Byl jsem v televizním Milionáři

Můžete dřít v práci do úmoru, můžete se léta lopotit se stavebním spořením, můžete si celý život uždibovat z výplaty a střádat na termínovaných kontech. Anebo také můžete jít do Milionáře a vyhrát částku, která naplní vaše sny a změní váš životní styl – za jediný den.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 12. 2003 12:35

Infarktový rozstřel 2.12.2003
Zdravím všechny, kteří se pokoušejí vylepšit svoji finanční situaci podobnými "zoufalými" způsoby, protože v jejich zaměstnání - pokud ho vůbec mají ? - jim výplata stačí na základní obživu rodiny s dětmi nebo i bez nich. Učím na střední škole 26 let a plat mám "česko" průměrný :-) V minulém roce se mi podařilo vyhrát psychologickou soutěž "Nejslabší máte padáka" u paní Slavíkové a letos jsem to zkusil do "Milionáře". Z telefonické soutěže jsem postoupil asi za 6 hovorů volaných během jedné hodiny, čímž se zvyšuje silně pravděpodobnost vylosování 1:14 ve všední den a 1 : 15 o víkendu.
První rostřel v úterý 2.12 - seřaďte chronologicky šéfdirigenty České
filharmonie. Řekl jsem si nejstarší bude předválečný Tallich, ale pak se tam objevil i Antonín Dvořák a musel jsem předělat pořadí na Dvořák - Tallich - Neumann - Bělohlávek. Trvalo to déle, ale byli jsme jen dva, kdo to měl dobře. Já byl ten druhý. První byl učitel
matematiky z vysoké školy pan Doktor ( možno vidět 18.12 na TV Nova).
Podařilo se mu pomocí nápověd vyhrát 320 tisíc, což jsou po mne sice
dva roční platy, ale stát 20% zdaňuje, tak si to odečtěte.
Další rozstřel - počet souhlásek ve jménech prezidentů. To jsem příliš přemýšlel zda Hácha je ch - v česku jedna souhláska, v angličtině 2. Třetí rozstřel výpočetní jsm měl nejrychlejší, ale byl anulován, potože se pan Preiss přeřekl při zadání a nedá se to opakovat. To se o mne pokoušel v 52 letech infarkt. Pak bylo zadání
- seřaďte podle velikosti první čtyři planety. Kdo zná trochu astronomii, tak ví, že se jsou to Merkur, Venuše, Země a Mars.
Dalo se to seřadit ještě před tím, než jména naběhla. A tak jsem opravdu infarktový rozstřel vyhrááál, ikdy jsme to měli správně zase jen dva z odvážných. Že jsem potom spadl ze 160 000 na 10 000 koun byla moje chyba, protože jsem si nevzal žádnou nápovědu a šetřil je na vyšší částky. Můžete vidět, tak ať dopadnete lépe než já.

+68
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 5. 2002 9:30, Horackova

Jak pro koho. :o)
Znám lidi, co to berou jako zábavu. Sám bych si na to sice netroufnul, ale o to víc přeju těm chytrým a úspěšným.

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 43 komentářů)

31. 10. 2006 19:57 | ZombíííkK@seznam.cz

Týýýjo, řeknu Vám, to je fakt hustý. Možná, že tenhle můj příspěvek smažou, protože se mi nechce psát spisovně ;o). Ale Jak sem to tak četla, tak mi připadá, že ta šance je tak strašně malá, že to ani nemá cenu zkoušet. Stejně by mě táta zabil, gdybych něgdy volala na nějaký placený číslo (i gdyby to byl třeba blbej teleshoping - jemu je jedno, jestli gdyž do půl hodiny po vysílání zavolá, obdrží plyšovýho medvěda. Ten medvěd by sice byl zdarma, ale určitě by měl menší cenu než ty provolaný minuty a drtič vodpadků vod Horsta Fuxe ;o) ). Ale stejně bych se přes tu úplně první votázku vůbec nedostala - to je zákon schválnosti; gdybych řekla a), bylo by to b) apod. Jedině gdybych měla na klíně votevřenej akademickej slovník cizích slov... No tak já letim, bylo to zajmavý na čtení. Zejtra du na Helloween jako pojišťovací agentka, tagže sem tady hledala nějakej formulář vo penzijnim připojištění, ale todle mě zaujalo víc;o) ...Se mějte a hezkej den!
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 3. 2005 19:03

