Reforma prohlubuje nejistoty

Jan Pekař | rubrika: Daně | 24. 8. 2007 | 106 komentářů
O svých budoucích příjmech a daních toho občané teď vědí méně, než před úterním úspěšném hlasování „o vládním batohu“ ve Sněmovně. Ještě předtím mohli spekulovat, o kolik si změnou daňového základu a sazeb přilepší. Teď mají „jakousi“ jistotu jen na příští rok.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 8. 2007 12:59, Kaspri

Chcete opravdu vedet co chteli delnici ve Skodovce? Ano prave to chteli (zvyseni platu jako v celem koncernu) a sam prezident republiky Václav rekl, ze to ze firma je uspesna a ma na to aby platy zvedla, neznamena ze muze navysit platy, protoze jini v jinych odvetvich by jim mohli zavidet....a bylo by to spatne pro ekonomiku. A take jim vedeni naznacilo, ze muze prevezt cely vyrobni proces dal na vychod!
Co to je za kecy! Chceme tim rict, ze stejne vykonný podnik jako zahranicní nesmi dat svym zemestnancum vic, jen proto ze by to ovlivnilo ekonomiku? Tak k cemu je ekonomika?

Myslim, ze ceny se zvysi na ceny v EU (nektere uz takoe jsou), platy ne, ikdyby firmy meli výkon jako ty evropske, protoze sam pan prezident to nechce!:-)))))))))))) )

Kaspri

Zobrazit celé vlákno

+32
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

8. 9. 2007 10:13, KASPRI

Zdravím MAYHO!
Mohu se zeptat, kolik Vám je let? Zdá se mi, že jste prožil celý život v té kleci ČSSR! Mě je 31 a nedovolím si komentovat vše z minulosti, protože jsem v té době byl malý hlapec. Ano, moji prarodiče také přišli o peníze po válce, ale chápali, že, jak píše kolega, by došlo k totální destabilizaci, díky předválečným penězům. A moji prarodiče bojovali, tedy děda, na DUKLE a kde bojovali tvý prarodiče za tvojí svobodu? A když můj děda řekne, že bylo líp, věřím mu, protože on proléval krev za to, abych mohl žít a nikdy, nikdy nebudu věřit někomu, jehož rodiče byli "u Komunistů" a jejich děti teď rozkrádají naší zem, za kterou padlo mnoho kamarádů naší rodiny!

Nikdy nebylo nic úplně ideální a nikdy nebude, ale dívat se, jak si ti nahoře z našeho, z naší země berou co chtejí a nám říkají, že si musíme vše zaplatit a vše včetně naší země prodávají, ne to nejde takhle necht!

Proto už poněkolikáté říkám, choďte k volbám, vy co se jim situace nelíbí, neignorujte to, nebuďte pasivní. Jen síla lidí může něco změnit.

Kaspri

Zobrazit celé vlákno

-30
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 106 komentářů)

10. 11. 2007 17:57

Příspěvek. V tomto zmatku , který se nyní děje , voliči ,nevoliči , všichni pořád něco platíme. Kam ty peníze jdou, to nikdo neví , jen Pražáci a řetězce to vědí. Zdravotní a sociální ? Přispíváme jen na auťáky a paláce pojišťoven a platy pracovníků a na Romi. Proč tak malá země má tolik pojišťoven , když nemocnice jsou zaostalé . Mhoho vesnic v Čechách jsou bez kanalizace , vodovodů .Ve dvacátém století by to mělo být samozřejmostí . Stále musí starostové poslouchat, že nejsou na to peníze . A v Praze se staví knihovna za miliardy , neví co by , Za komoušů pragocentralizace byla odsuzována . Arogance a nekompetetnost dnešních politiků , aspoň by se měli naučit mluvit a ne jen hrabat. Spíš mě připadá , že tato vláda má slibené peníze za to , že to tady pořádně rozesere , jako před lety.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2007 10:51 | Jaroslav

