Jak chce Nečas přimět dlouhodobě nezaměstnané k práci

Jak chce Nečas přimět dlouhodobě nezaměstnané k práci
Vláda schválila návrh ministra práce a sociálních věcí Petra Nečase zkrátit dobu podpory v nezaměstnanosti o jeden měsíc a změnit i její výši. Nyní ho projednávají poslanci. Pokud ho schválí a přidají se k nim i senátoři a prezident, začne platit od roku 2009.
Táňa Chadrabová, rubrika: Co se děje, 15.04.2008, 29 komentářů
Tisknout

15.04.2008 14:34, Pet

Já bych zavedl ty povinné práce pro obec cca v rozsahu 20 hodin měsíčně už od 2. měsíce pobírání podpory a pak to postupně zvyšoval. Jednak by trochu zmizel ten bordel, kterej se se všude válí, druhák normální lidi hledající zaměstnání to nezabije, aspoň se protáhnou - a zároveň se vyfiltrujou ti, který považujou celý život práci za natolik podřadnou, že by se k ní nikdy nesnížili, nebo ti, kterým by to překáželo v melouchaření.

15.04.2008 14:39, Petr

Úřady práce by vůbec být neměly. Je to jenom další vměšování státu do oblasti do které by se vůbec neměl montovat. Kdo práci chce ten si ji najde sám. Na období kdy práci mít nebudu si můžu předem šetřit dokud práci mám. Je nefér brát lidem z výplaty polovinu příjmu na daních a platit za to ´´vymoženosti´´ jako např. úřady práce.

15.04.2008 16:04, rpolasek

Starost o nezaměstnané a lidi v problémech se podle mně zbytečně soustřeďuje na podporu v nezaměstnanosti, případně různé dávky. A úplně se obchází problém bydlení. Může existovat nezaměstnaný nebo nepracující, který má v rodinném domku u rodiny zajištěnou komůrku nebo třeba jen postel nebo má jinak zajištěné bydlení. Potom má i jen to minimum ty 2000 na volnou spotřebu a může si poměrně vyskakovat. Pak tady jsou lidi, co třeba žijí sami v podnájmu, ti jenom na podnájem obvykle utratí v podstatě téměř tolik, co činí minimální plat, takže i když pracují, jsou na tom hůře než ten nepracující v prvním případě. A když přestanou pracovat, podnájem ztrácejí a s 2000 na měsíc se stanou bezdomovci.

15.04.2008 16:37, Nox

On ten stat "nebere" jenom proto, ze se k obcanum chova jako mafie pri vybirani vypalneho. Kdyz uz vybira dane, mel by kazdemu obcanu dat pisemnou a pravne nenapadnutelnou smlouvu, co vsechno mu za ne zajisti. Dnes se bohuzel vybiraji dane na duchody, zdravotnictvi, silnice, atd. ovsem nikdo z platcu nema zadnou jistotu, ze za ty penize nekdy neco uvidi.

Zobrazit komentovanou zprávu (comment 15.04.2008 11:53)

15.04.2008 17:07, Jarmila

Klidně ať si ty úřady práce existují. Ale měly by taky trochu hýbat zadkem. Takhle jsou jen místem evidence nezaměstnancých a výplaty podpor. Když ale mají někoho uvolnit třeba na týden nebo 14 dní, to je keců a neuvolní, páč prý je to moc papírování. Vy si na práci musíte sehnat důchodce a nezaměstnaný se před ouřadem dloube v nose.

15.04.2008 19:00, Marta 52 let

Od Nečase je sprosté, krátit podporu lidem, kteří jsou tzv, přestárlí. Mám VŠ, obor zemědělské inženýrství. Kdy´ž jsem přišla o práci nechtěla jsem být nikomu na obtíž. Na pracáku mi řekli, že pro moji kvalifikaci nic nemají. Hledala jsem si sama, nevadilo by mi dělat ani prodavačku v butiku. Jenže na mě chtěli fotku a CV a nakonec přijali asi 20 letou dívku, stejně tak to dopadlo, když jsem chtěla dělat pokladní v divadle. Co na to pan ministr?

15.04.2008 19:26, Jarmila

Kdesi jsem četla, že systém sociálního a důchodového pojištění existuje nějakých 150 let a žádné generaci se zatím nepodařilo čerpat za těch podmínek, za kterých si na důchod spořila. Všichni pořád dělají reformy a systém neustále mění. Lze tedy celkem důvodně předpokládat, že generace, která do systému teprve vstupuje, zažije za dobu povinného spoření alespoň 4 změny. Já už zažila dvě a určitě ještě nějaké přijdou.

