Pracují pejsek s kočičkou pro Spořitelní investiční?

Po hodnocení webů bank a stavebních spořitelen přišly na řadu investiční společnosti. Hned první z nich - Spořitelní investiční -, má stránky vysloveně podprůměrné. Jako by je vyrobila Čapkova zvířátka, jež neslavně proslula spatlaným dortem.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 6. 2001 21:54, cs-defence

Ale jděte ! Kdy to bylo ? (doufám, že ne včera :-)))

Zobrazit celé vlákno

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 6. 2001 22:54, cs-defence

Nu, snad se tedy zároveň s novým designem finanční skupiny zalíbí i její weby...
CSdefence se nenamáhá tam, kde je to neopodstatněné - ale těší mě, že Vám občas unikne i nějaký objektivní úsudek-jako třeba zde.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 54 komentářů)

10. 8. 2001 19:43

Dodatek - Lidovky.cz 10/08/2001: Erste vydělává na východě PRAHA - Rakouská Erste Bank začíná sklízet plody své expanze do východní Evropy. Sázka na bankovnictví v postkomunistických zemích se vyplatila. Svědčí o tom nejnovější údaje o hospodaření Erste Bank. Do nákupu bank v ČR a na Slovensku investovala Erste zhruba jednu miliardu eur. A právě Česká spořitelna a Slovenská spořitelna nyní přispěly k tomu, že za první pololetí letošního roku stoupl v meziročním srovnání čistý zisk Erste Bank o 15 procent. Rakouská banka tak vydělala 107,9 milionu eur. Erste má osm milionů klientů a je druhou největší bankou v Rakousku. V tuto chvíli však patří mezi nejlépe hospodařící banky v Evropě. Na to reaguje i burza, kde letos akcie Erste Bank posílily o 23 procent a nyní se jejich cena pohybuje na úrovni těsně pod šedesáti eury. Přitom ještě loni se investoři obávali, že to Erste se svou expanzí přehnala a nebude schopna nové východoevropské akvizice ukočírovat. Tyto obavy se však ukázaly jako neopodstatněné. Zásluhu na tom má především šéf Erste Bank Andreas Treichl (49), jehož někteří analytici hodnotí jako jednoho z nejlepších bankovních manažerů v regionu. Například Jeroen Julius z investiční banky Fox-Pitt Kelton považuje manažerský tým Erste za ˝jeden z mála manažerských týmů, které si v tomto regionu získaly důvěru při řízení bankovnictví zaměřeného na malé střadatele˝. Sám Treichl pochází z tradiční rakouské rodiny bankéřů. Počátkem sedmdesátých let vystudoval ekonomii na Vídeňské univerzitě a potom šest let pracoval v New Yorku u banky Chase Manhattan. Pak se vrátil do Rakouska, kde už čtyři roky šéfuje Erste Bank. Byl to právě Treichl, kdo vsadil na banky v Česku a na Slovensku v očekávání mnohem rychlejšího růstu, než jakého má dosáhnout bankovní trh v Rakousku.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 6. 2001 22:54 | cs-defence

Nu, snad se tedy zároveň s novým designem finanční skupiny zalíbí i její weby... CSdefence se nenamáhá tam, kde je to neopodstatněné - ale těší mě, že Vám občas unikne i nějaký objektivní úsudek-jako třeba zde.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 6. 2001 21:06 | CSrypatschek

Pro mne byl vždy rozhodující obsah, a to výstižnost a srozumitelnost. Rychlost práce se stránkami rovněž. Z tohoto pohledu jsem byl dříve se SIS-kou ještě asi před rokem velmi spokojen. Nyní, co naplat, zdá se mi, že SIS-ka už stojí poněkud opodál a její stránky jsou poměrně chudé v porovnání s konkurencí. A ta výtvarná stránka věci, jako součást image spořitelny, je přece důležitá ... proto s hodnocením v článku zcela bez výhrad souhlasím. Holt, není to to, co bývalo, ať se CSdefense namáhá jak chce, je to neomluvitelné a o něčem to svědčí ... sliby jsou chyby ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 6. 2001 20:28 | karst.cz

Ale nebylo, lidem ve "spořce" je to docela čumafuk. Tohle se opravdu stalo: Mám známou, co dělá v jedné pobočce v Praze a dost se o produkty zajímá. Kolikrát spolu o něčem diskutujeme. A kolikrát narazíme na nejasnost. Kdykoliv se svého šéfa pobočky zeptala, řekl jí: "Hele, víš co - když někdo přijde a bude to (= onen produkt) chtít, řekni, že to neděláme." Tomu Vy říkáte klientský přístup?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 6. 2001 13:58 | cs-defence

