Životní minimum
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
24.05.2009 16:48, Mirek Cerny
Hodnocení: +5
13.01.2010 19:16, Jiří
Hodnocení: +1
30.01.2010 23:59, Pavel Kykal
Když odečtu SIPO, zbyde matce tedy částka cca 4.000,- kč což nám vyjde tak do konce měsíce a dalších 20 dnů nemáme v baráku ani korunu. Režije domku není jen SIPO. Matka má svoje zájmy, zvířata a nemoci, což sou rovněž nepominutelné náklady. Ona by na ně měla (dosud to tak bylo). Já sem zrušil vše a nemám kromě jídla nároky žádné. Pro matku, která ovšem celý život dřela, aby nějaký důchod měla, je to nesmírná zátěž a nakonec nemá na nic peníze. Často si ani nevyzvedne léky, protože na ně prostě nemá.
Dříve sme řešily náklady na domek ideální polovinou příspěvků každého z nás. Nyní musí všechny náklady táhnout matka sama. Jak je možné něco takového? Jí přece není nic do toho, že já nemám zaměstnání a nevidí žádný důvod k tomu, aby mě živila do smrti. Každý občan si přece na sebe musí sám vydělat a proto by mu mělo město podporu přiznat, ať už v domě bydlí, kdokoliv. Co je všem ostatním do toho, že já sem nesolventní? A jak k tomu přijdu já sám, že nemám na svoje potřeby ani korunu. V podstatě si ani nemohu hledat zaměstnání, protože sem odhlásil noviny, telefon není můj, nemám na poplatky spojené s výběrovými řízeními a nakonec ani na vlak, či autobus. Tudíž mi zbývají jen osobní návštěvy v místních podnicích, kterých je ovšem málo a vyhlídky na budoucí povolání tudíž mizivé. Nehledě k tomu, že mi je už 58 let, což mě prakticky také vyřazuje z pracovního procesu. Přihlásí-li se na stejné pracovní místo ještě někdo jiný než já (což je vždycky) je stoprocentní jistota, že já práci nedostanu.
Vůbec nevím, jak tuhle situaci řešit. Matka by ráda také pomohla vnučce a nemůže, protože má prakticky exekuci na důchod, když musí živit mě? A vůbe si chce dělat se svým důchodem, co sama uzná za potřebné a ne , že nějaký úředník rozhodne, že mě musí živit. To asi někdo ve sněmovně nedomyslel! Samozřejmě, že tento stav vede k častým hádkám mezi námi, což je pochopitelné.
Hodnocení: +3
04.02.2010 15:35, Luboš
Hodnocení: +3
17.02.2010 21:12
Hodnocení: +4
22.12.2010 11:53, Chládek
Hodnocení: -2
15.03.2012 05:44, Magdalena Havelkova
Hodnocení: +2