Akciový výhled

Zprávy z finančních trhů, 19. 10. 2017 08:00
Open bez zřetelného směru, po výsledcích by měl být aktivní Unipetrol

Pražská burza tento týden hledá směr dalšího vývoje, když měřeno indexem PX se pohybuje v úzkém pásmu, kde je spodek mírně pod metou 1 050 bodů a vršek těsně nad 1 055 bodů.
Ani dnes pravděpodobně nedojde na našem trhu k výraznějšímu výkyvu, jelikož futures na západoevropské indexy ukazují na stagnaci při openu, např.
DAX aktuálně -0,03%.
Evropské banky se včera vydaly výše, z čehož těžily i rakouské finanční tituly, když došlo k obratu na dluhopisových trzích, kde výnosy po čtyřech poklesech v řadě prudce zpevnily.
Dnes po ránu se výnosy dále posouvají mírně výše, nicméně trhy budou sledovat taktéž situaci v Katalánsku, takže další růsty finančního sektoru neočekáváme.
Tuzemské banky se včera vydaly vlastní cestou a Komerční banka dokonce ztratila -0,90% přičemž Hlavní ekonom ČNB Tomáš Holub včera vydal jestřábí komentář k vývoji úrokových sazeb v ČR.
Rychlejší růst sazeb je pro Komerční banku příznivou zprávou a další poklesy tedy neočekáváme, naopak spíše návrat kupců.
Sledovaným titulem dnes bude Unipetrol, který reportoval čísla za 3Q.
Potvrdil se trend výrazného meziroční zlepšení a vzhledem k tomu, že ziskovost překonala odhady, dá se očekávat nárůst ocenění titulu a nelze vyloučit atak mety 350 Kč.
Včera v závěru obchodního dne a v úvodu dnešního došlo k prudkému nárůstu ceny emisních povolenek a je tak otázkou zda se to projeví i v ocenění Čezu.
Cme by se po dvoudenním vybírání zisků mohlo dnes v úvodu stabilizovat



Josef Dudek, makléř, Fio banka, a.s.


Josef Dudek, makléř, Fio banka, a.s.


http://www.fio.cz/docs/zpravodajstvi/1-komentare/cz/200383_newsletter_171019.pdf

Zdroj:    FIO
Partners Financial Services