Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Diskuze - Podílové fondy

28.02.2009 08:47, Martin Nosek

Dobrý den, dnes jsem si chtěl prohlédnout porovnání akciových fondů, abych viděl, jak si vede ten můj mezi ostatnímy. Nejdříve mě překvapila hodnota kurzu mého fondu. Říkal jsem si, že snad není možný aby ten kurz tak najednou vyletěl nahoru. Pak jsem na to přišel. Právě u mého fondu pracujete s údaji, které jsou půl roku staré, zatímco u některých jiných fondů jsou údaje z letošního ledna. Takže vlastně celé to porovnání mezi fondy je nesmysl. To je jako bych porovnával kvality a výhody vozů různých automobilek, přičemž bych porovnával auto vyrobené v loňském roce s autem vyrobeným v padesátých letech minulého století.

16.03.2009 13:50, Gabriela Picková

Dobrý den, mám ten samý problém se založením fiktivního portfolia na peněžním trhu, s investicí 100.000. Můžete mi prosím poradit? Díky za odpověď. Gábina

Zobrazit komentovanou zprávu (Dušan Ferenčík 27.01.2009 21:39)

23.05.2009 09:51, seriozniM

Mám stejný problém.
Poradte mi, prosím, někdo. Děkuji. Markéta

Zobrazit komentovanou zprávu (Gabriela Picková 16.03.2009 13:50)

23.05.2009 09:52, seriozniM

Má stejná problém s fiktivním investováním.
Poradte mi, prosím, někde.
Moc děkuji. Markéta

21.03.2010 13:30, rk

na rovinu - vstupujete tím na trh na který doposud není čr občan běžně zvyklý. je zde nutnost nést riziko za výnos. poměr riziko/výkon bývá adekvátní tomu čeho chcete dosáhnout. pokud jste konzervativní tak při dlouhodobé investici je možné dostáhnout na cca 8 procent zúroční p.a. (průměr) s tím že záleží kdy se rozhodnete vybrat a kolik... pak je na vašem poradci aby vám byl při ruce a informoval o vývoji na trhu...
pokud chcete investovat agresivněji tak nesete za možnost velkého výnosu i větší riziko ztráty. vždyť fondy v jižní americe umí +/- 60 %. jednoduchá rada na investování není (snad jen vlastní pozemek a zemědělství či chov :) pro samozásobování) všichni zde poředpokládají a výsledek se vidí až zpětně. jde jen to to, rozhodnout se pro určitou míru rizika a co vlastně očekáváte...
tedy...nezbývá než se do toho pustit a uvidíte v podstatě časem.
koukám, že jsem moc nepomohl...ale tak na mě tento segment na trhu prostě působí... :)

Zobrazit komentovanou zprávu (Zdeněk Sieja 22.02.2009 22:39)

24.03.2010 16:20, Petr

v této době nemá cenu investovat jednorázově..

01.03.2011 21:44, vasek

Co se týká vstupního poplatku - jde o předplácený vstupní poplatek(např fondy životního cyklu)? Z jak velké investice to je?
Není to náhodou nějaké investiční životní pojištění?

Zobrazit komentovanou zprávu (Zdeněk Sieja 22.02.2009 22:39)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dana Bérová
exministryně a podnikatelka

Petr Kratochvíl
producent a podnikatel

Dana Bérová
ÚSPĚŠNOST
53,62 %

z 1 477 duelů
Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
53,47 %

z 1 283 duelů

Spočítejte si

Jak si vybudovat finanční rezervu

měsíců
%
měsíců

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.