Investiční životní pojištění – příliš drahé „spoření“

Existují různé definice investičního životního pojištění. Jednou z nich může být tato: IŽP je jako lít teplou vodu do Vltavy na Šumavě ve víře, že se v Praze ohřejeme. Pojišťovnám se přesto podařilo lidem dostat do povědomí slogan, že je to vlastně „takové lepší spoření“.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 10. 2007 11:20, Kolemjdoucí

Optimisto. Nikdy se nepokoušejte prodávat pojištění.

Zobrazit celé vlákno

+69
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 10. 2007 10:19, FilipKol

Evropska penze je jeden z nejlepsich produktu na dnesnim trhu, verim tomu,ze priste se dostane na prvni pozice ve zlate korune. Diky tomu,ze ma jedny z nejnizsich poplatku na trhu, vzhledem k tomu, ze se s tim pri praci potkavam nejvic, tak vim,ze se tomu zadny produkt nevyrovna.

-90
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 140 komentářů)

29. 9. 2011 15:43

Třeba to je tak, že ti lidé ani neví co to je dobře poradit ! Oni si jenom myslí že jim bylo dobře porazeno. Mám pár produktů od OVB, při podepisování bylo všechno v super, kafíčko, úsměvy atd, ale od té doby mě nikdo od nich nekontaktoval, nikdo se mi neozval. Očekával jsem že se o mě budou starat lépe. Jinak asi máte pravdu, kolikrát člověk toho finančního poradce vyhledat musí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 9. 2011 17:54 | Milan

Přikláním se k názoru, že nééé všichni poradci jsou stejní, sám jsem prošel během šesti let třemi organizacemi a dělám tu práci do ted a nemám jediného klienta, který by mi dával za vinu že jsem mu špatně v něčem poradil. Je to prostě jenom o lidech a já přisuzuji vinu ani ne těm lidem, jak těm organizacím, které se o tyto lidi dále nestarají a neauditují je. Díky těmto lidem a organizacím se pak lidé bojí nechat si od někoho poradit, mají pocit, že jim chce někdo zase něco vnutit, ale o tom by to vubec nemělo být. Věřím, že se to změní, že si lidé najdou tu dobrou cestu ke kvalitní finanční instituci, která bude spravovat řádně jejich finance. Podle mého jsou tu pouze tři, které stojí za zmíňku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2011 8:16 | krakra

Ti poradci to je fakt hrůza, vůbec jim nejde o klienta, jde jim o provizi, já je nesnášim. Snažej se chovat slušně, maj naučené slušné chování a je vidět že prošly nějakým kurzem komunikace s klienty.
Váš poradce je přímo od AXAy ?, předpokládám že se Vám snaží vnutit produkty jenom od banky AXA.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 6. 2011 7:59 | Iva

Také mám IŽP a protože jsem ho založila měsíc před krizí, přišla jsem o dost peněz, investice jsem tam dala najeddnou. I ty co tam dávám pravidelně, jsem stále v mínusu 10%, což je celkem tragedie. Chci IŽP zrušit. Mám poradkyni ( spíše poradkyni, která by žebráka přivedla ,na mizinu), která mě stále mutí zrušit důchodové pojištění, to má alepoň nějaký výnos a chce abych si ho založila znovu. Proč? Protože z něj má největší provizi. Už jsem jí musela říci, že nejsem hlupák, za kterého mě má, že mi má spíše poradit, jak zrušit IŽP. A výsledek: O tom nechtěla slyšet. Proč mi AXA dává takové poradce????
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2011 13:06 | Míša

Samozrejme zalezi na pristupu financniho poradce. Urcite bych nas nehazela vsechny do jednoho pytle. Jsou i taci, kteri klientum vysvetli vsechny vyhody i nevyhody daneho produktu, jeho poplatky a vse co ho kolem toho zajima.
P.S.: Ja se casove prizpusubuji klientovi, proto pracuji i o vikendu a ve vecernich hodinach :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 4. 2011 14:46 | zdennnda

Dobrý den, Důchodové pojištění !!!!!jedná se velmi nevýhodný produkt - pojišťovna má vše dobře spočítané!!!! na konkrétním příkladě vám to dokáži- můž 20 let si bude do svých 45 let spořit 118kč měsíčně, od 65 letech mu bude vyplácen důchod 4800Kč ročně!! Do svých 65 let vloží na smlouvu 63 720Kč se zhodnočením TÚM 2,4 % je stav jeho účtu před dobou výplaty 113 997 Kč (podotkněme že úrok 2,4 % na 45letém horizontu je směšný! při 5% b by to bylo cca 232tis)takže pokud vydělíme 113997Kč 4800Kč vyjde nám, že člověk se na tuto částku dostane až ve svých 89 letech a vlastně pod dobu výplaty má u pojištovny stále něco naspořeno, takže ještě plus úroky získané pěhem doby čerpání penze-z toho vyplívá že se člověku investice do Důchodového pojštění vrátí až po 90 roku života!!!(a to znovu podotýkám při 2,4 %. )a pokud zemře třeba po prvním orce pobírání důchodu, vše zůstává pojišťovně :D, ovšem dnes je možné sjednat, že důchod bude vyplácen nějakou minimální dobu (výplata pozůstalým- 5-20let většinou) a dnešní průměrný věk dožití může činí 74 let - a to pojištovna dobře ví.. u žen je to 80 let- v tomto případě ženě bude vyplácen menší důchod, nebo si musí spořit víc, aby dostala důchod ve stejné výši jako můž.
Pokud máte možnost, rozšiřte tuto informaci, ať se tuto skutečnost dozví co nejvíce lidí.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2011 18:33 | Roman