Zjevně si nerozumíme - chvíli podlahu drhne pejsek kočičkou a pak zase kočička pejskem - tak snad alespoň ostatní pochopili.... :-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 6. 2001 13:52 | cs-defence

Nu, co na to říci - snad se jen omluvit za dotyčné kolegy a poprosit Vás, abyste je nasměrovala na tento web. Každý, kdo má trochu profesionální cti, by se sebou musel po přečtení tohoto příspěvku (byť ne osobně konkrétního) něco dělat. A já věřím, že by tomu tak bylo.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 6. 2001 15:51 | Dagmar Jezkova

Mam podobnou zkusenost na Praze 3 - nekolik ruznych formularu, prubezna porada se dvema kolegynemi, mezi prichodem a odchodem z banky uplynulo 40 minut. Melo to mojich 50,000 Kc do Eurotrendu zapotrebi?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 7. 2001 23:47

Lidovky.cz 13/7/2001 Rakušané odstartovali letos v České spořitelně řadu změn Nový styl řízení, propouštění a zvýšení konkurenceschopnosti. To je rok České spořitelny pod novým majitelem - - rakouskou Erste Bank. PRAHA - Loni v červenci zahájil nový majitel České spořitelny - rakouská Erste Bank - výkon svých vlastnických práv. Během dvanácti následujících měsíců prošla spořitelna pod správou svého rakouského majitele výraznými změnami. Posledními z nich jsou změny log a názvů společností ve finanční skupině České spořitelny. Konkrétně Spořitelní investiční společnost se bude nově jmenovat Investiční společnost České spořitelny či kupříkladu ČS-Stavební spořitelna se přemění na Stavební spořitelnu České spořitelny. Nová loga prý zvýrazní příslušnost ke skupině Erste Bank. Změny log a názvů přitom nebudou lacinou záležitostí. Náklady na nový design přijdou spořitelnu podle šéfa marketingu Václava Kubaty na půl až tři čtvrtě miliardy korun. Další peníze spolkne celková rekonstrukce poboček banky. Propouštění tisíců úředníků Kromě zavedení nové ˝vizáže˝ spořitelna pod vedením nového managementu dosazeného Erste Bank výrazně zeštíhluje. Celkový počet zaměstnanců tuzemské bankovní trojky se snížil z 15 500 zaměstnanců na konci roku 1999 na současný počet ve výši zhruba třináct tisíc. Ke konci roku 2002 chce vedení České spořitelny snížit počet svých zaměstnanců na deset tisíc. Propouštění ale není jedinou změnou. Česká spořitelna totiž přitvrdila i vůči konkurenci. Prosadila zvýšení poplatků, které ostatní banky platí za využívání spořitelních bankomatů svými klienty. Výrazné zdražení mezibankovních poplatků znepříjemní život bankovním domům, které nemají vlastní síť bankomatů, ale zároveň mají drobné klienty z malých měst a obcí. Tam je totiž často jediný bankomat, který vlastní právě spořitelna. Při zvýšení poplatků za využívání spořitelních bankomatů by mohlo dojít k odlivu klientů těchto bank do spořitelny. Krokem proti konkurenci, který však potěšil každého zájemce o hypoteční úvěr, byla nabídka zvýhodněných hypoték. Na nabídku spořitelny byly přinuceny reagovat snížením úrokových sazeb i ostatní hypoteční banky. ˝Česká spořitelna se však ještě bude muset od své rakouské mateřské společnosti ještě hodně učit. Pro spořitelnu bude důležité právě převzetí kultury samotné Erste Bank,˝ říká analytik společnosti Patria Finance Jan Hájek. Podle jeho názoru by se to mělo projevit například v převzetí úvěrových procesů. Děkuji za pozornost.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 7. 2001 15:05 | Danuše Pecharová | imProve a. s.

