Investiční životní pojištění – příliš drahé „spoření“

Investiční životní pojištění – příliš drahé „spoření“
Existují různé definice investičního životního pojištění. Jednou z nich může být tato: IŽP je jako lít teplou vodu do Vltavy na Šumavě ve víře, že se v Praze ohřejeme. Pojišťovnám se přesto podařilo lidem dostat do povědomí slogan, že je to vlastně „takové lepší spoření“.

07.10.2011 22:41, ajja.x

Chci se podělit o svou negativní zkušenost: Axa už ne, jsou to zloději! V květnu jsem požádala o vypovězení smlouvy o investičním životním pojištění - ptala jsem se kolik dostanu a řekli mi, že vrátí jen cca 57 % toho, co jsem tam vložila. Už to mne nepotěšilo, ale to není vše. K dnešnímu dni (cca půl roku poté) mi stále nepřišly žádné peníze. Volala jsem do Axy a bylo mi sděleno, že moje výpověď nebyla přijata, o čemž mne prý písemně informovali (žádný dopis mi nepřišel ..) a to z toho důvodu, že na žádosti chyběl úředně ověřený podpis (!). Výpověď jsem podávala osobně v pražské pobočce AXA - pracovnice kontrolovala mou totožnost, opsala si číslo OP i rodné číslo, normálně jsem se podepsala. O tom, že potřebuje nějaké úřední ověření mi neřekla vůbec nic (vyřešila bych to pochopitelně hned). Výsledek tedy je, že musím výpověď podat znovu a z peněz, co mi mají poslat, si strhnou "dlužné" pojistné za poslední půl rok. Úchvatné. Prosím lidi, prozřete, a neuzavírejte si investiční životní pojištění u AXA.

19.10.2011 10:47, Martin Spousta

Dobrý den,

nekorektní chování pojišťovny je v tomto případě více než zřejmé, ale předpokládám, že jste dostala kopii výpovědi smlouvy, proto bych na Vašem místě s tímto dokladem argumentoval chybou dané osoby na přepážce - pokud se nenecháte odbýt, tak jen těžko Vaši výpověď mohou ignorovat a nedejbože chtít ještě doplatit nějaké pojistné. Pokud máte smlouvu uzavřenu přes finančního poradce, kontaktujte ho a pokud se jedná o solidní firmu, může jejich jménem na AXA pojišťovnu více tlačit.
Držím Vám palce, v případě dotazů mě kontaktujte na email a pokusím se Vám pomoci nebo alespoň poradit.

15.12.2011 18:53, Danča

Dobrý den,

ráda bych se podělila o zkušenost s IŽP

Měli jsme finančního poradce cca.8let, bohužel jsme mu naprostu důvěřovali. Před 2 lety, jsem potřebovala uložit peníze co jsem dostala 530tis., s tím, že je MUSÍM rozhodně za 2 roky vybrat. VŠE jsem vystvětlila polopaticky, aby pochopil o co mi jde.. Bez váhání mi doporučil smozřejmě IŽP - od firmy AXA, jak je úžasné nebylo pochyb a jak jsem psala, naprosto měl v nás důvěru, tak se nechala do toho navést celá rodina. Dnes když jsem zjistila (paradoxně né od mého poradce), že dostanu pouze 480tis. je mi z toho velmi špatně. Když jsme ho požádala, aby mi tedy vysvětlil, jak je to možnéé, co mi to dal za smlouvu atd..tak mi do očí tvrdil, že ty peníze vložené + úroky, opravdu dostanu...A co myslíte, dostala? Jasně že ne!!! A co teď? Přišli jsem o spooustu pěnez a udat nebo žalovat jej nemůžu. V podstatě se můžu zlobit jen na sebe, protože ON už mi telefon ani nebere.
Společnost je to AXA a poradce na jehož se raději nespoléhejte je:
LORENC IVO - Hustopeče (pracuje pod Brokers xpoint)

Lidi prosím Vás nevěřte, prověřujte si co vlastně podepisujete!
Danča

Zobrazit komentovanou zprávu (Jaroslav Král 08.03.2008 11:34)

06.01.2012 21:51, Taira

Velmi děkuji za informace o životním pojištění. Na nevýhodnost spoření v životním pojištění jsem našla dobrou aplikaci pro iPhone http://itunes.apple.com/cz/app... Škoda jen, že aplikace neukazuje ještě daňové odpočty a na druhé straně daň ze zisku, která se v investicích platit nemusí.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2011

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.