V dnešní době v našem státu neexistuje lepší běžně dostupná forma spoření, než právě IŽP. Je jasné, že prvních pár let jde nemalá část pojistného na tzv. režijní náklady.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 10. 2010 19:44 | jejda...

kristepane - pokud si klient chce spořit, tak z pojistných produktů připadá v úvahgu pouze důchodové pojištění, které garantuje jak kapitálovou výplatu, tak doživotní důchod a ne žádná KŽP ani IŽP...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2010 19:28 | kozina

...blbost, investiční ŽP v jakékoli spořicí podobě je zvěrstvo...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 9. 2009 18:49 | PetrV

IŽP - dobrý podvod na kafky jako jsem i já... :-( V roce 2000 jsem si pořídil IŽP pojištění (tehdy ještě u Winterthur). Pojištění jsem volil jako středně rizikové, proto forma - smíšený fond. Po 9 letech, kdy jsem si překalkuloval návratnost investice, jsem s hrůzou zjistil, že se jedná o velice slušnou kulišárnu ze strany pojišťovny (dnes AXA). Z mých prostředků - 222.000 Kč si pojišťovna k dnešnímu dni strhla na poplatcích neuvěřitelných bezmála 50.000 (slovy padesát tisíc!!!!!) Kč. A to NEpočítám DALŠÍCH 5% rozdíl mezi nákupem a prodejem podílových jednotek. Samozřejmě se jedná o mou chybu, že jsem nepřečetl důkladně smlouvy neb jsem věřil svému poradci, nicméně důvod tohoto spisku je varovat všechny potenciální zvažovatele (a také všechny ty, kteří již tuto pojistku vlastní), aby si našli jiný prostředek na ivestování (potažmo aby si přepočetli, kolik investovali a jak se jim to vrací). Na svou obhajobu bych jenom dodal, že smouva je pro normálního smrtelníka samozřejmě nečitelná a navíc pojišťovna zasílá pouze informační výpisy, ze kterých se dozvíte pouze, kolik máte podílových jednotek...
Pro zájemce o bližší informace jsem k dispozici na petrv_cz@yahoo.com. (nejsem poradce, nechci z rad profitovat, pouze chci varovat před stejnou chybou)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 8. 2009 10:55 | v

mám stejnou zkušenost, s tzv. "poradcem" jsou problémy, když jsem od něj něco potřeboval, musel jsem se mu časově velice přizpůsobovat, když jsme cokoliv potřeboval a v jádru mi pokaždé nepomohl vždy. Informace mi zatloukal a chlácholení je jeho parketa. Buď změním poradce, nebo to zruším úplně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 4. 2009 9:00 | krakra

Investiční Životní Pojištění mám, ale drbu si hlavu že jsem se nechal uchlácholit finančním poradcem, já jsem totiž to IŽP nepochopil a nechal jsme se ukecat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2008 11:34 | Jaroslav Král

Vážený pane, to že jste se nepředstavil pravým jménem, mne ani nepřekvapuje což lze spatřit z Vašeho příspěvku a jeho nechvalné posloupnosti sledu slov. Nicméně nevím, jaké máte zkušenosti s zprostředkovatelem zmíněných prodůktů, ale na tomto neidentifikovatelném Vámi uvedeném příkladu lze uvést jedno: klientovi je zprostředkovatelem předán před podpisem jakého koliv návrhu tkzv. "Profil klienta", který společně oba vyplní, jedná se o upřesnění požadavku klienta a jeho potřeb, které se potom promítnou do již zmíněného návrhu. Nelze tedy akceptovat Vámi přednesený argument, že klient něco nechtěl, že mu zprostředkovatel něco vnutil, nebo že klienta dokonce uvedl v omyl. Zřejmě nemáte znalosti v oboru. Zákon 37/2004Sb je jasný. Takže vážený pane, i kdyby nakrásně přesto přezevšechno, co zde demonstrujete došlo, nic platné klientovi by nebylo podání trestního oznámení, neboť kdybyste četl obč. zákon, který je pro všechny, orgán činný v trestním řízení není kompetentní dle legislativy řešit obdobný spor. Od toho je nadřízený orgán tzv. dozor nad pojišťovnictvím právě zmíněného zák. 37/2004Sb., což je Česká národní banka, potažmo Ministerstvo financí. Tolik ode mne. Případné info o problematice lze zaslat na uvedený e-mail. S pozdravem Jaroslav Král, finanční specialista.
+33
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 3. 2008 11:34 | Jaroslav Král

