Diskuze - Newton Euro

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 55 komentářů)

30. 4. 2001 11:31

Odpoved na otazku z 24.1. me prekvapila - to se skutecne tak starate o podilniky, ze je "za kazdou cenu" nelakate do svych fondu, aby jste meli ve sprave vic penez?! Pokud se zeptate nekde jinde, nabidnou Vam alespon neco jineho, ale hned, ted, odchazite bez penez.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 4. 2001 14:23

Děkujeme za pochvalu. Internetové stránky jsou stále aktualizovány. Kromě informací o našich fondech na nich každý den naleznete mj. i monitoring tisku - přehled článků týkajících se kolektivního investování a fondů (vč. fondů naší konkurence). Stránky jsou stále zlepšovány podle požadavků našich klientů. Lukáš Rubeš
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 4. 2001 13:08

Výborná týdenní výkonnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 3. 2001 17:01 | FekarZ

Pro autory seriálu je to jistě povzbudivé, že jste se pustil do surfování finančnickými weby. Pokud byste měl chuť napsat nám - třeba e-mailem -, některé své postřehy, ozvěte se!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 3. 2001 16:51

Právě jsem se seznámil se stránkami IS Newton a musím říct, že jsou moc pěkné a vše je tam velmi dobře vysvětleno. p.s. na základě nového seriálu na tomto portálu "projíždím" všechny weby a rozdíly jsou opravdu velké, Vaše jsou ale opravdu hodně O.K.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2001 11:07

Děkujeme za Váš zájem. Nejlepší je jistě názorné srovnání vývoje kursu se stejně zaměřeným fondem SIS Eurotrend. Graf můžete nalézt na stránce http://fondy.newton.cz/dotazy.html. Při srovnání s indexem DJ STOXX 50 si fond též vede dobře. Bohužel současný vývoj na evropských trzích je stále medvědí. Pro investora toto období znamená ovšem období nákupů cenných papírů a zvýšení objemu investovaných finančních prostředků do podílových fondů... Lukáš Rubeš
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 3. 2001 22:57

NEWTON Euro je svou investicni strategii mezi ceskymi fondy ojedinely. Poklesum v poslednim obdobui se vyhnout nemohl, ale zajimalo by mně jak si fond vede v porovnani s benchmarkem a take s fondem SIS Eurotrend, ktery ma podobnou stratgii.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 3. 2001 10:13

Investorům vždy doporučujeme v čase rozložený nákup podílových listů, nejlépe prostřednictvím pravidelně investovaných částek (trvalým příkazem,...). Období poklesu trhu a lokálního minima je pro Vaši investici vhodný. Trvalý obrat trendu vývoje na evropských trzích se očekává v druhém pololetí. V současnosti jsou zahraniční trhy velmi volatilní. To je jistě vidět jak na indexu DJ STOXX 50, tak i na kursu fondu, kdy nejsou vyjímkou 1% denní změny kursu oběma směry.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 3. 2001 15:48

Zajimalo by mně jestli je teď vhodny čas pro nákup fondu Euro nebo jestli ještě počkat. Akcie sleduji a po těch poklesech bych byl ochoten už nakupovat a strategie fondu by mi vyhovovala. díky za odpoved jonas@atlas.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2001 11:49