WTF ???
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 12. 2003 12:35

Infarktový rozstřel 2.12.2003 Zdravím všechny, kteří se pokoušejí vylepšit svoji finanční situaci podobnými "zoufalými" způsoby, protože v jejich zaměstnání - pokud ho vůbec mají ? - jim výplata stačí na základní obživu rodiny s dětmi nebo i bez nich. Učím na střední škole 26 let a plat mám "česko" průměrný :-) V minulém roce se mi podařilo vyhrát psychologickou soutěž "Nejslabší máte padáka" u paní Slavíkové a letos jsem to zkusil do "Milionáře". Z telefonické soutěže jsem postoupil asi za 6 hovorů volaných během jedné hodiny, čímž se zvyšuje silně pravděpodobnost vylosování 1:14 ve všední den a 1 : 15 o víkendu. První rostřel v úterý 2.12 - seřaďte chronologicky šéfdirigenty České filharmonie. Řekl jsem si nejstarší bude předválečný Tallich, ale pak se tam objevil i Antonín Dvořák a musel jsem předělat pořadí na Dvořák - Tallich - Neumann - Bělohlávek. Trvalo to déle, ale byli jsme jen dva, kdo to měl dobře. Já byl ten druhý. První byl učitel matematiky z vysoké školy pan Doktor ( možno vidět 18.12 na TV Nova). Podařilo se mu pomocí nápověd vyhrát 320 tisíc, což jsou po mne sice dva roční platy, ale stát 20% zdaňuje, tak si to odečtěte. Další rozstřel - počet souhlásek ve jménech prezidentů. To jsem příliš přemýšlel zda Hácha je ch - v česku jedna souhláska, v angličtině 2. Třetí rozstřel výpočetní jsm měl nejrychlejší, ale byl anulován, potože se pan Preiss přeřekl při zadání a nedá se to opakovat. To se o mne pokoušel v 52 letech infarkt. Pak bylo zadání - seřaďte podle velikosti první čtyři planety. Kdo zná trochu astronomii, tak ví, že se jsou to Merkur, Venuše, Země a Mars. Dalo se to seřadit ještě před tím, než jména naběhla. A tak jsem opravdu infarktový rozstřel vyhrááál, ikdy jsme to měli správně zase jen dva z odvážných. Že jsem potom spadl ze 160 000 na 10 000 koun byla moje chyba, protože jsem si nevzal žádnou nápovědu a šetřil je na vyšší částky. Můžete vidět, tak ať dopadnete lépe než já.
+68
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 10. 2003 19:47 | Žanka

bezvadně napsané a velmi poučné. Díky a hodně štěstí. :)
+32
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 5. 2002 10:49 | Martin Čáslavka

sedím v práci - při pravidelné kontrole mého oblíbeného webu jsem narazil na Váš článek. Musím Vám vyjádřit poklonu, pane Jaroši. Už nemusím chodit do studia, i když mě to stále láká - během čtení Vašeho článku jsem pociťoval zvlaštní pocity, jako bych byl součástí celé hry - měl jsem v sobě takové zvláštní napětí, které mám jenom před důležitým jednáním, při četbě napínavé knihy nebo sledování dramatického filmu. Děkuji mnohokrát za zprostředkování atmosféry a pozadí hry. Máte nejenom štěstí ve hře, ale také literární nadání. Martin Čáslavka, 24 let
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 1. 2003 15:22

