Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Tahle země není pro mladý

Tahle země není pro mladý
Na iniciativu Děkujeme, odcházíme! se lze dívat z různých úhlů. Co ale může zabránit v odchodu do zahraničí mladému člověku, jenž absolvoval náročné studium medicíny a má před sebou vidinu obrovsky zodpovědné práce, za kterou ovšem nebude dostatečně ohodnocen?
Ondřej Tůma, rubrika: Co se děje, 18.01.2011, 36 komentářů
Tisknout

19.01.2011 22:38, Leonardo

1. O žádných 16.000,- Kč hrubého nástupního platu jsem nic nepsal. Ale v souvislosti s jistou dobře známou vyděračskou akcí se hovoří o částce 50.000,- Kč - jestli je to skutečně pravda, netuším, ale zatím jsem si nevšiml, že by to kdokoli ze zainteresovaných dementoval. A taková částka mně už připadá více než dostatečná, i když chápu, že mohou existovat nenažraní lidé, kteří ji považují za chudinskou dávku.

2. Jak si vážíš lidí, kteří absolvovali učiliště nejlépe vypovídá obsah tvého příspěvku.

Post scriptum: A o tom co jsem vystudoval já víš zjevně leda tak houby, kamaráde :-)

Zobrazit komentovanou zprávu (Michal 19.01.2011 17:41)

19.01.2011 22:54, iwanna

Budou opravdu ze všech mladých vystudovaných lékařů schopní a nadstandardní lékaři? Ti, kteří ano, určitě nebudou mít malé výdělky.

20.01.2011 08:00

Ano, 16 tisíc se mi pro ABSOLVENTA, který NIC neumí, zdá adekvátní. Když už jsme u těch doktorů, tak VŠUDE NA SVĚTĚ mají začínající lékaři malý plat. Za co by je taky platili, když ještě nic neumí? Kromě toho mi začíná být z namyšlených doktorů špatně čím dál tím víc. Oni sami sebe považují za nadlidi. Podle nich JEN ONI mají zodpovědnou práci. JEN ONI si zaslouží skokové zvýšení platu. JEN ONI si myslí, že jsou jediní, kdo se musí celý život dál vzdělávat. Já bych od nich očekával alespoň inteligence a zdravého rozumu. Jestliže DESTILETÍ tento systém funguje nedobře a platy jsou nízké, tak jen hlupák může očekávat, že se NAJEDNOU systém zlepší a platy se skokově zvýší. Komu jde o peníze, měl vystudovat něco jiného než medicínu - to taky není žádná novinka pod sluncem.

Zobrazit komentovanou zprávu (Michal 19.01.2011 17:41)

20.01.2011 12:56, Martin

Vystihl jste to přesně.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 20.01.2011 08:00)

01.02.2011 22:00, Milan Hubáček

Myslím že mimo politických elit které vytunelovaly ČSSR,ČSFR a ČR jsou všechny profese podhodnoceny minimálně o 50 - 150% ..bohužel včetně lékařů kteří mnohdy odvádí skutečně unikátní a vysoce zodpovědnou a často i časově náročnou práci ale jak říkám nejsou v tom sami. Je to ekonomika a ty 3 bilony které skončily na soukromých kontech prostě chybí a budou chybět protože většina našeho unikátního průmyslu a zemnědělství skončila. A nadějné technologie jako nano a další nám budou také za hubičku odcizeny takže jak dál občané smiřte se a neodcházejte.

04.03.2011 16:39, Rozinka

Je důležité mít dobře postaráno o poštovní zásilky, když jedete za prací do zahraničí. Na českém trhu existuje šikovná službička PObox24 (www.pobox24.cz). Tady umí pro vás poštu převzít, uschovat, nebo přeposlat za vámi do zahraničí. Může se jednat o běžnou korespondenci, doporučenou poštu nebo balíčky, které jste si objednali např. na českém e-shopu a ten doručuje pouze po ČR.
Službu oceňují i ti, kteří pronajali svůj byt a pracují mimo svůj dosavadní domov.
Každá přijatá zásilka je vám oznámena do e-mailu. S tím souvisí také monžnost důležitou zásilku otevřít, naskenovat a zaslat e-mailem.
Hlavní službou jsou pak moderní samoobslužné p.o.boxy, kam se vám pravidelně pošta ukládá a může ji vyzvedávat přítelkyně, kamarád nebo sekretářka. Pobox schránky pro vybírání pošty jsou pro klienty otevřeny non-stop.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Milan Richter
politik a podnikatel

Daniel Volopich
podnikatel

Milan Richter
ÚSPĚŠNOST
34,61 %

z 1 179 duelů
Daniel Volopich
ÚSPĚŠNOST
49,51 %

z 1 119 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

penzijní fondy, média, krize, NERV, zvyšování DPH, podílové fondy, důchodové pojištění, veřejné zakázky, Slovensko, dovolená
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.