Protože je třeba, aby po rozhazovací éře socialistů přišlo utažení mandatorních výdajů, tahle reforma nic (zatím) neřeší. Skutečná reforma musí občany trochu bolet, ne aby si ještě přilepšovali tím, že se jednostranně sníží daně! K provedení skutečné reformy ale zatím nejsou v našem postkomunistickém, napůl extrémně levicovém, parlamentu žádné podmínky.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 9. 2007 10:13 | KASPRI

Zdravím MAYHO! Mohu se zeptat, kolik Vám je let? Zdá se mi, že jste prožil celý život v té kleci ČSSR! Mě je 31 a nedovolím si komentovat vše z minulosti, protože jsem v té době byl malý hlapec. Ano, moji prarodiče také přišli o peníze po válce, ale chápali, že, jak píše kolega, by došlo k totální destabilizaci, díky předválečným penězům. A moji prarodiče bojovali, tedy děda, na DUKLE a kde bojovali tvý prarodiče za tvojí svobodu? A když můj děda řekne, že bylo líp, věřím mu, protože on proléval krev za to, abych mohl žít a nikdy, nikdy nebudu věřit někomu, jehož rodiče byli "u Komunistů" a jejich děti teď rozkrádají naší zem, za kterou padlo mnoho kamarádů naší rodiny!
Nikdy nebylo nic úplně ideální a nikdy nebude, ale dívat se, jak si ti nahoře z našeho, z naší země berou co chtejí a nám říkají, že si musíme vše zaplatit a vše včetně naší země prodávají, ne to nejde takhle necht!
Proto už poněkolikáté říkám, choďte k volbám, vy co se jim situace nelíbí, neignorujte to, nebuďte pasivní. Jen síla lidí může něco změnit.
Kaspri
-30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 9. 2007 1:21 | Jakto Vidím Já

Co to meleš, tady máš důkaz, že kapitálové spoření je dlouhodobě nesmysl. Proč myslíš že to všechno padlo ? Protože to po válce nebylo ničím podloženo a pokud by se jen natiskly peníze, tak by velice rychle ceny vyletěly do astronomických výšek a stejně bys za ně nic nekoupil. akorát by se destabilizovala spolenost. Kde máš úspory z dob socialismu. Klaus je během krátké doby totálně znehodnotil, když devalvoval korunu k marce a zrušil dotace na potraviny.. Tak že ,pokud si nějaký naivista šetřil na stáří, tak během pár měsíců mu ceny poskočily na dvojnásobek. Pokud si někdo chce dlouhodobě šetřit do kapitálového systému, ať si šetří, avšak v situaci nenadálé inflace způsobené čímkoliv těžce zapláče. Myslím, že více než důchodová reforma dnešní třicátníky více ohrožuje energetická krize, která vypukne už za pár let, znečišťování životního prostředí a potencionální konflikty mezi velmocemi, do kterých asi budeme zataženi.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2007 14:49 | zinfo

Mate pravdu. Zcela jiste to nemate snadne. Ale zase musíte uznat, že je k Vám sociální systém štědrý, když jste mohla odejít do důchodu po 25 letech práce. Je to kruté, ale žádná společnost si nemůže dovolit, aby lidem ve Vaší situaci dala lepší životní úroveň. Máte smůlu, že jste se v té době nemohla nijak připojistit. Neznám Váš zdravotní stav, váš věk a úplnou životní situaci. Ale podle toho co píšete to umíte s dětma. V Praze je po takovýc lidí na hlídání hlad...
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2007 14:33 | zinfo

Nemáte pravdu. Živili zase ty staré. Systém je průběžný. A funguje dokud je počet pracujících a důchodců ve slušném poměru. Dnes pracujících ubývá a s prodlužující délkou života důchodců prudce přibývá. Prostá matematika.
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 8. 2007 9:53 | Fana

Je to na delší rozhovor a ten bohužel takto písemně nezvládnu. To s těmi "sraby" zní velice přesvědčivě. Ani z věšení bych neměl takový strach. Ale když si poslechnu Grebeníčka nebo Exnera, otřepu se. Obdivuju Ransdorfa jako řečníka, ale volit bych ho nemohl. Nevím, co jste ze socializmu zažil, nebo se o něm dozvěděl, ale zkuste si vzpomenout. Ne jen na těch pár věcí, co se dnes zdají, že fungovaly líp, a na to, že jste byl mladší, najivnější a zdravější.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 8. 2007 15:19 | Kaspri

