. Zjistěte, v jaké zóně bydlíte

Česká asociace pojišťoven rozšířila takzvané povodňové mapy o další informace. Kromě záplavových zón nově obsahují dalších 50 vrstev ohledně například svahové stability, odtokové linie, eroze nebo poddolování. Data poskytly ministerstvo zemědělství, Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, Výzkumný ústav vodohospodářský a Česká geologická služba.

Vyléčení onkologičtí pacienti už nebudou znevýhodněni u pojišťoven

9. 10. 2023 | redakce Peníze.CZ

Vyléčení onkologičtí pacienti už nebudou znevýhodněni u pojišťoven

Vyléčení onkologičtí pacienti budou mít rovný přístup k finančním službám. Na „právu být zapomenut“ se shodli zástupci ministerstva zdravotnictví, pacientských organizací i finančního sektoru, oznámilo ministerstvo.

Jakou cenu má váš dům podle pojišťoven. Zkuste novou kalkulačku

19. 9. 2023 | Kateřina Hovorková

Jakou cenu má váš dům podle pojišťoven. Zkuste novou kalkulačku

Češi mají podpojištěné domy a často o tom ani nevědí. Česká asociace pojišťoven proto nově nabízí kalkulačku, kde zájemci zjistí, jakou cenu jejich rodinný dům má. Díky tomu si pak můžou upravit pojištění nemovitosti, aby z něj nedostali jen zlomek ceny.

Změny ve státní podpoře penzijka a životka. Stát chystá společný limit

26. 11. 2019 | Jiří Hovorka | 37 komentářů

Změny ve státní podpoře penzijka a životka. Stát chystá společný limit

Daňové odpočty pro spoření na důchod a životní pojištění se můžou spojit do jediného limitu. Počítá s tím ministerstvo financí.

Pojišťovny nabízejí miliardy na bydlení místo zdanění rezerv

23. 10. 2019 | Petr Kučera | 3 komentáře

Pojišťovny nabízejí miliardy na bydlení místo zdanění rezerv

Tuzemské pojišťovny chtějí raději investovat deset miliard do dostupného bydlení a sociálních služeb, než aby jim stát zdanil takzvané technické rezervy. Informovala o tom Česká asociace pojišťoven. O vládním daňovém balíčku z dílny ministerstva financí mají poslanci hlasovat v pátek.

Kolik zbytečně platíte navíc? Kalkulačka odkrývá investice přes pojištění

17. 9. 2019 | Jiří Hovorka | 5 komentářů

Kolik zbytečně platíte navíc? Kalkulačka odkrývá investice přes pojištění

Nová kalkulačka od České asociace pojišťoven potvrdila známou pravdu: Investiční životní pojištění může být drahé. Další nová kalkulačka pak posvítila i na ty, kdo nechtěli být vidět.

Otázky pro nové odborné zkoušky k pojištění už jsou známé

14. 8. 2019 | Petr Kučera

Otázky pro nové odborné zkoušky k pojištění už jsou známé

Česká národní banka zveřejnila na svých internetových stránkách podklady pro odborné zkoušky podle zákona o distribuci pojištění a zajištění. Zkoušková sada obsahuje 1500 otázek a 100 případových studií.

Hádali se s pojišťovnou. Pomohla ombudsmanka

4. 7. 2019 | Petra Jaroměřská

Hádali se s pojišťovnou. Pomohla ombudsmanka

Spory mezi pojišťovnami a jejich klienty od února řeší speciální ombudsmanka. Na rychlejší a levnější řešení než u soudu už vsadila první stovka lidí.


Česká asociace pojišťoven - Zkušenosti

23. 10. 2012 8:16 | Ohnhauserová

Dobrý den, ráda bych měla zde taky pár dotazů. Manžel, německé národnosti měl u nás v květnu bouračku, kterou nezavinil. Auto je na německých značkách s německým leasingem.Bylo určeno jako totální škoda. ČPP tedy pojišťovna viníka nehody se k tomuto postavila takto, že určila obecnou cenu vozidla dle aukce o čemž jsme vůbec nevěděly a dozvěděly jsme se to až poté když jsme zjistily, že vrak je za tuto cenu neprodejný. Apelovaly jsme na likvidátora po 4 měsících a on nám zdělil, že o aukci nevěděl, poté nám poslal nabídkový list, který již měl skončenou platnost měsíc. Dále v aukci nebylo vůbec uvedeno, že auto je na leasing a s německými papíry. poté co jsme se marně vrak snažily prodat bez úspěchu opět jsme kontaktoval likvidátora a ten dal auto znovu do aukce. Kde opět tyto zásadní informace nezdělil. Vše se pořád táhne. Nemáme nic, platíme leasing na auto, které nám stojí na zahradě, manžel si musí do práce auta půjčovat po známých a ke všemu se teď leasingová společnost vyjádřila že musíme navíc zaplatit 1% z dlužné částky. Suma sumárum , kvůli opilého řidiče, který nehodu zavinil,jsme již přišli o 25000 kč které jdou z naší kapsy a dalších 25000 chce po nás doplatit leasingovka. Když jsme poprosily naší právničku aby likvidátorovi zdělila že si tyto pohledávky chceme také u pojišťovny likvidovat, dělila nám, že jsou nelikvidovatelné. Proto prosím o radu, přeci to tak nemůže být aby obyčejný člověk pykal za nehodu, kterou nezavinil. Tyto nároky vznikly všechny díky nehodě a můžeme je prokázat. Kdyby se nehoda nestala, leasing platíme dál, dál si jezdíme autem a jsme spokojená rodina. Moc děkuji za odpověď.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 3. 2012 9:40 | Kolacek