Vážený pane, to že jste se nepředstavil pravým jménem, mne ani nepřekvapuje což lze spatřit z Vašeho příspěvku a jeho nechvalné posloupnosti sledu slov. Nicméně nevím, jaké máte zkušenosti s zprostředkovatelem zmíněných prodůktů, ale na tomto neidentifikovatelném Vámi uvedeném příkladu lze uvést jedno: klientovi je zprostředkovatelem předán před podpisem jakého koliv návrhu tkzv. "Profil klienta", který společně oba vyplní, jedná se o upřesnění požadavku klienta a jeho potřeb, které se potom promítnou do již zmíněného návrhu. Nelze tedy akceptovat Vámi přednesený argument, že klient něco nechtěl, že mu zprostředkovatel něco vnutil, nebo že klienta dokonce uvedl v omyl. Zřejmě nemáte znalosti v oboru. Zákon 37/2004Sb je jasný. Takže vážený pane, i kdyby nakrásně přesto přezevšechno, co zde demonstrujete došlo, nic platné klientovi by nebylo podání trestního oznámení, neboť kdybyste četl obč. zákon, který je pro všechny, orgán činný v trestním řízení není kompetentní dle legislativy řešit obdobný spor. Od toho je nadřízený orgán tzv. dozor nad pojišťovnictvím právě zmíněného zák. 37/2004Sb., což je Česká národní banka, potažmo Ministerstvo financí. Tolik ode mne. Případné info o problematice lze zaslat na uvedený e-mail. S pozdravem Jaroslav Král, finanční specialista.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2007 12:57 | Sifo

to Fredy : prosím, můžeš se mi ozvat na sifo zavinac seznam.cz díky moc.
+50
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 10. 2007 17:46

Že by proto, že marketingové oddělení uvedené pojištovny zaplatilo něco Zlaté koruně? Mrkněte se pro srovnání na stránky britské poj., kt. se na IŽP specializuje už 10 let.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 10. 2007 19:52 | Kony

To se divím,že s vámi vaši chlebodárci ještě nevyrazili dveře! Jak plníte objemy poj.částek u životních takzv."spořících" pojištění? Rizikovky,úrazovky..t o dlouho nepřežijete.Takové oni totiž nepotřebují!Ti co třískají ve velkém KŽP nově IŽP to jsou ti správní! Jinak s vámi naprosto souhlasím.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 10. 2007 10:19 | Franta

Evropska penze je jeden z nejlepsich produktu na dnesnim trhu, verim tomu,ze priste se dostane na prvni pozice ve zlate korune. Diky tomu,ze ma jedny z nejnizsich poplatku na trhu, vzhledem k tomu, ze se s tim pri praci potkavam nejvic, tak vim,ze se tomu zadny produkt nevyrovna.
-90
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2007 22:38

Existuji investiční životní pojištění, a INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJISTĚNÍ, kdo má trochu za ušima, umí si v džungli finančního světa vybrat ten nejlepší produkt . , Pokud chcete pojištění jdete do např AXY pokud chcete Investovat jděte tam kde vidíte příležitost sami pro sebe, pro každého muže být příležitost v jiném produktu. tip pro lepší výběr hledejte na třeba na http://www.zlatakorun a.info/ uz nekolikrat vyhrálo ING INVESTOR PLUS... zkuste zjistit proc?
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 10. 2007 15:31 | Lubik

"proti jeho vůli přemluvil" to náš právní řád nezná a i kdyby, tak prostě žádný další papír nepomůže (i při podpisu "dalšího papíru" může být někdo proti své vůli přemluven). Někdy výjimečně soudy slyší, na to když někdo ze sebe dělá negramotného poloblba (zvlášť jistá skupina občanů) ale pak vám nepomůžou ani tři další podepsané papíry a nepomohla by vám ani nahrávka. A jinak, aby byla zachována rovnost stran, musely by ten "další papír" podepsat obě strany ve stejném počtu výtisků jako smlouva a održet je stejně jako smlouvy, co by to pak bylo? další smlouva? ve stejné věci? proč? A jestliže mohu smlouvu z nějakéhokoli důvodu napadnout, tak ze stejného důvodu mohu napadnout "další papír". Znovu opakuji, jestliže bych podepsal smlouvu a někdo by na mě vytáhl "další papír", tak by ho nepodepsal, proč, mně ta smlouva stačí. Jinak argument :"kdesi u nás už takový soud proběhl" to není ani do hospody, kam chodím na pivo.
+41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Sedláček

ekonom

Václav Hrbek

podnikatel, Alpine Pro

Tomáš Sedláček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Václav Hrbek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services