Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Lidí na nemocenské ubývá, stát šetří miliardy

Lidí na nemocenské ubývá, stát šetří miliardy
Nemocnost v Česku klesá, ubývá simulantů. Češi vloni prostonali 88 milionů pracovních dnů, to je o 13 milionů méně než v roce 2007. Na nemocenských dávkách stát meziročně ušetřil 3,1 miliardy korun. Místo nemocenské čerpají lidé raději dovolenou.
Eva Sovová, rubrika: Co se děje, 26.05.2009, 24 komentářů
Tisknout

03.09.2009 11:27, Eva K.

Dobrý den, jsem v 6. měsící těhotenství, chodím stále do práce a už se mi to mockrát nevyplatilo. Kolegové chodí do práce nemocní, prskají bacily všude kolem sebe a na otázku "proč nezůstaneš doma", mi samozřejmě jednoduše odpoví, že se jim to nevyplatí. Ale to, že jsem já onemocněla a v těhotenství jsem musela ty 3 dny doma zůstat a přišla jsem tak o hodně peněz, už nikoho nezajímá. Je to hnus, k čemu nás naši slavní politici nutí!!! Hlavně, že oni se mají stále dobře a rýžují, kde se dá...

10.10.2009 13:53, miladis

Jestliže na nemocenskou podle autora článku chodí jenom simulanti, pak jak nazvat toto: platím si zdravotní pojištění, abych si mohl koupit za své léky a pak se za neplacené volno léčil (běžné onemocnění jako je nachlazení, kde se stačí alespoň 5 dní vyležet a vypotit. Žádný jiný způsob léčby nemá cenu. Ti co dělají venku a přechodí to pak stejně skončí u lékaře s něčím horším a ti co sedí v teple pak obtěžují své okolí a přenášejí viry na ostatní). Já bych to nazval podvodné získávání peněz státu na bezmocných daňových poplatnících. Ze směšných platů si lidé ušetří kulové a když onemocní, tak jsou úplně v p......! Ať si páni poslanci ověří v praxi sami na sobě co schvalují. To se jim to dobře dělá dluhy, když je zaplatí někdo jiný!!!!!

11.01.2010 22:15, xxxxx

No na to je jediný lék, když chtějí, abychom si vše platili sami, tak zbývá jediné, dělat na černo neplatit daně a vše si zaplatit sám. Kdo platí daně, tak je největší vůl. A ti nahoře ho pěkně okradou, jelikož až od nich potřebujeme pomoc tak je všechno prožrané, dají si žebrací účet a pěkně se všem smějí. Jsou to hajzlové kteří dobře zaplatí svého drába jako jsou policajti ,celníci ... kteří zneužívají svých pravomocí a malá domů ... stejnš jako oni.

12.02.2010 06:52, tomáš fuk

TENHLE STÁT SE CHOVÁ STEJNĚ JAKO MENGELE ANO MARODÍM MÉNĚ ALE S KŘÍPKOU CHODÍM DO PRÁCE K TOMU BERU ANTIBIOZYKA NAKAZÍM SPOUTU LIDÍ TO VÍM ALE ZŮSTANU DOMA A CO PAK? JÁ VÍM CO PAK STÁT NA MĚ POŠLE EXEKUTORY A DOSTANU SE DO SRAČEK UPLNĚ!!!!!!!! PROSTĚ CO KTOMU DODAT SOUDCI O SVÉ PLATY UMÍ BOJOVAT ALE MI JEN DŘEME ZASE HUBOU V ZEMI A JEŠTĚ HŮŘ JAK ZA KOMUNISTŮ KDO TO ROZKRAD AT TO ZAPLATÍ VOLBY JSOU JASNÝ ZKUSME KOMUNISTY HORŠÍ TO STEJNĚ NEMŮŽE BEJT PŘIDÁVA SE DŮCHODCŮM A RODINY S DĚTMA HLADOVĚJÍ UŽ TO JDE TAK DALEKO ŽE MAMINKY CHODÍ ŠLAPAT ZA PENÍZE BOHUŽEL TO JE REALITA STÁT DĚLÁ Z TĚCHTO ŽEN ŠLAPKY A JE TO KAŽDÝMU UPLNĚ JEDNO A JIŽ JSEM PSAL DO NĚMECKÉHO ČASOPISU BILD A DOKÁZAT TO JE TO NEJMENŠÍ ,FUJ A HNUS CO S NÁMA DĚLAJÍ

