Průvodce novým rodičovským příspěvkem

Průvodce novým rodičovským příspěvkem
Od začátku roku si mohou rodiče malých dětí zvolit délku probírání a tím i výši rodičovského příspěvku. Problémů při této volbě se můžete vyvarovat díky našemu průvodci novými pravidly pro vyplácení této sociální dávky.
Ludmila Řezníčková, rubrika: Jak na to, 08.01.2008, 141 komentářů
Tisknout

25.08.2009 15:45, Monika Bartošová

Dobrý den,

mám 20ti měsíční dceru, jsem OSVČ. O dceru se celodenně starám sama, ale výdělečná činnost mi pokračuje - mám zaměstnance. Příspěvek v mateřství jsem nepobírala ani nebyla na nemocenské. Teď jsem se dozvěděla, že bych prý měla mít nárok na rodičovský příspěvek. Je to pravda? A pokud ano, platí to, co je výše uvedeno, že se o něj může požádat nejpozději do 21. měsíce věku dítěte? A na kterou variantu? A obdržím i peníze za ty předcházející měsíce nebo jen od podání žádosti?

Moc děkuji za radu

27.08.2009 09:13, Hladíková

Dobrý den,

řeším následující problém ohledně rodičovského příspěvku a nástupu dítěte do školky. Rodiče pobírají rodičovský příspěvek a jejich děti do tří let mohou chodit do školky jen na 5 dní v měsíci. Dítě starší 3 let již může chodit do školky za současného pobírání rodičovského příspěvku jen na 4 hodiny denně.
Ale nemohu se dopátrat, jak to je, když dítě má v půli měsíce třetí narozeniny ( do té doby navštěvovalo školku jen 5 dní v měsíci) - může následující den jít na čtyři hodiny do školky ? Volala jsem kontaktní místa , ale jejich odpovědi se liší.

Děkuji. L.Hladíková

10.12.2009 10:45, Andy

Dobry den,prosim mooc o radu! jsem v 35.tydnu t. a nastup na Md jsem mela 30.11.2009 ale me rekli ze na ni nemam narok pac jsem chodila do skoly a kdyz jsem zjistila ze cekame s pritelem ditko,tak jsem skolu ukoncila a sla na UP!! Pry mam narok na RP ale az se ditko narodi termin mam 11.1.2010 tak mam prijit a zazadat jsi o RP a penizky bych dostala az v unoru je to mozne? nebo musim dostat penizky uz v lednu jak porodne tak i RP dekuji predem za Vasi odpoved

08.04.2011 20:06, JItka

Dobry den, ziji na Islandu od 12.7.2008, ale mam stale trvale bysliste v CR( neplatim si tam ale zdravotni pojisteni). Narodil se mne syn 21.9.2010 s rozstepem rtu a patra na Islandu( otec je islandan, ale jsme jen registrovani jako druh a druzka) Mam narok na nejakou penezitou pomoc z CR? Mam zatim vyrizene jen ceske statni obcanstvi pro syna, ale musim jeste vyridit rodny list. Materska na Islandu je jen 6 mesicu plus ja dostala 2 navic ze malej musi jit na docela dost operaci. Materskou jsem pobirala do 21.3.2011.

11.04.2011 14:30, Pavel N.

My jsme volili dvouletou variantu pomocí kličky, kterou nám doporučili přímo na úřadě. Přepsání péče na otce - volba délky čerpání a přepsání zpět. Dobře je to popsané tady http://www.hrajanek.cz/kouzla-...

06.08.2011 12:49, Daniela

Dobrý den, jsem na rodičovském příspěvku syn bude mit 14.10.2011 2 roky. A pobíram 3800kč měsíčně, doslechla jsem že pokud otec nastoupí na rodičovký příspěvek i přesto že pracuje tak se nám rodičovský příspěvěk změní na 7600kč měsíčne do věku 3 let. Mohly by jste mi poradit? Děkuji

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

družstevní záložny, dlužníci, Česká národní banka, platební neschopnost, odměny exekutorů, Evropská komise, MHD, union banka, Ministerstvo financí, FDIC

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.