Děkuje za Vaši otázku. Před každou investicí je nutné znát veškeré informace potřebné pro investiční rozhodnutí. Znalost typu a povahy investice jsou vždy důležité. Euro fond je podílovým fondem jehož podílové listy jsou denominovány v EUR a investice fondu jsou téměř výhradně smeřovány do vysoce bonitních akcií emitentů ze členských zemí EU a ze Švýcarska a Norska. Podrobnosti viz. statut fondu. Fond je podle našeho názoru velmi vhodnou investicí pro : 1) dlouhodobé investory, kteří chtějí participovat na dlouhodobém růstu akciových trhů v EU a zmíněných zemí a to prostřednictvím investic do nejbonitnějších akcií. Směřování ČR do evropských struktur podle našeho názoru dále snižuje případná riziko a to i riziko měnové (pro korunové investory).
2)fond je obzvláště vhodný pro investory disponující měnami, které "jsou součástí" EUR, tedy DEM, ATS apod. Díky, podle našeho názoru, dlouhodobě nízkému měnovému riziku CZK v. EUR, je fond vhodný i pro investory investující přímo české koruny. Samozřejmě, že v případě velmi silného dolaru může být právě Euro fond dobrým tipem pro změnu typu investice v osobním portfoliu investora.
3) jiné informace. Investičním poradcem při řízení portfolia je rakouská společnost Valor se sídlem ve Vídni a se zázemím švýcarské banky Gotthard Bank, Lugano - což jsou dobré předpoklady pro schopnost spravovat investice v tomto regionu (www.valor.at a www.gottardo.ch) Interním benchmarkem fondu je index STOXX 50. V současné době je cca 20% portfolia uloženo (portfolio fondu je na: http://www.fondy.newton.cz)na peněžním trhu. Fond své hlavní investice provedl v posledních dvou měsících, tedy na klesajícím trhu, což může podpořit dobrý dlouhodobý potenciál fondu.
4) komentář k predikci vývoje ekonomiky. Podle našeho názoru je ekonomika vyspělých zemí Evropy v současné době vhodnou investiční příležitostí. Domníváme se, že právě tyto ekonomiky se i v kratším období mohou vyvíjet zdravě a s pozitivním dopadem na kapitálový trh - více článek Konec turbulencí na kap. trzích na našich - v novinkách na našich web. stránkách. Je tedy další důvod proč vážně uvažovat o zastoupení takového typu fondu ve svém osobním portfoliu.
5) Pokles výkonnosti za poslední období odpovídá vývoji trhu a to i měřeno zmíněným benchmarkem, který fond mírně překonává. S ohledem na výše uvedené je tedy pokles výsledkem plnění investiční strategie fondu a právě takový pokles může být dobrou investiční příležitostí.
Věřím, že jsme poskytli dostatečné infomace a byli bychom potěšeni, kdybyste uvažoval o investici na tyto trhy právě prostřednictvím našeho fondu. Vhodným místem pro realizaci investice je pak sídlo naší spolenosti a RM-Systém.
NEWTON Investment - investiční společnost, a. s.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2001 10:12

Existuje vlastne nejaky duvod, proc bych mel investovat do Eurofondu, kdyz ma zapornou vykonnost?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 1. 2001 10:08

V souladu s novelou zákona o účetnictví NEWTON Investment - investiční společnost od 1.1.2001 je při oceňování majetku v portfoliu spravovaných otevřených podílových fondů rozhodujícím dnem pro změnu stavu majetku datum uzavření obchodu. Tento postup při oceňování portfolií je dalším vstřícným krokem k investiční společnosti vůči investorům.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 1. 2001 15:06 | teimlm

Těší nás Váš zájem o tento fond. Novinky a další informace naleznete přímo na internetových stránkách investiční společnosti NEWTON Investment http://fondy.newton.cz
Společnost Valor byla založena v roce 1991 společnostmi Vorarlberger Landes und Hypothekenbank SG a Swiss Gotthard Bank Lugano. Valor jako společný podnik těchto bank využívá výhod spočívajících zejména v renomé, zkušenostech a podpoře mateřských firem, což mu umožňuje vybírat nejlepší investiční příležitosti šité na míru potřebám klienta, jehož majetek je spravován. Vztah této společnosti ke klientům je založen především na západoevropských principech privátního bankovnictví a nabízí tak nejvyšší kvalitu poskytovaných služeb, osobní přístup ke klientovi a budování vzájemné důvěry. Další informace též na www.valor.at
Lukáš Rubeš NEWTON Investment - investiční společnost, a.s.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 12. 2000 13:05

Fond byl prvním, který je založený domácí investiční společností a spravován zahraničním správcem. Kdo je ale společnost Valor? Fond se mi velmi líbí a uvažuji o investici i díky článku uveřejněném v tomto týdnu o přesunu investic do Evropy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2000 9:09

Dobře vyprofilovaný fond, líbí se mi i to, že je vedený v cizí měně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Stránka 3/3

3

Následující

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Senta Čermáková

manažerka

Jiřina Nepalová

podnikatelka, Renomia

Senta Čermáková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiřina Nepalová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services