Do registru dlužníků se můžete dostat, i když nic nedlužíte

Do registru dlužníků se můžete dostat, i když nic nedlužíte
Ocitnout se v registru dlužníků může být v Česku nyní i docela snadné. A nemusíte kvůli tomu ani být nespolehliví či nezodpovědní. Do registru se můžete dostat totiž také chybou banky. Přečtěte si pravidla, jak předejít případným problémům a neoprávněnému záznamu v registru dlužníků.
Linda Fejtková, rubrika: Jak na to, 19.07.2010, 7 komentářů
Tisknout

19.07.2010 06:02, zem

do registru dlužníků Vás zapíšou krom bank i firmy jako M.B.A. Finance, s.r.o. i když nedlužíte vůbec nic a např. tato firma po Vás vymáhá neexistující pohledávku okolo 1.000,- Kč a když ji nechcete zaplatit vyhrožuje, že Vás zapíše do registru.

19.07.2010 06:42, luboš

Doporučoval bych využít zákona na ochranu osobnosti, a v případě, že Vás někdo zapíše do jakéhokoliv registru dlužníků neoprávněně podat na tento subjekt příslušnou žalobu. Pak může nastat situace, že nebudete potřebovat žádný úvěr či hypotéku, neboť i české soudy se už naučily dávat poškozeným slušné odškodné. Pokud se jedná o banku může za určitých okolností jednat naplnění skutkové podstaty trestného činu poškozování cizích práv. Chc e to jen neneacht ze sebe dělat ovci.

19.07.2010 10:50

Moje švagrová předčasně splatila úvěr u stavební spořitelny.Jenže po několika měsících jí přišla upomínka,že nesplácí dohodnuté splátky,at prý okamžitě zaplatí.Po dlouhém zjištování kde je chyba se dozvěděla,že vlasně o nic nejde,chyba je v systému,no spíš s myslím,že někdo nedělal co má a prý má být v klidu,že naopak jí budou ještě peníze vracet.Jaké bylo její překvapení,když si šla založit účet do banky a při sjednávání kontokorentu který byl součástí balíčku služeb jí bylo řečeno,že jí ho vlastně nemohou dát,protože je v registru dlužníků a prý pro neplacení stavebního spoření!

19.07.2010 12:31, JanS

zem: to je přece nesmysl, MBA Finance není členem ani Solusu, ani CCB, takže vás do registru nemůžou zanést.

Zobrazit komentovanou zprávu (zem 19.07.2010 06:02)

19.07.2010 19:59, mk

hm jenže i když neplatíte a nezaplatíte tak vás po nějaké době tak jako tak musí vymazat .Není to tak že před 10 lety jste něco nezaplatil a jste tam pořád.Ty záznamy se musí smazat po určité době tak jako tak.

19.07.2010 20:40, pracant

Nasrat bankám. Nepotřebuji jejich předražené peníze. A nikdo je nepotřebuje, stačí být malinko skromější, než ostatní.

03.09.2011 14:15, Martin100

Kupoval jsem sedací souopravu a po složení cca 30%zálohy jsem podepsal na zbylou část z ceny úvěrovou smlouvu s HomeCredit. Úvěrová společnost zaslal peníze obchodníkovi, ale ten mi zboží nedodal. Odmítl jsem začít splácet úvěr, dokud nebudu mít zboží. HC mne kontaktovala, že nesplácím a ostře jsme se pohádali. ˇUvěrová smlouva je něco jiného než kupní smlouva. Stěžoval jsem si, že jim ochrana zákazníka nic neříká, když peníze má obchodník a neplní své závazky, ať si peníze vamáhají tam. Okamžitě mně poslali upomínku a zařadili do registru dlužníků CBCB. Po dodání zboží jsem začal splácet před termínem, ale v registru jsem zůstal, aniž bych to tušil. Zjistil jsem to náhodou a požádal o zrušení záznamu z registru. Bylo mi to slíbeno a potvrzeno e-mailem. Nicméně stále narážím na informace, že jsem v registru a nemohu se dopátrat od koho a proč. Všechny výpisy, o které jsem požádal, jsou negativní, ale při žádosti o půjčku stále narážím na zmíněný problém záznamu v registru.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Můžete si dovolit další úvěr?

% z měsíčních výdajů

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

bankovní dohled, státní dluhopisy, zemědělská půda, dluhy, pokuty, Člověk v tísni, platební neschopnost, run na banku, Evropská komise, vklady

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.