Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Kšefty s chudobou. Přímá linka do Šluknova!

Kšefty s  chudobou. Přímá linka do Šluknova!
Na Šluknovsku vybuchla časovaná bomba. Tikala dlouho, a politici byli hluší. Migrační kolotoč se točí dál a stejné exploze hrozí dalším regionům. Puma sestává z mnoha součástek, zásadní jsou však dvě: kšeftování s lidskou chudobou a konstrukce jedné ze sociálních dávek – státního příspěvku na bydlení.
Petra Dlouhá, rubrika: Co se děje, 26.09.2011, 23 komentářů
Tisknout

26.09.2011 15:16, Rob

A jaké tedy navrhujete řešení?

Zobrazit komentovanou zprávu (Honza 26.09.2011 15:08)

26.09.2011 15:22, Rejpal

Proč se většina z vás pořád stará o to, jeslti a jak hodně pracují ti druzí? Každý ať se stará o sebe? Cikáni nepracují - ať nejí, soused má lepší auto - kéž by se mu rozbilo, šéf má více peněz než já - je to blbec, měli by ho vyhodit. Typické české myšlení - jen tupá závist a rudo před očima!!

26.09.2011 16:24, Honza

Mnohem trvrdší podmínky pro získání sociálních dávek, snížení dávek. I to málo snižovat s počtem narozených dětí. Po prvním dítěti sociálně slabým zaplatit antikoncepci. Snížení sociálních dávek kompenzovat sociálními pracemi, v ideálním případě pro obec, pokud by se nic nenašlo, tak klidně něco typu hladová zeď. Důsledné trestání tzv. drobné kriminality v případě recidivy přitvrdit. Přísnější zákony proti lichvě, zejména proti půjčování peněz sociálně a duševně slabším. Zavést pro nepřizpůsobivé 1 letou přípravku pro základní školu, zdarma, účast povinná pro děti příjemců dávek. Omezit zvláštní školu pro úplná "ucha". Povinná práce ve vězení, resocializace vězňů - po propuštění nevyhodit v triku na mráz, ale nabídnout vězňům bez zázemí (dobrovolný) přesun do lágru s mírnějším režimem a s prací za jídlo, oblečení, základní ubytování a velmi málo peněz.

Zobrazit komentovanou zprávu (Rob 26.09.2011 15:16)

26.09.2011 20:25, Klimovic

Rejpale máš pravdu, taky jsem myslel že tito nepřízpůsobiví jsou ve vatě, když jsem se v tisku dozvěděl jakou almužnu dostávají od státu a když jsen viděl fotky vnitřku městské ubytovny ve Varnsdorfu, kde účtují za ubytované státu ve formě příspěvku na bydlení za pokoj se čtyřmi osobami 12000 Kč měsíčně, tak jsem vystřízlivěl. Faktem je že retardovaným ze státní sociální pomoci takřka nic nezústane, protože je okradou ti chytřejší v jejich okolí, paradoxně včetně obecního úřadu.

Zobrazit komentovanou zprávu (Rejpal 26.09.2011 15:22)

27.09.2011 14:55, Rob

A kdy plánujete zahájit výstavbu vyhlazovacích táborů?

Zobrazit komentovanou zprávu (Honza 26.09.2011 16:24)

30.09.2011 15:46, anetta

Nevím,čemu říkáte almužna,ale mám pocit, že jsou na tom romové líp, než lidi s minimální mzdou. Já pracuji v malém obchodě s potravinami a romové u nás často nakupují a málokdo má tak nacpané koše zbožím, jako oni.Spoustu sladkostí, cigarety, alkohol,prostě na co mají chuť. Zato já i moje kolegyně nakupujem skrovně, naše mzda 7200 korun nám víc nedovolí. Nemyslíte, že i my berem almužnu? Ale rozdíl je v tom,že vstáváme ráno ve čtyři hodiny,a peníze si musíme těžce vydělat,nikdo nám nic zadarmo nedá!

Zobrazit komentovanou zprávu (Klimovic 26.09.2011 20:25)

11.10.2011 15:20, gabriel.pleska

Ano, zejména Romové, kteří pracují za víc než minimální mzdu jsou na tom líp než kdokoli, kdo pracuje za minimální mzdu. Jednoduchá matematika.

Zobrazit komentovanou zprávu (anetta 30.09.2011 15:46)

06.11.2011 19:33, Leo Švančara

Bohužel v tomto článku jsou velmi zásadně zaměněny dvě dávky! Státní příspěvek na bydlení a tzv. doplatek na bydlení, vyplácený obecními úřady "dávek hmotné nouze".
Je to přitom velmi podstatné! Protože pokud by byl zrušen či omezen první z nich (citovaný v článku jako ona hlavní "nemravná" dávka), tisíce lidí, zejména mladých s malými dětmi a pak také některých důchodců, by se dostalo okamžitě do značných problémů.
Na této dávce také nebohatnou ubytovatelé Romů - ti bohatnou na té druhé, v článku nezmíněné, a sice na "doplatku na bydlení" od sociálních odborů obecních úřadů!!!
Tato dávka totiž náleží "potřebným" (narozdíl od onoho Státního příspěvku na bydlení), ve skutečné výši nájemného. Což znamená, že šikovný žadatel s patřičným sociálním deficitem, klidně měsíčně vyrazí na této dávce i 10 tisíc korun na jeden byt. A to jen podle smlouvy o nájemném.
V případě příspěvku na bydlení zmiňovaném v článku to ale nejde - jeho výše je pevně daná a strop je dle velikosti města nepřekročitelný...

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vít Bárta
politik a podnikatel

Eva Štěpánková
podnikatelka

Vít Bárta
ÚSPĚŠNOST
52,77 %

z 1 497 duelů
Eva Štěpánková
ÚSPĚŠNOST
55,99 %

z 1 427 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

veřejné rozpočty, důchodové pojištění, pravice, rozpad eurozóny, spoření, kurzy měn, veřejné zakázky, euro, Řecko, inflace
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.