Miloš Zeman promluví na Finančním fóru Zlaté koruny

PR článek | rubrika: PR Článek | 1. 12. 2008
Praha, 30. listopadu 2008 – Bývalý premiér Miloš Zeman vyhověl pozvání organizátorů III. Mezinárodního finančního fóra Zlaté koruny na téma „Svět ve finanční krizi“ s podtitulem „Konec bezstarostných časů?“ a vystoupí na něm s příspěvkem „Zkušenosti z finanční krize v České republice“. Informuje o tom na svých stránkách server www.zlatakoruna.info.

Expremiér Miloš Zeman, který po odchodu z vlády komentuje dění kolem sebe převážně ze své chalupy na Vysočině, poprvé vystoupí k závažnému ekonomickému tématu na velkém veřejném fóru. Stane se tak na III. Mezinárodním finančním fóru Zlaté koruny, které se koná 9. prosince v TOP HOTELu Praha.

Fórum se bude věnovat příčinám, dopadům a řešením světové finanční krize zejména s ohledem na budoucí vývoj v Evropě a České republice. Zúčastní se jej ministr financí Miroslav Kalousek, který nad ním převzal záštitu, prof. Jan Švejnar, Robert Holman, člen bankovní rady ČNB, Jaroslav Míl, prezident Svazu průmyslu a dopravy, přítomni budou rovněž zástupci Světové banky a Evropské komise. V programu, který je naplánován na celý den, dále vystoupí s hlavními referáty nebo se zúčastní panelové diskuse řada předních ekonomů a finančních odborníků od nás a ze zahraničí.

Vystoupení Miloše Zemana s názvem Zkušenosti z finanční krize v České republice zapadá do kontextu fóra. Česká republika už jednu finanční krizi zažila koncem 90. let, kdy došlo i k politickým změnám a nastoupila vláda sociální demokracie tolerovaná ODS tzv. opoziční smlouvou. Vláda se musela vyrovnat s vysokým státním deficitem a zachraňovat před krachem velké banky, které sanovala miliardami korun. Odhaduje se, že ozdravovací kůra celé ekonomiky stála kolem půl biliónu korun. Velice kritická finanční situace komplikovala v té době i náš vstup do EU. „Češi vyřešili finanční problémy vlastními prostředky a řekl bych, že i velmi dobře a úspěšně,“ uvedl nedávno na adresu České republiky tehdejší komisař pro rozšíření Unie Günter Verheugen.

Česká televize zaostří pozornost na finanční krizi

V den konání III. Mezinárodního finančního fóra Zlaté koruny 9. prosince se Česká televize ve svém zpravodajském pořadu „Zaostřeno na ….“ na ČT24 a v dalších vysílacích časech v průběhu celého dne zaměří na otázky spojené s dopady finanční krize na Českou republiku a evropský region. Využije k tomu živé vstupy z probíhajícího finančního fóra, rozhovory s jeho domácími i zahraničními účastníky a aktuální komentáře.

Více informací naleznete na www.zlatakoruna.info/financni-forum .

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší bankovky roku. Která se vám nejvíc líbí?

13. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Nejlepší bankovky roku. Která se vám nejvíc líbí?

Ze stovky loni nově vydaných bankovek vybrali členové International Bank Note Society patnáct nej. Podívejte se, která z nich se stala světovou Bankovkou roku 2023.

ČNB znovu snížila sazby. Úroky klesnou u spoření i hypoték

2. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

ČNB znovu snížila sazby. Úroky klesnou u spoření i hypoték

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,25 procenta počínaje 3. květnem. Je to nejníže od května roku... celý článek

Důchodová reforma má zelenou. Dvanáct změn, které schválila vláda

30. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 9 komentářů

Důchodová reforma má zelenou. Dvanáct změn, které schválila vláda

Věk odchodu do důchodu se zvýší. Růst penzí zpomalí, ale stoupne minimální důchod. Manželé budou moci sdílet odvody na sociální pojištění. Důchodová reforma, kterou teď vláda posílá... celý článek

Kvóty na ženy ve vedení se blíží. Kterých firem se týkají?

29. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Kvóty na ženy ve vedení se blíží. Kterých firem se týkají?

Někteří zaměstnavatelé budou muset mít ve vedení přinejmenším třetinu žen. Směrnice Evropské unie dopadne i na společnosti v Česku.

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Partners Financial Services