... pokračování mého příspěvku... Já osobně jsem se pak snažil vždy vybírat a odpovídat pouze na otázky, které mi v hlasovém systému položil hlas muže a divte se! Vždy mi bylo druhý den oznámeno, že jsem postoupil do dalšího výběru ...atd.atd. Stalo se mi také, že i v konkrétní měsíc jsem tento "postupový test" absolvoval 2x! Ale nebojte, ikdybych se snažil více, "milionářská komise" je spravedlivá a takového soutěžícího, který absolvuje postupový test vícekrát a má tak možnost si poprvé vyslechnout 5 otázek testu jakoby nanečisto, které si pak vklidu připraví se správnou odpovědí na ně a napodruhé tak odpovědět všechny testové otázky správně, to opravdu není možné a ani jsem s něčím takovým nepočítal, že by mi to vyšlo!!!, protože tento test jsem sice absolvoval 2x zasebou, ale opravdu zasebou, tzn. že skončil první test a po zavěšení telefonu hned "drnčel" druhý stejný test, takže čas na přípravu skutečně nebyl! Jen bych ještě zmínil, že tento "postupový test" po telefonu je nahráván, na což Vás milý hlas členky "milionářské komise" upozorní předem a zeptá se vás, jestli s tím sami souhlasíte. Kdo by v tuto chvíli nesouhlasil, když má miliony "nadosah", že? Navíc tímto navazuji na Vaše slova, kdy jsou vybíráni soutěžící, kteří dokáží být výřeční, mluvkové naslovo vzatí, prostě Ti, kteří dokáží "udělat" show třeba společně s Vladimírem ve studiu. Jsem stálým příznivcem této "dravé" hry a věřte, že všichni, co se chceme stát milionáři si vytočíme ono číslo, které nás všechny, kteří do toho jdeme dnes a denně, přiblíží k vysněným milionům. Proč také ne, když si ty "miliony" MY, kteří voláme častěji a vícekrát, svým způsobem střádáme a snad si je jednou budeme moci "vyzvednout" spolu s Vladimírem ve studiu, ale před tím musíme správně zodpovědět to vše, co tady v tomto příspěvku i ve Vašem článku je popsáno, protože "Milionář" má svá pevná pravidla pro všechny rovnocenně. Proto VY, kdož jste ještě "nevolali do Milionáře", nač ještě čekáte? Pojďme společně ty miliony "tvořit" a pak o ně hrát, ne? Nebojte, nejsem agitátorem ani zaměstnancem NOVY ani členem realizačního týmu Milionáře, ani autorem, dramaturgem, .... Jsem prostý fanda této hry, obyčejný smrtelník, který nepropadl této hře jako hracím automatům a jiným hazardům! Jsem prostě člověk, který své pocity z mé osobní účasti v této hře, pocity z natáčení a všech lidiček, kteří jsou "milionářem" zaměstnáni a vytvářejí nám všem dobrý pořad a show, chtěl touto cestou Vám stejně jako kolega-autor článku o "Milionáři" předat, předat všechny osobní pocity a dojmy, které i po roce ve mě stále mile dřímají.
S pozdravem všem "milionářůmů i nám budoucím Jan Syřínek -
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 1. 2003 15:21

