Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

20.09.2005 19:22

Co to tady píšete za nesmysli.Jedna věc je snaha udržet klienta a jeho peníze a něco jiného neschopnost vyplácet podíly.Pokud má fond majetek v akciích a dluhopisech tak je prostě prodá a klienta vyplatí za cenu která je aktuální.Při velkých odkupech tak prostě nestačí hotovost .Pokud by teoreticky chtěli všichni svoje podíly tak fond prodá všechny akcie a dluhopisy a klienty vyplatí .Prostě aktuální cena podílového listu je krytá.

Zobrazit komentovanou zprávu (šváb 12.09.2005 06:59)

08.12.2005 08:33, MartinA

Stýská se mi
po penízkách,
co jsem utopil
v Pionýru ...
Ale před dvěma roky jsem zbytek vybral a v jiných fondech mažu ztrátu a to daleko rychlejc než ti, co tam peníze nechali.

Zobrazit komentovanou zprávu (Robert 07.09.2005 10:43)

31.03.2008 10:50, Petr

Tenhle fond už se asi nikdy nevzpamatuje. Prodal jsem,před 3. měsíci a zaplaťpánbu že tak.

30.08.2008 21:30, jirka

Pioneer NEBRAT ! , ani jinam do Akcií nastrkat peníze - z vlastní zkušenosti jsem poučen... PIONEER a jiný rádoby Akciový Investoři" = jsou ZLODĚJI - viz další jako AXA , ING ... - NEBRAT!!!
Lepší mít peníze doma pod polštářem - to alespoň z nich něco zbude!
Jsou to zasr-aný zloději - ono se jim to jednou vrátí = a co se týká úmyslu (lehce nabyl / jinde lehce pozbyl" -(třeba na zdraví a jejich životě ) - tenhle koloběh vyrovnání účtů naštěstí funguje ! , A tak se taky stane!

06.10.2008 16:06, alois

Mám pocit,že fond je permanentně tunelován a mám dojem,že by se mělo podat trestní oznaámení na vedení fondu za zneužití pravomoci při správě cizího majetku

07.10.2008 13:28, Petr

Já jen nechápu, jak může stále ještě existovat fond, který už 8 let permanentně prodělává. Ti "manažeři", kteří to tam takhle vedou a obírají investory, by měli aspoň častečně odpovídat svým majetkem a penězi za způsobené škody. Bez odpovědnosti by to mohl dělat každý a troufám si říci, že ne hůře než tito.

05.01.2009 16:39, Al

V roce 1997 jsem do fondu vložil 30175 Kč. Za 11 let mi je "zhodnotili" na 18970Kč. Jaké měli a mají ti nicmochři platy? Nebo jsou to přímo zloději?

27.01.2009 21:23, Legomenon

Plně souhlasím, lákali na tvrzení, že jejich "odborně vybrané" portfolio má vždy vyšší růstový potenciál než srovnatelné fondy, ale taky se mi to za těch deset nebo kolik let nepotvrdilo. Abych si přišel (bez zisku) na své musel by kurs stoupnout na 1,23 , což se už těžko někdy stane. Hlavně když jejich manažeři rozdávají rozumy v televizi, to se investorovi otvírá kudla v kapse.

Zobrazit komentovanou zprávu (Al 05.01.2009 16:39)

13.02.2009 15:21, jméno

Také jsem již vystřízlivěl s přibližně stotisícovou ztrátou. Podíval jsem se totiž do ročních zpráv na údaj, kolik podílových listů vlastní management. Skoro nic - tak to vypovídá o důvěře, kterou tito špičkově zaplacení finančníci vkládají vlastnímu produktu.

05.03.2010 23:16, Martin

Do fondu jsem dal cca 30 000 Kč někdy v době internetové krize v roce 2001, kurz asi 1,2 - 1,4. Asi za rok na to jsem kupoval byt a potřeboval všechny peníze, tak jsem ze ztrátou prodal a nechal si symbolických 1000 podílových listů. V letošním ročním výpisu vidím kurz 0,91. Nejrozumnější řešení je prodat a peníze přesunout jinam. Tehdejší rady "jde o dlouhodobou investici, musíte vydržet" jsem neposlechl. Na původním kurzu bude fond možná tak za deset let. Tenkrát mně velmi naštvali, když "konzervativní" fond prodělával více než akciové fondy. Jsem zvědavý, jestli se někdy fond dostane aspoň na 1,2.

Zobrazit komentovanou zprávu (Petr 31.03.2008 10:50)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vít Bárta
politik a podnikatel

Dara Rolins
zpěvačka a podnikatelka

Vít Bárta
ÚSPĚŠNOST
52,77 %

z 1 497 duelů
Dara Rolins
ÚSPĚŠNOST
50,80 %

z 1 376 duelů

Spočítejte si

Jak si vybudovat finanční rezervu

měsíců
%
měsíců

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.