Jenže je z toho potom bolelo bříško, jak to všechno splácali dohromady :-)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 6. 2001 14:00 | seky

Pejsek a kočička dokáží všechno proč ne??
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 6. 2001 23:42

Pro SIS platí to co pro celou finanční skupinu ČS, vcelku slušné informace, k podstatnému se lze proklikat na dva či tři šťouchy a to zběhlý uživatel webu vždy ocení. Ovšem grafika je děs a běs a o corporate identity nejspíš autoři ještě ani neslyšeli. Ale není se čemu divit, podívejte se na "matičku" ČS, solidní informace, opět vcelku jednoduše dosažitelné, avšak vzhled je ještě silnější lomcovák než u SIS, každá stránka má jinou barevnost, jinou navigaci atd. atd., takže jablko nepadá daleko od stromu.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 6. 2001 23:07 | cs-defence

Jsme za jedno, toto je diletantství. Ale ani od oné pracovnice není profesionální, když s Vámi probírá interní záležitosti tohoto typu. Ovšem vězte, že i bez stížností klientů se podobný přístup jasně projeví - na spokojenosti klientů a tím i výsledcích pobočky.A to je, věřte, velice ostře skedovaný ukazatel! Závěrem: tyto jevy nelze obhajovat, lze jen poukázat na fakt, že je mnoho míst, kde jsou klienti v České spořitelně spokojeni - prosím tedy, zkuste nemluvit o celé "spořce" najednou, pár lidí to mrzí... (viz můj první příspěvek v diskusi u sporožira). Děkuji za pochopení.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 6. 2001 14:59 | Danuše Pecharová | imProve a. s.

Uváděné minuty jsou naprosto pravdivé - technické testování provádí program.
Co se týče použítí prohlížeče, komentuji bezprostřední zkušenost s jedním typem prohlížeče a to u všech testovaných prezentací stejně.
Nekompatibilnost s jinými druhy prohlížečů a tím způsobené chyby ve strákách kontroluje také výše zmiňovaný program a při hodnocení je k tomu samozřejmě přihlíženo.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 6. 2001 11:21 | Katerinka

Je to normalni? Nemohu nez konstatovat, ze hodnoceni webovych prezenataci po dobe testovani v minutach (v jednom extremnim pripade dokonce pod minutu) je ... ehm ... neverohodna. A pokud opravdu hodlate testovat, pak by mozna bylo vhodne pouzit i jiny browser, nez je obligatni IE. Pak by se najednou mohly objevit veci ...
Karel Salavec
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 6. 2001 21:54 | cs-defence

Ale jděte ! Kdy to bylo ? (doufám, že ne včera :-)))
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2001 21:53 | cs-defence

To první je docela možné, to druhé - ???. V současném světě není jiná obrana před neřízenou globalizací, než dobrovolné fúze.Nu a moc v budoucím konglomerátu je dána tím, kdo je v něm ten větší... Ohledně trpaslíka: kdyby se Erste "dávila", proč by kupovala ještě Slovenskou spořitelnu ? Myslíte si opravdu, že banka s takovou tradicí neví co dělá a není na to připravena ? V případě, že ne,neradujte se ze své moudrosti-to by totiž byl výbuch hory Sv.Heleny ve střední Evropě.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2001 12:14 | TGP

Tak ale netvrdte, ze applet s poplatky pocita spatne, to jsou dve zcela rozdilne veci :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2001 10:40 | pjt

Ciste matematicky mate samozrejme pravdu, ale ja k poplatkum na vstupu pristupuji tak, ze to je proste naklad na distribuci a investici pocitam bez tohoto poplatku. Stejne tak jako u terminaku napocitam s tim, ze sprava uctu me rocne stoji nejakych 2000 Kc.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2001 10:17 | TGP

Ale no tak. Zapomínáte (záměrně?) na složené úročení. Pokud mi fond sebere na začátku X procent, tak prostě mám méně a to méně se prostě postupně úročí. Takže i když je správcovský 0, tak prostě postupně zhodnocují 96% vloženého majetku. Je tedy úplně normální, že ztráta z poplatků s postupem času roste, to je normální efekt složeného úročení. Začínám s méně než 100% a s postupem času ony chybějící procenta stále citelněji chybí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 6. 2001 9:12 | Baronlempl

Nevěřím všemu, dokonce nevěřím vůbec ničemu, ani sám sobě. Ovšem - a to je poměrně jisté - podílový fond se vstupním poplatkem 4%, ročním 2% a výstupním 2% se výnosem pro podílníka zhruba rovná výnosu termínovaného vkladu. Jsem matematik, ale velice líný. Dokázal bych samozřejmě spočítat příklad přesně, pro hrubou orientaci, podle mého názoru, šoupání stačí, proč bych se tedy namáhal. Je totiž potřeba získávat co nejvíce pokud možno žádnou prací. To je cíl...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Aleš Hušák

podnikatel

Petr Němec

právník a mediátor

Aleš Hušák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petr Němec
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services