Hezký den vážení příznivci zmíněného "Milionáře". Je asi ostudou, že teprve nyní jsem narazil na tento skvělý a výstižný článek, který potvrzuje to, co se ve skutečnosti v zákulisí celé hry a v "Milionáři" odehrává. Jsem jedním z těch, kteří už do této hry "přinesly" nemalý finanční obnos za všechny ty telefonáty, které jsem učinil. Měl jsem to štěstí se do "Milionáře" dostat osobně také, a to konkrétně v lednu roku 2002, ale podobně jako Vy jsem "ztroskotal" v rozstřelu. Všichni, kdo tam nebyli si myslí, že křeslo je horké. Podle tehdy našeho soutěžícího, který měl to štěstí v rozstřelu a usedl na křeslo spolu s Vladimírem, je toto křeslo horké ale ne od nervozity, ale od toku myšlenek nad otázkami a zároveň i nad tím, co uděláte s případnou výhrou, to vše současně, protože to je jednak soutěž a také show! Opravdu je rozstřel to nejhorší z celého "Milionáře"!!! Může totiž do křesla usednout i ten soutěžící, který nebyl zcela nejrychlejší, ale správně "seřadil"! Vaše osobní postřehy jsou zcela identické! Jen bych trochu poopravil obsah úvodu článku, kde popisujete, že jste vytočil tlfonní číslo 0906 500 900 a ozval se hlasový systém, kde ...atd. atd. Až sem je vše totožné se skutečností-jen Vámi napsaný údaj, že po zadání soutěžní telefonické otázky hlasovým systémem Vám byly nabídnuty pouhé dvě možné varianty z možných správných odpovědí?! To je asi údaj, který patří k části článku, který se týká např. tlfonických soutěží jako ve Snídani s Novou apod.? Proč? Protože ve skutečnosti jsou nabídnuty 3 !!! možné varianty správných odpovědí!!! Navíc mým dlouhodobým telefonováním jsem vypozoroval, že na 95% je vždy správná odpověď "c)" !!! Periodikum soutěžních otázek je vždy cca po 48hodinách opakováno, ne však pravidelně, ale s jistotou tak na 89%, což ostatně nevadí, protože v danou chvíli je třeba se soustředit na spoustu dalších věcí, o kterých se zmiňujete ve svém článku. Mě osobně "tehdy" v lednu do dalšího výběru soutěžících, kteří postoupili do tzv. "postupového testu" , kdy je těmto vybraným soutěžícím položeno již "živými" operátory realizačního týmu "Milionáře" 5 otázek tohoto testu, které jsou daleko obtížnější, jak o tom píšete, tak mě osobně pomohla otázka, kterou mi pomocí hlasového systému této soutěžní linky, dnes již s číslem 906 500 900, "položil" hlas muže. Ano! Je tomu tak! V zadávání soutěžních otázek v hlasovém systému figuruje hlas muže a hlas ženy. V počtu mých telefonátů jsem vypozoroval další postřeh-pokud dostanete otázku z hlasového systému od ženy (těchto otázek je více, asi např. jdou po sobě takto: 4x otázka "od ženy" a 1x otázka "od muže"), více či méně odpovíte, ale neočekávejte však v následných 48hodinách, že budete vybráni a oznámí Vám váš další postup do dalšího výběru hráčů na Vámi zmíněný "postupový test" po telefonu! Jan Syřínek - Kolín
+26
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 7. 2002 14:13

Zkuste to někdy soukromě - www.hyperlinx.cz/zajva/. Možnost jak hrát a vyhrávat kursové sázky s přehledem i když sportu zcela nerozumím. Když nepůjde stáhnout, zašlu z zajva@tiscali.cz
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 6. 2002 16:25 | Micka

Ještě by to chtělo článek "Byl jsem v Nejslabší, máte padáka". Nebyl by někdo ochoten popsat zákulisí této hry?
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2002 17:51 | Pavel P.

Sleduju hlavně německou verzi na RTL a myslím, že pan Jauch je výborný. Mnohem více vtipkuje a vládne tam příjemnější atmosféra než v čeké verzi.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 5. 2002 13:09 | Asta

Perfektní článek, velice mě Váš popis celého dění zaujal. Obdivuji Vaši odvahu, že jste se do toho pustil. Já stále o tom přemítám, ale neodvážila jsem se zatím ani zavolat. Ten prográmek na rozstřel je super, tak budu trénovat a třeba jednou a vlastně i díky Vám ........ o:)))))
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2002 18:43 | Marek, marekofcz@netscape.net

Báječně napsaná série článků! Skoro jsem dostal chuť to zkusit. :-) Bohužel jsem zrovna v USA, takže zatím si jen budu na Internetu trénovat rozstřel. Mimochodem, občas sleduju americkou variantu Milionáře (kterou tady vysílali pondělí až čtvrtek, teď už jen ve čtvrtek, kvůli snižující se sledovanosti) a tak srovnávám s českou verzí (pár jsem jich viděl během mých pobytů v ČR). Je docela srandovní vidět, jak je všechno, od studia až po znělku a hudební předěly, v obou jazykových verzích stejné. Musím ale přiznat, že americká verze se mi líbí víc, kvůli moderátorovi. Regis Philbin je nejen vynikající moderátor, ale i skvělý bavič. Rozdíl je taky v přihlašování se do soutěže: v USA to jde jak po telefonu (linka zdarma), tak testy pořádanými v předem oznámeném městě.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2002 14:49 | iwan

já jsem teda viděl milionáře jednou na slovensku a teda si myslím že pan čech je zlatý podle toho co jsem viděl tam...
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 5. 2002 9:44

