Odboráři budou kvůli benefitům stávkovat a vy se tak nedostanete do práce. Co vy na to?

Pondělní stávka v dopravě zkomplikuje život statisícům Čechů. Lidé se nedostanou do práce. Odborářům jde o benefity. Jestli vyhrají, občany to bude stát 500 milionů korun. O další miliony připraví stávka firmy, kvůli tomu, že se jejich zaměstnanci nedostanou včas do práce. Je to férové, má takováto cena za stávku smysl? NAPIŠTE SVŮJ NÁZOR A PŘEČTĚTE SI MÍNĚNÍ OSTATNÍCH ČTENÁŘŮ.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 2. 2010 14:20, TVK

Celá stávka je pouze sebestředná demostrace síly odborů, kterým nejde o nic jiného než o vlastní zviditelnění. Jednáse firmy poskytující veřejné služby a placené mj. z velké části ze státního rozpočtu. I když veřejnou dopravu využíváme zcela výjimečně, klidně je podpořím, pokud bude cílem zlepšení težkých pracovních podmínek příslušných zaměstnanců nebo zlepšení služeb pro nás zákazníky, zlepšení hospodaření apod. Ale tohle? Stávkovat pro pár stokorun za zdanění nadstandardních forem odměňování?

Jen zcela na okraj, někde v ekonomickém tisku jsem nedávno četl článek o ČD, kde bylo zmíněno, že momentálně existuje 200.000 (!) režijních jízdenek, ale počet zaměstnanců drah je někde na třetině nebo čtvrtině. Vysvětlí mi někdo, když u pominu ty zaměstanance, kde k tomu taky důvod moc nevidím, proč z veřejných peněz platíme přepravu zdarma lidem, kteří nemají s dráhou nic společného?

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 2. 2010 20:17, Merito

Odborářům držím palce, myslím že v ulicích už jsme měli být dávno

-11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 46 komentářů)

25. 2. 2010 8:03 | Olly

NEJEN ODBORÁŘI mají lacinější stravenky! Na stravenky přispívá zaměstnavatel + příspěvek ze sociálního fondu nebo FKSP + zaměstnanec. Myslím si, že by stát neměl zasahovat do toho, co je ochoten zaměstnanec zaměstnanci dát. Ostatně jak mají zdaněny "benefity" poslanci a senátoři? Tuším, že i oni mají v kantýně lacinější potraviny a alkohol než je běžné. jsem pro, aby si poslanci platili jízdné do práce sami, tak jako každý jiný zaměstnanec. Pokud oni pojedou v pondělí do práce, pohonné hmoty platí také daňový poplatník. Stávka je jistě mrzutá, ale jak jinak upozornit širokou veřejnost na dluhy státu, které dosavadní vlády způsobily a nyní jsou povinni je platit všichni občané? Osobně nic nikomu nedlužím a proč mám být postižena další ztrátou? Jsem pro solidární podporu stávky, vláda si musí uvědomit, že jsme lidé.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2010 8:03 | Hans

Je vidět jak dokáží novináři manipulovat s veřejností. V článku se píše, že odboráři budou mít levnější stravenky atd. Jedná se o zaměstnance, nebo jen o odboráře? Běžte se podívat do Poslanecké sněmovny na ceny jídel. Sleva na stravence, kterou platí zaměstnavatel je pouhým odvarem. Kalousek káže o benefitech a sám je využívá nejvíce. Poskytování slevy na jídlo v zaměstnání je normální v celé Evropě včetně Evropského parlamentu. Hans
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2010 7:42 | MoB

Naprosto s nimi nesouhlasím, jde jim jenom o jejich osobní prospěch - vždyť není normální, aby si rodiny železničářů jezdily prakticky zadara a ještě to považovaly za normální. A že se k nim připojují MHD, to už vůbec nechápu. Ať jsou všichni do ... kam chtějí, ale za své. Až se nedostanu do práce, bude to pro mě znamenat, že budu muset být některý den v práci o ten daný čas déle. Takže první řidič, kterého potkám, má mé díky :(
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2010 7:06 | Pepa

Červeným ajznboňákům se alespoň povede neuskutečnitelný sen. Žádný vlak nebude mít zpoždění.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2010 6:54 | Petr S.

Zaměstnanec má možná právo držet stávkou v šachu svého zaměstnavatele. Brát si ale jako rukojmí miliony dalších obyvatel je nefér hnus.

Uvedení odboráři jsou jen zapařenci, kteří hledí jen na svůj osobní profit na úkor ostatních.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2010 6:14 | TomasK.

At si stavkuji, ale kdyz to vezmu kolem a kolem jak muze firma rozdavat benefity treba CD kdyz je stale ve strate??? Jo kdyby vydelavali tak nereknu ani pul slova!!! Zakazniku maji rok od roku min tak my vsichni doplacime aby nam tu nejake vlaky jezdily.... Navrat cestujicich bude az tehdy kdyz stat bude rozdavat benefity vsem zamestnancum na dopravu pekne primo do vyplaty a ne ze se bude neco dotovat co vyuzije jen hrstka lidi!!!
Treba by si to mohly firmy strhavat z dani nejake % z nakladu na dopravu. Ptate se proc jednoduse kolik zvas je ochotno dojizdet do prace kdyz ve stejnem oboru nekde jinde dostanete treba o 1000Kc vic ale za dopravu date 1200Kc a to ani nemluvim o case stravenem v dopravnim prostredku.... tomu to rikam pozitivni podpora zamestnanosti!!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Sýkora

bývalý hokejista a investor

Tomáš Hodboď

podnikatel, Miton

Michal Sýkora
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Tomáš Hodboď
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services