Zdravím:-)
Víte, volby nejsou jen to, zda volíte nějakého komunistu nebo ne...:-) Vy volíte strany a lidi vnitř a ti pak vládnou. Ti lidé mají svojí historii. A pokud se podívám do kterékoliv strany, vyjma komunistů, jsou tam právě ti "srabi", které jste zmínil. Co to napovídá o té konkrétní straně? Ano je to uložiště původních politiků a dokonce funkcionářů z éry "socialismu" (jen připomínám že komunismus zde nikdy nebyl). A tito původní komunisté nebo politici "odpadlíci" jsou v těchto stranách jen kvůli svému prospěchu a nemůžete zde čekat, že se za Vás, jejich voliče postaví. Naopak. Já mám volební právo od 1994 roku, je mi 31 let. A stále i naposledy jsem volil právě vámi zavržené komunisty. A proč jsem je volil? Protože oni jsou jediní na naší politické scéně, kteří ze svého prospěchu nepřešli jinam, oni jsou ti, na které pliveme, oni jsou ti, kteří alibisticky nepřejmenovali název své strany, oni jsou ti, kteří se omluvili (přestože všichni tvrdí že NE!), oni jasou ale zřejmě jediní, kteří nedostali tu šanci zde znovu říct, jak by to mohlo být. A určitě začnete argumentovat, že se tu bude věšet, vraždit, že se vše zabaví a podobné nesmysli. Tak to byste mě urazil a i spoustu jiných, svojí jednoduchostí. Rád bych zde jen řekl, že nejsem vlastníkem členské legitimace KSČM, pouze si myslím, že ne vše co bylo před r. 1989 bylo špatně. A vím, že ne vše co je dnes, je špatně, Já bych byl pro to, aby se hledal kompromis. Například Švédský model. A tvrdím, že jestliže stále tuto stranu volí 13% voličů, je to nezanedbatelná síla lidí, které nemůžete ignorovat. A právě ti, co jako já a vy nezažili aktivně dobu před r. 89, a jen jsou masírováni, jak se zde vraždilo a občas vystoupí nějaký Politický vězeň (soucítím s nimi) s tím, jak byl zavřen..., tak právě my bychom měli čís a číst a hledat pravdu sami. Já čtu a hledám pravdu, protože jak píšete, politici a bohužel i médial záměrně lžou.
Pro upřesnění, myslíte si, že rodinu Kennedyových zavraždili nějací fanatici? Ne tomu opavdu nevěřím. Určitě se to vztahovalo k politice JFK, kterou vedl s Ruskem, která se nelíbila někomu v USA... ALe to je jen moje spekulace. Chtěl jsem tim říct, že takto perzekuovaných lidí a zavražděných lidí na světě bylo moc a bylo to v 50. a 60. letech.
A ještě jednu informaci, tento svůj příspěvek jsem směřoval k lidem, kteří k volbám nechodí. Jestli jste volil teď naposledi strany koalice, nestěžujte si.
Já mám manželku na mateřské, malou 2,5 letou dceru, hodláme stavět a můj příjem je sice relativně velký, ale ne pro živení celé rodiny a placení 2mil. úvěru. A upozorňuji, že 2mil dům, není nic moc:-) A konkrétně já získám na platě cca 1000Kč, ale přijdu o peníze ze společného zdananí manželů, zdraží se mi vše co je důležité a třeba i úvěr... Takže celkově přicházím na příjmu o minimálně 2 000Kč!
Tak se mějte a doufejmě, že někdo konečně dostane rozum a bude volit ty strany, které zde po r. 89 napáchali nejméně škody.
Kaspri
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 8. 2007 12:01 | Fana