Já byla na natáčení Riskuj ještě ve "vávrově" televizi, pak se to ale nevysílalo, protože se pan Železný udělal pro sebe. Moji dva protihráči byli mladší a rychlejší a vydělali o tisícovku víc, oba a tak jsem dostala jen prémii. Ale natáčení bylo zajímavé a proto jsem tam hlavně šla, vidět televizi zevnitř. Kdyby se šlo do Milionáře přes test znalostí tak bych do toho šla, ale přes telefon, nějak se mi do toho nechce. JInak si soutěžím pro sebe a přeju soutěžícím hodně štěstí, hlavně těm skromějším.
+21
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 5. 2002 1:14 | Ranger [Canes for SC] ... rangercz@web.de

Co můžu jinýho udělat než pochválit článek :-) Už dlouho mi vrtalo hlavou, že jsem nikde nečetl zážitky účastníka Milionáře, takže jsem konečně našel. Hlavně mi to zodpovědělo některý otázky ze zákulisí. No možná se taky pokusím zúčastnit...
Já jsem se dívával na Milionáře ne v Itálli, ale v Německu. Je docela zajímavý porovnat ten úplně jinej styl moderování v Německu (moderátor se myslím jmenuje Günther Jauch a je to opravdová TV hvězda, dělá třeba i Ligu mistrů a je občas dokonce v reklamách). Jeho styl je víc útočnej, snaží se mnohem víc vtipkovat a taky se tak striktně a upjatě nedrží všech pravidel moderování toho pořadu. Jednou jsem dokonce viděl, jak nějaký soutěžící napověděl (otázka byla, který z politiků slaví svátek 6. prosince a on jí napověděl, že když slavíme Mikuláše, tak to asi bude Klaus Kinkel :-)). To si u Vladimíra Čecha nedovedu představit. Jeho styl se mi taky líbí, i když aspoň sem tam by si něco od Jaucha mohl vypůjčit ;o)
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 5. 2002 20:20 | Josef Pavlik

fakt preknej clanek. dik za nej ja se taky cas od casu divam na italskou verzi Milionare. Driv to byl Miliardar, ted, co zavedli Euro uz je to jenom Milionar, ale vysledna castka je ted vlastne dvojnasobna. Preju hodne stesti vsem, kdo se dostanou do teto souteze.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 5. 2002 12:18 | Pavel

Inteligentně a kultivovaně napsaný článek. Díky za nahlédnutí do TV "Back-Stage". I komentáře příjemně překvapily - těch frustrovaných plivanců proti TV Nova jsem čekal víc :-) Hezký den.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2002 14:51 | Pavel Chmátal/ export@eurolatin.cz

Nejsem žádný nadšený obdivovatel NOVY, ale na milionáře čas od času koukám. Vaše postřehy jsou perfektní a dobře se četly. jestli to zkusíte ještě jednou, tak víc štěstí.
Zdravím
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2002 12:30 | polarna

Děkuji za zajimavý článek. Dodal bych k tomu snad jedině to, že bych omezil účast jednoho hráče na jednu hru. Chceš hrát po druhé?? Bohužel až za rok... Ti zkušení totiž už vědí jak mačkat, atmosféra na ně tak neblaze nepůsobí a pokuď nejsou "blbí" tak se z předešlé účasti poučili. A navíc jestli jsou lidi který se tam pravidelně objevují, zákonitě musí existovat lidi který se po stovce telefonátu /i když správnych/ dovědí, že bohužel...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 5. 2002 11:11 | Martin Jaroš

Co na tohle říci? Děkuju a přeju vám hodně štěstí.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dušan Kunovský

podnikatel, Central Group

Ivo Valenta

podnikatel, Synot

Dušan Kunovský
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ivo Valenta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services