paní Moniko, na babinetu nic o Parkamu není - děláte tomu serveru lacinou reklamu.
A paní Ringsmuthová a pane Matějko - bylo mi sděleno od právní kanceláře Holubová, že náš právní systém v tomto případě neumožňuje hromadnou žalobu. Trochu se mi tomu nechce věřit. Myslím, že náš právní systém je tak špatný, že chrání instituce více než obyčejné lidi. Na pojišťovnu Generali jsme krátcí, soudit se, je podle mne vyhozený peníz. Ostatně teď Generali podává žalobu pro podvod na Parkam. Tento případ jen tak neskončí. Pokud byste měli nějaký nápad, ozvěte se mi, prosím, na telefon 604315084 nebo email: falcova@upcmail.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 2. 2012 13:11 | Monika

Dobrý den, jsme na to úplně stejně jako vy, a zrovna tak jsme nespokojení . Mrkněte na http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=38599
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 2. 2012 20:57 | ajatomik

Dobrý den pani Ringsmuthová. Dopadli jsme se známými stejně jako vy. Máte už nějaké odezvy, jak dál pokračovat. Rádi se připojíme k hromadné žalobě. S pozdravem Matějka
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 2. 2012 16:43 | martina krůtová

Dobrý den,nevím zda píši na dobrou webovou adresu,ale potřebovala bych radu od asociace pojišťoven.Koupily jsme s manželem auto a po zaplacení povinného ručení jsme šly auto 7.7.2006 přehlasit na manžela.Vše bylo bez problému až do včera kdy přišel dopis po více než dvou letech o tom,že dlužíme na pojistném skoro 5tis,že jsme měsíc neměly pojišťěné auto.My jsme auto pojišťovaly u pojišťovny Direkt a když stálo v barazu,kde jsme auto kupovaly,bylo pojištěné u Alianz.Nevíme zda částku zaplatit,když jsme auto měly na sebe napsané až po zaplacení pov.ručení.Do té doby nevíme jak to měl s ručením bazar,nebo předchozí majitel.Naše ručení jsme sjednávaly přes internet,protože v našem městě pobočka neni a bylo nám řečeno,že s alianz si vše vyřídí samy a vše zruší a mi přejdeme na direkt.Je možné,že to trvalo měsíc a mi tedy neměly sjednané ručení.Po reportáži v televizi nevíme,zda zaplatit,nebo patrat kde se stala chyba,nebo jestli penize chtít po autobazaru,kdyz byl pořád majitel.děkuji za radu.martina k.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2012 20:01 | Ringsmuthová

Dobrý den,byla jsem i se svými kamarádkami a jejich dětmi klienti zkrachovalé CK Parkam,od pojišťovny jsme dostaly 58% z platné cestovní smlouvy,nevíme,na koho se obrátit,myslíme si,že pojišťovna jedná protiprávně.Dle telef.hovoru s pojišťovnou GENERALI jsou s námi již vyřízeni a nemá cenu se proti jejich rozhodnutí odvolávat.Nevyznám se v právních normách v této záležitosti, a proto bychom potřebovaly poradit jak dále postupovat,jsme nespokojené,cítíme se poškozené.S uvedenou CK jsme měli odletět na dovolenou do Bulharska a vůbec jsme neodletěly,dostaly jsme večer před ranním odletem jen SMS.Moc děkuji za odpověď,jsme bezradné...Ringsmuthová
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 6. 2011 16:24 | Jan Hřebík

Dobrý den,jedná se o úhradu částky vypovězené smlouvy v řádném termínu rizikového životního pojištění s vinkulací, kdy klient nemohl ovlivnit kompetentně situaci.
Při refinancování úvěru u KB s novým pokračováním se přistoupilo ke změně
pojištění se souhlasem KB a Pojišťovna Amcico o tomto byla vyrozuměna.
Nikdo z institucí nic neřešil,zpracovaly se nové smlouvy a klient byl
ze strany Amcico vyzýván kpokračování plateb - kdyby tak učinil podle stávající smlouvy zavázel by se tím k pokračování původních dokumentů !
Ze strany KB písemné potvrzení uvedené změny proběhlo s několikaměsíčním zpoždění a za tuto dobu požaduje Amcico doplatek, který klient nemohl
kompetentně ovlivnit.
O ukončení pojistné smlouvy rozhoduje klient a ovlivní i vinkulaci.
Nebylo pojistné plnění a vyrozuměl pojišťovnu,že nebude dále pokračovat.
Prosím o právní radu s pozdravem Hřebík.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazeno všech 7 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Cestovní náhrady 2024

km
l/100 km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

Kde prodávali špatný benzin a naftu? Nový přehled pokut od ČOI

Kde prodávali špatný benzin a naftu? Nový přehled pokut od ČOI

Projděte si seznam pokut za prodej nekvalitních pohonných hmot, které nabyly právní moci...více

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě...více

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

Necelý rok po vydání prezidentských poštovních známek přichází na trh pamětní list v podobě...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů
Partners Financial Services