Já taky zdravím,
moc nechápu vaši víru ve smysluplnost chodit k volbám. Doposud jsem byl vždycky u všech voleb, poctivě jsem obcházel i zvlášť nechutná druhá kola voleb do senátu, kdy si musí člověk vybírat mezi bývalým svazákem vekslákem a komunistkou nebo mezi podvodníkem a příživníkem. Za svou voličskou kariéru jsem zvládl volit už všechny kromě komunistů. Všichni mě pak nasrali. Komunisty jsem ještě nevolil, mám volební právo teprve od r. 1991, ale dřív by mi upadla ruka, než by mě někdo za současného režimu donutil je volit.
Takže vloni jsem byl u voleb naposled. Velice mě se.re, když se musím dívat, jak jsem tomu nebo tomu haj.zlovi pomohl ke korytu.
-24
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2007 12:59 | Kaspri

Chcete opravdu vedet co chteli delnici ve Skodovce? Ano prave to chteli (zvyseni platu jako v celem koncernu) a sam prezident republiky Václav rekl, ze to ze firma je uspesna a ma na to aby platy zvedla, neznamena ze muze navysit platy, protoze jini v jinych odvetvich by jim mohli zavidet....a bylo by to spatne pro ekonomiku. A take jim vedeni naznacilo, ze muze prevezt cely vyrobni proces dal na vychod! Co to je za kecy! Chceme tim rict, ze stejne vykonný podnik jako zahranicní nesmi dat svym zemestnancum vic, jen proto ze by to ovlivnilo ekonomiku? Tak k cemu je ekonomika?
Myslim, ze ceny se zvysi na ceny v EU (nektere uz takoe jsou), platy ne, ikdyby firmy meli výkon jako ty evropske, protoze sam pan prezident to nechce!:-)))))))))))) )
Kaspri
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2007 12:53 | Kaspri

Zdravim,
nepoužival bych tak silná slova. Jak jsem již napsal, ti lidé kteří nebyli u voleb, neměli by to co se s reformou děje vůbec komentovat a meli by drzet "hubu a krok". Ti co u voleb byli a volili strany nynější koalice, ti by si taky neměli stěžovat - maji co chteli. My ostatní, já volil a volim levici, si můžeme jen přát, že za 4 roky, možná drive, pokud budou předčasné vloby, se k volbam dostavi i ti co tam nechodí a zvolí jiný směr.
Takže ještě jenou, chodtě k volbam a mate pravo neco kritizovat...ostatni at si nechaji nazor pro sebe!
Jen info: EU napriklad rozhodlo o maximální ceně volani ze zahranicí a o dalších věcech a reguluje vše co ji napadne, třeba kde se ma a kde ne zpracovavat cukr!!! byli jsem velmoc na pestovani a zpracovani cukru a i v jinych vecech!
Nezda se Vám, ze to zde již bylo? A nelibylo se nam to? Jen se tomu ted rika Demokracie:-)))))))))
Kaspri!!!
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 8. 2007 8:07 | comment

Diky za podrobny rozbor. Ad 6 - presne tak to bylo myslene, protoze HM snizena o SP a ZP je prave ten zaklad, ze ktereho se vypocitava dan ted, pred reformou. Chci-li tedy srovnavat procentuelni vysi dani, musim vychazet ze stejneho zakladu. Proto je podle mne "spravne" to cislo, ktere jsem uvedl - mohu srovnavat, jestli budu platit dan vic ted (12%, 19%, 25%, 32%) nebo potom (23.143%).
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2007 18:00

" dělník ... český - 550 Euro a německý 4500 Euro" - já jsem vůbec nepochopil, proč dělníci ve Škodovce v ČR, když stávkovali nechtěli, aby byl nějak pevně stanoven poměr k platům dělníků Škodovky v Německu. "Myslíte si, že když naše nová reforma začne působit a zaměstnavatelům sníží náklady, že přidají zaměstnancům" - nejdřív investují do firmy ( PC, stroje a pod. ) a tím pak možná vytvoří další pracovní místo ( na něž mohou dostat i dotaci od UP ) a až možná na konec přidají malinko časem i zaměstnanacům.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2007 17:28 | anonym

