DroneTech přivádí na český trh revoluci v oblasti inspekcí s využitím dronů a umělé inteligence

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 13. 2. 2024
DroneTech přivádí na český trh revoluci v oblasti inspekcí s využitím dronů a umělé inteligence

Zdroj: Protext

Praha 13. února 2024 (PROTEXT) - Společnost DroneTech založili experti na létání s drony a datovou analýzu. Na český trh tak přichází s unikátními službami v oblasti inspekce v energetice, ve stavebnictví a při záchranných operacích. Díky využití prvotřídních průmyslových dronů s nejmodernější snímací technikou a algoritmy umělé inteligence dodávají rychlé, bezpečné a přesné sběry dat, jejichž cílem je snížit náklady a zvýšit efektivitu.

Ondřej Staněk, obchodní ředitel a spoluzakladatel DroneTech, uvádí, že firma se specializuje na inspekce v různých oblastech, včetně fotovoltaických elektráren, stavebnictví, energetiky, záchranných operací a 3D modelování. Nabízí tak řešení nejen pro firmy, které hledají efektivní způsob jak získávat přesná data, ale i pro bezpečnostní složky, jako jsou hasiči nebo policie.

Inovativní technologie a služby

DroneTech se pyšní využíváním nejmodernějších technologií – speciálních dronů pro sběr dat a AI algoritmů pro jejich analýzu. Výsledkem je sběr dat značnou rychlostí, s vysokou přesností a možností opakovat měření, což znamená pro klienty větší efektivitu a nižší náklady. Služby jsou navíc zcela bezpečné a eliminují potřebu vstupovat do nebezpečných nebo těžko dostupných míst.

Nejvyšší přesnost v odhalování závad na fotovoltaických panelech na českém trhu

Společnost poskytuje rychlý a spolehlivý sběr dat, která jsou vyhodnocována za pomoci unikátní AI analýzy. „Pomáháme majitelům fotovoltaických elektráren identifikovat a lokalizovat závady na panelech s dosud nejvyšší přesností, čímž předejdou vysokým finančním ztrátám, které se někdy pohybují až v řádech statisíců korun za rok. Podstatné je, že neřešíme pouze přirozenou degradaci, ale skutečné závady, které mohou vést až ke vzniku požáru,“ vysvětluje Martin Doležal, technický manažer a druhý ze zakladatelů DroneTechu.

Usnadní práci projektantů

Společnost se specializuje také na služby v oblasti stavebnictví. „Před zahájením výstavby nabízíme 3D skenování oblasti. Během stavby pak pravidelně sbíráme data a vytváříme 3D modely dostupné online, které mohou posloužit pro různé kontroly – např. stavebního dozoru či investora. Vytváříme také detailní 3D modely objektů nebo technických zařízení a mapy oblastí pro různé účely, včetně rekonstrukcí a těžby,“ dodává Doležal.

Odhalí riziková místa vysokého napětí

DroneTech také poskytuje služby pro identifikaci rizikových míst v ochranných pásmech vysokého napětí. Firma vytváří 3D modely vedení a jeho nejbližšího okolí, což umožňuje odhalení rizikových míst pro vznik požárů nebo škod způsobených zasahující vegetací. Data z inspekce jsou poskytována online, což výrazně usnadňuje kontrolu dané oblasti technikem provozovatele soustavy, neboť není nutná fyzická přítomnost v místě inspekce a zdolávání často těžko přístupného terénu.

Rychlá a levná pomoc při záchranných akcích

V neposlední řadě společnost nabízí rychlé a cenově dostupné vyhledávání ztracených nebo zraněných osob v různých těžko dostupných nebo rozsáhlých oblastech. „Naše drony jsou krom termokamery s vysokým rozlišením vybaveny i nočním viděním, 200násobným zoomem, laserovým dálkoměrem a jsou schopny sledovat pohyblivé objekty jako vozidla apod. To umožňuje přesně lokalizovat hledané osoby a navést záchranné složky na místo pomocí GPS souřadnic nebo přímou koordinací. Veškerá tato data jsme totiž schopni sdílet s velitelem zásahu v reálném čase, třeba i online. Navíc cena za naše služby je až o 90 % nižší v porovnání s provozem vrtulníků,” komentuje Doležal.

Inspekce střech a staveb

Vizuální inspekci střech a staveb lze též provést bez nutnosti fyzického vstupu na místo. Služba zahrnuje pořízení detailních fotografií a videí. Nabízeno je také fotografování směrem nahoru, uplatní se při inspekci spodní strany mostů. V těchto případech klienti obdrží snímky pro vlastní zhodnocení bez rizika a vysokých nákladů.

Vize a plány DroneTech

Ačkoliv jsou služby DroneTech vhodné pro širokou škálu klientů – od stavebnictví přes energetiku až po záchranné složky, v současné době se soustředí primárně na majitele fotovoltaických elektráren a servisní společnosti. „V letošním roce se zaměříme na vybudování klientské základny v oblasti fotovoltaických inspekcí a na rozvoj našich služeb tak, abychom zajistili efektivní a bezpečný provoz technických zařízení, staveb a infrastruktury našich klientů. V budoucnu plánujeme expandovat také na zahraniční trhy, kde je kladen velký důraz na zelenou energii. Díky našim službám ji budou moci vytvářet efektivněji,“ zakončuje Staněk.

 

O společnosti DroneTech

DroneTech je česká společnost specializující se na inspekční a analytické služby s využitím průmyslových dronů a umělé inteligence. Díky moderní technologii a odborným znalostem nabízí řešení na míru pro zvyšování efektivity a bezpečnosti v různých odvětvích. Více informací najdete na: www.drone-tech.cz.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

POT A TŘÍSKY – DŘEVORUBCI BOJOVALI O POSTUP DO DALŠÍHO KOLA MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽE

POT A TŘÍSKY – DŘEVORUBCI BOJOVALI O POSTUP DO DALŠÍHO KOLA MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽE

Lanškroun (Orlickoústecko) 9. května 2024 (PROTEXT) - Lanškroun se 8. května stal dějištěm druhého kvalifikačního závodu mezinárodní dřevorubecké soutěže STIHL TIMBERSPORTS®, kde se... celý článek

Výstava A Heartwarming World: HUAWEI XMAGE Global Exhibition oficiálně zahájena

Výstava A Heartwarming World: HUAWEI XMAGE Global Exhibition oficiálně zahájena

Dubaj (Spojené arabské emiráty) 9. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huawei představila 8. května 2024 v kulturním centru Alserkal Avenue v Dubaji ve Spojených arabských... celý článek

Český průmysl vlnité lepenky: rok 2023 s poklesem objemu výroby

Český průmysl vlnité lepenky: rok 2023 s poklesem objemu výroby

Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - Svaz výrobců vlnitých lepenek k novému nařízení EU o obalech a obalových odpadechČeský průmysl výroby vlnitých lepenek zaznamenal v loňském roce... celý článek

Můstek k inovacím

Můstek k inovacím

Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - Jen pár kroků od stanice metra Můstek se v ulici Na Příkopě rozpíná pestrá přehlídka technologických inovací zvaná Czech Industry Photo. Až do 15. května... celý článek

Překvapivě dobrý maloobchod oddaluje další snížení úrokových sazeb

Překvapivě dobrý maloobchod oddaluje další snížení úrokových sazeb

Praha 9. května 2024 (PROTEXT) - Český statistický úřad dnes zveřejnil data o vývoji březnového maloobchodu. Trh očekával růst o 2,7 %, ve skutečnosti ale tržby obchodů rostly o 6,1... celý článek

Partners Financial Services