Zobrazit komentovanou zprávu (Nox 15.04.2008 16:37)

15.04.2008 19:50

Fotografie i datum narození na Vašem CV - jsou diskriminační údaje ! Doporučuji oboje vynechat, upravit podobně i léta praxe a na osobním pohovoru přesvědčit osobním šarmem :o)

Zobrazit komentovanou zprávu (Marta 52 let 15.04.2008 19:00)

15.04.2008 23:44, JirkaZ

Ano, nenechte se diskriminovat. Údaje neuvádějte, běžte na pohovor, kde personalista Váš vzhled stejně uvidí a věk odhadne. Dopadne to naprosto stejně, jak když se necháte diskriminovat - s tím rozdílem, že jste absolvovala zbytečnou cestu na pohovor.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 15.04.2008 19:50)

16.04.2008 01:25, Pik

Např. min. pro práci ve státním existuje pozitivní diskriminace a to také není dobře = proč by např. někdo měl mít dobré místo ve státním aparátu jen proto, že např. před 30 ti lety získal VŠ vzdělání a např. jiný, který v té době VŠ vzdělání z kádrových důvodů nemohl získat a přesto umí a zná více než ten co to dobré místo ve státním má. Jsem pro, aby existovaly nějaké k danému zaměstnání konkrétní testy schopností a dovedností a každých pět let se dělala nová výběrová řízení (tedy ten co tam dělá a chce-li to zaměstnání mít i nadále se také musí přihlásit do výběrového řízení, které je vypsáno na jeho místo a rozhodne se dle toho kdo vyhraje) a zrušily se platové třídy (člověk by měl být placen za odvedenou práci a ne za svůj stupeň kvalifikace a v internetově elektronické čipové době se dá lehce ohlídat kdo jakou činnost v zaměstnání odvedl a zpětně se to dá dohledat) .

Citace - JirkaZ / 15.04.2008 23:44

Ano, nenechte se diskriminovat. Údaje neuvádějte, běžte na pohovor, kde personalista Váš vzhled stejně uvidí a věk odhadne. Dopadne to naprosto stejně, jak když se necháte diskriminovat - s tím rozdílem, že jste absolvovala zbytečnou cestu na pohovor.

Zobrazit komentovanou zprávu (JirkaZ 15.04.2008 23:44)

16.04.2008 16:27, comment

Což ale nic nemění na tom, že když jsem nezaměstnaný, tak od státu peníze dostávám. Doporučuji přečíst příspěvek 15.04.2008 14:39, Petr , což je evidentně nějaký jiný Petr, protože názory se diametrálně liší.

Zobrazit komentovanou zprávu (Petr 15.04.2008 13:12)

18.04.2008 10:28, Jirka

Stádo bude propagovat, že potřeby jednotlivce by měly jít do pozadí ve prospěch mnoha. Namluví vám, že je vaší zodpovědností, abyste se starali o ty, kteří mají méně štěstí. Zní to velice nevinně, nebo? Dobrá, tak se na to podívejme …
Více zde: http://cintamani.cz/randy/podp...

29.09.2008 11:32, Adélka

Jsem absolvent Střední školy a vzhledem k povinné letní praxi jsem byla práce aktivní už od patnácti let. Dnes je mi 21 let a právě úřad práce mi pomohl najít lepší práci. Byla jsem v evidenci půl roku,ale běhěm té doby jsem pracovala brigádně na dohodu o provedené práci. Záleží opravdu na každém,ale mě to bylo nepříjemné být v evidenci.Někdo jen tak sedí s rukama složenýma v klíně a čeká co mu tam spadne. Je pravda,že starší lidé to nemají jednoduché si tu práci sehnat,ale kdo to má dnes jednoduché?Jsem pro zkrácení doby výplaty podpory v nezaměstnanosti.Znám mnoho povalečů,kteří toho zneužívají.

12.12.2010 10:23, Petr

P Nečas ať drží hu..,Mě je 59roků,jsem přes 1rok bez práce,práci sháním ale v tomhle věku o Vás nikdo nestojí.Tak ať se p.Nečasovi vtý hlavě rozsvítí,jest-li se tam ještě může něco rozsvítit!!!!!

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2011

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

ministerstvo spravedlnosti, dluhy, 330/2001 Sb., Člověk v tísni, 484/2000 Sb., exekuce, platební neschopnost, run na banku, zemědělská půda, vklady

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.