Škoda, že ty zkurvený, pomazaný hlavy nejdou žalovat pro snížení životní úrovně. Ale i kdyby to šlo, stejně je to jedno, protože by je v tomto státě nikdo neodsoudil. Soudy dokáží něco dělat jen s těmi obyčejnými lidmi, kteří se neumí a nemají možnost bránit. Všechno je to lumpárna. Teď vymysleli posranou reformu, z který mají prospěch akorát oni. Je to hnus. Kdo volí ODS je u mně opravdu sráč. Ale bohužel jsou to všechno podnikatelé a ta verbež, která má z ODS prospěch. Je mi na blití.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 8. 2007 11:18 | Mayha

Například 2 biliony Kč (2000 miliard) tehdejší měny naspořených v penzijních fondech předcházející generací. Soudruzi je zabrali, zestátnili a z fondového systému udělali rázem průběžný. Postiženým vyměřili důchody ve výši stokorun. A zapřemýšlejte, o kom asi zpíval Karel Kryl svoji písničku Důchodce, vy, soudruzi, co nadáváte na dnešní poměry a se slzou v oku vzpomnínáte na roky v lágru zvaném ČSSR! Že on to byl průměrný důchodce žijící v soudružském RáJi??? Z nakradených miliard pak 40 let lůza "budovala" socialismus. Když nakradené prachy došly, skončil i socialismus.
Zeptejte se prarodičů v rodině, máte-li je ještě! Rodiče jedné mé babičky přišli při tzv. měnové reformě v r. 1953 v jedno dni o peníze vydělané na celé jejich životy, šly by za ně tehdy postavit 2 domy. Rodina druhé babičky dala po roce 1945 všechny úspory do svého obchodu, který jim pak soudruzi po r. 1948 znárodnili. V roce 1953 tak šťastně o nic nepřišli, protože už nic neměli. Zemský ráj to napohled!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2007 9:51 | Vyčuránek

Asi patřite k těm slušným. Osobně mi vychází jako nejlepší řešení založit penzijko až děti vyletí z hnízda a pak vkládat max. na co dostanu státní příspěvek a co odepíšu z daní + co přidávají někteří zaměstnavatelé. V 60 pak odejít do státního důchodu a důchod ukládat na penzijko a současně pokud to lze i pracovat . Rozhodně tak v 63 získám daleko víc, než kdybych jen pracoval a spořil. Zvýšené dávky z připojištění by mi měly nejen nahradit nižší důchod ze státního systému ale přinést ne zanedbatelné navýšení.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2007 9:50 | Vyčuránek

Asi patřite k těm slušným. Osobně mi vychází jako nejlepší řešení založit penzijko až děti vyletí z hnízda a pak vkládat max. na co dostanu státní příspěvek a co odepíšu z daní + co přidávají někteří zaměstnavatelé. V 60 pak odejít do státního důchodu a důchod ukládat na penzijko a současně pokud to lze i pracovat . Rozhodně tak v 63 získám daleko víc, než kdybych jen pracoval a spořil. Zvýšené dávky z připojištění by mi měly nejen nahradit nižší důchod ze státního systému ale přinést ne nezanedbatelné navýšení.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 8. 2007 8:23 | Analytik

Taky chodím kolem jednoho podniku, jmenuje se cukrovar Velké Němčice. V r. 2002 se do něj nastrkalo přes 300 miliónů, byla tam i jakási státní podpora. V r. 2007 se rozebírá, mašiny se vozí do zahraničí (proč ne, když jsou v Čechách daňově odepsané a vezou se ven jako šrot), cukernou kvótu vrátil majitel cukrovaru Eastern Sugar do Bruselu a za to odtud dostane dotaci. Pokud ji nedostane z Bruselu, zažaluje českou vládu za neochránění investice, takže peníze dostane ne za prodej výrobků, ale paradoxně za to, že nic nevyrobí. A Česká republika nejenže zaplatí arbitráž a náklady na neochráněnou investici, ale z čistého vývozce cukru se stane dovozcem. Můžete vsadit boty na to, že do 3 let cena cukru vyskočí o 100%. Proč ne, když nebude konkurence. O to přece jde, potlačit konkurenci, nebo ne? No, a na Hané se pole zatravní. Co na tom, že se tam mohou pěstovat různé plodiny? Na jejich pěstování zas budou pobírat dotace zemědělci z Vysočiny jako vyrovnání nerovných příležitostí. Kocourkov hadr.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 8. 2007 21:02 | VOLBY!