12.02.2010 07:01, TOMÁŠ FUK

ano to je PRÁVE ONO TAKTO DOCHÁZÍ K MUTACI TĚCHTO ONEMOCNĚNÍ FAKT KDO MUŽE DĚLEJTE NA ČERNO JÁ JSEM PRO BANKROT TOHOTO STÁTU UŽ TO VĚČNĚ TRVAT NEMŮŽE UŽ LAPAJ PO DECHU JE TO OTÁZKA PÁR MĚSÍCŮ A ZPLUNDRUJOU NÁM I KONTA ZLOMEJ NÁM NAŠE ZDRAVÍ PAK Z NÁS EXEKUTOŘI UDĚLAJ OTROKY VĚŘTE ŽE TO PŘÍJDE JE TO CÍLEVĚDOMÁ PRÁCE VLÁDY A SENÁTORŮ TO JSEO TY KDE JSSOU REZERVY PROČ TO NEZRUŠEJ TO NÁS RADĚJ NECHAJ CHCÍPNOUT NA NEMOCE

Zobrazit komentovanou zprávu (Eva K. 03.09.2009 11:27)

12.02.2010 07:21, TOMÁŠ FUK

Já fakt nechápu jak může někdo tleskat tomuhle zřízení jak se může někdo chovat uplně stejně jako to bejvávalo v koncentračních táborech na co máme vůbec právo? Prece si ty negramoti ve vládě nemůžou myslet že to budeme trpět do nekonečna? to je proti lidskosti nechat a nutit lidi aby dělali s virovýma onemocněníma přece kolik peněz do kanálu tohoto státu teče za phm 12 kč za litr dph 10-22% atd atd mě strhávají zdravotní a sociální pojištění celkem 3.962 kč ale firma odvádí dalších 12.244 uvědomuje si to vůbec tahle vládnoucí chátra? Co ještě chtějí a jak to pujde dál? Mladý dělat nechtěj a nebudou to at si každej myslí co chce. PROSTĚ PO 20TI LETECH FAKT JDU K VOLBÁM A VOLÍM KOMUNISTY čssd a ods ty si to pořád házej jak horkej brambor a stejně to k ničemu nevede náký TOP 09 to může volit akorát zdegenerovanej blb stejně jako je jeho předseda tady už neni nikdo to je můj názor k celé záležitosti o marodních stavech tak občená horečky nehorečky jděte dělat státu dobře jděte makat a platit daně atd atd /to bych musel bej dobrej blb/

12.02.2010 07:33, TOMÁŠ FUK

ty pitomče co to plácáš za propagandu žena dělá v nemocnici 25 let a tam se nikdy neplítvalo tobě by se zamlouvalo chodit třeba na převazy jednou za dva měsíce co to tady pouštíš ven ty vole jak můžeš nemocnýmu tvrdit že je zdravej kolik případů bylo že byl doktorem pacient vyhozen z ordinace a za týden měl pohřeb nechápu že máš myšlení julínka ty magore

Zobrazit komentovanou zprávu (MoB 26.05.2009 07:08)

12.02.2010 07:35, tomáš fuk

přesně tak to chodí vě většině podniků

Zobrazit komentovanou zprávu (Uhlíř 26.05.2009 09:39)

16.10.2010 13:26, Honza

Tomáši upřímně zeptej se ženy kolik se ošetřuje drobných škrábanců - kolik zbytečných výjezdů.kolik času stráví personál poflakováním.
Kolik lidí se hodí marod je n pro toi že se jim nechce do práce.
Jsem živnostník a mám zaměstnance dlouhodobě nemocného. Jaskmile dostane dávky vyazí a chlastá celé dny dokud vše nepropije.
Vypadá to že na něho nikdo nemůže a prochlastá se až do invalidního důchodu

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Švejnar
ekonom

Vladimír Železný
podnikatel a politik

Jan Švejnar
ÚSPĚŠNOST
56,93 %

z 1 544 duelů
Vladimír Železný
ÚSPĚŠNOST
48,73 %

z 1 414 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.