Bondový večírek skončil, zapomeňte!

Petr Fejtek | | 3. 9. 2003 | 5 komentářů
Všeobecné nadšení, které u našich investorů vzbudily lákavé výnosy dluhopisových fondů, se rychle vytrácí. Co tedy lze do budoucna očekávat?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

11. 9. 2003 16:59

Moc se mi to nezda ta vase teorie, cim vic budete hejbat s portfoliem, tim vice nechate vydelat maklerum, nejvice pry vydělaji lidi, kteri nakoupi napr. hodne diverzifïkovany portofolie jako je treba Down Jones a nechaji ho 20 let pod polstarem, aniz by se na nej koukli, 99% lidi timto zpusobem vydela slusne penize radove desitky procent. Jeste lepsi je pry pravidelne investovat do podobneho portfolia urcitou castku, treba kazdy mesic 10 tis po dobu 10 let, do indexu S+P500 a opet udajne nemuzete prodelat. Jenze malokdo ma tu disciplinu neprodat, kdys se trh riti dolu, tkaze nejvetsi problem je v psychologii. Proto jsou docela uspesne zeny, ktere nakoupi a pak se jiz o to nestaraji, naopak aktivni muzi, sledujici ekonomicke a politicke zpravy, jsou vetsinou po nekolika letech v minusu, protoze vetsinou zpanikari.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 9. 2003 18:29 | Happy trader

Opět se potvrzuje to, že masy si nechávají příležitosti ujet a nastupují teprve na špičce (nebo blízko ní). Což se projevilo např. nástupem do bondů v okamžiku, kdy byly na svém vrcholu. A rozhodně asi ještě budou padat.
Dnes zase všichni nastupují do akcií a neuvědomují si, že akciové trhy (v USA) mají již za sebou zisky o více než desítky procent od jara tohoto roku a korekce opět v řádu až desítky procent může přijít. A "investorům" opět zbydou oči pro pláč. Je to prostě tak, masy se budou vždy chovat jako zblázněný dav.
Navíc dnešní povědomí ve společnosti typu "žijme dnes" nabádá lidi k tomu, aby se snažili rychle trhnout maximum a užít si. Proto asi také nepřemýšlejí, když ukládají své peníze do fondů s vidinou výsledků, které vycházejí z předchozích býčích zisků.
Každý by si měl zvážit umístění svých financí a raději krátkodobě spekulovat. V dnešní době je to jistější než očekávat dlouhodobé zhodnocení. Např. na www.traders.cz se v rámci diskusí a vzdělávacích článků dá mnohému naučit a díky časovému posunu mezi USA a ČR se dá normálně využít možnosti obchodování na US trzích přes Internet. Doporučuji se tam mrknou a začít to studovat - stojí to za to.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 9. 2003 16:52 | Velkostatkář

Přitom Německo se de facto dostalo znovu do recese a ani Francie na tom není co do ekonomického růstu nejlépe. Člověk by čekal, že v Evropě bondy ještě nějakou dobu poběží, ale správně jste poznamenal - Amerika určuje trend.
+25
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 9. 2003 12:50 | Honzajs

Vzhledem ke stávajícím velmi nízkým úrokovým sazbám se domnívám, že dluhopisy už nemají moc prostoru pro další růst. V případě nárustu inflace a s ním spojeného růstu úrokových sazeb půjsou časem spíše dolů.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 9. 2003 9:18 | Boucek Antonin

Jen bych upozornil na jednu takovou pozoruhodnou malickost. Dluhopisy cele Evropy (vcetne CR) a nejspis i celeho sveta vykazuji v posledni dobe pozoruhonou korelaci s vyvojem dluhopisu v USA. Prakticky to vypada tak, ze treba dluhopisy v Evrope cely den rostou, jenze pak se zacne obchodovat v USA, kde tamni dluhopisy spadnou. Evropske dluhopisy pak pristi den oteviraji na nizsich urovnich, jako by predesly den vubec nebyl. Funguje to i naopak, tedy evropske dluhopisy cely den klesaji (na zaklade predesleho americkeho vyvoje), v USA vzrostou a otevira se vyse. Evropske cenove ci vyrobni udaje nemaji na evropske dluhopisy zdaleka takovy vliv jako stejne udaje americke. Welcome in the biggest market on the world.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eva Jiřičná

architektka

Petr Brůna

podnikatel, Husky

Eva Jiřičná
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Brůna
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services