Jsem člověk, kzerý po přečtení všech pro a proti, vidí, že více lidí se zřejmě bude mít hůře. A proto se ptám všech co tu jsou a píší...BYLI JSTE u VOLEB? Ti z Vás co si svědomitě sáhnou do svědomí, a nebyli u Voleb, ti ať si nestěžují. Ti totiž dali šanci této kolaici cokoliv prosadit, protže tím, že nešli k volbám, dali % výhodu a sílu právě ODS, KDU a SZ. A ti co u Voleb byli, a stěžují si a volili strany v teto koalici, ať si taky nestěžují. Nadruhou stranu, ani ti na levo by nic zázračnějšího dělat nemohli...
Já věřím tomu, že my jako malá ČR nemůžeme nic ovlivnit a vše co se děje s "reformu" má souvislost s děním ve světě. A uprimě ? V evropě nám už kdysi záviděli sociální systém ikdyž nebyl ideální a vše se zneužívalo (obdobný a funkční je ve Švédsku a tam mají vyšší a progresivní daně a nestěžují si!) a to žebychom měli mateřskou delší než v Anglii ("tam mají cca 6 měsíců a pak dejte dítě třeba do jeslí a nestarejte se o to holatko:-(" ) nebo německu? To přeci menůžou politici v EU přežít...A silná USA? No ti sami dojedou na vlastní nabubřelost...A Rusko? Ani nemluvit! Studená válka nikdy neskončila, jen se kamufluje za terorizmus...
A ještě jeden komentář: už jste si někdo koupil "české" auto? Ano, je drahé, ale je hodně kvalitní, je dokonce mnohdy kvalitnějsí než to německé a koncernové španělské. Dokonce v rámci koncernu se prodává nejvíce a drží koncern v + číslech! A typnete si, jaký plat má dělník na lince v české automobilce a ten stejný dělník v německé? Pro příklad převedeno na Euro: český - 550 Euro a německý 4500 Euro! A jen pro příklad uvádím něktré ceny v Euro ČR-Něměcko:
benzín : 0,99 - 1,1 nájemné menší město: 166 - 300 pivo: 1 - 2 chleba: 0,5 - 2 džiny: 30 - 40 střední auto: 8500 - 10 000
Myslíte si, že když naše nová reforma začne působit a zaměstnavatelům sníží náklady, že přidají zaměstnancům? Udělej te si názor sami:-)
Trošku věci zlehčuji, ale opravdu si myslím, že svět se do 10 let hodně změní a určitě dojde na slova mého dědečka, který prožil téměř vše od 1. světové války až do těď a říká že se dějiny opakují a to nebude nic hezkého:-(
Tak všem držím pěsti ať můžeme mít děti, slušně bydlet a poté taky slušně dožít...
Kaspri 31 let
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 8. 2007 19:54

Vážený Fany, nevím zda-li mě litujete nebo mi vyčítáte, srovnávat mne s Vaší tchýní je jako srovnávat jabka s hruškama. Šla jsem do důchodu po 25letech práce na porodním sále, s důchodem 6250Kč- vyhořelá. Letos mi zemřel manžel a vyměřili mi důchod 8670Kč. Nebydlím ve vlastním domku mám družstevní byt, 3děti a 5 vnoučat. Myslíte, že se nudím? A co mi chcete poradit ještě , králíky pěstovat v Praze jaksi nemohu, chatu pronajímat nemohu, protože není v atraktivní lokalitě, jen ji musím prodat. Proto říkám, že nyní stojím na okraji společnosti, té společnosti kterou vy reprezentujete.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/6

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ivo Rittig

lobbista a podnikatel

Magdalena Souček

manažerka, Ernst & Young

Ivo Rittig
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Magdalena Souček
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services